Blottare

Hejsan!

 

Ja, idag var en lite mindre bra dag. Jobbet gick bra, och lunchen var mysig men resten gick lite halv snett. Under historian skulle jag, Julia och Jessika till stadsbiblioteket för att låna böcker till ett medeltidsarbete. När vi kommer dit så tog det extremt lång tid att hitta böckerna vi skulle ha, datorerna var i ej funktion och ni vet hur lång kö det alltid är på bibliotek. När vi hade traskat runt ett tag och hittat bokhyllan mzb letade jag långe efter just rätt böcker som verkade bra om just häxprocessen. Fast sedan märker vi att den andra lektionen redan har börjat så vi skyndar oss till ”kassan” där jag skulle låna böckerna, då ser jag att det står ”ref” på baksidan, alltså kan man inte låna dem. All tid helt i onödan, typiskt mig. Fick i alla fall med mig boken 1984 av Geroge Orwell.

Så vi halvsprang alltså tillbaks till skolan där matten pågick, fick reda på att vi skulle delas in i två nivågrupper, en mer självständig och en där man fick mer hjälp. Valde den självständiga, tror att jag kommer att lära mig snabbare då. Efter skolan åkte jag hem till Marcel och åt mellis med honom, mysigt! Vi planerade också lite resan till Norge under lovet. Fast sen skulle han jobba och jag skulle hem, fast vi S:t Eriksplan nere vid tunnelbanan står det en man som antagligen är hemlös som står med byxorna och kalsongerna nere och kissar öppet vid perrongen, fast han håller inte i sin ”sak” så man såg allt, samtidigt stod han där och log åt alla som gick förbi, han njöt väl av det där! Blev så illa tillmods att han blottade sig. Så äckligt! Vart är hjälpen i Sverige för sådana människor? Det är anmärkningsvärt att vi har så mycket pengar att vi kan skicka miljoner kronor i bistånd till andra länder, men att hjälpa våra ena psykiskstörda invånare går ej? Såklart att det är viktigt med bistånd, om vi inte hjälper u-länderna kommer det bara drabba oss själva. Men vi måste ju även tänka på människorna i Sverige som inte mår bra. Aja, bilden av mannen fick mig att må dåligt, ville att någon skulle hjälpa honom.

 

Ikväll ska jag fixa naglarna, ta fram vinterkappan, läsa boken 1984 och titta på Lost, nya säsongsavsnitt! Skäms lite över att jag är fast men jag kan inte slita mig ifrån den. När jag och Marcel kommer hem från Norge ska vi ladda ner alla nya avsnitt 🙂 Imorgon får jag min gom-tandställning, läskigt!

 1. hej jag var blottare en gång i tiden men är nu botad det var så upphetsande att stå och vänta att någon snygg tjej skulle gå för bi så man kunde visa att man runkade efter henne men är nu botad

 2. Moe skriver:

  Det är inte alltid regeringens fel, man kan ju undra hur den gubben blev sån .

  Tex. jag och min syster gick i tunneln från femmanhuset till centralen i göteborg där det sitter en gatumusikan och försöker tjäna pengar.

  Jag säger: Ucsh jag får så dåligt samvete när jag ser dem men inte ger dem pengar.

  Min syster säger: Jag bli mest förbannad, hur han än har hamnat där så kan det inte varit mer än hans eget fel.

  Och det har hon ju rätt i.

  Det är ju inte vårat eller regeringens fel att han sitter där.

  Något du också borde tänka på är att det är faktiskt sådana som du som kan göra något åt det.

 3. skriver:

  Så du anklagar gubben för att vara psykiskt störd? Han kanske bara var påverkad, full eller vad som helst?
  Skulle du tycka det var kul att bli kallad psykiskt störd, t.ex någon gång då du supit dig full? vilket du verkar göra väldigt ofta, inte så speciellt moget enligt mig.
  Jag känner till en gubbe som pratar med tåg, men inte fan säger jag att han är psykiskt störd.
  som sagt, du yttrar dig om så mycket du inte vet ett jävla skit om.
  du verkar väldigt ego också, förstår inte hur dina vänner orkar med dig? men de kanske är likadana de.
  och går du upp några kilo i vikt säger de att du är ett fetto, och så får du inte vara med längre på deras shoppingrundor och smygdrickande i gatuhörnen. 🙂 Sorgligt, hörrö.

 4. Bella, om du skickar dina fika/extra lunch-pengar till bättre behövande skulle du nog rädda 100-tals människor varje år, det vore väl kul?

 5. mikaela skriver:

  ”Det enda du tänker på är ditt ”älskade” sverige”
  Vad är det för fel på sverige.
  Det är faktiskt vårat fosterland. Självklart älskar man sitt eget land?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..