Lördagen här

Jag kände en stor dos av tacksamhet när jag vaknade imorse. Jag hade två små hjärtan i min säng som låg och kittlade varandra, solen strålade utanför och jag insåg att vi verkligen har noll planer. Underbart. Barnen sprang in till lekrummet, jag låg och drog mig en stund innan jag joinade dom vid tågbanan. Vi lekte ett tag innan min mage började skrika efter frukost rejält och då gick vi ner och dukade upp. Vi slöade fram till halv elva. Vi mixade bokläsning, Transformers och historier från min barndom. Dom tycker att det är roligt att höra mina bus och sånt. Idag ville dom höra om min katt Molly.

Jag brukar fördjupa det vi pratar om så att de lär sig något på ett naturligt sätt. Idag hamnade vi kring vilka djur som dricker mjölk och vilka som ligger i ett ägg. Jag älskar att se barnens blick när de bearbetar ny information.

Vid elva gick vi till en park och lekte, vi tog med oss nya kritor och gick loss. Det lutar åt att vi åker och badar i eftermiddag. Herregud vilken värme!

 1. Dina förklaringar kring hur du är med barnen är
  Så analyserande feån din sida. Känns som du planerar typ dagens tema veckans tema med dem haha

 2. Så onaturligt att göra umgänget med barn till en prestation. Som om kvalitet skulle vara viktigare än kvantitet, vad gäller barn. Lär nämligen inte vara så. Inte ens i en perfekt värld.

  1. Det har du helt rätt i. Kvantitet är viktigare och jag är glad att jag har haft möjlighet att vara hemma med mina barn tills de har börjat i förskoleklass. Men om man är i den situationen att man bara får ha barnen på halvtid så tror jag att jag också skulle vilja få ut mesta möjliga av den tiden.

  2. Tja nu vet jag ju inte hur många barn du har. Men för mig är det en självklarhet att i umgänget med min son så blandar vi lek,lära, berätta,undervisa,lyssna i en enda röra. Handlar väl inte om prestation. Utan om att dela med sig av sin kunskap. Mätta nyfikenhet hos barnet. Umgås helt enkelt.

  3. Nu får det väl ändå vara måtta på detta pekfingri, jag tror jag blir skogstokig! Herre min gud vad alla ska ha åsikter om precis allting…sluta hålla på, helt enkelt sluta! Vem sjutton tror du att du är? Världens mest perfekta förälder? Vi alla älskar våra barn och gör på det sätt vi tror är rätt och med dom förutsättningar vi har. Kan vi inte bara sätta en punkt där eller känner du ett konstigt behov av att uttrycka någonting som är latent impregnerat i dig i en livsstilsblogg? Om så är fallet så ät mitt råd enkelt – gå till en psykolog!

 3. Har barnen bara märkeskläder på sig hela tiden? Du köpte kläder både till dig/barnen på Lindex innan. inte längre?

  1. Känns det viktigt för dig vad för kläder andras barn har på sig? Vad härligt det skulle vara om människor slutade gräva så mycket i andras liv och satsade mer på att utveckla sig själva! <3

  2. Men herregud, det är hennes pengar som hon jobbat hårt för. Vill hon inte köpa från Lindex för hon har råd med dyrare, låt henne göra det utan att shamea.
   Jösses svensk avundsjuka…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..