#IsabellaLöwengrip
Följ
Uncategorized
maj 11 2018 at 12:38

Terapi

Jag är så glad över att ha haft barnen hos mig i tre dagar, jag lämnade dom hos Odd imorse. Som ni vet är jag i en process där jag försöker deala med mitt förflutna, jag har lyft locket och det finns mycket att ta tag i. Det är en ganska jobbig tid stundtals och jag mår som bäst när jag får hänga med barnen och som igår, hämta kraft hos min bästa vän. Jag jobbar med dels med psykoanalys och så neurogena skakningar. Det innebär att jag har två olika terapeuter som jag träffar varje vecka. Psykoanalysen och skakningarna är ett bra komplement till varandra, jag har svårt att förklara vad skakningarna innebär men det är en slags trauma-terapi.

27 år tog det att ta mod till sig för att bearbeta och våga lyfta på locket. Tidigare har jag velat lyfta på locket men hälla ner klorin där i och börja om. Rensa. Men då lär jag mig inget och får ingen förståelse för varför jag mår som jag gör eller agerar på vissa sätt. Med terapin lyfter vi upp saker i mitt emotionella avlopp och diskuterar det eller låter kroppen få skaka ur sig det. Skakningarna framkallar minnen och processar, det har blivit mitt sätt att gå igenom allt och det som kommer fram tar jag med mig till psykologen. Jag är sänkt efter varje pass. Efter senaste skakningen (sker hemma) trodde jag aldrig att jag skulle sluta gråta. Det bara rann under hela sessionen och på kvällen. Jag vaknade mitt i natten av att jag grät. Men jag är tacksam över att jag vågar det här.

Frukost hemma. Idag är det en klämdag och jag har lite jobb men också mycket privata saker. Jag var på ett core-pass, blivit sminkad hemma, haft telefonmöte, intervju inför TV4 på söndag och snart ska jag in till stan för manikyr och träffa en vän. Ikväll ska jag och Hampus ut till några vänner i skärgården. Trots att det stundtals är tufft är jag ändå rätt glad men denna långledighet kom perfekt.

82 Kommentarer

M

Neurogena skakningar? Googlade du detta innan du gav dig in i detta? Legitimerade psykologer använder aldrig (i stort sett) denna metoden. Såg att någon annan också skrivit detta, kolla upp lite mer vad det innebär och vilka risker som finns innan du fortsätter.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *