#IsabellaLöwengrip
Följ
Uncategorized
juli 8 2018 at 22:29

Bok och spa-tips

Dom är här! Älskade barn! Odd stannade en timma när han lämnade över, barnen åt och vi pratade om deras vecka. Hemma serverades det hemmagjord vegetarisk pizza, Gillis är fortfarande noga med att inte äta djur. Vi låter honom styra, bara han blir mätt. Sedan lekte vi, sa hejdå till Odd och efter det blev det film och mys i soffan. Hela jag blev lugn av deras närvaro. Barnen ville somna i min säng, vi läste två böcker och sedan hann vi med en hel spellista med Pippi.

Jag läser mycket böcker från Olika förlag som lyfter minoriteter. Barnen växer upp i ett homogent Lidingö, de flesta barn heter typiska svenska namn, dom har inga kompisar som har två mammor/två pappor eller liknande så jag försöker välja böcker som visar hur familjer kan se ut. Även som i deras fall, att man har två olika hem med en vardag som skiljer sig från mammahemmet och pappahemmet. Olika förlag tänker också på att släppa klassiska könsroller, pappa bakar luciafika och mamma kör brandbil etc. Rekommenderar starkt alla deras böcker. Idag läste vi om Simon F som hellre ville bli kallad för Sophie. Jag gillar när barnen får nya perspektiv genom att vi läser ihop.

Barnen klädde ut sig, Gillis till en transformer och Sally till en pirat. Hon ville egentligen byta om till Karlsson på Taket men jag var inte påhittig nog att greja det med propeller och allt.

När barnen hade somnat vid nio så blev det minispa för mig. Jag köpte hem produkter från Comfort Zone (fanns på spat i ystad). Jag älskar kroppsoljor och blev verkligen kär i deras doft. Jag kommer vilja utveckla en egen torrolja-spray i Löwengrip efter sommaren. Just nu är min förebild en från Kiehls, den sjunker in snabbt vilket är viktigt. Så kul att testa nytt! Jag provar nya produkter från alla resor jag gör, det är så jag får inspiration.

58 Kommentarer

SA

Vilken härlig känsla att få hem dina älskade barn ❤️ Så skönt att du och O kan ha en bra relation också, så att det går att umgås lite för barnens skull

J

Jag undrar lite om Bella. Om hon nu inte bryr sig om kärlek. Eller andra människor. Eller bryr sig om att kompromissa. Eller dela sin plats med andra. Inte bryr sig om relationer. Kanske skulle hon ut och resa, eller kanske hikea, själv. Verkligen vara ensam själv. Inte behöva hjälpa någon annan, eller vara beroende av någon annan, bara vara helg själv med sig själv. Klara sig själv. Dag efter dag med sina egna tankar. Så får vi se hur länge hon klarar att vara ensam utan kärlek, och hur lite hon bryr sig om andra människor. Hon slipper kompromissa och får var glad i sin egen värld.

Jessica

Bullshit! Sätt henne ute på landsbygden där man inte kan välja sina relationer så lätt och tillbringa några månader där. haha testa för lite självutveckling vetja. Du lever i en fet bubbla. Men bubblan är nog nice 😂

Cora

Läs på om ADHD, så förstår du kanske bättre!

Johanna

Man får inte glömma bort att Isabella har diagnostiseras med en diagnos inom autismspektrat (hon skrev ett inlägg om det för ett par år sedan, att hon har högfungerande autism/asperger). Att ha svårt med relationer, att läsa av människor och ha svårigheter att själv rodda sin vardag är typiska drag hos personer med denna diagnos. Många behöver hjälp av boendestöd för att få ihop vardagen och påminnas om hushållssysslor. Isabella har ju ordnat detta på eget håll, med städ, tvätt, handling och matlagningshjälp. Även om många här verkar tolka det som lyx och skrytinslag så är det säkerligen nödvändiga inslag för Isabella för hennes allmändagliga livsföring.

megan

Bra skrivet!

Lisa

Adhd är inte inom autismapektrat!

Linnea

Nej, hon har aldrig fått den diagnosen, det är något hon själv hittat på. Tror Isabellas svårigheter med relationer beror på något annat.

Jojo

Vad vinner man på att hitta på att man har ADHD?

Linnea

Håller med dig. Hon pratar mycket om egentid, men har ordnat sitt liv så hon aldrig är ensam. Och det är hon ju fri att göra, men lustigt är det.

Sigrid

Egentid betyder väl för Bella att själv kunna välja sitt sällskap. Så verkar det i alla fall.

Lisen

Skönt med mer egentid? Hur mycket produkter kastar du som du knappt använt??

Karin

Det är hennes jobb.
Många verkar ha svårt att greppa hur mycket och hur hon jobbar. Även om man bara varit anställd så borde det väl gå att tänka sig in i hennes jobbsituation eftersom hon skriver så mycket modet här i bloggen.

L

Hon har pengar lilla vän

R

Jag tror inte Lisen syftade på pengar, ”lille vän”. Hon syftade kanske på miljön?

Heja Gillis! =) Och heja er föräldrar med som låter honom bestämma själv!

Ja en torrolja hade vart så bra! hatar när det inte torkar in fort så man inte vågar röra sig på ett tag
http://www.caloveline.com

Vilket framsteg om man jämför med de böcker som fanns när man själv var liten på 90-talet 🙂

Kakan

Är det något jag är glad över så är det att mina barn växer upp i en stadsdel med mångfald. Klasserna på mina barns skola har ungefär hälften med barn med ursprung från andra länder och kulturer och det är SÅ berikande. Det finns även många barn med ensamstående föräldrar samt regnbågsfamiljer och det är helt naturligt för barnen. Jag växte själv upp likadant och jag tror det ökar förståelsen för att familjer kan se ut på olika sätt, prata olika språk och ha olika traditioner, det kommer på köpet liksom.

Katja

Ja Kakan, det är berikande på många sätt med mångfald!

Fantastiskt att du och ditt ex kan ha en sådan bra relation, det bådar gott för framtiden. Det är inte alltid lätt och det är viktigt att man ger sig själv tid.
//Berith

Men åhh så söt!! KRAM!! <3 <3

Så otroligt härligt att få hem barnen igen! Så skönt, är nog det absolut härligaste känslan man kan ha i en sådan situation. Äntligen få krama om dem igen…

Ullis

Hej Bella! Jag undrar om du skänker pengar till någon välgörenhetsorganisation och i sådanafall vilken?
Själv hjälper jag ‘Giving people’ där man hjälper en familj direkt.

minna

Har du ADHD? I så fall begriper jag bättre hur du beter dig i vissa situationer på det känslomässiga planet. Min kille har ADHD och han är nästan omöjlig att leva ihop med. Tur att jag älskar honom så högt. Inte lätt att vara anhörig!

Katja

Sök på ADHD i bloggen. Har en vän som också har det och känner igen mycket …

Annap

Jag har en adhd-sambo och känner igen egoism, brist på konsekvensanalys, svårt att förstå sociala koder, distanslös, entusiastisk ”ser inga hinder”.
Samt att inte ”få ihop” det som är enkla sysslor i ett hem men kunna tänka ut brillianta lösningar inom andra områden.

Eva

Bella skriver ofta om sin superkraft ADHD. Då ja hon har den diagnosen.

Lisa

Jag har också ADHD men jag är nog den lättaste människan att leva med. Sluta generalisera.

Samira

Olika förlag är riktigt sjukt och inte lämpligt för barn. Ett bokförlag som vill göra om hela samhället – till det sämre. Vad transvestiter ägnar sig åt kan de hålla för sig själva. Barn ska inte behöva läsa om det.

Niki

Samira, du är inget annat än en trångsynt liten minimänniska som har fastnat kvar i 1800-talet. Det gör mig mörkrädd att tänka att du eventuellt har barn eller kommer få i framtiden, din syn på ditt barn om han eller hon ville definiera sig som något annat eller har en sexuell läggning som går emot din trångsynta värdering. Varför är det fel att barn ska få veta att människor är olika? Har du någon bra anledning till varför förutom att du är så fördomsfull?
Göm dig under grottan igen, vad du tycker och tänker ska ingen behöva veta.

Sofia Wiberg

Samira.. Vad är det du anser vara fel med att barn tidigt förstår att alla människor är olika?

Mi

Samira, stackars inskränkta du. Världen blir inte bättre av dina fördomar. Hoppas du lär dig älska. Kärlek till dig, oberoende vem du är, varför du är rädd o framförallt önskan om att dina barn uppfostras att vara öppna och trygga utan att hänga upp sig på olikheter.

Mikaela

Det låter som att du kanske borde läsa en bok utgiven av dom.

Rebecca

Asså ellerhur??? Vad fan ska man läsa det för barn förr? Aldrig i livet att jag kommer göra det när jag får barn.

Therese

Rebecca: Förr? Det är nu hon läser böckerna.
Det är inte coolt att bo under en sten.

josie

Anser du alltså att det är rimligt att barnen endast får höra om en aspekt och del av världen (heteronormativitet cis) ? Tror du att alla barn som läser dessa böcker kommer att smittas av något virus och bli trans? (Som för övrigt inte borde vara något skamfullt i min mening) Var skall man dra gränsen? Undrar alltså genuint vad du tycker och skulle uppskatta ett ärligt svar 🙂

Cecilia

Spyr på din äckliga transfobi! 🤮

Cattis

Komiskt inlägg! Stackars dig!

Anna

Du är inte lämplig för barn.

KK

Men är du från 1800-talet eller? Klart att barnen ska få se att det finns olika familjekonstelltioner, det är väl jätteviktigt.

Josephine

Ehm?!

Charlie

Du verkar vara en riktigt obegåvad människa.

P.

Förståelse för att alla är olika är inget för dig?

Malin

Men på riktigt?! Hur kan du ens sägs något sånt? Olikheter är olika, inte fel. Ingen vet vilken person och identitet ens barn kommer att bli, då är det ju fantastiskt att Isabella så tydligt visar att det är ok att vara precis som man är, oavsett vad.

Annah F

Och när Pippi släpptes på typ 40-talet var det många som tyckte hon var olämpligt för barn. Tiderna förändras. Vilken tur att tiderna förändras!!

Lovisa Thoursie

Hejsan!

Jag tycker detta är jätte lämpligt, som Isabella säger försöker hon öppna upp deras ögonen så att de inte bara ser det homogena, hetrogena, könsrolls byggda samhället som ofta är vad som syns i film och böcker för barn. Detta är ett försök att öppna. Fint!

Detta är exakt vad Olika Förlag jobbar med:

Vi arbetar för alla barns, ungas och vuxnas lika rättigheter – för ett jämställt och jämlikt samhälle där alla får plats. Vi vill att alla ska få känna, tycka, tänka och vara som de är och vill, och att olika familjeformer, kärleksformer, funktionsvariationer och hudtoner ska synas. Därför ger vi ut roliga och spännande normkreativa böcker och utbildar i allt ifrån normkritik till hur vi tillsammans kan skapa en värld fri från våld. Ut med stereotyper – in med möjligheter!

Hur gör detta samhället sämre?

Tack

Susannah

Du är så okunnig så det är bra för din kommentar visar varför Olika förlag behövs. Hoppas mitt barn slipper träffa på dig och dina fördomar och okunskap.

R

Jag rekommenderar dig att läsa Amelias intervju i Expressen. Speciellt svaret på frågan: Vad ångrar du? Något att tänka på kanske, för det svaret verkar de flesta framgångsrika människor svara.

P

Olika är superbra! Vi köper massa därifrån, de har även bra böcker om veg ☺️

Anna

Så snyggt du har det hemma, stilrent men ändå elegant och varmt👌

Maria

Hej! Du har inte funderat på att bosätta dig i ett något mindre homogent område för barnens skull? Ett tips är t ex Solna eller Sundbyberg. Det är ju inte representativt så som det ser ut i Lidingö, i och med att du verkar tänka i de banorna.

Och PS. till alla er som ständigt upprörs över Isabellas inlägg eller känner att ni måste försvara Isabella mot de som upprörs. Tröttnar ni aldrig? Jag tycker mycket om att läsa Isabellas blogg, men man bör ha i åtanke att strategin att skriva ömsom personligt ömsom saker som sticker i ögonen på andra är en strategi som Isabella använt på ett framgångsrikt särt i alla år. Ta inte allt så allvarligt.

Sandra

Hm Solna eller Sundbyberg? Det är väldigt medelklass och alla är vita med några få undantag.

Omvärldsinsikt handlar om att implementera den i sin vardag, sina resor och möten med människor. Det är absolut fint att du själv inser att du är privilegierad och visar detta för dina barn, men det är lite som att gå och läsa en kvällskurs i spanska med en svensk lärare och aldrig prata spanska utanför kurstillfället. Du lär dig ett nytt språk men du lär dig inte att läsa mellan raderna. Alla människor gör ett val i alla steg de tar och barn formas efter de kulturella raster och den socialisering som följer dem i livet. Från hemmet till skolan och miljön de lever i. Självklart hindrar det inte barn från att växa upp med förståelse och sympati för människor som lever på en annan typ av samhällsnivå eller växt upp efter ett annat kulturellt raster (handlar inte bara om olika länder/nationaliteter), men jag tror att man måste se och uppleva det utanför sin sfär för att verkligen ta det till sig.

Anna

Hoppas att det kommer ekologiska produkter från Löwengrip snart <3

Olivia

Jag har en olja från Chanel som är underbar! Väldigt lätt och funkar som parfym på sommaren (man ska ju inte spraya parfym på huden och sen exponera den för sol). Funkar dock kanske inte så väl med ert varumärke då ni väl mest har produkter med ganska neutrala dofter så det funkar för personer som är lite känsliga.

Michelle

Jag tycker det är roligt hur alla verkar peka finger och kommentera Bellas livsstil och sätt att tänka/göra saker på. Är ni perfekta människor och medmänniskor här på denna planet? Nej antagligen inte. Man får inte glömma att en människa är komplicerad, det finns nog mycket som vi inte får se av Bellas liv och framför allt inre.
Men det är ju så typiskt att det svider i ögonen på folk när någon sticker ut från ”mellanmjölk-sverige” och inte nöjer sig med ”lagom”. Är man nöjd med lagom, så visst fine. Ingen som trycker ner er för det, så låt andra människor ha sina drömmar och mål, även om de inte är i samma nivå som era!
Eller så inser man varför man ska peka finger och hata på andra, antagligen för man själv är missnöjd med något i sitt liv, och gör något åt saken!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *