Nya mål!

Onsdag idag! Det dukades upp frukost vid sju och barnen och jag åt ihop till 7.40 men sedan kilade jag iväg och duschade och gjorde mig ordning. Under tiden blev barnen påklädda och 8.30 lämnade vi huset och jag svängde förbi förskolan innan jobbet. Min röst är fortfarande borta från lördagens sjungande på Summerburst vilket ställer till det lite i och med alla möten. Egentligen skulle jag behövt vara tyst men det går inte. Har provat att dricka olivolja för att smörja stämbanden och dricka mycket varmt vatten med te och honung. Har ni några andra knep?

Igår samlades mitt närmsta team för att synka sommaren. Det väntar Almedalen, resor med och utan barn, åtaganden som jag ska närvara vid, ett hus som ska skötas, säkerhet som ska planeras, samt att mitt team ska ha semester. Det blir en rätt stor apparat att få ihop en skild småbarnsmammas liv när bolagen samtidigt ska rulla. Det går ju aldrig att ta 100% semester. Men jag har valt det här livet och skulle aldrig någonsin välja bort det.

Nu väntar en dag med ledningsgruppsmöte för Löwengrip, ägarmöte för Flattered, pedikyr över lunch och signera årsredovisning för Löwengrip Invest. Jag har ju taktat på ca 500 000 kronor i månaden från min blogg via United Influencers men sista juni går mitt avtal ut efter tre bra år ihop och bloggen flyttas. Jag har jobbat stenhårt under våren för en lösning där jag bygger upp ett eget säljteam och jobbar med externa parter. Nya budgeten för Löwengrip Invest från och med i höst har jag satt till 2 miljoner – i månaden istället. Simon och jag har jobbat i princip dag och natt för att styra om bolagens intäkter men nu så. Han är en grym COO och jag är otroligt stolt över Simon resa. Från assistent till att ansvara för mitt holdingbolag.

 1. Pluggar läkare och som jag förstått det från våra föreläsningar så finns det ingen poäng med att vara tyst när man är hes för att få rösten tillbaka. Man ska inte skrika/ropa/prata högt, men att bara prata lite vanligt/lägre, det som rösten mäktar med, är bara bra för att ”värma” upp den igen. 😀

 2. Det är faktiskt väldigt häftigt, att han började (Simon) som assistent och nu ansvarar för ett av bolagen och lärt sig så mycket som han kan. Jag tycker sånt är otroligt bra, meriterande och den bästa kursen/utbildningen man kan få i livet. Der är just att lära sig praktiskt, sen säger jag inte att den teoretiska utbildningen inte är värd något, självklart är den det.

  Men angående bloggen så står den väl redan på egna fötter va? Den är inte kopplad till U. längre.

  alltså det går verkligen fin fint nu.
  Inspirerande och spännande.
  Lycka till med allt, och tips ang rösten finns det inget mer än att hålla den varm och vila rösten. Halsduk eller nått.
  Varm, honung, vila.

 3. ”2 miljoner – i månaden istället”
  Oj då det var ett högt satt mål!
  Blir det mycket mer reklam nu i bloggen och i dina andra sociala medier?
  Det är redan väldigt mycket reklam för dina ”egna märken” och nu ska det alltså komma till
  mycket mer betald reklam och externa samarbeten tycker jag mig förstå.
  Hur ser du på det, Bella?

   1. Eventuellt svårt att hitta hjälp om endast för använda det som finns i kylen. Kanhända finns en butik i närheten. Skulle inte förvåna…

  1. Och hur skulle stämbanden bli bra av det Mirjana?
   Förklara gärna. Ett förslag kolla upp var stämbanden sitter….

 4. Bästa knepet mot halsont är alltid varmt vatten med massa citron, honung och väldigt mycket färsk riven ingefära!!

 5. Stämbanden sitter i luftrören, därför måste du tillföra ngt via luftvägen och inte dricka ngt via magen. Prova andas över en kastrull kokande vatten för befuktning. Sen är du väl astmatiker och använder läkemedel? Skulle prova pulmicort ffa.

 6. Drick vatten hela tiden och håll igång rösten med normal samtalston (viska absolut inte) tills du har möjlighet att vila /sångerskan

 7. Tips från min sångpedagog inför en konsert när min röst var allt annat än top. Nässprej ner i halsen, vidrigt äckligt men det funkade

 8. Många bollar i luften verkligen. Å dem summor dina företag omsätter. Otroligt häftigt och bra jobbat. Själv drömmer man om att få vardagen gå ihop. Men väldigt inspirerande att läsa om din vardag och att det verklige går bara man är redo att kämpa för det.

 9. Att inte prata hjälper inte utan kan förlänga problemet! Prata i vanlig samtalston i så stor mån som möjligt. Viska absolut inte, det torkar ut stämbanden. Sen säger jag te! men inte bara drick. när koppen är färskgjord och för varm att dricka, andas in ångorna från den för att mjuka upp stämbanden. Stämbanden sitter vid luftvägarna så det mesta man förtär kommer inte hjälpa för de åker ner i matstrupen inte luftstrupen.

 10. Åh! Fint att alla tipsar, men jag tipsar om att söka en logoped för dina röstproblem. Sång och talpedagoger i all ära, men en logoped har en medicinsk bakgrund, och kan hjälpa dig på lång sikt!

 11. Om du inte inhalerar oljan så kommer den inte komma i närheten av stämbanden, du har förhoppningsvis ett välfungerande struplock som täpper till luftvägen så fort du sväljer. (Och vad du än gör, inhalera inte olja!! ;))

 12. Det du dricker når inte stämbanden, dvs smörjer inte dem. Däremot bra att dricka mycket vatten så att stämbanden, som resten av kroppen, fuktas ”inifrån”. Undvik att viska, tala så lite som möjligt. //Logopedstuderande

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..