Bomans hotell

När allt blev som mest intensivt i veckan insåg jag att jag kommer att behöva ladda batterierna rejält i helgen. Fredagkvällen var ju bokad och jag hämtar barnen på söndagen så det var inte så mycket tid jag hade för en get a way. Jag började klura på vilka hotellet fanns i närheten av Stockholm och blev så glad när jag kom på att vi kunde åka till Trosa! Det var många år sedan jag var där, min pappa har ju hus i Trosa men sista gången jag besökte det var jag 21 år. Sedan kom jag ihåg Bomans hotell där jag bodde när Elaine gifte sig – Det var ju så mysigt. Så Bomans fick det bli!

När allt blev som mest intensivt i veckan insåg jag att jag kommer att behöva ladda batterierna rejält i helgen. Fredagkvällen var ju bokad och jag hämtar barnen på söndagen så det var inte så mycket tid jag hade för en get a way. Jag började klura på vilka hotellet fanns i närheten av Stockholm och blev så glad när jag kom på att vi kunde åka till Trosa! Det var många år sedan jag var där, min pappa har ju hus i Trosa men sista gången jag besökte det var jag 21 år. Sedan kom jag ihåg Bomans hotell där jag bodde när Elaine gifte sig – Det var ju så mysigt. Så Bomans fick det bli!

Vi checkade in på Bomans hotell igår vid två, hela jag pustade ut när jag kom in till receptionen och slogs av hur fint allt var. Det var precis det här jag behövde. Jag hade turen att springa på Kristin Boman, ägare av hotellet. Hon är en riktigt inspirerande entreprenör och efter vårt samtal kände jag mig så glad. Entreprenörer har en förmåga att dela med sig av sin energi. Det är fint.

Efter det blev det lunch på Fina Fisken, jag åt räkor till förrätt och forell till varmrätt – Så gott! Vi tog in en flaska chablis och satt i solen i flera timmar. Jag vet att jag inte ska romantisera alkohol men herregud vad bra man kan må efter lite vin och sol-gos efter en intensiv vecka.

Efterrätten fick intas här! Jag kom ihåg att det fanns ett marsipanhus där pappa alltid köpte ädelmarsipan med nougat till oss så den (och mycket annat) köpte jag med mig.

Resultatet av när man har en god ekonomi och svårt att bestämma sig. Det är en (o)vana som jag har haft i tio år, att inte behöva välja. Det är något jag dock behöver jobba med när det gäller barnen. Står vi framför glassbilen så får de peka ut allt de vill ha. Blir inte bra i längden.

Vid sex var vi tillbaka på hotellet. Det är så roligt att alla rum är helt olika och att står flera par Louboutins som man kan låna, Kristin berättade att hon hade placerat sin skosamling i alla rum. Så kul! Det blev en god middag på hotellet, vi somnade vid midnatt och vaknade halv nio. Underbart att få sova ut. Nu väntar frukost och bila hem (älskar att köra). Har fått ny energi och ser fram emot att få hämta barnen.

 1. Hahah reaktionen när man ser en vid första anblick använd säng och sen läser vid sex….. 😂😱😂😱

 2. God ekonomi? Snacka om att slösa! Skiter du i economista-tänket nu? Nej, att ha råd innebär inte att man skall slösa.

 3. Låter som ett härligt dygn. Vart är din fina kjol ifrån?
  Ha en fin dag med barnen.

  Och jag hoppas verkligen att du inte tar åt dig av kommentarerna i förra inlägget. Folk är inte kloka. Man behöver inte hålla med alla kvinnor bara för att de är kvinnor, men blir förvånad över folks människosyn. Att man tycker att man har rätten att på ett elakt vis kritisera dina val och ditt liv. Blir speciellt förvånad över de som hävdar att de är bättre föräldrar genom att läsa din blogg och kommentar elakt på nätet. Undrar om det är så de vill att deras barn blir behandla när de är föräldrar också.

 4. Äter du upp allt du har beställt eller smakar du bara och sen lämnar det som blir över? Om det är det sistnämnda är det ju väldigt synd med all den goda maten som blir över efter din ovana.

 5. Hej. Kan garantera att du inte är forell. Finns ingen fisk som heter det. Möjligtvis åt du regnbåge!

   1. Ja och ibland köper du fläskytterfile också. Finns inte heller! Bara ett namn för att få det att likna filé. Bara för att det står något på menyn så är inte det sanning.

  1. Ja, die Forelle är det tyska ordet för öring.
   Bakom menyernas ”forell” och ”laxforell” döljer sig oftast regnbåge men även ibland röding eller öring.

 6. Smakar du lite då av varje kaka och sen så slänger ni resten? Eller äter du upp allt?

  1. Forell är i Sverige ett allmänt samlingsbegrepp, inte ett biologiskt namn på någon fiskart. Vanligtvis avses odlad laxfisk i portionsstorlek, särskilt av arten regnbåge, men också öring.

 7. Så mysigt! Jag älskar Trosa, det är en perfekt stad för att mysa och ladda om. Boman är också helt fantastiskt. Min före detta svärmor har jobbat där så bodde där ett par gånger då. Helt fantastiskt hotell med otrolig mat.Kan verkligen rekommendera fler att prova!

  https://livetpamalmen.vimedbarn.se/

 8. Haha…känner igen mig i det. Inte alla gånger det är bra att inte behöva välja, när man kan prova fler. Härligt ställe!

  1. Har noll förståelse för hur man kan ta in mat man vet att man inte kommer orka äta upp. Och slänga massa rester i onödan? Det har inget med pengar att göra. Däremot är det obildat. Sånt slöseri av jordens resurser.

 9. Vilket fint ställe att åka till för en lyxhelg!
  Med tanke på all den reklam du gör för hotellet så kan man väl anta att hotellräkningen inte blev alltför jobbig att betala…

  1. Precis. Varför inte bara skriva ut att det är sponsrat eller ett samarbete? Om jag hade hittat ett mysigt hotell i närheten skulle jag ju hålla det privat, så att jag skulle kunna åka dit flera gånger, inte skriva ett långt inlägg om det.

   1. Fast ni vet inte om det är sponsrat? 🙂 bara för ni tror något så innebär det inte att det stämmer

 10. Har inte dina barn några fritidsaktiviteter?
  Tycker att det tar mycket tid med skjutsning och hämtning av barn. Hur löser ni sånt med delad vårdnad.
  Tex fotbollsträning två ggr i veckan samt match nästan varje helg, eller ridning.

   1. Nej. De flesta femåringar har ingen aktivitet utöver förskola, lek hemma och ibland lek med kompisar/grannar. Jag tycker synd om barn som har massor av aktiviteter och som börjar alldeles för tidigt. Barn behöver hem, lugn och ro och lek. Inte flänga runt på uppstyrda aktiviteter. Det kan de göra framåt 10 års åldern, och då med rimliga mått.

  1. Men va? De är ju små fortfarande,mina barn är lika gamla som hennes och inte flänger vi runt på en massa aktiviteter!
   Bädda för en sund livsstil som innefattar rörelse varje dag istället för speciefika aktiviteter så slipper ni skjutsa hela tiden

  2. Har jag också tänk på min son är lika gammal och har dans och gymnastik, när de blir fem ökar ju aktiviteterna med simskola och fotboll ( där vi bor spelar alla fotboll) med ett äldre syskon är allt tid upptagen till detta schema så ser det ut för alla runt om med.

  3. Herregud. Som du skrev barn – det räcker gott och väl att barnen leker ned sina kompisar. Varför all denna hetS och stress med aktiviteter?
   Räcker väl att barn och unga är stressade tillräckligt i samhället.

  4. Konstigt och sorgligt om barn hetsas till att börja med en massa ”aktiviteter” innan ens skolåldern. Tiden då barnen verkligen gynnas av FRI fritid och låta sin egna fantasi utvecklas och växa. Och bara ta in omvärlden.
   Och som om barn ens behöver en massa ”aktiviteter”, de är ju så otroligt aktiva av sig själva.
   T.o.m. barn i skolåldern borde inte ha för många hobbys.
   Kasta sten i vattnet är helt tillräckligt av en hobby och en väldigt bra sådan!

   Själv började jag med musikinstrument och sport i lågstadiet.

 11. Bra inlägg tycker jag, även om det är som bäddat för elaka kommentarer från missunnsamma personer som inte är i närheten av din ekonomi. Det är inte jag heller men du skriver för det mesta om ämnen som alla, oavsett livstil, kan relatera till. Detta är/kommer kunna bli ett problem framöver precis som du skriver om och som du är medveten om, och det är minst lika viktigt! Tycker det är ett intressant perspektiv att utgå ifrån då många av oss vet vad det kan innebära i längden om man inte tänker på det du tar upp och även om man inte är i behov ekonomiskt av att göra det egentligen. Att ”välja en kaka eller ett paket glass” istället för att ta precis vad man vill och känner för. Du har en grundgod personlighet med mycket kloka värderingar och jag lovar att det finns minst lika många med ekonomi som liknar din som skulle behöva inspireras av hur du tänker i den här frågan som det finns personer som kommer spy galla över att du ens nämner det som ett problem. Jag tycker du är en fantastiskt person och jag önskar dig allt gott. Har följt dig i minst 10 år och kommer antagligen fortsätta i 10 år till <3

 12. En fråga : Nu när GDPR träder i kraft den 25 maj, hur kommer ni att hantera personliga uppgifter som namn, e-mail, ip-adresser etc både vad gäller din blogg, Löwengrip’s e-shop och prenumeranter på er hemsida? Ha’ en bra dag🌸

 13. Du är underbar, älskar dina inlägg och allt som har med den mer personliga delen att göra i ditt liv.
  Jag ser att vissa tycker att du bäddar för elaka kommentarer men jag tycker inte det ska vara ett hinder, det är ett problem andra får stå för, om de inte kan handskas med att du är ekonomiskt oberoende eller skämmer bort dina ungar, så är det ärligttalat deras problem, du måste ju få leva ditt liv som du vill ha det.
  Du inser ju själv att du måste jobba på att inte skämma bort de, att vara mer ekonomisk även om du inte behöver, för det gör inte dina barn en tjänst. Så det sista du behöver är elaka kommentarer, du vet ju allt redan. men samtidigt är det ditt liv, dina val så skit i vad andra säger.
  Jag säger blogga på som vanligt, elaka kommentarer kommer oavsett om de är befogade eller inte, oavsett om du bäddat för de eller inte, oavsett om det är rätt eller fel. (det är iof alltid fel med elaka kommentarer)

  Ha en fin dag. <3

 14. Men vad är det som är jobbigt? ”Fredagkvällen var ju bokad och jag hämtar barnen på söndagen så det var inte så mycket tid jag hade för en get a way” så du påstår att du hellre hade velat ha en barnfri helg?

  1. En annan tolkning kan ju också vara att med fredag och söndag upptagna så ville de hitta ett alternativ med lagom avstånd.

 15. Heads up: When trying to access this blog with Firefox on Windows 10, only a blank page comes up. In Chrome it works fine. Don’t know if this is a local problem just on my machine or if other readers see the same thing, which is probably not what you want.

 16. Jag tycker verkligen du är en superwoman och beundrar dig! Men det här inlägget är bara osmakligt. Sånt skryt. Jag tror du tappat fler läsare än du vinner när du lägger ut sånt här. Förstår att du vill skryta men det här är nog fel forum. Bättre att du gör det inom din krets.

  1. Fast det här är ju hennes blogg, så var tycker du annars det ska ligga?
   Jag ser inte skrytet alls, ser ett inlägg om en härlig mini-helg på mysigt ställe med god mat.

  2. Tips på bra hotel, inspiration och ett liv man kan drömma om och motivera sig med när tentan närmar sig. Jättetrevligt! Vad ska hon annars blogga om än det hon gör?

 17. Gud vad härligt det låter! Och framförallt att du såg att du behövde vila och att du också agerade på det, och inte bara körde på som det är rätt lätt att göra, ”bara lite till” likdom. Men ju mer vi lär känna oss själva desto mer respekterar och tar vi också hänsyn till oss själva och våra behov och fastnar inte lika lätt i ”nu köttar vi fast jag knappt kan andas”-beteendet.

  Härligt <3

 18. Vilka härliga bilder Isabella! Ser helt fantastiskt ut, du är en otroligt fin inspiration för många. Att inte tycka om dig går inte. Jag har svårt att förstå att människor velat dig illa. Det måste tagit hårt på dig från början? Har det förändrats något idag? Jag har massor av frågar som jag skulle vilja ställa.

  Hör väldigt gärna av dig om du har tid. Ställer dom gärna och skulle verkligen uppskatta det. Kram!

 19. Vad hände med ”jag är nu vad vid att leva lyxigt så jag behöver inte frossa i mig för att jag har råd” typ.

  1. Haha asså jag undrar också. Aldrig någonsin har hag läst om någon som ändrar åsikter så drastiskt konstant. Ena sekunden jag äter inget socker, näst what frossar i efterrätter 😂

  2. Det här är ett klassiskt provocerar-inlägg, där Bella känner att hon ska göra något som många reagerar på (beställa in massor av efterrätter, dricka alkohol och prata pengar) samt godkänna kommentarer kring detta så att fler klickar sig in… simpelt. Dock effektivt.

 20. Man kan kräkas av din självgodhet ibland.
  Och nej, jag är inte avundsjuk. Vem är det på nån dom måste gå i terapi???

  1. Varför betonar du, att du inte är avundsjuk. Visst är du avundsjuk. Sluta läs bloggen, så slipper du kräkas!

   1. Nej hon verkar inte det minsta avundsjuk, men alla som inte är med i Bellas fanclub är det tror alla döda fanclub-fiskar.

 21. HerreGUD vilka kommentarer! Jag skäms på deras vägnar. Läskigt att det finns människor som mår så pass dåligt av att läsa det du skriver (men läser ändå!) att de måste skriva nedlåtande till dig 🙁 Undrar om de mår bättre eller sämre efter de postat komemtatren.
  Du är en förebild Isabella, så jääävla hårt som du jobbar så är detta det minsta du kan unna dig. Älskade verkligen detta inlägget, jag vill åka dit nu 🙂 Kram!

 22. Jag har skrivit det förut och gör det igen. Ja, du romantiserar alkohol. Mycket kretsar kring det. Förutom en flaska igår blev det ju en del tidigare i veckan. Och alla andra veckor.

  Du som har så stort inflytande på unga tjejer borde satsa på att ha en vit månad. Och gärna längre. DET skulle imponera på många. Eller sluta skriva så mycket om drickande eller lägga upp festfilmer på insta. Ja, och för din egen del dra ner på drickandet. Som det är nu verkar du inte ens kunna ha en vit vecka.

 23. Men snälla nån kan bella-fans sluta tro att vi är avundsjuka på isabella. Jag irriterar mig på hennes självgodhet, jag är liksom inte avundsjuk på den?? Ha ha allvarligt. Avundsjuk på självgodhet?

   1. Om man slaviskt följer paradise hotel för alla intrigers skull och lite guilty-pleasure, är man ett fan av paradise hotel-deltagare då? Det finns många bloggare jag tycker om, och enstaka som är irriterande.

   2. Johanna: Om man slaviskt följer paradise hotel för alla intrigers skull och lite guilty-pleasure, är man ett fan av paradise hotel-deltagare då?

    Svar:
    Ja det är man. 🙂

 24. Ser otroligt härligt ut!!! Orkar inte ens tänka på vad en stor del avundsjuka människor skriver i det här flödet. Jag blir glad för din skull och njuter av härliga bilder från en mysig stad 💕

 25. Du är/beter Dig så osvenskt och det är så j-a underbart! Sluta inte upp med att vara som du är…

  1. Var glad att det finns svenskt beteende och det många spottar på, jante, ty det är att bl a att ta hand om varandra genom skattsedeln.

 26. Men alltså, vilket ställe! Staden ser ju helt urvacker ut. Så fantastiskt när gamla hus och byggnader är bevarade. Aldrig tänkt på stället förut men nu efter detta inlägg tog jag och googlade bilder från Trosa och nu MÅSTE jag dit under sommaren! Är det barnvänligt? Har någon fler tips på såna här småstäder där det gamla Villavillerkulla-stuket är bevarat? Är ju helt kär 😁

 27. Resultatet av att man har en god ekonomi. Den enda bloggaren som kan skriva så är Isabella. Tänker typ om kenza skrivit så eller elaine herregud skulle aldrig tänka mig dem. Men det är två bloggare slm har fötterna på jorden och verkar ha goda relationer.

 28. Hej Isabella!
  Jag bodde på Bomans samtidigt som er. Blev helt till mig när jag såg dig och din kille komma in i matsalen.
  Både jag och min sambo drog ner genomsnittsåldern rejält, så blev så förvånad när jag såg er där!
  Såg er flera gånger och tänkte så ofta gå fram och prata lite, MEN så slogs jag av tanken att du säkert uppskattade ännu mer att bli lämnad i fred och få njuta av det underbara hotellet i lugn och ro.
  Jag och sambon bodde i rummet ”La Dolce Vita”, heeeelt fantastiskt! 🙂 Hoppas ni hade det lika gott som vi.
  Varma kramar Frida

 29. Hej Isabella!
  Bodde på Bomans precis samtidigt som er.
  Blev sååå förvånad när du och din kille kom in i matsalen på lördagskvällen (eftersom jag och min sambo drog ner genomsnittsåldern ganska rejält på stället ;))
  Tänkte vid så många gånger gå fram och mingla lite men så slogs jag av tanken att du självklart ska få njuta av att vara i fred.
  Boka rummet ”La dolce vita” nästa gång, helt magiskt!
  Hoppas du hann varva ner, ni såg himla harmoniska ut iaf 🙂
  Kram Frida

 30. Alltid kul att följa dig i allt du gör! Men jag är lite nyfiken kring hur du resonerar kring miljöpåverkan, med tanke på att du flyger så mycket bland annat? 🙂

  1. Isabella avstår nästintill helt fr animaliska produkter. Kött- och mejeriprodukter påverkar klimatet lika mycket som världens alla bilar, bussar, båtar och flygplan tillsammans. Det beror på flera saker: Kor och får släpper ut stora mängder metan, vilket är en betydligt mer kraftfull växthusgas än koldioxid. Även djurens avföring, gödsel, och produktionen av foder står för stora utsläpp. Så Isabellas bidrag till förmån för miljön är nog definitivt högre än för den genomsnittliga svensken.

 31. Vilket härligt hotell! Bra rekommendation, det provar jag mer än gärna. Kul att du fick träffa ägaren. Att träffa andra likasinnade är avgörande för motivationen. Jag undrar hur du gör när du möter dessa människor från olika brancher? Hos oss är många specialister på sin egen del. När dessa specialister möts blir det ibland rena grekiskan. Jag brukar säga att vi får ta del av varje specialists världsbild. Anledningen till frågan är att jag är engagerad i ett projekt som innebär att bygga en produkt som effektiviserar administration mellan vård och myndigheter. Det är en specialistprodukt där resultatet är att man får vård redan från sjukdag 31 och slipper vänta lika länge. Produkten spänner över ett brett kunskapsområde där de olika specialisterna inte alltid förstår varandra. Detta är tydligen vanligt. //🍏http://nouw.com/nanda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..