30 års kalas

Idag tog barnen och jag taxi in till stan för att fira Emma som fyllde 30 år. Jag tänkte att jag ville sippa på lite rosé i solen så jag skippade bilen. Emma och Linus bor på Kungsholmen, precis där O och jag hade vår lägenhet tidigare. Det kändes lite kul att gå omkring i området igen. Jag är inte så speciellt nostalgisk av mig eller fäster mig vid platser. Men barnen och jag var ändå förbi parken där vi lekte efter Gillis hämtning på förskolan och Sally var nyfödd. Jag satte mig på bänken en stund när barnen busade i en träbil och försökte minnas tillbaka. Det var ett annat liv. Det är mycket som har förändrats. Min egen grundtrygghet och nivå av lugn. Värderingar har slipats på och mjuknats upp. Jag har en annan innersta krets av nära. En annan vardag. En annan ekonomi. Ingen tvåsamhet.

Jag tänkte på vad som är samma. Min kärlek till mina barn. Min starka livsglädje. Mina enorma mål som peppar mig. Min förmåga att alltid förlita mig på att allt löser sig. Det var tankar som fladdrade igenom huvudet.

Efter kalaset blev det middag på en resturang i närheten, sedan tog vi en taxi hem. Väl hemma ville barnen cykla lite på gatan innan läggdags. Nu väntar repris på fredagskvällen: dusch och läsning på altanen. Jag älskar verkligen att ha ett eget hus.

 1. åh wow vad fint med att gardinerna går hela vägen upp!! Så vill jag också ha det men hur? Ingen gardinstång? Eller är det nåt som inte syns?
  Sen gillar jag när det går ner på golvet (ja dammet gillar det också) men måste man kanske måttbeställa då? Tycker alla gardiner är 240 cm långa, typ nåt standardmått..

  1. Man använder ingen klassisk gardinstång utan det är en takskena. Enklast är att måttbeställa gardinerna. Själv använde jag en firma som fixade allt.

  2. Man använder ingen klassisk gardinstång utan det är en takskena. Enklast är att måttbeställa gardinerna. Själv använde jag en firma som fixade allt.

   1. Tack snälla för svaren! Jag googlade och kan inte fatta hur jag missat?? ”Gardinskena enkel att sätta upp” var det dessutom fler som sökt på. Ikea nästa!!

  3. Normal takhöjd är väl ca 240cm, så om gardinerna också är det så går dom väl från golv till tak. Har du högre tak så kan du måttbeställa, eller så kanske någon gardin/tygbutik har längre gardiner?

  4. Finns gardinskenor på bland annat Ikea som du sätter fast i taket och sedan använder du krokar för att fästa gardinerna. 😊

  5. Det finns takskenor på te x Ikea och små krokar man köper till och fäster gardinen i. Blir supersnyggt! Vi har 2,7 i takhöjd med hittade gardiner på 3 m Ohlssons tyger som vi sydde upp 🙂

  6. Louise – jag tror att det är skenor i taket som man fäster gsrdinerna i. Finns på t.ex. Ikea 🙂

  7. Ikeas gardiner är 250 som standard, och Mio har också 250, iaf på sammetsgardiner som jag har därifrån. Sen tror jag även typ Jotex och Ellos har en del…

 2. Du är enastående men ibland blir det lite tröttsamt o läsa. Självförtroende det har du………

 3. Någon som vet var skorna är ifrån? Frågat innan men aldrig fått svar :(.
  Isabella, du brukar nästan alltid skriva ut var dina kläder o skor är ifrån, men varför aldrig de här sandalerna? 🙁

  1. Om det är klackar kan de komma från & other stories. Har liknande klackar där ifrån i alla fall 😀

  1. Eller så kan Isabella som vuxen kvinna och egen individ få äta vad och var hon vill? Bitter mellanmjölks tänk…

  2. Vilken onödig kommentar. Fattar inte hur folk tänker.
   Supersmidigt att äta på restaurang efter ett kalas och slippa skynda hem och laga mat när klockan redan blivit mycket och man är lite trött efter dagens bravader.
   Hur tänker Du? VAD är det som stör dig????? Avundsjuka är det rätta ordet… trött på folk som tror dig vara bättre än andra. Skäms

 4. Ja tänk, då kunde du gå runt osminkad, med tofs på huvudet, hatade brun-utan-sol, åt normal varierad kost, älskade myskvällar hemma, hatade shopping/kläder. Shit vad tider ändras!

  1. Vad äter hon nu då menar du? Jag äter ungefär det Bella visar upp, dvs. normal varierad kost som dessutom är näringsrik.

  2. Det verkar inte som att du läst bloggen innan Isabella fick barn Hanna. Annars hade du vetat om att hon har använt BUS många gånger innan, haft många galna utekvällar och varit på partyresor, haft olika personliga stylister och ägt ett klädmärke. Och det är bara ett litet urplock av hennes liv innan barnen.

 5. En sak som jag funderar över är hur du och Odd löser praktiska saker. T ex potträning. Att sova i egen säng. Att städa undan efter sig.
  Det här är ju viktiga saker att komma överens om som föräldrar. Men jag vet inte hur mycket ni pratar med varandra. Det verkar frostigt enligt dig.

   1. Haha ja verkligen! I synnerhet sova i egen säng. Kan väl dessutom utan problem vara olika i de olika hushållen.

 6. Tvättar du dina och barnens kläder? Eller får du hjälp med det också? Du gör aldrig några vardagssysslor själv…. *suck*

  1. Hade jag haft möjligheten att umgås med mina barn istället för att ta hand om disk, städ, tvätt osv hade jag också gjort det! Sluta klaga vafan, girl power inte girl hate!

  2. Tycker det är helt upp till var och en hur man vill göra! Så onödig kommentar och skriker avundsjuka.

  3. Varför skulle hon göra det? Och varför bryr du dig? Städerska har väldigt många svenskar idag – inget konstigt med det – bara att hon har lite mer hjälp med markservice. Tjänster som vem som helst kan köpa men kanske inte är beredd eller kan betala för.

   Hemskt ledsen men förstår inte varför folk bryr sig så mycket om hur hon väljer att leva sitt liv? Ni behöver inte leva så? Det är hennes liv och hennes val – jag tror de flesta lika lite som jag skulle vilja att främlingar hade tusen åsikter om era val i livet. Tror inte de flesta uppskattat att främlingar kommenterade hur de uppfostrade sina barn, skulle hantera sin skilsmässa/exman eller sitt arbete osv.

   Jag bodde utomlands och hade maid som bodde hemma hos oss i del av vårt hus, reste otroligt mkt och gick på privat skola – idag jobbar jag med ett ”vanligt” jobb på en statlig myndighet – det är hur ens föräldrar/förälder är och hur de beter sig som formar dig mer än det materiella/praktiska runt omkring!

   Fattar som sagt inte varför så många människor bryr sig om hur hon väljer att leva sitt liv? Ingen bloggläsare har något helhetsperspektiv, ingen vet allt eller har insyn i hennes liv – det har man inte helt i ens nära vänners liv heller – hon väljarbas hon delar med sig och inte. Jag tycker inte det går att göra någon form av bedömning av något eftersom ingen har någon mer information än de hon själv väljer att dela med sig av här.

  4. Men sluta nu! Vad spelar det för roll? Gud så skönt det hade varit om man slapp all tvätt som blir!

  5. På vilket sätt har du med det att göra i sådana fall? Isabella har ju tidigare nämnt att hon väljer bort olika slags ”hemmasysslor” för att prioritera tiden med sina barn. Hon har möjligheten att göra sådant och varför skulle hon inte göra det?

   Låt Isabella leva sitt liv på hennes sätt, uppenbarligen fungerar det bra för henne och barnen och det är väl det som räknas?

   För många är det en dröm att ha någon som fixar hemma, men Isabella gjorde det till sin verklighet. Det ska snarare hyllas än klankas ned på!

   Så trist att det alltid finns någon eller några som inte kan vara glada för andras skull, istället så läggs fokus på att låta avundsjuka lysa igenom istället för att heja på andra som lever sitt liv på sitt eget sätt!

   Heja Isabella som lever som hon önskar och vill!

  6. Önskar jag också hade råd att delegera alla vardagssysslor och måsten, det hade varit helt fantastiskt. Är du avundsjuk eller? herregud. *suck*

  7. Luktar avundsjuka lååång väg. Hade jag haft ekonomi till att köpa samma tjänster som Isabella hade jag gjort det! Slippa känslan av att man aldrig riktigt hinner med. Full fokus på barnen! Vilken jäkla DRÖM!

   1. Varför så missundsam? Passar inte hennes val av liv, gör alla en tjänst och inte läs. Du har ett aktivt val. Provocerar hennes liv dig, så låt bli att vara inne här. Hon bryr sig säkerligen inte om din åsikt eller er andra som har kritik hur hon väljer leva sitt liv, leja hushållssysslor, ha nanny. Klart hon har det om man ska arbeta ihjäl sig, bygga ett imperium, det går inte att vara framgångsrik och vara hemmamamma, sköta om hemmet på HELTID

  8. Och vad är det med det då? Jag hade gärna sluppit att tvätta, städa och laga mat och det tror jag nog du också gärna gjort om du haft möjligheten.

  9. Haha vad spelar det dig för roll?
   Jag skulle leja bort allt som går om jag hade råd.
   Bara fokusera på det som är skoj.
   Isabella lär ju veta hur man tvättar om hon behöver .

  10. Hade man kunnat betala för att någon annan gör det så att man kan göra roliga saker så hade man väll gjort det? *suck på avundsjuka människor*

   1. Men M vad kan det finnas för anledning förutom avundsjuka? Jag har ställt mig den frågan varje gång det kommer en så här korkad kommentar. Hur kan man bli förbannad på en människa för att hon väljer att köpa in hushållsnära tjänster? Jag har aldrig hört någon gnälla på att människor väljer att ta in tjänster som målning, biltvätt, såga ner träd och andra klassiskt manliga sysslor.

  11. Åh gud det hade jag inte heller gjort om jag hade cash. Jag lägger ner så sjukt många timmar på tvätt och strykning …

  12. Ditt intresse för vardagssysslor är beundransvärt! Själv skippar jag så mycket det bara går genom stenhård förhandling med min sambo. Denna veckan slapp man diskmaskinen.. välkommen hem till oss om du vill ha mer att göra!

 7. Vilken dröm att leva som du gör med allt outsorsande. Själv är man drenerad med alla sysslor och heltidsjobb. Hinner inte med mig och barnen 😔

  1. Det är bara att bli lika framgångsrik som Bella. Så hade du inte behövt klaga
   Men du är väl bara för att provocera! Haha

   1. Men lägg ägg. Få förunnat att ha det som Bella.
    Att slit lönar sig är ofta sant men icke att förglömma så behövs det ofta både tur och tillfälligheter för att saker ska gå i lås och bli precis så ”framgångsrika” som man tänker. Och så ska man ha förmånen att ha en kropp och knopp som har ”de rätta förutsättningarna” och som orkar hela vägen. Så ser inte verkligheten ut för många, oavsett om man strävat efter att bli ”framgångsrik”, vad det nu innebär, eller ej. ”Haha”.

 8. Så jäkla skönt det hade varit att slippa tvätt, disk, handling och laga maaaaat vareviga dag. Hade gladeligen betalat för det om jag haft råd. Det tar tid, tid från annat som är bra mycket roligare och givande. Tänk att få åka till stranden och när man kommer hem är det städat och maten är klar, drömmen ju. Mvh en 38årig trebarnsmorsa som ihop med sambon, är trött på vardagssysslor och önskar lite mer fest varje dag istället.

   1. Men jösses. Vilken kommentar. Jag och min sambo har råd men att säga att alla har råd e ju riktigt oförskämt! Min sambos syster o familj skulle aldrig ha råd med nåt av detta. De går på knäna varje månad. Hon jobbar på systemet och han snickare. O sådana ”vanliga” jobb måste ju också få finnas. De lägger de mesta av pengarna på barnen (3 barn) hockeyutrustning för de äldsta pojkarna kostar skjortan. Visst kan man prioritera bort det. Men vill man det? När båda pojkarna älskar sin sport o är väldigt duktiga på det. Detta är alltså inget ”avundsjuka-inlägg” utan sanningen för många familjer. Ville bara påpeka att alla inte har råd med hjälp med 2 inkomster. 🙂

 9. Så länge som man betalar en vettig lön (vitt) och har rimliga vilkor (skriftligt så båda parter vet vad som gäller) så tycker jag att man kan ”köpa sig fri” från de sysslor man inte vill/hinner/kan utföra. Vad det sen gör med barnens syn på vuxenlivet är en annan sak, men å andra sida, hur många idag slaktar sin egen gris, stoppar korv, väver tyg och syr kläder, tar hand om soporna, sköter sina gamla anhöriga på heltid etc. som var vanligt i bondesamhället?

 10. Ett hus ger så mycket mer frihet än en lägenhet. Bara det att kunna sätta sig å dricka kaffe ute på den egna gården. Eller kunna ha den yta som det oftast medför. Men framför allt främst att både kunna vara ute och inne och det fortfarande är det egna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..