Nationaldagen

Igår blev det bolagsmiddag på Publico som tillhör F12-gruppen. Mexikanskt plock, hummertacos, ceviche och fler veg-och veganalternativ, väldigt mumsigt. Jag satt med Rosanna och Denise, två medarbetare som redan från dag 1 gjort stort intryck på mig. Det gör lite ont när vi växer och jag inte hinner prata med alla, jag har inte koll på vad alla gör om dagarna i sitt jobb eller vad alla ska göra i helgen. Sådant gick när vi var färre. Nu är vi ett stort maskineri där alla är beroende av varandra för att bolagen ska fungera. Det är skört och starkt samtidigt.

Vi har börjat bli så otroligt många för alla bolag anställer regelbundet. I Löwengrip är vi 30 personer, i Flattered sju, i Nordic Tech House är vi snart tio och mitt lilla bolag är vi 12 men majoriteten jobbar inte heltid eller sitter på kontoret (två översättare per språk). När Pingis och jag träffades för en kopp kaffe på restaurang Pontus för att de bolag hon jobbade på eventuellt ville köpa upp min tidning så hade vi verkligen inte det här i åtanke :- )

Jag åkte hem ganska tidigt igår. Låg nyduschad i sängen vid tio och läste fram till midnatt. Underbart. Barnen är hos O tills imorgon så jag fick chans att sova ut. Åtta timmar blev det. Läste mailen från sängen och gick sedan ner och gjorde frukost. Färska jordgubbar, blåbär, hallon och björnbär med vaniljkvarg och granola. Och så två Nespresso. Sedan har jag bläddrat i en tidning. Idag är jag precis som alla andra ledig och dessutom så har jag NOLL planer under dagen. Ikväll ska jag ut på en middag men tills dess ska jag försöka stanna i sängen så mycket som det går. Det är inte ofta jag både är jobb och barnfri.

Jag firar Sveriges nationaldag med lite beauty här hemma. Jag har denna lilla låda som jag inte har öppnat än men den är fylld med roliga produkter. Som jag längtar efter att få unboxa!

 1. ”Precis som alla andra ledig”…. haha, vilken verklighetsbild! Så alla sjukhus, matbutiker, äldreboende med mera med mera är stängda idag?! 😂🤔 Det finns människor som arbetar årets alla dagar, dygnets alla timmar oavsett om det är nationaldag, midsommar eller julafton. Just sayin’ 😊

   1. Lina
    ”instanser”
    Är det svenska folket?

    I min värld är majoriteten av den arbetande svenska befolkningen lediga idag.

   2. Lina: var hemma hela dagen – handlade ingenting eller använde någon annan ”instans” som du så fint skriver. Alla mina närmata var lediga – och då är det 2 läkare inkluderat.

   3. Haha okej! Just du använde dig inte av några av dom tjänsterna idag. Garanterat gjorde flera andra det. Himmel.

  1. Precis. Jobbar inom vården, om jag är ledig en helgdag, så tänker jag hela tiden på alla de som måste jobba!

  2. Ändå lite kul att se hur många som går i fällan. När jag läste inlägget tänkte jag att det där är skrivet för att hon vet att det kommer komma massa kommentarer från folk (oftast inom vården) att alla minsann inte är lediga idag och yes, det slår aldrig fel.

 2. Åh, vad skönt att det ändå finns en balans i det där. Med jobb, barn och hur man ska förhålla sig till det som varit och till det som komma skall. Jag vet själv inte riktigt i vilken fas jag är i just nu, men samtidigt vet jag dock att jag vill se framåt, för där finns en ljusning trots att jag inte sett den riktigt än. (mitt i början av en skilsmässoprocess).

 3. Nej, alla är inte lediga idag. Det är väl bara kontorsmänniskor som är ledig på röda dagar? Matbutiker är öppna, sjukhusen måste ha personal, tågen ska rulla osv.

   1. ….De som arbetar helger får ju dubbelt betalda så det är inte SÅÅ himla synd om dem och desssutom kan det ju ända att de är lediga en vanlig vardag när många jobbar ”som håller ihop samhället ”så det jämnar nog ut sig !

   1. Jag tror att du förstod min poäng Ella. Det är väldigt många som inte är lediga bara för att det är en röd dag eller helg. Ja, skolorna är stängda, men fortfarande så jobbar ju många inom sjukvården, de som kör buss, tåg, taxi osv, många som jobbar i affär är inte ledig, poliser och brandmän jobbar och så vidare. Samhället skulle inte fungera om alla var lediga.

  1. Fast vad har det med bellas blogg att göra? Hon är ju ledig idag och måste väl få fira det utan att tänka på alla som inte är lediga. Du är kanske ledig någon annan daf eftersom du jobbar idag, då andra jobbar? Så missunnsamma…

  1. De FLESTA är lediga på RÖDA dagar. Har du inte noterat det i din omgivning eller liknande? Eller jobbar ALLA i din närhet idag precis som vanligt?

  2. Vad vill hon ska skriva? ‘precis som de flesta i många arbetsgrupper är jag ledig idag’? Ska hon inte skylta med att hon är ledig på helger heller för att de finns de som jobbar helg?

  1. Men barnen är ju hos sin far står det klart och tydligt!
   Är på inget sätt (och vill inte heller vara) en Bella-polis men förvånas av läskunnigheten till vissa…

  2. BARNEN ÄR HOS SIN PAPPA. Exakt vad är det som är så otydligt för många som kommenterar här? Hur ska man kunna vara med sina barn när de är hos den andra föräldern? Den förälder som inte har barnen får spendera dagen precis som man vill. Frågor på det?

  3. Du borde spendera tid på att lära dig läsa istället för att skriva negativa kommentarer. Barnen är hos deras pappa!!!!! Delad vårdnad!!!! Hur svårt ska det vara att fatta. Blir så trött på er människor.

  4. Dom är hos sin pappa!!! Herregud vad är det folk inte förstår? Är ni så jävla tröga att ni inte får in o ert huvud att dom har två skilda föräldrar?!!

  5. Men läs inlägget, barnen är hos Odd så varför ska hon inte kunna äta frukost i sängen och bara ta det lugnt?

  6. Hur ska hon spendera tid med barnen när de är med sin pappa. Du vet, en vanlig lösning när föräldrar separerar/skiljer sig är att man har barnen växelvis vilket betyder att båda föräldrarna har tid när de är ifrån sina barn.
   Vad ska Isabella göra tänker du? Tvångshämta barnen från sin pappa?

  7. Odd har dom ju?
   Fan kör all in med den där frukosten säger jag bara och NJUT! Guuuuuuuud vad skönt att vara själv ibland.

  8. Gör något vettigt av din dag istället för att slänga ur dig märkliga och onödiga kommentarer

  9. Välkommen till Isabellas blogg. Förmodar det är ditt första besök här. För annars hade du vetat att Bella har delad vårdnad om sina och exmakens barn. Följdaktligen hade hon förmodligen brutit mot överenskommelse med barnens pappa om hon hämtat dem och spenderat tid med dem på exmakens dag. Något mer du undrar nu efter ditt första besök här ? Vänlig hälsning hon som är trött på moralkärringar som tror de vet bäst åt andra.

  10. ”Hej O! Jag vet att vi är skilda och att vår tid har blivit uppdelade på det här sättet av avdvokater, men jag tänkte att jag skulle kunna få att vara med barnen varje morgon ändå. Är det ok att jag sover hos dig när de gör det så att jag kan vara med dem hela tiden? Och du frukost på sängen vore nice, kan du kirra det?”

  11. Hon skrev ju att de är hos O, alltså är det inte hennes dag med barnen… låt henne unna sig lite egentid och lugn o ro.

  12. Hon skrev ju att barnen var hos sin pappa? Hon kan ju inte bara hämta hem dom på hans dagar… Läs innan du ska kritisera!!

  13. ”Laura” skriver en kritisk kommentar som ger 23 svar. Kan det vara så att den är placerad för att öka antal kommentarer på bloggen?

  14. Snälla moderera inte bloggen, orka läsa 50 kommentarer som är typ likadana… Om folk ser sin kommentar direkt skiter de kanske i att säga samma sak som nån annan

 4. Varför är det så många stjärnor som inte orkar/vill leva längre? Designen Kare Spade är död.
  Ge dina barn en extra puss ikväll, släpp kraven/bekräftelsebehov och hitta lyckan!

  1. hur många människor i världen är det som inte orkar leva längre? Det kan nog uppfattas som att det är ”många stjärnor” men det är bara för att vi inte hör om de andra. Det blir bara stora nyheter när det är någon kändis!

 5. Blir så sjukt illa till mods att av att läsa kommentarer som ”Spendera tid med dina barn istället för att gotta dig med frukost i sängen!!” eller hur Isabelle formulerar sig kring vilka som är lediga på en röd dag? Svensk missunnsamhet när den är som värst, och behovet av att märka ord, ifrågasätta formuleringar? Och det vidriga beteendet att ”tala om hur det ligger till”? VARFÖR? Och i VARJE inlägg – det spelar ingen roll vad Isabella än skriver så ska det kritiseras på ett eller annat sätt. Kom igen, ni är väl alla vuxna människor och ni kan bättre än så? Sådär beter ni er väl inte i verkliga livet mot människor i er omgivning? Otroligt trist beteende….

  1. Jag kan i sak hålla med. Men samtidigt undrar jag varför Isabella aldrig lär sig att uttrycka sig mer ödmjukt, med tanke på de kommentarer hon får.

   1. Hon har ADHD och finns på autismspektrat (autism/aspberger). Hon fungerar annorlunda. Har du ingen i din närhet med diagnoser? Alla kan inte passa in i samma mall.

  2. Håller HELT med Elin. Och tycker MiaMaria är ute och cyklar. VARFÖR ska Isabella ”lära” sig att uttrycks dig så det passar missunnsamma dårar på nätet???

 6. Hej Isabella,

  Jag ska starta upp en blogg och undrar om du har några tips på enklare men stilrena och gratis blogghemsidor?

  Ha en fin dag!
  Sofia

 7. Du skriver att du ska ha barnen ikväll? Ändå väljer du att gå ut och dricka? Stackars barn med en mamma som är ute hela tiden och dricker…

  1. STACKARS dina barn (om du har), annars så tycker jag SYND om alla som har dig i sin omgivning! Att ha någon som dig som mobbar andra pga deras ”livsstil” är en sorg!

  1. Vart står det i inlägget att hon ska hämta dem tidigt imorgon? Gissar att hon hämtar dem på förskolan imorgon när hon slutar eftersom dom är hos O tills imorgon.

  2. Vart står det att hon ska ha barnen tidigt, jag antar att hon jobbar och hämtar barnen på förskolan kl 4?!/sen så hindrar det väll nitrat ha barnen ute bara för att man äter middag ute dagen innan, allasuoer sig inte dyngraka bara för att de går ut!!

 8. Fan i helvete vad irriterad jag blir över att läsa en del av kommentarerna.

  Så fort man är en framgångsrik mamma med barn varannan vecka eller liknande så blir folk så jävla irriterande när man ger sig själv egentid.

  Jag kan sätta tusen spänn på att dom kommentarerna kommer från kvinnor som lever i förhållande med någon.
  När ni har traskat i våra skor, när ni har känt den ångesten i magen när man lämnar över sina barn till ”pappadagarna”, när ni har stressat som en jävla idiot för att få ihop så många timmar som möjligt på jobb den veckan ni inte har barnen för att kunna vara mer ledig den veckan ni har barnen. Då har ni rätt att utrycka era barnsliga åsikter.

  Jag har varit tvåbarns mamma i relation i flera år och jag har varit tvåbarns mamma som singel.
  Och varför skulle man inte ha rätt att gå ut och dricka vin för att man är varannan vecka mamma.

  Nä, hade du varit en man Bella hade folk tyckt annorlunda.
  Jag tycker du är ball och jag misstänker att du, precis som jag, vet att vad som är viktigt är att man känner i hjärtat att man gör så gott man kan. När barnen säger att dom älskar en och att man är världens bästa mamma. Vad alla andra tycker är oväsentligt.

  Och ja, jag dricker också vin….

  Nä, det är dags att vi kvinnor står bakom varandra.

  Ja o jag vet att jag svurit som fan. Men detta gör mig förbannad.

 9. Jag gillar verkligen den här bloggen. Här har vi en ung kvinna som generöst delar med sig av sitt yrkesliv och sin mammaroll. Isabella är en stor och viktigt inspirationskälla för både tjejer och killar. Hon bjuder på framgångar och misslyckanden i en utmärkt balans, precis så som livet är för oss alla. Det går upp och det går ner.

  Det som också är väldigt fascinerande med den här bloggen är hur många av er det är som verkar läsa den bara för att vilja bli irriterade och kunna skriva spydiga kommentarer. Var befinner ni er i livet? Hur trivs ni med den tillvaro ni har? Antagligen inget vidare, om ni inte klarar av att dela andras glädje och framgång.

  Varför läser ni bloggar ni inte gillar? Äter ni även mat ni inte tycker om eller har ni kläder på er som ni inte trivs i?

  Nej; skärp er! Gillar ni inte det Isabella, skriver så läs något annat. Något som gör er glada istället för bittra. Något som gör er nöjda med era liv istället för missunnsamma.

 10. Det här kommentarsfältet får mig ibland and vilja flytta utomlands igen, alternativt ta fram en skål med popcorn, redo att följa intrigerna. Det är som de där filmscenerna då jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

 11. Jag funderar ofta på alla härliga paket ni influensers o företagare får. Tänk så mycket ni skulle kunna glädja andra som inte har råd att prioritera sig själva. Genom att ge bort en del. Barn o kvinnor som är placerade via migrationsverket, ensamstående mammor o kanske mammor till svårt sjuka barn. Jag blir lite avis, men har förmåga att själv köpa det nödvändigaste jag o min dotter behöver (dyrt o skulle älska presenter även om jag förstår att det oftast är samarbeten). Jag får beställa våra paket själva o de är inte lika roliga alls. Tänk om företagen kunde skicka ett liknande paket till exempelvis en sjukvårdsavdelning samtidigt som ni fär era presenter.
  Känns som att arbetsmarknaden framöver är mkt spännande att bevittna. Mer tid att jobba hemifrån o speciallösningar. Lycka till med dina företag 🌸.

  1. när jag läste var det precis som om jag sagt det själv. Jag har faktiskt slutat blogga för jag kände att…varför…..kommer ingen vart, har mycket ideer, men det blir inte av, alla kända influencer som får allt gratis, vi Vanliga människor då, som kämpar i vardagen kan behöva. Oj vad jag låter arg och det är inte meningen, fick nästan precis ett dålig information, så ber om ursäkt. jag värdesätter verkligen männsikor som kommer nån vart i livet ochde förtjänar allt det goda. Må gott<3

  2. fast nu blandar du ihop presenter och marknadsföring. Man skänker ju inte produkter för att göra Isabella glad utanför att nå ut till hennes målgrupp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..