Mot Visby

Jag somnade elva igår, vaknade åtta helt utvilad. Innan jag kliver upp brukar jag ligga kvart någon minut och få kontakt med mig själv. Hur känns kroppen, vilka känslor åker runt inombords, hur ser jag på dagen etc. Det är en viktig stund för mig. Dagens förnimmelser var att jag är glad inför resan, lite skör på grund av pms men kroppen känns stark. Sedan tog jag en promenad i solen, åt frukost, duschade och packade ner min necessär. Sascha har packat mina outfits för veckan. Nu har Emelie precis kommit hit och ska göra ordning mig och Pingis som kommer om en stund.

Dagens planer är att åka till Bromma flygplats halv två. Där väntar ett sjöflygplan ner till Visby. Så himla roligt! När vi landar ska vi ”checka in” i vår villa bolaget har hyrt. Vi som bor där är jag, Pingis, David (pingis pojkvän), Simon, Sascha, Emelie och fyra kollegor från Nordic Tech House. Ett stort gäng men huset är stort så det kommer att gå bra. Ikväll ska vi grilla och hänga vid poolen.

Min klänning som jag hade igår kommer ifrån Caliss, hon som äger det märket är också min sömmerska och syr upp egna kläder inför speciella tillfällen. Då är det Sascha som kommer med en idé till design. Att få ha måttsydda kläder är en dröm.

Vi hörs på Gotland!

  1. Almedalsveckan är en åtta dagars näringslivsfest. Och så några politiker som pratar nån timme på kvällen.

  2. utan att såklart veta Isabellas företags agenda skulle ändå säga nätvärka. Min svåger som åker till Almedalen varje år ska dit i år inte enbart för politiken men även för att knyta nya kontakter. Tex inom byggbranschen.

   1. Just byggbranchen och politiker tror jag får mycket ut av Almedalen. Men Bella har ju varit där varje år, så tradition .

 1. Hur gör du om det är packat en outfit som synonym alla känner för att ha på dig? Eller om du är lite svullen om magen (som alla blir ibland) och byxorna känns för tighta… ändrar du om outfitsen då eller tar du bara på dig det du ”ska” ändå?

 2. Ah jag har också den där kvarten. Superviktig! Går aldrig upp om jag märker att negativity eller otacksamhet snurrar runt i huvudet, då ser jag till att skifta mina tankar till något bra istället. Riktigt bra rutin!

 3. Nån sa det bra- Alemedalen: dit alla bara vill prata, få vill lyssna och ingen som hörs. Det är med andra ord en klubb för inbördes beundran där alla försöker överträffa den andra genom sin ”viktighet”. Blir trött bara på tanken

  1. Men just i år tror jag blir viktigt. Valåret. Sen vet jag att näringslivet är där och minglar, knyta kontakter. Jag kommer vilja höra partiledarnas tal i år. Kristersson är först ut.

  2. Ja att ”bloggare och kocklandslaget” åker dit var väl inte socialdemokraternas tanke från början.
   Almedalen har tappat sitt. Kostar bara samhället pengar…

 4. Hej!
  Jag är en 16-årig tjej som har problem med acne och har haft det de två senaste åren. Jag såg en youtubevideo på dig som var några år gammal där du hade mycket acne och dör dublrayar om att du har haft problem med det i väldigt många år. Men nu ser det jubut som iallafall att du ha blivit av med den.:) hur har du blivit det? Jag har varit på ansiktsbehandlingar och testat en kräm från en hudläkare men det fungerar inte. Hur har du gjort och hur har du undvikit att få ärr(eller det ser inte ut som att du har det)? Har du några bra tips på hur acnen också inte ska sänka självförtroendet?
  Kram

  1. Hon har ju fortfarande akne men inte lika mycket. För många försvinner det ju med åldern.ajökv bröt min ut när jag var 22 och har den fortfarande vid 36 års ålder. Det enda som funkade för mig var stark medicin i tre omgångar men aknen lyckas alltid komma tillbaka.

  2. Hej Hanna!
   Rekommenderar att kolla upp tetralysal och Roaccutan som är två olika läkemedel. Jag hade hemsk acne i flera år innan jag till slut träffade en läkare som satte mig på rätt behandling. Tetralysal hjälpte inte alls, men två kurer roaccutan (2×6 månader med 1,5 års mellanrum då bölderna kom tillbaka) gjorde susen! Lever tyvärr med hemska ärr idag och kommer göra resten av livet, men är fri från finnar och variga bölder.

   Hoppas du får den hjälp du vill ha och behöver.

  3. Hej Hanna, såg din kommentar och kunde inte låta bli att svara dig.

   Jag har lidit av acne i 13 år värre i vissa perioder bättre i andra. Jag har spenderat 100 000 tals kronor på behandlingar, krämer, tabletter etc och inget har hjälp.

   Det bästa för mig var att börja med en rengöring som var skonsam och för känslig hy. Det jag har lärt mig är att folk med acne har oftast en kombinerad hy och väldigt känslig. Det man gör när man kör på alla dunderkurer är att du torkar ut och gör att huden bygger som ett försvarslager som blir stenhårt och huden ska vara mjuk.

   Jag tipsar dig helhjärtat om att minska på laktos(hjälpte mig en hel del) , testa laktosfritt ett tag och köp cetaphil ansiktsrengöring och kräm för blandhy till oljig.

   Kläm ALDRIG finnar gå istället på ansiktsbehandling regelbundet så gott du kan jag själv går varannan månad nu.

   Lycka till! Acnen gjorde att jag ville ta mitt liv när jag var 15, idag är jag glad och nöjd med mig själv. Den är bättre vissa dagar och obefintlig men har många ärr kvar utmed kinderna.

   1. Hej Hanna, jag har haft problem sedan tonåren men mitt har blivit bra sen ca 1 år tillbaka när jag började använda phformulas produkter. Jag kan starkt rekommendera deras produkter! Finns bara på salong men min acne försvann. Är idag 34 år men önskar jag hörde talas om phformula tidigare. Har provat tetrarycal och roaccutan men funkade bara tillfälligt. Lycka till!

 5. Åh så mysigt att åka ner till Gotland, har själv bara varit i Visby, men skulle vilja cykla runt där nere och upptäcka fler fina ställen. Hoppas ni får en fin liten resa! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett öppnare samhälle där både tabun och stigmatisering kan få chansen att minska. Kramar! <3

 6. Pingis verkar klara sig alldeles utmärkt utan stylist. Dina outfits är säkert snygga men du ser alltid lite stel och obekväm ut. Kanske för att det är kläder som inte riktigt är du.

 7. Hinner du alls träffa Hampus? Har varit så tyst om honom sen du kallade honom för fel namn.Kanske han blev mer sårad än du trodde ?

  1. Ibland känns det bra att läsa om ditt liv för då inser jag vilket fantastiskt och härligt liv jag lever, tack för det!

  2. Snälla Sandra tror du på allvar att en vuxen man blir så sårad av att bli kallad fel namn, så han inte längre vill umgås? Jag tror att det händer nästan alla att man säger fel någon gång.
   Jag tycker vi lämnar deras förhållande åt dom själva. Om/när hon vill prata så gör hon det.

  1. Antagligen för att det ligger på Fårö och under almedalsveckan behöver de kanske bo mer centralt…

  2. Verkar inte så praktiskt att vara på Fårö när Almedalen är i Visby.
   (Sen kanske det finns andra orsaker också som jag bara kan gissa mig till).

 8. Det sista Bella sagt om H är att hon inte är till för att roa honom, sen kan man ju dra sina egn slutsatser av det yttrandet!

  1. Just det! Inte alla kvinnor är till för att behaga männen!
   Hört talas om kvinnlig frigörelse nån gång?

 9. Hej! Jag har läst din blogg under flera års tiden, spännande att följa dig och din resa:) Jag lyssnade på din medverkan i någon podd där du berättade hur du tar hjälp med det mesta för att kunna lägga allt fokus på barnen och företagen. Jag kan inte hjälpa att bli nyfiken på hur delaktig är du i bloggen? Skriver du inläggen själv fortfarande? Tycker att du skriver på ett lite annorlunda sätt senaste tiden. Dina texter är väldigt fina, innehållsrika och välformulerade. Att få till bra text tar tid, därför är jag nyfiken på om du fortfarande gör det själv? Eller om du endast berättar för någon annan som sitter vid tangenterna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..