Popcorn-blomkål

Det har varit en blandad tisdag. Marklyft, plåtningar, ledningsmöte och prova halloweenkläder. En rolig och lugn dag.

Dagens bild med ett gäng tjejer som var på besök i Stockholm. Jag har i princip fotats varje dag med folk sedan tio år tillbaka, barnen har inte riktigt förstått varför. Ibland ropar någon av Gillis förskolekompisar att de har sett mig på tv/tidning/tunnelbana/buss och då ser jag Gillis bli lite fundersam. Jag har visat honom bloggen och instagram och sagt att många tittar på mina bilder.

Vi har haft en rolig eftermiddag, lek i parken, lekt kurragömma och dansat till ”Vi drar till fjällen”. Det är roligt med barn hur en gammal låt plötsligt får nytt liv. De måste ha hört den hos Odd. Jag älskade Markoolio som barn. Har ni inte lyssnat på hans sommarprat så gör det!

Hayley hade gjort popcorn cauliflower till barnen men jag åt också av det, så mumsigt. Jag tror att de är ugsstekta med ströbröd. Sedan öppnade jag och Hayley Skincitys skönhetskalender, vi delade på innehållet. Jag får så mycket produkter jämt så jag brukar ge bort de mesta till kollegor och vänner. Perfekt.

Vid halv sju blev det kvällssmörgås för barnen. De har slutat med välling nu så vi brukar fika innan läggdags. De åt av vår granne Ullas fantastiska surdegsbröd, hon kom över med en limpa under eftermiddagen. Sally är helt förtjust i henne, jag tror att Sally tycker att hon påminner om Tant Berg i Lotta på Bråkmakargatan. Åh, visst längtar jag efter mitt hus men jag kommer att sakna grannarna.

Jag har förresten två tips till er ikväll. Ett boktips ”Mammorna” av Alexandra Pascalidou (läste den igår när jag var hemma) och en dokumentär om Kina på SVT, så gripande och intressant. Jag har inte kunnat släppa den på hela dagen. Världen enligt Xi heter den.