#IsabellaLöwengrip
Följ
Uncategorized
maj 13 2018 at 15:27

Helg med H

Imorse kom Michaela hem till mig, hon gjorde ordning mig innan Nyhetsmorgon. Emelie som vanligtvis gör mig är ledig i några dagar. Vid tio åkte jag till Tv4-huset som ligger på andra sidan Lidingöbron i stort sett och så var jag i sändning halv elva. När tv4 gjorde en förintervju med mig så ville man prata mycket om det jag tog upp i Schulman Show, kring mitt team runt omkring mig. Varför det får så mycket uppmärksamhet tror jag beror på att jag är en ung kvinna som kan på egen hand finansiera den livsstilen.

Hade det varit en känd gammal man från en fin släkt som hade haft hjälp hemma med städ och barn hade man inte tyckt det var märkligt men när det är en vanlig tjej som kommer från inget så blir det krock i folks huvuden. Lite ”Men va, ska denna 27 åriga tjej ha en person som lagar all mat hemma?”. ”Varför går hon inte till ICA som vanliga människor lägger en timma på laga och fixa i köket, hur svårt kan det vara?”.  Jag tror att det finns människor som blandar ihop min strävan efter effektivitet med lathet istället.

Målet är superenkelt; Ta allt bort sådant i vardagen som inte ger mig energi så att jag kan vara med mina barn och ha ork att bygga bolagen. Jag har inga ambitioner om att låta timmarna passera när jag är med Sally eller Gillis eller låta företagen sakta på utan tillväxt varje år. Jag vill att varje dag ska räknas i barnens liv och jag vill växa i en drastiskt takt. Jag vill bli en av världens mäktigaste kvinnor. Då behöver man ett team runt sig. Jag hade gått in i väggen annars.

Kavaj Stylein 

På tal om ambitiösa tjejer så sprang jag på Cecilia Salomon på TV4. Hon var anställd hos mig som journalist när jag drev min tidning Egoboost. Vi pratade mycket om dating på den tiden och jag minns hur jag sa att ”Cecilia, ditt liv är som en enda stor chic-lit, du måste skriva om det”. Nu har Cecilia kommit ut med en kvinnlig version av The Game, den heter Fuck Boy och fantastiska Hej Hej Vardag har illustrerat alla bilder i boken. Perfekt bok att läsa i sommar eller ge bort till sin singelkompis.

När jag var klar åkte Hampus och jag till Bockholmen för att äta brunch. Jag har varit barnfri sedan i fredags så vi har haft två dygn tillsammans. Vi ses kanske två dagar i veckan så det blir lyxigt när vi får en hel helg ihop. Oftast reser jag ju på mina barnfria dagar därav är det svårt att få till tiden men det är något vi båda tycker fungerar. När vi väl ses är det kvalité och vi har saknat varandra. När vi väl hittar en lucka brukar vi resa bort, just nu kikar vi på nästa weekend i Italien (igen) och i sommar är det Frankrike.

Förresten, jag fungerar på att åka till USA med barnen i sommar för då börjar vi äntligen ha varannan vecka. Jag tänker mig Florida. Har någon av er varit i Fort Myer? Det ska vara lugnt och familjevänligt.

113 Kommentarer

hade jag haft möjlighet att anställa någon som skulle ta hand om mathandling, städ och tvätt hade jag definitivt gjort det!

S

Hej! Jag upplever att du förändrats väldigt mycket senaste 2-3 åren. Det känns som att du verkligen har tagit makten över ditt egna liv och själv bestämt dig för exakt hur det ska se ut. Det känns som att du skaffat dig bättre vänskapsrelationer och en pojkvän som faktiskt passar dig på riktigt. På något sätt får jag känslan av att du själv ser ditt egna värde och tar för dig av allt på ett helt annat sätt än för 2-3 år sedan. Jag pratar inte om enbart jobb nu utan även i alla andra delar av livet också.

Jag tycker att det är svårt. Om jag tittar tillbaka två år så kan jag absolut se en STOR förändring. Jag har skaffat mig lite fler vänner, ser till att hitta på saker 3-4 gånger i veckan, jag har påbörjat en karriär inom det jag vill och klär mig oftare i det jag vill. Jag pluggar heltid och jobbar 70% med det jag pluggar. Jag vill dock mer med mitt liv. Om 1,5 år tar jag examen och vill då vara tillräcklig redo att ta mig an ett roligt jobb.

Jag vill ha ett bättre självfötroende, VÅGA ta för mig mer på mitt jobb som jag älskar, våga skaffa den där drömpartnern och få roliga kompisar. Jag har så otroligt svårt för att se mitt egna värde och förstå vem jag faktiskt är. Jag vill nå min fulla potential på samma sätt som jag upplever att du gjort.

HUR gör man detta? Skulle bli så tacksam över tips!

Charlotte

Hej!
Jag tycker att du är inspirerande, men undrar av nyfikenhet hur du tänker kring att dina barn växer upp med denna typ av verklighet (syftar på outsourcingen)? Hur tror du att det kommer att påverka dem, fördelar och nackdelar? 🙂 För mig är och min familj är det så främmande och långt ifrån vår vardag, även om jag gillar tanken bakom, och jag kan inte låta bli att fundera på hur det ena eller andra sättet påverkar barnen.
Kram

Jag förstår dig helt när det gäller att välja bort sånt som du tycker är energikrävande och tråkigt och istället lägga den tiden på barnen. Jag skulle också vilja delegera bort vissa saker i vardagen, även om jag tycker det är rätt mysigt att gå och handla och laga mat tillsammans.

Tycker fortfarande att det är varje familjs egen sak hur de väljer att nyttja sina timmar på dygnet. Heja dig som går din egen väg och som även banar väg för andra. Trevlig kväll!

Sara

Ni pratade ingenting om din serie? Bara en massa om vad du outsorsar. Så jävla ointressant att höra om, ville veta mer om din serie inte att nån städar hos dig! Skäms TV4

M

Fort Myers är mysigt och lugnt, MEN rekommenderar absolut inte att åka under sommaren/tidig höst då det är orkansäsong då. Bästa är att åka under vintern/tidig vår.

Hej Isabella du sa i TV4 att det inte handla om pengar du är utefter . Vilket skit prata.det märks att du är en så tjej som är ut efter pengar .leva lyx liv så är det.

Maria

Värdelös intervju (journalisten/tv4). Kändes som ayt de bara ville klanka ner. Mkt oklart att ta upp det där med kärnfamiljen helt utan kontext. Finns enormt mkt mer intressanta frågor att ställa dig, om bolaget, om entreprenörsresan etc. verkligen ”kvinnofrågor”. Stort grattis till 100m omsättning. Milstolpe! Kul att följa er framöver

Jag tycker att det är FETT att du designar ditt liv på dina egna villkor och du har ascoola mål! Det som är det fina är att alla gör precis som de själva vill med sina liv och alla börjar på olika platser. Men allt börjar med tankarna, det är de som skapar våra resultat.

Heja heja!

Helt underbart ! Helt magiskt! Du lever ett liv de flesta drömmer om och Du har jobbat hårt för att ha det livet och du är på väg upp
Hela tiden. Det är inte lätt i ett land som Sverige där all framgång sticker i ögonen på folk. Kör ditt race och du kommer nå dit Du vill. You are powerful so you Can create anything you wish for

Mia

Föreslår att du läser Kejsarens Nya Kläder, hög igenkänning!

Elin

Vi var på Sanibel Island i vintras, jättemysig ö precis i närheten av fort Mayers. Rekommenderas:)

Caroline

Vi är Florida-älskare. Har varit där många gånger, med och utan barn. Vi tycker dock att Fort Myers är lite väl avskilt. Vi kan dock rekommendera Treasure Island. Älskar stället. Bra avstånd till allt från shopping till nöje för barnen. Buchgardens (nöje och djurpark) ligger ca 40 min från stranden.
2h till Orlando om man vill roa sig på Disney tex. Kritvita stränder och långgrunt.

Juliette

Usel intervju som bara var pinsam att se. TV4 borde hålla en högre nivå än det här. Tycker det kändes som när du var 18 år gammal & fick göra ”reklam” för att du bokade café opera för att fira din dag. For real. Här försvann allt kämpande & att det faktiskt finns en driven kvinna bakom dessa företag & att det nu skall komma en serie som skildrar vardagen & kan inspirera andra att hitta sin kraft.
Här klankades det ist ned på en kvinna för att hon valt en livsstil som inte passar jante Sverige. Fy!! Aldrig skulle vi se en man år 2018 få försvara städhjälp på en seriös kanal som TV4.
Blir på riktigt arg

Elin

Fort Myers är toppen. Vi hyrde hus och låg vid poolen 😊 Envarning dock för att orkansäsongen börjar där efter sommaren så åk inte för sent. Sen kan jag ändå tycka att ska man åka till värmen på sommaren så kan medelhavet fungera lika bra och kortare resa. Florida kan man spara till mars när det ändå är kallt i Europa ☉

Tror mycket av det som sticker i andras ögon är avundsjuka också. För vem skulle inte vilja kunna ha ett team som stöttar en i sitt dagliga liv så att man själv kan fokusera på det man tycker mest om, vilket i många fall är barn och karriär. Jag hade inte ens tvekat en sekund om jag hade den möjligheten själv.

Grymt att du har den möjligheten och också ser den och utnyttjar den! Spar energin åt barnen och att ta över världen! ♡

Edi

Kluven till det faktiskt. Tror att många som kommenterar ”negativt” till det upplägget inte alls behöver vara avundsjuka utan helt enkelt bara tycker att det är skumt att lägga över så mycket av sin vardag på andra. Jag hade lätt velat ha någon som klippte min gräsmatta och kanske städning två gånger i veckan. Men att ha någon som kommer varje dag och handlar, lagar mat, hämtar barnen, gör frukost till barnen… Nej! Det är ju skitmysigt att göra frukosten tillsammans, laga middag tillsammans och prova nya recept, strosa i mataffären. Att BB inte gör det är ju hennes val såklart, men att utgå från att alla som inte säger ”hurra vilket bra val!” är avundsjuka tror jag inte är korrekt.

Hanna

Jag var i Fort Myers mer min farmilj för några år sedan i juni/juli, det är en himla luftfuktighet men så fint och mysigt! Finns små hamnar att äta mat i och promenera. Tips är att hyra ett helt hus m. pool etc. Vi bodde i hus vid floden/vattnet och såg sköldpaddor och dylikt varje morgon och kväll.

Charlotte

Spenderade en vecka i Fort Meyers Beach (som jag antar att du menar) förra året. Vi har två barn som är 8 och 11. Vi gillade det men tveksam till om det är det bästa för mindre barn.

Frida

Både Fort Myers och Naples är väldigt barnvänligt, hade jag åkt igen hade hag valt ett ställe mitt på Fort Myers Beach. Så fint! Semesterparadis.

Lotta

Vi har varit med barn på Fort Myers Beach och det är fantastiskt! Jättelugnt, breda vita stränder och mycket barnvänligt. Rekommenderas!

Ann

Jag tycker du är häftigt på något sätt.det kommer gå så bra för dinabarn

Du är magi Isabella! Det är så spännande att följa dig.
Och jag tror det är många som försöker effektivisera sina vardag. Idag vill många så mycket och då gäller det att kunna planera och sålla bort sådant som tar energi och kanske tillochmed tid.
Heja dig!
Kram <3

anna

Åk dit när barnen är lite större, det är lättare att resa med dem och de kan uppskatta resan mest. Personligen tycker jag att många föräldrar skyndar på vad de skall göra med barnen. Det räcker för dina barn att gå till 4H gården och titta på djur istället för att åka till Skansen och trängas. Att bygga en barkbåt och låta den flyta i en liten bäck. Ta tillvara det som finns i närområdet istället för att använda massa tid av din barnvecka till just resandet.

Nea

Skulle rekommendera siesta key eller longboat key!

Natalie

Det är inget fel att vara så rik som du är. Du har nyttjat dina kanaler, arbetat dig fram, skapat allt du har omkring dig idag.
Men jag tror många tycker det är svårt att hänga med i hur rik du har blivit, därav mycket kommentarer. Du har liksom gjort en resa från att vara en vanlig tjej som bloggar till att bli känd och nu en av Sveriges mäktigaste kvinnor.

Jag har själv följt dig sedan 10 år tillbaka dagligen och tycker det går upp och ner i hur jag tycker om din förvandling.
Ena dagen blir jag glad och inspirerad när jag ser hur fint du har det med huset och allt. Tänker att ”så vill jag också ha det”. Tänker så för att jag kommer ha möjlighet till det, då jag lever ett hyfsat medelklassliv. Kommer ha råd med en villa någonstans, kanske inte just på Lidingö.
Andra dagar kan jag tänka ”Hon är så långt ifrån mig som det bara kan gå”. Exempelvis när jag ser hur du reser vecka efter vecka, för att du kan. När du köper en bil i miljonklassen. Då blir jag oinspirerad och har ingen lust att läsa vidare för jag vet att jag aldrig kommer ha ekonomin till att göra sånt.

Kommer säkert följa dig så länge du bloggar, men det var mina tankar om det hela.
Jag är glad för din skull oavsett.

Mvh en gammal läsare

fd gravvot

ska oxå till usa en vacker dag men har kids i samma ålder som dig o känner ändå att d e för långt. de kan va brutala i bilen en timme tom så palla långflyg…. (dock har du ju hjälp med dig iofs lol) du har ju stålar så åk till nån sån där supertjusig grekisk ö med turkost vatten ist. medelhavsresa känns ju ganska lagom ändå med såna småttingar. if i only had los dineros…

Så bra intervju! Hoppas du får en fin dag idag också! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa för att vi ska kunna prata mer öppet om något som på ett eller annat sätt drabbar de flesta av oss genom livet. Bland annat depressioner, ätstörningar och självskadebeteenden – ta hand om er! kram <3

Sofia

För ovanlighets skull fick jag möjlighet att titta på nyhetsmorgon idag. Vilken fin intervju med dig. Jag blev så inspirerad av din ärlighet, om separation, ensamhet och om att lära känna sig själv. Jag har inte ditt ekonomiska läge, men förstår att jag också borde prioritera om lite mera i livet. En liten fråga, Hur hittar du självförtroendet innan du var där du är nu? Tack för att du delar med dig!

Lina

Har inte varit i Fort myers, men i Naples som ligger där i krokarna. Där är det väldigt fint och amerikanskt med pampiga villor närmast vattnet, vackra stränder och främst rika amerikaner där. Det kan man tycka vad man vill om, men det är inget stök utan välordnat och säkert vilket jag tycker är viktigt när jag reser med mina barn. Massa shopping och trevliga restauranger.

Elin

Kan det inte vara så att ‘en gammal man från en rik släkt’ ses som en kvarleva från ett segregerat klassamhälle? Att det förvånar när en ung modern tjej väljer att anställa tjänstefolk trots att vi borde röra oss mot jämställdhet?

Märta

Varför skulle det vara ojämställt att anställa servicepersonal? Isabella anställer ju professionell personal som gör sin karriär på sitt serviceyrke, det finns inget ojämställt i det. Jag ställer mig dock väldigt frågande till din benämning av att de skulle vara tjänstefolk? Den benämningen är starkt förlegad och jag tvivlar på att lokalvårdare, kockar eller makeup artister(som Isabella anställer) skulle tycka om att bli inkluderade i den benämningen.

Johanna

Förstår inte riktigt hur du menar i intervjun att det skulle vara kontroversiellt att få hjälp av kvinnor hemma? Hade du bott i ett kollektiv med andra kvinnor istället för en man kanske det hade stuckit ut lite men att anställa kvinnor för att städa, laga mat och passa barn är väl knappast ngt nytt eller kontroversiellt? Jag har själv som ung kvinna haft städhjälp hemma när jag jobbat mkt. Ibland känns det som att du väldigt gärna vill att din livsstil ska vara kontroversiell. Men det är kanske en del av imagen? Egentligen är du bara en välbeställd person som köper hushållsnära tjänster i stor utsträckning. Eller har jag missat något?

Vi är många som skulle vilja kunna rensa i vardagen och fokusera på det viktiga. Du gör helt rätt!

Måste titta på klippet från Nyhetsmorgon sen =)

http://nouw.com/sjosefine

Madelene

Var i Fort Myers beach med våra småbarn förra veckan. Var väldigt barnvänligt gällande stranden och havet. Men lite tråkigt restaurangutbud och för bohemiskt för min smak. Träffade dock inte på en enda skandinav på hela veckan, plus för en offentlig person antar jag.

Kommer definitivt åka tillbaka till Florida med barn, men väljer då något närmare Naples som vi besökte ett par dagar. Fler o bättre restauranger och lite mer städat och snyggt. Kommer också undvika att åka dit mitt i sommaren då det ofta är närmare 40 grader varmt.

Marie

I grew up in Stockholm but have lived in Florida for 23 years first on Miami Beach, then in Naples and now in Fort Myers since 2001. We travel a lot and like staying at nice resorts and I can highly recommend The Ritz Carlton in Naples (the beach resort, not the golf resort).

The hotel is right on the beach and the food, spa and dining is world-class. They also have a great Kids Club with activities all-day and evening babysitting services. I really think Isabella would love it, and it’s close to The Naples Pier and the cute downtown 5th Ave. We do stay-cations here all the time and the resort is nicer than the Ritz in Orlando and Miami (IMHO).

Based on Isabella’s travel preferences as shown on the blog, I would not recommend Fort Myers Beach (lower-end and Spring Break destination).

Have fun and feel free to reach out if you want any Florida travel tips!

Corinne

Jag har tillbringat ca 20 jular och ett tiotal andra semesterresor i Bonita Springs (ligger mellan Fort myers och Naples). Jag tror att Naples skulle passa dig och barnen bättre än Fort Myers. Det är lugnare och trevligare område 🙂

Annie

Skulle inte rekommendera Fort Myers under sommaren. Många som bor där ”flyr” Florida på sommaren för att det blir så varmt. Satsa istället på höst eller vår!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *