Frågor och svar

Idag kände jag mig stark och pigg inför min träning. Förra veckan, som var veckans första efter semestern – Var så himla tung. Kroppen var orörlig och det kändes som om att jag hade glömt allt. Men nu, pass nummer tre börjar jag komma tillbaka.

Styrketräning är så roligt!

Jag såg att jag hade fått några frågor:

Apropå ADHD, jag har skickat DM med frågan om medicinering. Fick ingen svar så jag passar på och frågar igen. Tar du medicin för ADHD isåfall vilka? Tar du kosttillskott som hjälper dig att få mer fokus, bli lugn? Vilka sömntabletter brukar du använda när du har svårt att sova? Tacksam för svarJag har ätit Strattera, Ritalin och Elvanse under åren men insett att min hjärna inte gillar medicinen. Jag blir arg av dom. Samt att jag blir mindre kreativ vilket inte fungerar med mitt jobb. I samband med att jag la om min kost för ca två år sedan blev min ADHD betydligt bättre. Jag äter ju majoriteten plantbaserad kost. Jag märker direkt hur jag blir sämre när jag äter mer onyttigt/socker.

Då kommer kli:igheten och en större dos av rastlöshet tillbaka. Det kan vara ”värt” under semestern, eller tillexempel om jag vill äta något gott under helgen, såsom desserter och vin men jag känner tyvärr av effekten direkt.

Häromdagen skrev du att du inte skulle jobba kväll! Vad hände?

Alla barndagar måste jag jobba på kvällen eftersom jag går halv fyra från jobbet. Jag får inte ihop det annars. Men jag ser till att få en timma utan jobb innan läggning.

Jag har några frågor, gör du inköp för barnens kläder o typ medicin eller liknade själv? Tar du barnen på klippningar och aktiviter eller är det hemhjälp? Jag tycker du är grym och vilket imperium du byggt upp!

Alla inköp får jag hjälp med. Ida som hjälper mig har fullmakt för hela familjens apoteksbesök. Allt som vi behöver köps in. Tillexempel börjar Gillis på fotboll nu och då fixas det med nya kläder och skor. Kylen är alltid full, det finns alltid tandkräm nya tandborstar och tvål redo etc. Jag ogillar att handla men just när det är fredag kan jag tycka att det är mysigt att gå iväg med barnen till en saluhall och plocka lite. Vi har jobbat såhär i 1,5 år och idag fungerar allt på löpande band, men i början tog det såklart lite tid att förstå rutiner och vad som behövs hemma. Barnen (och jag) får önska vad de vill äta och så handlas det in. Klippningar och aktiviteter gör ju Odd och jag. Själva syftet med hjälpen hemma är ju att få mer tid med barnen. Att aldrig behöva stressa hem och laga mat eller stå och fixa efteråt.

Jag förstår inte vad du har aupairen till när du jämt hämtar barnen och sedan är med dem till läggdags? Det är många som har frågat, kan du inte beskriva hennes uppgifter och hur en vecka ser ut för henne? Vore intressantDet är skönt att ha en extra hand hemma.

Att ha barnen en hel vecka på egen hand är mycket när man samtidigt har mitt extrema jobb som det händer oväntade saker med. Jag får hjälp med hämtning någon gång i veckan. Vill Gillis gå ut och spela fotboll och Sally pyssla inomhus kan vi dela upp oss (blir mer och mer så eftersom barnen blir äldre), behöver jag ta ett telefonsamtal som är akut kan jag gå iväg och göra det. Jag kommer iväg och kan träna en timma på lördagen eller hinna dra iväg några mail. Som sagt det är lättare att vara två under samma tak. Barnen tycker att hon är fantastisk. Jag med. När jag inte har barnen är hon ledig fast bor hos mig. Jag reser nästan alltid på barnfria veckor ändå.