Valvaka 2018

God morgon på er, är det fler än jag som fick rätt få timmars sömn inatt? Jag var ändå glad när jag somnade igår. Jag hade trott att Sd skulle bli betydligt större så jag var tacksam över det. Visst vill jag att Alliansen ska styra men just nu så spelade det ingen större roll för mig om vilket block, så länge inte SD blev störst.

Om fyra år tror jag att det kan gå åt två håll. Väntar vi in lågkonjunktur och människor upplever att Sverige har fått det sämre kommer Sd bli ännu starkare och säkert störst. Men får vi behålla en god konjunktur ett tag till (vilket jag tror att vi får) och de andra partierna tar tag i integrationsfrågan mer finns det en chans att var femte svensk inte behöver missnöjesrösta och då kommer Sd att sjunka eftersom de inte har några fler frågor att luta sig mot.

Hur såg vår söndag ut igår? Vi tog en promenad till Christinaskolan där vi skulle rösta. Trots att jag har röstat förut så kändes det enormt stort.

Vi gick in bakom tältet och klistrade igen kuverten. Barnen var knäpptysta och lite nervösa nästan. Alltid bra att ha spiderman med sig som stöd.

Vid sex hade jag bjudit över grannar och kollegor, jag hade ordnat catering från Matsällskapet och Hayley hjälpte mig att förbereda mat till alla barn.

Pannkakor, frukt och B&J-smörgåsar. Vi blev cirka tolv vuxna och lika många barn, röjigt och kul. Barnen fick bli ansiktsmålade och vi vuxna följde valvakan med spänning. Vid nio-tiden kilade barn och förälder hem för att nattas och sedan kom alla tillbaka. Så bra att kunna ha babylarm när man bor nära. Mina barn njöt att få vara sist uppe med alla vuxna och somnade inte förens tio (!). De fick sova ut till åtta imorse i alla fall. Jag hann smyga upp vid sex äta frukost i lugn och ro och förbereda dagen. Inte helt fel det heller.

Pingis hade varit ute och ätit med våra amerikanska distributörer från New York och tog med sig dom hem till mig efter middagen. Väldigt kul, men de var nog inte speciellt impade över vår SVT-sändning här i Sverige gentemot deras amerikanska Valvakor hehe. De flesta gick vid elva med Pingis och David stannade kvar ett tag till.

När jag kom till gymmet imorse slog jag även nya rekord, precis som i  fredags. Sist jag tränade knäböj gjorde jag 42,5 kg på 4×4. Nu höjde jag till 45 kg 6×4. Det är härligt att känna mig stark! Nu väntar en intensiv vecka, men jag är redo. Nu kör vi!