Fredagskvällen

Igår åkte Emma och jag ut till Faye och Jacob. Emma är delägare i Flattered och är en fantastisk kollega, skarp som tusan. Hon fick lilla Harrison för några månader sedan och hon gjorde precis som jag – tog med babysittern till kontoret och försökt att jobba på ändå så gott det går vissa dagar. Det är inte lätt att äga bolag och vara förälder samtidigt men det går. Vi två har kunnat stötta varandra i det vilket har betytt mycket.

Faye är också en entrepenörer och startade Lace Laboratory (mina favorittrosor, använder inga andra). Igår varvade vi samtalen mellan jobb-utmaningar, mål och relationer. Det är skönt att umgås med andra entrepenörer bland, vi alla satsar allt på våra jobb och det är helt okej. Vi alla får prioritera bort och göra uppoffringar och allt sådant kan vi prata om och stötta.

Faye bjöd på vietnamesiska vårrullar och så blev det en chokladkaka till efterrätt gjord på svarta bönor och dadlar.

Så mysigt!

Nu väntar en dag med Odd och barnen. Tänk, vår första helgdag ihop vi fyra. Jag är så tacksam för att vi nått hit.

 1. Min pappa är entreprenör. Gift med mamma sen typ de var 20, har fyra barn, mamma jobbade heltid, de hade ingen hemhjälp. Han äger idag flera börsnoterade företag och hade för länge sedan kunnat pensionera sig och leva gott. Han har inte offrat något för sitt jobb. Han har alltid funnits här för oss barn. Han var fotbollstränare åt min brors lag i många år, klassförälder, lagade kvällsmat hemma hjälpte oss med läxor osv. Jobbade hårt gjorde han på kontorstid och visst reste han en del men förutom det så var hans fokus familjen. Så det handlar nog om inställning och prioriteringar. Det är inte coolt att inte bry sig sa min pappa en gång till mig när jag inte ville gå på min lillebrors uppvisning. Det stämmer.

  1. Vilken härlig pappa!
   Och jag gilla uttrycket ”det är inte coolt att inte bry sig”.
   Det ska jag ta med mig till mitt barn.

   Jag håller också med om att det handlar mycket om inställning.
   Det är inte ”uppoffringar” utan aktiva val man gör och får leva med. Dessa entreprenörer väljer att ha mindre tid för sina familjer på egen hand.

  2. Så sant! Jag är själv chef för en verksamhet med 80 anställda och en omsättning på flera miljoner. Jag kan trots det vara hemma till 16.30 på eftermiddagen (jag har valt att börja jobba tidigt på morgonen för att kunna sluta tidigare) och vara förälder på 100%. Min man jobbar också heltid. Jag är också ganska övertygad om att det ofta handlar om prioriteringar.

   1. Maya, absolut att det är lättare när man är två! Men Isabella har ju OTROLIGT mycket hjälp… Hon sminkar sig ju inte ens själv! Så att jämföra henne med ensamstående föräldrar tycker jag är ett skämt faktiskt…

  3. Vad roligt att ni kan umgås alla fyra nu. Det verkar som att ni båda verkligen anstränger er för barnens skull och jag ville bara skriva att jag tycker att det är så bra och att fler skilda föräldrar borde tänka så. Kram

  4. Exakt så- min pappa har också nått otrolig framgång karriärmässigt och min mamma har visserligen jobbat 75% men ändå, min pappa har i princip aldrig missat en enda match/uppvisning mm. Han tränade mitt golflag och deltog på alla sätt och vis!

   Rest en del men alltid funnits där och inte har hemhjälp, städerska etc behövts heller!

   Tror också d handlar om inställning och viljan- just nu har jag haft ett helt sjukt år på jobbet medan min man jobbat 200% som egenföretagare, men barnen är ändå alltid prio för oss!

   1. Nej, han hade ju uppenbarligen din mamma. Om de levde tillsammans OCH hon dessutom bara jobbade 75% så behövde ju han ingen hushållerska. Om hon var med på det och får ta del av kakan vid eventuell skiljsmässa så är det inget fel med det. Men försök i te förminska en ung ensamstående mamma och företagares insats.

  5. Självklart handlar det om prioriteringar och även planering och delegering av ansvarsområden. Man behöver inte göra allt själv.

   Sedan för ordningens skull, aktier i börsnoterade företag ägs inte av en person, utan är till allmän försäljning, men du menar säkert att han kanske börsintroducerat sina företag, och kanske då själv behållit en del av aktierna.

  6. Wow, det var det bästa och finaste jag har läst på länge! Vilken sann förebild och inspiratör din pappa är. Önskar det fanns fler som han i sociala medier.

  7. Fint citat!

   Men det är nog lätt att mammors jobb faktiskt glöms bort i sådana här situationer.. eftersom att pappor har så låga förväntningar på sig så uppmärksammas allt dom gör. Medan mammor har höga förväntningar och då uppmärksammas allt dom inte gör.
   Kanske din mamma ändå var ”projektledare” i Familjen AB som man brukar säga? Skötte sakerna bakom kulisserna?

   Lite som GW Person eller vem det var som skämtade i tv om att han varit en dålig pappa. Skulle en mamma tillåtas göra så?

  1. Ja det är förfärligt med folk som ska hålla på och dra på mungiporna när andra ser på. Bättre borde hon veta!

   Mvh grav ironist

  2. Jag fattar precis vad N menar, det är skillnad på att vara glad och dom här tramsiga tillgjorda bilderna. När man skrattar på riktigt kan man se rätt rolig och lite ful ut, dessa bilderna är bara för att visa hur ‘snygga’
   dom är.

   1. Nope, för om hon inte har något personligen att hämta från den hon pratar med, så vänder hon på klacken och går. Mysig människa och vän, verkligen.

 2. Åh, det var det jag trodde att din onlineserie skulle handla om! Det är ju det där man vill höra; ”baksidan” eller hur vägen sett ut. Hoppas att det kommer en nystart med serien, men med ett tydligare fokus.

 3. Vad är egentligen skillnaden på en egenföretagare och en entreprenör? Är en entreprenör alltid någon som har kommit på en ny affärsidé (nya produkter som i Isabellas fall) eller kan en snickare med egen firma också definieras som entreprenör?

  1. Det här är en intressant fråga, ordet entreprenör är ju något missbrukat. För mig är egenföretagare bara någon som driver ett eget företag kort och gott, fakturerar istället för att vara anställ osv.
   En entreprenör är ju någon som gör något revolutionerande! Ändrar spelreglerna!

   Ingvar Kamprad (Ikea) = entreprenör
   Paret bakom natural cykles = entrepenörer
   Klarna = entrepenörer
   Uber, air Bnb, osv.

   Någon som bara är väldigt duktig på att tjäna pengar, men på samma gamla sätt som förr. Inte entreprenör.

  2. Entreprenör , jag får dåliga vibbar av det ordet. Har jobbat åt några. Egocentriska, målinriktade, narcissister. Men, de tjänar pengar.

   1. Helt rätt Lisen! Jag var tillsammans med en somstömde in på alla punkter du skrivit och så glad o lycklig över att jag lämnade!

 4. Åh så härlig fredagskväll du verkar ha haft, hoppas du får en superfin dag med Odd och barnen! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för ett mer öppet samhälle där både tabun och stigmatisering kan minska. Kram <3

  1. Det här skriver du under varje inlägg, hur ska hon eller någon annan kunna besöka din blogg för m du inte skriver ut adressen? /Välvilligt menat

   1. Rebecca, varenda kommentar du skriver handlar om detta. Jag anser på fullaste allvar att psykiskt ohälsa inte alls är speciellt tabu och stigmatiserat som det var för bara några år sedan. I dagsläget pratas det mycket om psykisk ohälsa, utmattningssyndrom och stress i tv och på sociala medier vilket tyder på en ökad medvetenhet. Folk skriver böcker om det var och varannan månad så jag vill inte påstå att det längre är ett samtal som är överdrivet tabubelagt. Sen Att vissa inte är bekväma eller vill prata om sitt psykiska mående är en annan sak men det är ett val.

 5. Vad härligt att få se kort på glada människor varje gång man kikar in! Gör mig motiverad och på gott humör. Heja dej!

 6. Jag undrar hur du tänker om valet i höst, hade gärna velat veta varför du tycker centerpartiet är så bra. Personligen tycker jag Annie Lööf har varit dålig i debatterna, hon verkar inte kunna vaaa saklig utan spelar bara på känslor. Det kanske kommer något inlägg om detta under Almedalsveckan, hoppas på det i alla fall!

 7. Glad att relationen med Odd fungerar nu. Men det var ju bara för en kort stund sen du tyckte att han var omöjlig och inte ville samarbeta hur ni ville ha barnen och slängde honom under bussen. Ändå förvånad lite att han släppt det så fort hur han blivit framställd här på bloggen.

 8. Hej! Jag undrar hur man kan läsa äldre inlägg? De som inte syns, är de borta? Tack på förhand!😊

  1. Tex så är det vanligt med 40tim arbetsvecka och 4-5 veckors semester i Sverige. Isabella jobbar mycket mer än så.

   1. Det är vi många som gör. Till exempel både jobbar och pluggar samtidigt. Jag tycker BB är väldigt intressant, därför jag följer bloggen, men jag tror hon har en liten skev bild av hur många andra lever. Vi är många som arbetar hårt för våra drömmar, och hennes liv verkar slappare än många andras. Jag tror hon, och många unga som läser denna blogg, behöver veta det. Det kanske skulle förändra deras människosyn lite.

   1. Men inte alla. Vet inte om det är en uppoffring att ha livvakt? Att inte våga gå ut (vanligt om vi kollar statistiken), eller bli misshandlad i hemmet påverkar nog livet ännu mer. Vilket tyvärr inte är helt ovanligt för kvinnor.

 9. Fantastiskt att ni nått så långt, ni verkar vara väldigt kloka i resonemanget när det gäller barnen. Tror inte att detta bara gynnar barnen utan även föräldrarna, som nog växer i sin gemensamma relation för man tvingas att se bortom gammalt tjafs o inte fastna som man lätt hade kunnat göra om man inte hade någon annan att ta hänsyn än till bara sig själv. Att lyfta blicken svälja stoltheten, inte bara för barnens skull utan indirekt för sig själv också. 🙂

 10. Hvorfor skal det være så dyrt at få tilsendt löwengripp produkter til andre lande end Sverige? Der er nærmest ikke andre muligheder for at købe jeres produkter end hos jer selv, men jeg synes det er for dyrt for forsendelse, så jeg har lige droppet en ordre hos jer. Øv. 😒

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..