Mål: Tillräcklig

Jag har ett mål med nästa vecka – Eller jag har ju massor men det viktigaste av dom alla är att känna mig tillräcklig. Hela denna vecka har jag gått igenom med en känsla att jag varit just tvärtom, otillräcklig med allt. Inte hunnit med alla kollegor, inte givit varje företag tillräckligt med tid, sprungit ut och in i möten (de flesta jag tar möten med blir lite överraskade över att de går så fort. Det är okej med snabba möten men det är dumt när det känns forcerat). Jag har inte hunnit lyssna på H, jag har gått tidigare från kompismiddag för att jag varit trött, varit sen på mailen, känt mig disträ mot Pingis etc.

Jag har ett mål med nästa vecka – Eller jag har ju massor men det viktigaste av dom alla är att känna mig tillräcklig. Hela denna vecka har jag gått igenom med en känsla att jag varit just tvärtom, otillräcklig med allt. Inte hunnit med alla kollegor, inte givit varje företag tillräckligt med tid, sprungit ut och in i möten (de flesta jag tar möten med blir lite överraskade över att de går så fort. Det är okej med snabba möten men det är dumt när det känns forcerat). Jag har inte hunnit lyssna på H, jag har gått tidigare från kompismiddag för att jag varit trött, varit sen på mailen, känt mig disträ mot Pingis etc.

Ibland ser jag min vecka som ett tv-spel där jag ska hoppa mellan olika plattor och kommer jag fel från början missar jag liksom varenda platta framöver. Allt blir tokigt. Jag försökte bryta mönstret när jag hämtade barnen i torsdags. Börja om och ha tid till dom och det klarade jag galant, vi har haft en fantastisk helg tillsammans  Men å andra sidan har jag valt bort jobbet dessa dagar och inte tagit dom telefonsamtal jag behövt ta.

Otillräcklig igen. GAH.

Gick till gymmet efter att O hämtat barnen. Bestämde mig för att svettas rejält och börja om mentalt. Mitt vanliga knep när det blir såhär är att göra luft i kalendern, avboka det som inte är core business och sänka tempot för att göra allt mer rätt. Men det knepiga nästa vecka är att jag är i London och kan liksom inte pussla om i schemat. Därför blir min strategi att klämma in träning för att det gör mig stark, hålla hårt i sömnen samt att äta med telefon på avstånd. Påminna mig själv att det är bättre att komma sent men att känna mig klar.  Jag kommer att missa viktiga saker i London för att jag har hämtning av barn senare på eftermiddagen i Stockholm men så får det vara. Barnen är prio. Veckans mantra blir att jag gör så gott jag kan och närvarar så länge det går. Hellre det än att jag inte kommer alls.

Puh. Heja oss som kämpar med karriär och barn!

 1. Heja oss som prioriterar ner karriären för att kunna ge mer tid till barnen som inte bad om att bli födda.

  1. Har gjort samma sak! Vare ledig dag (utöver helgerna) tittar jag på min son o tänker, hur kan någon välja bort detta? Alltså då menar ja inte de (oftast) kvinnor som kämpar för att de ska gå ihop utan de som har råd att gå ner i tid o få mer tid med barnen men väljer bort de! Att få vara så mycket med min son som jag får är hårdvaluta för mig, kan aldrig mätas i mer pengar

   1. Tack för denna kommentaren!! Känner precis likadant! Min son är mitt ALLT och all den tid jag ”har råd” att spendera med mitt barn vill jag SJÄLVKLART utnyttja! Tiden går så sjukt fort, väldigt snart är ens barn stora och jag vill att min son minns att jag hellre var med honom och skapade minnen, än lämnade honom hos folk som får betalt för att se efter honom (när jag faktiskt hade råd att ta hand om honom Själv!)
    Lever hellre ”fattigare” än ett lyxliv, där jag missar mer en halva mitt barns barndom!

    Blir så ledsen när jag ser barn vars föräldrar hellre betalar folk att ta hand om sina barn, när dom faktiskt (handen på hjärtat) kan pussla med ekonomin så att DOM kan spendera den tiden med barnen!
    Som sagt, VI bestämde att de skulle komma till världen!
    VARFÖR lämnar vi bort dom om vi inte ABSOLUT måste!??

  2. Heja alla kvinnor 😂, korta som långa, smala som tjocka, de med barn o de utan barn, arbetslösa, entreprenörer osv osv. heja alla kvinnor (hoppas jag inte missade någon haha😆)

  3. True that. Man har ju hela livet på sig att göra karriär sen när man får barn ung, men barnen är bara små en gång.
   Skitjobbigt att kämpa med stressen och människors åsikter att det är fel att välja barnen före karriären i början av barnens liv…

 2. Fast de flesta kämpar med karriär och barn och matlagning och städning och inhandlande och tvätt o.s.v. o.s.v. ditt kämpande är säkert verkligt för dig men när du säger ”oss som kämpar” låter det lite märkligt.

  1. Älskar ändå hur sjukt provocerade alla blir av att hon inte städar och lagar mat själv! Vill man göra det för att man tycker det är kul, absolut. Men många tycker det är jobbigt att sköta och hade gärna betalat bort de tjänsterna om de kunde. Låt alla få göra vad som passar för en själv!

 3. Du brottas med känslor som varje mamma/pappa gör. Du har ett imperium och är på väg och växa. Din mmammaroll blir mer verklig ju äldre barnen blir. Man kan inte trolla bort verkligheten. Stanna upp Isabella och tänk på vad som är det bästa av allt. Låt inget annat ta över. Du har din rikedom och dina barn har du bara till
  låns
  Skot i o jobba de 3 dagar du har barnen. Umgås och ta vardagen som den kommer.

  Umgås hemma. Städa o laga mat. Barnen behöver inte ha underhållning 24|7
  Du är grym Isabella 😀

 4. Den känslan är något många föräldrar kämpar med, man vill räcka till för allt och alla men ibland är det inte så lätt.

 5. Känner igen det där, men man får intala sig själv att man gör allt man kan, man kan inte prestera 120% på alla plan hela tiden .

 6. heja alla fina föräldrar som gör sitt bästa utan att ha krav o bara vara…..låta veckan ha sitt o inte se till sitt ego….utan att ha en vanlig vardag med matlagning,tvätt,o alldeles underbar vardag med det viktigaste…..familjen…..

 7. Fast du städar inte eller tvättar så som andra mammor gör? Du får allt serverat hemma förutom jobbet såklart. Ändå klagar du? Varför är du så hungrig efter framgång?! När du ändå har uppnåt de målen du velat… varför inte backa, njuta av tillvaron och bara få vara?

 8. Detta kallas att verkligheten kommer ikapp. Ingen kan vara 100% överallt. Men att komma sent är så dumt, det är respektlöst. Du har ingen respekt för andras tid. De gör allti sin tur för att komma i tid till ett möte med dig. Men självklart går barnen före. Men då kanske du inte skulle bokat det mötet. Ja vi tänker alla olika. Sen att du inte hinner med alla kollegor, det måste du vänja dig vid. Ett företag som växer och så stora som ni vill bli, de ledarna hinner inte med alla medarbetare. Jag har sett min chef 1 gång på två veckor, som exempel.
  Hampus visste vad han gav sig in på. Han klarar sig.

 9. Hade du levt för något hundratal år sedan hade du inte överlevt då du är helt oförmögen att ta hand om dig själv och din familj. Tragiskt. Du kanske ser det som en lyx, men stackars dina barn som växer upp i din SKIT. På riktigt alltså. Vakna.

  1. Det kan inte kännas bra i magen på dig när du skrivit en kommentar som den där. Det finns ju inget annat syfte än att såra med de där orden. Hoppas du mår bättre snart och hoppas att Bella inte tar åt sig av dina hårda ord, de kommer ju inte få henne att må bättre heller. Kram 💕

  2. Claudia – skit enligt dig ja. Hon lever sitt liv som hon själv vill och skapar det. Du vet om en bråkdel. På riktigt VAKNA

  3. Vilken slutledningsförmåga Claudia, man har folk som hjälper en med matlagning osv. eller så dör man.

  4. Nu lever hon ju inte för ”något hundratal år sedan” utan idag. Det är nog du som ska vakna, och eventuellt flytta fram till nutiden.

  5. Men fy vilken elak kommentar! Vad vinner du på att skriva såna saker? Hade du sagt samma sak direkt till henne ansikte mot ansikte? Det tror inte jag. Det är så lätt att slänga ur sig all möjlig skit när man tror att man är anonym!

 10. Eller så skaffar man sig inga barn, å jagar ingen karriär, man kan ju ha ett helt ok jobb för det. Allt är behöver inte vara ett jag efter nåt. Livet är otroligt skönt när du kan bara vara å njuta livet.

 11. Usch vet hur det känns har ett krävande jobb och barn och ibland skulle man bara behöva stänga av en dag och vara ledig men man ”kan” ju inte för kalendern är full med viktiga jobbsaker.
  Jag har då någon gång när jag känt att nu går det knappt längre,jag måste landa och hitta tillbaka till fokuset tänkt ”ja men om jag fick maginfluensa i natt skulle jag ju omöjligt kunna flyga till London? Eller hålla i konferensen osv? Vad skulle hända då? Skulle hela företaget lägga ner för att jag låg i magsjuka 48 timmar? Eller om jag blev påkörd och behövde operera benet? Osv” Ja du fattar, man måste lura sig själv ibland, Kanske en gång vartannat år typ räcker för mig sen kör jag 110 igen. Ta hand om dig!

 12. Tänk att alla måsten är skapade av DIG och därför är du också starkare än dem. Du har kontroll över situationen 😉 Jag tror på dig! (följt dig sedan starten)

 13. Förstår inte ens att du klagar? Du har en som både städar och tvättar och lagar mat åt dig. Du kan själv strukturera upp ditt schema under jobbveckan etc.. tänk hur andra ensamstående mammor har det som jobbar heltid.. de måste städa tvätta laga mat hämta/lämna osv.. du klagar nu och du har allt du önskar dig? Hur hade du fixat jobb/mammaroll utan dina ”tjänster” där hemma..

  1. Kommentarer som dessa får mig verkligen att undra vem som sitter bakom skärmen. Det är så lätt att döma och klaga på både det ena och det andra, ingen vet ju ändå vem det är som skriver. Men snälla, vi är alla vuxna människor här. Visa respekt och medmänsklighet istället för att påpeka, till exempel någons kropp? Tror inte du ”M” hade blivit särskilt glad om någon sagt så till dig? Och inte fasen hade du haft mage att säga detta på riktigt. Skärpning snälla

  2. Tycker du är helt fantastisk som orkar! Du är en stor inspiration för många och efter att ha följt din resa i några år blir man peppad på att vilja mer och prestera bättre – bara för att man vet att det är möjligt. Fortsätt med det du gör och tack för att du delar med dig av både svåra och bra stunder.

   Stor kram

   P.S Blir nästan rädd av att läsa kommentarerna här. Jag har aldrig förstått vitsen av att klanka ner på en person endast för den valt att leva offentligt? Det är som att vissa tror sig ha rätten att säga vad de vill. Antingen klagas det på föräldraskap, kosten, vikten, utseendet, kläderna, hemhjälpen eller pengarna. Kan vi bara börja glädjas åt varandras framgång och lycka istället för att leta fel och känna avund? Ibland är det ju svårt att tro att det är vuxna människor som skriver så fruktansvärt elakt.

 14. Det är på riktigt dags att du vaknar upp ur din bubbla och sätter ner fötterna på jorden! Om det mötet är såå viktigt som du skall ha i London? Ta med barnen dit.. du har ju en nanny som kan ta hand om dom… efter mötet kan du umgås med dina barn utan att känna dig som en dålig mamma.. dessutom har du allt du önskar dig på detta klot?! Ändå hittar du något att klaga på.

 15. När ska du inse och vara ärlig mot dig själv? Du är ingen bra mamma.. en mamma är med sina barn varje dag och inte 3 dagar i veckan!!’

  1. Anna. Du verkar ju inte ens läsa bloggen, då hade du vetat att hon har barnen på halvtid då hon är skild. Du vill bara trycka ner Bella, troligtvis för att må bättre över dig själv. Du är en sorglig människa, hoppas verkligen du mår bättre över dig själv snart.

  2. Vid delad vårdnad har barnen rätt att vara hos sin pappa halva tiden och då kan man inte som mamma vara med dem varje dag. Man är inte sämre som pappa eller mamma när barnen är hos den andra föräldern. Barnen har rätt till bägge föräldrarna.

  3. Vilken vidrig kommentar. Hur ska skilda föräldrar göra då tycker du? Ska mamman ovillkorligen ha ensam vårdnad? Blir alla skilda pappor då per automatik dåliga eftersom de aldrig skulle ha barnen? Eller ska man helt enkelt inte skilja sig, oavsett hur olycklig man är i en relation?

   Vore så intressant att höra dig utveckla dina tankar…

  4. Fast om man är skild och har delad vårdnad/umgänge så träffar man inte sina barn varje dag. Isf är varje skild svensk familj dåliga föräldrar. Mina barn åker till sin pappa varannan helg, är jag en dålig mamma? Min sambo har sina barn varannan vecka, är han en dålig pappa? Jag håller inte med Bella i mycket men detta påstående kändes bara så omoget och onödigt. Tänk efter lite innan du skriver.

   1. Finns inget som heter ”delad vårdnad” – föräldrarna i detta fall har gemensam vårdnad.
    Gemensam vårdnad kan, men behöver inte, kombineras med växelvis boende.
    Inget hindrar att man har gemensam vårdnad om ett barn som bor enbart hos en av föräldrarna.

  5. varför skriver alla att hon har barnen 3 dagar i veckan? de har väl barnen 3 dagar var och det är 7 dagar på en vecka. Kanske en mattelektion?

 16. Det går alltid ”bara” att göra sitt bästa och försöka lösa på bästa sätt. Hoppas du har en bättre känsla nästa vecka!

 17. Men hur trodde du att de skulle fungera i längden?
  Storsatsa på karriären när barnen är i förskoleåldern. De tror jag de flesta begriper är en idiotisk ekvation, om man nu tror att man kan få allt samtidigt utan att de kostar ngt.
  Lägg till de att alltid se perfekt ut, äta nyttigt, odla sociala kontakter, skiljsmässa, ny kärlek,nya företag,nya businesspartners fler anställda, gå i terapi, återuppta kontakt med pappa, bråka med exman, bli hotad av främmande personer och allt detta dessutom offentligt. Phu!
  Tror du är på väg rakt in i den berömda väggen.

 18. Hej Isabella,

  Om du hoppar in i framtiden 10 år och blickar tillbaka på idag, vad tror du att du kommer att vara mest stolt över respektive vad du önskar att du gjort annorlunda?

  En undran till, tidigare har du skrivit att du varje månad skänker en del av din lön till olika organisationer. Gör du det fortfarande?

  Tack för en superbra blogg 🙂

 19. Heja oss som inte ens försöker vara allt. En sak i taget, en dag i taget, efter år av fyllda kalendrar, listor o rastlöshet. Så glad att väggen kom, långt innan barnen stora. Tillräcklig är jag varje dag. Njuter av att kunna leva i nuet, och tycka att det mesta i slit o släng-livet bagateller. Att på riktigt känna att här och nu har jag precis allt jag önskat. Operfekt, nära och tryggt. Lagom och nöjd är underskattat. Speciellt om vill känna lycka. Eller delta i sina barns liv.

 20. Har du hört talas om ordet killräcklig?

  Könsteatral variant av tillräcklig, fast inte lika tillräcklig eftersom det ställs lägre krav på män.

 21. Som jag förstått det så har du anställda för att hjälpa dig för att inte behöva uppleva att du inte hinner med allt? Din exman städade och gjorde maten tidigare,nu har du städerska och au pair.Lägg inte energi på det negativa,bara kör på i din egen fil som du brukar göra.Gasa mer om det känns trögt.

 22. Heja dig Isabella!! Roligt att läsa att det ibland inte bara är guld och gröna skogar. Framförallt hur du ser på situationen och har lösningar på det. Bra inlägg. Önskar dig en fin vecka.

 23. Jag blir mörkrädd när jag läser kommentarerna. Och så ledsen att kvinnor/mammor hackar ner på en annan kvinna/mamma. Vad vinner ni på det? Hellre ha en mamma, som Gillis och Sally har, som kämpar på som Bella än ha en av er som mamma, som sitter på en blogg och letar fel och skriver spydiga kommentarer. Vad sänder det för signaler till era egna barn? Känner ni er som en bättre mamma till era egna barn när ni hackat ner på en annan mamma? Ni borde skämmas allihop. Jag hoppas ni kan hitta något i ert egna liv (förutom att laga all mat själv, städa och tvätta era egna grejer som verkar vara SÅ viktigt) som gör er lyckliga. Jag hoppas verkligen det. Så ni kan bli glada och inspirerande mammor till era fantastiska barn som ni har. Kram

 24. Tycker inte du ens har rätt att klaga som du gör. De flesta av oss med jobb o barn sköter dessutom allt hemma som du tydligen aldrig gör. Dessutom har dina barn en Nanny numera, vilket få av oss har har. Du får hjälp med det mesta och ändå klagar du? Dina barn ser mindre o mindre av dig. Åtminstonde Gillis kommer att komma ihåg dig som en mycket frånvarande mamma just nu när han är vuxen. Du har ännu tid att ändra på detta för Sally. Du brinner endast för att spara tid för dig själv samt dina företag. Dina barn kommer aldrig först, såsom du påstår att de gör. Du säger en sak men gör en helt annan. Det är NU dina barn behöver dig. Det är NU de formas som människorna de kommer att bli som vuxna. DE kommer att göra samma misstag som du gör nu om du inte ändrar ditt tänkande. Trist och tragiskt.

 25. Alltså sluta gnäll! Du lever lyx, det är vad du vill att folk ska se. Det finns människor i världen som inte ens har vatten. Vilken värld lever du i egentligen?

 26. Uppskattar att du delar med dig av motgångar och din approach till dem såhär! Även fast du genuint verkar vara en energirik och väldigt ambitiös människa så känns det tryggt att förstå hur du också kämpar med vardagspusslet. Kram från en trogen läsare 🙂

 27. Alltså fyfan jag får mardrömmar för hur hemska folk är här inne. Läs inte bloggen om den provocerar er så himla mycket. Ni behöver inte hålla med Isabella i allt hon skriver men väx upp. Det är hennes blogg, hennes liv och hennes val. Inte erat. Hoppas ni som är föräldrar och sitter och kastar skit på Isabella inte visar samma sida för era barn och umgås med dom 24/7. Isabella träffar sina barn 3 dagar i veckan men då ger hon dom all tid. Herregud kvinnor, sluta vara så avundsjuka. Med vänliga hälsningar en tjej på 21 år som blir mörkrädd för hur folk beter sig.

 28. Du har ju inte tidigare haft bekymmer med att låta Odd ta en extradag! Nu låter det som du vill ha beröm för att du åker hem till dina barn.

  1. Emma – O du läser ju in, det du vill läsa! Hon har väl inte låtit O ta extra dagar, när hon själv varit ledig?!

  2. Skojar du? Tänk så har hon tagit åt sig av dina tankar och nu använt det som konstruktiv kritik och så skall du klanka ner på detta? Din negativitet kommer inte ta dig långt i livet men det blir du nog också klok på en vacker dag 🙂

 29. Jag har haft samma känsla. Jag har bestämt mig för att sommaren ska vara så lugn som möjligt. Jag driver bloggen, jobbar som advokat och är politiker aktiv i valrörelsen så livet är hektiskt. Men jag ska fokusera på mat, sömn, egentid och familjetid. Sen får resten planeras in på ett måttfullt och lagom sätt.

 30. Så himla strategisk! Nu vill du ha sympatier och likställa dig med oss vanliga dödliga som inte har en hel stab av människor runt oss för att få ihop vardagen.

 31. Tänk bara på att du måste inte köra 120% HELA tiden! För det spelar ingen roll hur bra ditt företag går , mår inte du bra så speglas det och då märker dina kollegor det, speciellt dina barn och H också! Det är okej att bromsa och känna att ” nä nu kör jag bara 80%”! Du kommer inte förlora ditt företag oxh dina barn kommer bara bli glada om du är glad!

 32. Wow fina du , vad du kämpar och vad du är grym. Förstår din känsla, det är inget jag kan förändra, men vill ändå flika in att du är grym, både som mamma och som kvinna. Jag hoppas att din nya kärlek är så pass förstående och tålmodig att han orkar vänta in dig i ditt hetsiga schema. Men jag får också känslan av att han är det, hoppas det håller i sig.
  Gör om gör rätt är ett bra sätt, stanna upp och gör om schemat så att det funkar för alla. Bra tänk.
  Lycka till med allt, det kommer att gå bra även med barnen, bara för att man inte räcker till någon vecka av deras livsexistens så kommer de inte få men för livet. 😉
  sänk kraven hos dig själv. <3

 33. Hej,
  Hur gör man för att se nästa sida med blogginlägg på mobilen?
  Om jag läser hela första sidan och scrollar ner till botten så ser jag ingen knapp för ”äldre inlägg”
  Mvh Elin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..