Mental Sandbox

Jag tänkte dela med mig av ett tankesätt som jag har jobbat upp. Det handlar om att lära sig hantera tuffa situationer i livet utan att det kryper innan för skinnet utan bara behålla det rationellt. Det är faktiskt H som har lärt mig metoden. Det kallas för Sandbox. En sandbox gör egentligen en datorn säkrare emot virus, då en Sandbox skärmar av datorn ifrån det programmet som du valt att köra i Sandbox:en ifrån övriga system. Den lever kort och gott i sin egen lilla värld och allt som händer där stannar där.

Just det här kan vi människor lära oss av. Jag har lärt mig att skapa mig min egna mentala sandbox som jag stoppar in alla händelser i. Jag visualiserar det som ett rum där alla utfall kan ske. Allt som är jobbigt för mig, händelser i företagen, privat. Allt som egentligen bara vill lägga sig som en klump i magen och få mig ur balans. Alla dessa situationer stoppar jag in i min mentala sandbox och vänder och vrider på det där istället för i mig istället. Det är svårt att förklara men det hjälper mig att flytta stressen framför mig i en mental skyddad box istället för i mig.

När ett problem ligger i min sandbox så tillåter jag mig själv att tänka på alla möjliga scenarier av utfall. Både dåliga och bättre. Sedan gör jag en plan för allt. När jag har bearbetat allt mentalt är det betydligt lättare att hantera i verkligheten sedan. Tillexempel om vi har kassaflödesproblem i ett bolag, eller när jag blev utsatt av drevet kring min statistik. Istället för att gripas av panik och låsa mig själv stoppar jag in problemet i sandboxen och tittar på situationen i alla vinklar i lugn och ro. Det blir stor skillnad!

Topp Stylein 

Älskar min nyans jag får tack vare vårt silvershampoo och balsam. Håret blir i en perfekt blond nyans.

Jeans & Other Stories, klackar och väska från Chanel. Bästa läppglansen heter Instant Light från Clarins 01.

Nu väntar mer kaffe!

 

 1. Amen herregud det är ju ändå inne i hjärnan man samlar tankar/känslor/händelser. Inte lätt att säga ut hjärnar att visualisera i ett rum. och ändå om man gör det är det ju ändå inne i hjärnan som man tänker rummet och funderar på händelsen. sjukt ide.

  1. Såklart att det är så men det hjälper mig av att låtsas ha ett ”annat ställe” där jag kan tänka igenom allt

 2. Jag förstår precis metoden och använder den själv sedan 3 år tillbaka (min psykolog som hjälpte mig använda verktyget) . Jag förklarar metoden såhär: dåliga känslor och tankar får hamna i boxen, så får man lyfta på luckan ibland och då ta itu med känslan/problemet. Men känslorna får stanna där och JAG bestämmer när känslan/problemet ska hanteras. Jag styr över mina känslor helt enkelt och inte tvärtom!

  För mig är det en bra metod för bearbetning och hantering av livets alla händelser.

 3. Det måste vara en enorm press att du är ett levande varumärke. En skandal privat och hela märket kan gå under. Har ni en färdig krisgrupp som kan rycka in om du skulle hamna i ett drev? En snabb krishantering är oftast avgörande. Eller tar ni en PR-byrå?

 4. Det låter som KBT och en teknik där som kallas känslosurfning. Bra att hitta ett sätt som känns rätt och hjälper dig i vardagen. 😊

 5. Kommer du berätta när din TV serie kommer sändas. Är genuint intresserad av varför A Quest for
  Succés lades ner.

 6. Det krävs supermycket att kunna dela upp allt så där (vet inte om jag själv är så bra på det..)men tror att det är ett superbra redskap om man lär sig hantera det 🙌🏻👌🏻

   1. Vad had samvete med problem att göra? Hon förklarar att när problem kommer och måste bearbetas att det sker på ett plan utanför sig själv för att minimera självskadande och istället fokusera på att lösa det. Lätthänt att ifall man tar in alla bekymmer så kan det lätt blir för emotionellt coh även ta över hur du mår (nedstämdhet, deppig osv). Men har man ”ett ställe” där man löser sina problem så blir man direkt mer pragmatisk och lösningsorienterad.. utan att skada sig själv på köpet.

   2. Du kan inte på allvar mena att om man är sanningsenlig, så blir hela livet problemfritt. Du blir aldrig sjuk. Du blir aldrig orättvist behandlad. Dina barn går spikrakt genom livet, det kommer aldrig uppstå några problem för dem, eftersom du alltid talar sanning. Ingen olycklig kärlek för dig inte, för du talar ju alltid sanning. Du får alla jobb du vill, för du talar alltid sanning. Nej, det är nog att förenkla livet en hel del.

 7. Låter som en riktigt bra metod, tack för att du delar med dig! Förstår att du gillar H på många plan. 🙂💫

 8. Att kalla det ”drev” är visserligen väldigt överdrivet. Vad jag vet så var det en blogg som gjorde en granskning av dina siffror och hur du uttalar dig om dem men inga andra medier uppmärksammade det? Dessutom fullt rimligt för en offentlig person som representerar ett bolag får stå till svars för sina uttalanden om de är tvivelaktiga eller hur?

  1. Jag kan tycka att bloggbevakning är onödigt hård mot henne men denna kampanj att få läsarna att misstro (genom att kalla den för vår tids Flashback, insinuera att så kallade drev orsakar hotfulla lappar på bilar) kritiken är otrolig. BV är en person och inga andra medier tycks ha hoppat på det vad jag vet. Helt onödigt att ägna så många inlägg till att misskreditera om påståendet om bla sifferfusk ändå är helt taget ur luften..

  2. Den bloggen drevade visst och det skedde månader i sträck innan denna ”granskning” kom till och fortsatte i och med denna. Isabella har förklarat hur hon räknat och det är bra så.

 9. Såg att din blogg gör reklam för Aussie Shampoot…! Kanske mer passande att dina produkter syns än konkurrenters? 🙂

 10. Allting får en annan dimension när det legat i boxen,en dag eller mer.
  Tid att reflektera är nästan alltid bäst!

 11. Det känns som om det blir allt färre kommentarer på dina inlägg. Eller är det för att många rensas bort?

 12. Du är grym! Och så inspirerande! Roligt att du delar med dig och tipsar om så mycket tänkvärt och bra både för insidan och utsidan. Ha det bäst! Kram från en annan tvåbarnsmamma 🤗

 13. Vad intressant! Spontant känns det som en strategi som kanske inte funkar/passar för alla, men nätbolag läser om de förstår jag hur vissa klarar av pressen att t.ex sitta på en chefsposition. Gissar att det är ungefär så man måste göra för att kunna hantera hård kritik, att vara illa omtyckt av sina anställda, ta obekväma beslut osv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..