Poolbad efter förskolan

Jag har blivit helt såld på Tempeh. Jag har ätit tofu så mycket så det kändes kul när jag fick testa tempeh som alltså är sojabönor. Idag åt jag det med sparris, rödbetor, äpple, grönkål och olivolja. Till frukost imorse åt jag ägg och till lunch en vegansk risotto med svamp. Jag försöker ha det plantbaserade som bas men lägger till fisk, ägg ibland. De mesta som ser ut som mejeri finns ju plantbaserade alternativ till. Jag älskar cashew-osten som finns på Pepstop, så god på kex!

Vi var klara redan med middagen vid fem så då var vi ute och cyklade och besökte en skatepark.

När vi kom tillbaka ville barnen bada i lilla poolen. Sally avskyr att tvätta håret så jag gjorde en fuling och hämtade schampoo och balsam (The Cure) till poolen. Det var betydligt lättare att få henne att tvätta håret där hehe. Antar att det är katastrof med schampoo i vattnet och ner i rabatten, men jag är nöjd över en tjafsfri tvättning :- )

 1. Ja dom där duschningarna. Så mycket drama för blött hår😂Sen när man är vuxen älskar man det, egentid deluxe😂👌

 2. Enligt mig är inte det viktiga att handla/äta vegetariskt utan att handla/äta svenskproducerat. Sverige har en av världens bästa livsmedelsproduktion sett till miljöpåverkan, lagstiftning gällande djurhållning, antibiotikaanvändning osv. Varför ska den konkurreras ut av livsmedelsproduktion från utlandet som har mycket större miljöpåverkan och vegetariska alternativ som innebär intensiva transporter? Och att svenskar inte inser vilken negativ påverkan det blir på miljön lokalt och globalt (flora och fauna såsom hjortar, vildsvin och älgar) ifall det öppna odlingslanskapet och skogsbruket försvinner pga. att svenska bönder konkurreras ut, ja det visar bara på hur outsägligt urbaniserade de flesta av oss är.
  Sedan början av 1950-talet har antalet svenska mjölk- och köttdjur minskat med x antal procent, samtidigt som svenskarnas flygresor till Thailand har ökat lavinartat. Vilket får störst inverkan på vår miljö? Vill man göra skillnad så är det bästa man kan göra att leta efter svenska produkter i butikerna och åka till gårdsbutiker och handla! Nej, men just det, istället för att ändra våra mönster är det lättare att posta en politiskt korrekt bild på sociala medier, eller?!

  1. Fast Isabella har väl aldrig sagt att det handlar om miljön utan att hon mår bättre och får mer energi…

  2. ”Boskapssektorn står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen globalt, enligt en FN-rapport. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans.” Info från SVT och Greenpeace.

   1. Greenpeace är en lobbyorganisation som gör vad de kan för att locka bidrag och medlemmar för att kunna sprida sitt bidskap. Jag skulle inte använda dem som en trovärdig källa.

   2. Precis så är det Lisa! Och precis som du skrev tidigare: somliga väljer bort kött av helt andra skäl än miljön. Det glömmer många bort eftersom de gärna verkar vilja att det ska handla om miljön, när de väl frågar. Tack för ditt inlägg i diskussionen 🙂

   3. Var inte jag som skrev andra kommentar märkt Lisa. Slumpen att vi dom hamnade direkt efter varandra.

    Trist att ni bara hoppar på källan, istället för att ta in och diskutera. Greenpeace hänvisa, vad jag vet, alltid till legit forskning eller statistik, i det här fallet kom siffran från FAO. SVT hade exakt samma info och det skrev jag, men det räckte inte?

  3. Fast att tex undvika flygresor och äta kött minskar bara på koldioxidutsläppen/växthusgaser. Att flyga ibland och ät vegansk minskar på försurning, övergödning, markanvändning och vattenanvändning SAMT växthusgaser. Detta enligt forskning. Svensk köttproduktion dödar också djur, det handlar inte bara om miljö för vissa. Det handlar om etik och moral.

   Om det finns så stort behov av öppna landskap osv varför får inte kor gå ute större delar av året? Eller grisar? Istället hålls de inne. Hur gjorde man förr i tiden för att hålla öppna landskap när köttkonsumtionen inte var lika hög som idag? Spannmål skapar också öppna landskap.

   1. Kor går ute under hela den tiden på året det går att beta och leva ett normalt ”uteliv”. Det är lagstadgat. Lite olika beroende var i Sverige man bor. Hur skulle grisar bidra till öppna landskap hade du tänkt? Vet du något om djur? Däremot tycker jag också att det skulle vara lagstadgad utevistelse för grisar också. För att djuren ska må bra helt enkelt. Inga djur vill leva hela sina liv på ett hårt betonggolv.

   2. Förr åt dem inte lika mycket kött. Men Sverige hade en mycket högre självförsörjningsgrad, vilket innebär att det fanns fler bönder och mer öppna landskap! Kor kan inte gå ute hela året, exempelvis i norra Sverige, eftersom att det är snö och kallt ute.

  4. Jättebra skrivet Linda!!! Håller med till punkt och pricka! Isabella har dock aldrig hävdat att hon äter som hon gör pga miljön, utan för att hon mår bättre och lättare håller vikten.
   Jag bor i norra Sverige och vegetarianivrarna här anser att de värnar miljön när de äter kikärtor och bönor som importerats från Asien. Hur tänker man då??

   1. Gabrielle: Du borde nog läsa den själv först. Och läs hela och inte bara den första raden eller så.

   2. Ja, för vår regering (som står bakom naturvårdsverket), genomför ju en så otroligt bra miljöpolitik på alla punkter, eller?

 3. Alternativa sätt som gör tvätten lite rolig är ju guld värda. Sen att man inte kan göra så året runt är väl på sätt och vis rätt bra 😃 Låter som en härlig kväll med barnen!

  1. Under värmeböljan uppmanade man folk att spara vatten i alla kommuner i Stockholms län.
   Men det har varit mest en fråga om kapacitet i vatten- och reningsverken.
   Lidingö får sitt vatten från Stockholm Vatten som har hela Mälaren att ta av och stor
   kapacitet när det gäller vatten- och reningsverken.
   Något bevattningsförbud har inte varit aktuellt för kunder till Stockholm vatten.

  2. Nej Linn det är inte bevattningsförbud i stockholms län (eller Lidingö kommun). Och även om det gjorde det så är det inte små plaskpooler för barn man menar med ”förbjudet att fylla poolen”. I så fall skulle det vara förbjudet att duscha också (samma vattenmängd !)

  3. Att fylla en sån liten pool med vatten gör nog ingen större skillnad än om man fyller ett badkar…

 4. Kan inte du berätta mer om din Au pair. Vad hennes uppgifter är osv. Förstår att hon kanske inte vill synas i bloggen men skulle vara kul att veta lite vad hon gör om dagarna

 5. Har haft samma problem med tvätta håret hos min 3åring tills vi för några veckor sedan när vi tillsammans letade myror eller flugor(inte riktiga självklart) när hon då tittar upp i taket kan vi sjölja ut håret och hon skrattar tom. Vi har lite spikar i talet som vi låtsas är insekter och har satt dit några små klisermärken som är fjärilar med. 🙂

 6. Isabella, du går i för trånga skor! Dina fötter verkar skrika att de vill ha mer rum i skorna att röra sig på och inte vara klämda som de verkligen ser ut att vara nu. Man får så lätt svamp, nageltrång och blåsor när man har fel skor på sina tossingar. Trevlig helg.

 7. Hade samma problem med min treåring. Hon har börjat ha en handduk framför ansiktet när vi sköljer håret och det går hur bra som helst nu. Tips 😄👌

  1. Jupp, tofu är sojabönor, bara olika tillredningsprocesser. Sägs att tempeh tillkom av en olyckshändelse som en biprodukt till tofu. Namnet ”tofu”, eller ”to-fu” betyder ordagrant ”böna-fermenterad”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..