Bloxpo 2018

God morgon,

Sim0n, jag och Sascha sitter just nu i en bil och är på väg till Norrköping. Jag har två samtal på scen idag. Jag tänkte berätta lite om gårdagen! Som ni vet var jag lite nervös men allt gick toppen. Mahesh Kumar är en duktig moderator (vi är förresten båda delägare i Fitness Collection). På scen var även Christian Ander och Larry Sanger. Larry var med och grundade Wikipedia. Väldigt häftigt att få dela scen med honom.

Jag inledde tio minuter med att prata om hur viktigt det är att få fler kvinnor intresserade av Blockchain. Jag har nog alltid försökt vara en bro mellan kvinnor och den manliga världen. När jag var 13 år var det politiskt och jag drog igång meet and greet angående EMU-valet. Kunskapen kring euron bland tjejerna i högstadiet var för dålig tyckte jag. Efter det har jag agerat brygga för att få fler unga kvinnor att starta företag, köpa aktier (Economista har nordens största aktiegrupp på Facebook för kvinnor) och min nästa satsning blir kvinnor och blockchain-tekniken.

Jag vill att varenda kvinna ska kunna förstå syftet med blockkedjor, dels på en global nivå när det gäller hur korruption kan minskas och världen bli mer transparent. Vi har länder idag där ingen vet vem som har byggt vilken byggnad eller vem som äger vilken mark. I Sverige är det inget problem men i u-länder slår allt som är korrupt mot kvinnor i längden. Det finns ingen tillit att bygga något på. Som entreprenör vill jag att man ska kunna göra affärer med vem som helst i hela världen och veta att det man kommer överens om stämmer.

Inom några år kommer majoriteten av kvinnor som startar företag att hoppa över steget med att driva bolag nationellt utan direkt kommer att spela på den globala arenan – Tack vare den tidiga kunskapen med sociala medier. Med blockchain möjliggör gör det för säkrare överenskommelser, något som jag själv har tyckt varit svårt. På det privata planet så vill jag att kvinnor ska lära sig bygga en kryptoportfölj och få vara med i en värdeutveckling.

På scen: Christian Ander (bitcoins pappa i Sverige), Larry Sanger och Mashesh Kumar

Som investerare har jag möjlighet att gasa på blockchain på en konsument-nivå. Nordic Tech House har precis gått in i vårt första blockchain-bolag – Crypto Concinnity. Det är en payment platform som gör det möjligt att köpa vanliga saker för dina krypo-pengar Vi fungerar som en concierge service vilket innebär att du kan köpa precis vad som helst , vi fixar det. Oavsett om du vill köpa en ny macbook, manolo blahnik eller en BMW 18 – Allt går. Idag är gruppen av krypto-konsumenter liten i Sverige men den växer globalt. Och jag är övertygad om att våra lokala valutor är på väg bort och vi går mot krypto globalt inom några år. Att investera i en teknik som underlättar förvandlingen mellan krypto-valutor och vanliga pengar (fiat) kommer dock behövas ett bra tag.

 1. Intressant inlägg!
  Jag gillar verkligen att du jobbar för att lyfta fram kvinnor på olika sätt och få oss att våga. Jag själv är väldigt intresserad av aktier och investeringar och driver en blogg och instagramkonto där jag vill inspirera (främst kvinnor) kring detta. Jag tycker det är viktigt att kvinnor får bättre ekonomiskt självförtroende och tar steg framåt på detta område. Det tror jag kommer leda till ökad ekonomisk jämställdhet och därmed jämställdhet generellt.
  Tack för inspiration! /Anna
  http://www.nouw/aconomics

 2. Hej Isabella!

  Det skulle vara intressant att höra om hur du ser på konsumtion idag i tider då det pratas om att vi måste minska vår konsumtion med hänsyn till miljön? Hur ser du på det, vars bolag gynnas av en hög konsumtion?

  Har länge följt din blogg, tack för intressant läsning!

  Ha en fin dag!

 3. Hej Isabella!

  Jag är nog en av de kvinnorna som du syftar på som du vill ”lära upp”. Jag bor i Spanien sedan 15 år tillbaka och här anses jag nog vara otroligt frammåt, innoverande, entrepreunörsanda osv, men i Sverige och i dina ögon måste jag vara en bonnläpp. Vad innebär blockchain?
  Jag skulle så uppskatta et tinlägg om blockchain mer djupgående.

  För övrigt, tusen tack för att du inspierar mig. Utan din insperation hade jag fortfarande suttit på kontor 9-17 och inte haft råd att skaffa mina barn. Nu har jag klarat av att skräddarsy min egen vardag, fortfarande en bra bit kvar, men på god väg.

 4. Det var intressant att höra dig och Christian prata igår men tyvärr tyckte jag inte kumar höll sig till ämnet alls och man fick liksom inte veta hur ni jobbar med blockchain vilket hade varit intressant att höra. Nu kan jag ju tack vare din blogg läsa om det och tycker det är grymt hur du valt att göra!

 5. Hur ser du på cryptovalutor och dess användning bland grov
  organiserad kriminalitet?
  Finns många kryphål idag som gör det i princip omöjligt för polis att hitta de kriminellas tillgångar i cryptovalutor. På så vis kan alltså en BMW köpas för pengar som ägaren tjänat på grov kriminalitet… hur ser utvecklingen ut där framöver?
  Kommer insynen för myndigheter öka? Kontrollen bli bättre?

 6. Jag väl förmodligen väldigt omodern eller bara trög men jag fattar verkligen inte ett smack av allt det här. 🙈😂 Vad är vinsten med det? Vad tillför t ex bitcoin utöver det som redan finns?

 7. Du får gärna skriva mer om vad blockchain faktiskt är. Du skriver att du vill få fler kvinnor intresserade, men du pratar om det som att alla redan är insatta.

  1. TACK Matilda! Jag känner likadant. Blir inte intresserad utan känner mig bara dum då jag inte har en aning om vad vare sig blockchain eller retail är för något….. Finns det inga svenska ord för detta?

   1. Svenska ordet för blockchain är blockkedjor. Väääldigt simpelt förklarat så är det ”som att du har ett kassaskåp gjort av glas, alla kan se vad som finns där i men det är bara du som har nyckeln till det”. Det är alltså mycket mer transparent än de tekniker som finns idag. Ska man däremot förklara det mer ordentligt, hur det fungerar och liknande, så tar det betydligt längre tid. 🙂

  2. Håller med om att du kanske borde förklara i ett inlägg för läsarna VAD Blockchain är? Du har nämnt i 10 inlägg att det är viktigt och att det är framtiden, men absolut ingenting om vad det ens är haha… Rätt sjukt. Vad laser jag ens om?

  3. Precis. ”If you can’t explain it to a five year old, you don’t understand it well enough.
   Bella varför har du opererat brösten ?

 8. Är helt ointresserad av teknik. Kommer nog leva länge kvar i den manuella världen. Är dubbelt så gammal som dig det kanske märks hahahha. Men du kommer nog bli en av världens mäktigste kvinnor.

   1. Man tänker sig att Isabella kan mer om det än vad man hittar på typ Wikipedia om hon nu går och föreläser om det. Hon har dessutom en åsikt att det är ett verktyg som kan stärka demokrati och kvinnor och det är nåt jag gärna vill höra mer om.
    Sen är blockchain (technology) inte samma som kryptovalutor även om det är det som mest direkt förknippas med idag. Det blir ibland svårt att veta vilket hon pratar om. Mera vore kul å läsa.

 9. Tack för att du kom igår Isabella! Grymt! Blev så glad av att läsa ditt inlägg och spec. om dina mål om att få in mer kvinnor i space:et! Pinsamt hur det är nu så jag ser fram emot att samarbeta för att nå de målen, du har Swedish Blockchain Associations fulla stöd och backning! 🙂 Vi ses!

 10. Superintressant inlägg! Skulle du också vilja skriva ett inlägg om vad blockchain är så att jag har något att relatera till? /den universitetsutbildade som uppenbarligen har missat något…

 11. Har läst din blogg i 8 år! Vi är lika gamla och jag har en dotter som ör lika gammal som Sally och en liten nyfödd bebis 🙂 Jag har aldrig kommenterat innan utan bara fascinerats och blivit inspirerad av din blogg! Aldrig tagit illa vid mig eller tyckt eller tänkt något om dig. Utan bara tänkt att allt du har har du förtjänat! Du förtjänar att vara på topp för du sliter som ettt djur! Du förtjänar att vara lycklig! Vill du ha hjälp och har den möjligheten att ha hjölp o hemmet klart du ska ha det! Jag och min sambo säger ofta ”åh tänk om vi smal laga mat/tvätta/hänga tvätt/fixa/dona” vad mycket mer tid med varandra och med barnen vi hade haft. Så tycker bara du är SÅ cool och du är en riktig powerwomen! Massa kramar till dig

 12. Största nackdelen är väl att staten/välfärden går miste om rätt stora skatteintäkter när folk fuskar med skatten pga av anonymiteten.

 13. Modigt att du vågar prata engelska på scen men du behöver verkligen en coach i detta. Kanske mer än en PT. (?) Satsmelodin blir… Ja, – inte bra. Vill du komma upp i omsättning på miöjardnivån är det helt enkelt ett måste, om du ska vara frontperson. Alla har inte P Stordalens norska charm. P g a att han framstår som en enjel och jordnära person utan au-pair, stylist, högra hand m m..,

 14. Du ska ”lära kvinnor” ditten och datten, rätt nedlåtande attityd faktiskt. Du är inte den första och enda kvinna som gör karriär.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..