Aldrig känt mig så felplacerad i hela mitt liv

Ikväll visade det sig att alla mina fördomar om vissa delar av Söder stämmer. Jag har aldrig känt mig mer felplacerad i hela mitt liv när vi var på Cafe 44. Jag trodde knappt att jag skulle komma levandes därifrån. Alex musik och band var såklart toppen, han påminner lite om Pete Doherty (tro mig jag har sett honom i verkligheten). Jag kunde de flesta låtarna och mina vänner gillade bandet också.

MEN det kändes som om jag slungades tillbaks till 70-talet och Ebba Grön skulle upp på scenen. Folket var rätt så blandat. Vissa va glamrockare, vissa liknade Ted Gärdestad, andra emos, punkare och några skinnheds. Det var extremt obehagligt och jag verkligen kände att alla stirrade ut oss, vi var inte hemma där alls. Inte på något plan.

Jag har alltid tyckt att det är intressant med nya upplevelser, träffa nya människor. Men det här var bara obehagligt, folk stod och hoppade på varandra som om de gick på en uppåtdrog. Vissa var rakade, hade bombarjackor och kängor på fötterna. Jag mådde faktiskt illa när jag såg dem. Människorna där hatar min livstil och jag kunde se de på dem. Vi förstod direkt att vi levde i helt olika världar och jag var på deras hemmaplan. Pärlörhängen, märkeskläder eller en liten päls runt nacken väckte bara ett hat hos dem. Ett hat jag inte känt så pass tydligt förut.

Klicka på bilderna så blir de störrre.. lättare att se närmare på folket då.Ni får skratta för detta är dagens största skämt. 
(Bandet som spelar är inte min kompis)
HUR I HELVETE HAMNADE JAG HÃ?R?!
 1. Hm. Jag tycker egentligen inte det gör så mycket att någon har fördomar om platser, grupperingar, subkulturer, det är mänskligt och väldigt vanligt. Däremot blir det tråkigt när denne någon inte vill ifrågasätta sina fördomar. Isabella talar om att folk tittade med ”hat”. Jag ifrågasätter starkt den upplevelsen. Eftersom jag själv inte klär mig ”typiskt söder” men hänger där väldigt mycket så har jag ändå en del koll på attityderna och jag tror att upplevelsen av ”hat” mera ligger i Isabellas huvud än i verkligheten. Visst, hon lever väl själv utåt sett ett liv som människor som vill kalla sig alternativa inte ser upp till, men ”hat”? Knappast.

 2. Cookie skriver:

  asså sen och andra sidan du behöver ju inte skriva så som du skrivit ihäller det är INGET fel på ebba grön och det är INGET fel på alternativa människor vi gillar att verkligen ge 100% på konserter och det är det bästa med konserter det är att mosha hoppa upp och ner och göra alla galna saker som finns på en rätt så fet och tung spelning.

 3. -.- skriver:

  ”Vissa var rakade, hade bombarjackor och kängor på fötterna. Jag mådde faktiskt illa när jag såg dem.”

  Han på din bild hade även Jamaicas flagga på jackan, skinnskallar är inte så farliga som du tror. Snälla ta reda på vad en skinnskalle är innan du skriver något för just nu förnedrar du deras rykte.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Skinhead

 4. Dino skriver:

  Du har ju rätt till din åsikt, men människorna där skrev inte något illa om dig på sina bloggar eller vilket media dom nu använder.

  Och detta ”Människorna där hatar min livstil” Fick mej att bli illamående. Det är ju DU som hatar. De alternativa människorna du träffade struntade nog i att du var där och helt enkelt njöt av själva evenemanget.

  Tycker att en offentlig person som du borde arbeta för att dra samman bryggorna mellan olika sub-samhällen. Istället gör du det motsatta. Hittills har jag alltid sett dig som en företagsam och smart tjej. Detta motbevisade det intrycket.

  Jag är mer än villig att bjuda in dig när vi spelar och introducera dig för människor lika dom du skriver så nedlåtande om, så att du får en chans att prata med dom och faktiskt se att scenen är oändligt mycket mera tolerant och välkomnande än vad du verkar ha fått intrycket av.

  Hoppas din nästa vistelse på ett sådant ställe blir mera till din belåtenhet och att du inser hur fel detta du skrivit här är 🙂

  Ha en bra kväll i övrigt! //D

 5. Tycker ändå du borde ta tillvara på denna upplevelsen.. Du har den av någon egendomlig anledning kommit att representera äventyren i livet för många av de ungdommar som idag växer upp i vår huvudstad, och som en del av ditt arbete tycker jag du borde axla ansvaret att våga dig ut på ”andras” hemmaplaner.

  Tror detta kan ge din skara anhängare lite mer lust för äventyr, och framförallt bevisa att man kan hitta små ljuva stunder var som helst.

  Mitt förslag är att du omfamnar detta, köper dig en Slayer tröja och går under-cover på tex Sweden Rock. Det kommer ge dig en upplevelse för livet, ge dina läsare ett nytt perspektiv på omvärlden och kan framförallt ge dina skriverier en chans att göra lite samhällsnytta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..