Jobba med inställningen

Det är med balans är lättare sagt än gjort trots att jag hela tiden strävar efter det. 00.30 inatt insåg jag att jag hade fastnat i jobb och det var dags att gå och sova. Barnen somnade i sina egna sängar och kom över vid fem imorse. Det är lite gulligt att dom alltid kommer in i enad trupp. Gillis somnade om direkt medan Sally hade hunnit piggna till av ljuset så vi somnade aldrig riktigt till. När jag får kliva upp efter lite drygt fyra timmars sömn så behöver jag jobba med inställningen. Ena sidan av mig vill bara ropa ”GAAAH” och tycka synd om mig själv. Boka av allt och lämna barnen på dagis och bara sova. Men trots att tankarna kan gå så har det faktiskt aldrig hänt. Jag har en inneboende krigardrottning i mig som vill kämpa på.

Det är med balans är lättare sagt än gjort trots att jag hela tiden strävar efter det. 00.30 inatt insåg jag att jag hade fastnat i jobb och det var dags att gå och sova. Barnen somnade i sina egna sängar och kom över vid fem imorse. Det är lite gulligt att dom alltid kommer in i enad trupp. Gillis somnade om direkt medan Sally hade hunnit piggna till av ljuset så vi somnade aldrig riktigt till. När jag får kliva upp efter lite drygt fyra timmars sömn så behöver jag jobba med inställningen. Ena sidan av mig vill bara ropa ”GAAAH” och tycka synd om mig själv. Boka av allt och lämna barnen på dagis och bara sova. Men trots att tankarna kan gå så har det faktiskt aldrig hänt. Jag har en inneboende krigardrottning i mig som vill kämpa på.

Jag fick hjälp med lämning och var på gymmet strax efter åtta för att träna mitt första pass med en PT. Redan vid uppvärmningen hade jag glömt bort nattens sömnbrist. Jag håller på att lägga upp en plan med min PT och jag vill kunna lyfta tungt. Göra marklyft, olympiska lyft etc. Sådant tycker jag är roligt. Jag har alltid varit rätt naturligt stark och det går snabbt att bli starkare. Jag har inget problem att göra 10 armhävningar på fötterna tillexempel. Därför ska det bli roligt att få komma igång med mer styrka.

Jag var tillbaka på kontoret halv tio och då väntade möten på löpande band. Jag har varit jobbig mot Löwengrips varumärkeschef Hannah som även sitter med produktion. Vi har hållit på med en Antipollution-serie för ansiktet i evigheter men så har den gått och gnagt i mig länge och inte känts 100%. Nu har jag valt att stryka den helt. Allt jobb i onödan. Men blir det inte exakt som jag vill ha varenda produkt vill jag inte släppa igenom den. Istället har jag fått en vision om en ny c-vitamin och glow-serie istället för ansiktet men som också skyddar mot avgaser. Jag tror att en serie för hyn som ger lyster och glow blir ett bättre komplement till vår dagliga fuktserie och vår avancerade serie med BHA/AHA och retinol i. Nu blir det så helt enkelt – Det känns rätt.

Hårets kalla nyans får jag av vårt silver-schampoo och balsam. Jag hade schampot i tio minuter i helgen. Jag har märkt att mina hairtalks drar till sig ännu mer gula nyanser (framför allt i solen) så nu använder jag mitt silvershampoo och balsam varje vecka. 

Efter det har det varit möte kring ekonomi samt med min advokat. Det fick bli skrivbordslunch från veganska Pepstop. Nu väntar snart psykoterapi och sedan möte med ett stort flygbolag och Löwengrip. Jag hämtar barnen vid fyra som vanligt och sedan väntar bus och lek. Efter nattning ska jag iväg på en stor jobbmiddag. Får bli en espresso innan, kanske en dubbel…

 1. Glöm inte att ta hand om dig så att det inte blir alldeles för mycket! <3 Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, och bland annat stress/ångest och depressioner. Ta hand om er, kramar <3

 2. Vad kul att du ska börja med marklyft och olympiska lyft! Tränar det själv, har tävlat i styrkelyft när jag inte var gravid, kolla upp det också vet ja;) Det är knäböj, bänkpress och marklyft! Vår bästa styrkelyfterska i Sverige heter också Isabella 😉

 3. Isabella!

  Jag har en fråga till dig. Ibland kan jag ha anledning att vara uppkopplad med en så kallad VPN-tjänst. Det sker när jag till exempel sitter på ett öppet nätverk på stan, då är en sån uppkoppling ett visst skydd. Men nu har jag märkt att det inte går att komma in på din blogg om man är det. Det tog ett tag innan jag fattade, jag trodde ju att din sida helt enkelt låg nere. Men det är så här, jag har prövat flera gånger nu, genom att koppla upp och koppla ner VPN-tjänsten. Det är synd att det ska vara så här, tycker jag. Varför är det så?

 4. Hur hinner du återhämta dig med bara 4 timmars sömn?? När du är igång hela dagen idag.. jag skulle bli yr och svimma..

   1. Nej, många får ångest och depression av sömnbrist när barnen små. Det är bara att läsa statistik på hur många som äter ångestdämpande och humörshöjare bland unga småbarnsmammor. Alternativet att tagga ner, säga nej, leva knapert, sova och vila, inte många idag som vågar testa. Men det fungerar. Tar bara för mycket tid i mångas viktiga, stressiga vardag. Det där lagom, som är så omodernt. Och döms ut som avundsjuka, om man vågar nämna det här…

 5. Så himla kul att du ska börja styrketräna mer! Tränar själv styrkelyft och det har gjort en otrolig skillnad för både min fysiska och mentala hälsa. Känner mig mycket självsäkrare och starkare i hela livet 🙂

 6. Finns ju Serum på marknaden idag som sägs ha dokumenterad filtereffekt som skydd mot skärmstrålningens blå ljus (från mobiler, paddor, datorer och LED TV). Något även för er produktutveckling?

  Jag är själv väldigt nojig över all strålning som jag utsätter min kropp och hud för under hela dagen, 365 dagar om året. Tänker att det måste vara skadligt för hälsan i det långa loppet.

  Vore intressant att få mer forskning (och i så fall bra produkter) kring det här.

 7. Vilka bolag inkluderar du när du säger att du omsätter bolag med totalt 100 miljoner i omsättning? 🙂

  1. I år kommer Löwengrip omsätta 70, Löwengrip Invest 10, Flattered 25 och NTH 12 ungefär 🙂

 8. En fråga. Din hudkräm, den med ”glow” i, är doften bra? Tänkte om nån testat? Behöver nåt som doftar gott nu😊

 9. Jag använder sen länge Hairtalk och har varit noga med att använda deras egna produkter. Men nu ser jag att du också gör det, är alla era hårprodukter kompatibla med Hairtalk?

  1. Hej Tess!
   Jag har haft Hairtalk i några år nu och den enda produkten jag använder av deras egna är schampoot. Jag tänker att det är anpassat för tejpen/fästena. Sedan använder jag andra märken på balsam, inpackningar, färginpackning och stylingprodukter. Mitt löshår håller fint och jag kan ofta sätta om det 3-4 gånger! Du vågar nog testa andra produkter så länge du använder deras schampoo!
   Mvh Karin

   1. Undrar vad förskolan tycker om detta? Barn lämnas för Vh tränar. Gäller inte det för Stockholms förskolor att förskolan är till för föräldrar som arbetar, inte för Vh ska gå och träna , ha egentid osv.

   2. Så ska ingen mamma få träna? Vad gör det att hon missade en timme på morgonen. Träning är också viktigt 🙂

   3. Anna – på många arbetsplatser har man friskvårdstimme, dvs att man får träna på arbetstid. Kan inte folk bara sluta med att kommentera om detta på bloggar?

 10. Åh,gäller mötet med flygbolaget ditt privatplan som är på gång ? Så då blir det att anställa en pilot också förmodar jag.

 11. Ja det här med sans och balans är svårt. Frågan är om det ibland är överskattat. När man följer någon i ens närhet eller som denna fantastiska blogg blir jag så inspererad av att mycket går i perioder. Frågan flr mig om jag ser på mitt eget liv, att inte kämpa emot så mycket i de olika perioderna, utan försöka planera och följa med. Variationen mellan perioderna är skälet till att jag planerar och strukturerat. Som nu blir det mycket PR jobb. Då lägger jag om ..

 12. HUr ska du klara av morgondagen om du får lite sömn ikväll igen? Det är obalans och inte alls hälsosamt.. man går lättast in i väggen när man är på topp…gasa ner kära Bella!

 13. Hej Isabella! Du har tidigare skrivit att du får behövlig vila under dina barndagar. Förutom att barnen kanske väcker dig tidigt ibland så verkar det som du ofta får mer sömn då också. Jag tycker det är bra med au pair som stöttar upp. Att du kan åka iväg på kvällen när barnen sover för att au pairen är hemma är inte heller nåt fel/konstigt med för barnens skull. Men det som slår mig är att nu när ni har au pair öppnas många nya ”möjligheter” för exempelvis sent kvällsjobb etc…. Var rädd om dig! Missa inte din vila som du behöver. Jag tycker det har låtit så sunt att dina barndagar är vilodagar och krafthämtning. Låt det förbli så även att en au pair gör det möjligt att egentligen jobba dygnet runt. Jag vet att det är svårt att begränsa sig när man älskar sitt jobb och allt man gör. Men vila behövs ändå. Det är inte de som vantrivs på sina jobb som blir utbrända utan de som kör utan vila, mycket för att de kan, och för att de älskar det dom gör.
  Jag är bara rädd om dig, vill att du ska må bra och få den vila och det lugn du behöver, jag skriver inte av nån annan anledning men det hoppas jag du förstår.
  Kram

 14. Jag tänker att det just det är det som är mod – att stryka när det inte känns helt rätt och våga gå på känslan. Du bygger ju ditt företag på känsla som strategi istället för att bara gå rent intellektuellt som alla gör.

  Jag har en kompis som bygger sitt bolag på allt han får till sig i sin meditation, snacka om att det verkligen kommer innifrån då!

  Jag inspireras av det. Det är ju bara en tankevurpa att tänka ”men nu har vi jobbat så länge på det” och egentligen inte alls relevant.

 15. Hej Isabella, jag har en fråga som jag hoppas att du vill svara på. När du levde det mer traditionella livet med man och barn skrev du ofta om att det är viktigt att dela på allt och att kunna ta ett steg tillbaka för att då var det din ex-mans ”tur” att ta igen jobb och karriär. Det kändes vettigt då när du skrev det även fast det kändes lite som att din exman lekte runt och testade sina pojkdrömmar på bekostnad av dina framgångsrika företag. Hur känner du kring den frågan nu när du har fått mer perspektiv? Ofta kan ju rollerna vara ombytta, att det är mannen som tjänar mer och då kanske han inte så ofta kliver åt sidan för att frun vill på heltid testa att vara sångerska. Men bör man det? Bör den som tjänat pengar kliva åt sidan då och då för att partnern ska få tid med sin karriär fast på bekostnad av den som jobbat hårt hela livet och lyckats driva upp en framgångsrik karriär?

 16. Varför skippar du inte middagen ikväll och vilar? Ta det lugnt Bella, rätt som det är har du gått in i väggen och känner yrsel mer än halva dagen och ingen ork till något.. kram

 17. Isabella, du verkar vara en toppenmamma, och en fantastisk människa. Jag har all respekt för att du outsourcar matlagning, städning etc etc, när du lever det liv du gör.
  MEN jag förstår faktiskt inte hur man kan välja att låta någon annan lämna sina barn på förskolan, för att istället gå och träna.. Jag har själv mina dotter på halvtid pga separation, och varje minut med henne är guld värd. Att promenera i sakta mak till förskolan på morgonen, småprata på vägen, växla några ord med personalen och vinka hejda – det skulle jag aldrig, aldrig välja bort. Och det gör faktiskt lite ont i mitt hjärta, när du gör det..för du verkar verkligen vara en jättebra mamma i övrigt. Hur kommer det sig att du tycker det är viktigare att träna, när du lätt kan göra det ngn annan dag då du inte har barnen?

  1. Alla är olika. Alla föräldraskap ser inte likadana ut. Du gör så, Isabella gör si. Det är naturligt att ”prioritera” annorlunda. Isabella har säkerligen sådana värdefulla stunder ändå.

   1. Jag tycker det är fel att man ens får lov att lämna barnen på förskolan för att träna. Förskolan är väl ändå till för att ha hand om barnen när föräldrarna jobbar, när ett omsorgsbehov finns. Förskolepersonalen har gott om barn att ha hand och räcker knappt till som de är så att lämna barn på förskolan för att träna känns ju kanske inte helt rätt emot de som arbetar där samt de barn som faktiskt har ett omsorgsbehov.

   2. Förmodligen är du insatt i rätten till heltid på förskolan för barn till föräldralediga. Föräldrar lämnar alltså sina barn på heltid till en förskola samtidigt som mamma eller pappa är hemma med ett småsyskon. DET gör mig upprörd.

  2. Håller helt med i dina ord! Hade gjort exakt som Bella om jag hade haft ekonomin och det är sån jäkla girl-power över det! Barnen verkar också få världens finaste uppväxt. Men den delen känns lite skum att utesluta…

  3. Håller helt med i dina ord! Hade gjort exakt som Bella om jag hade haft ekonomin och det är sån jäkla girl-power över det! Barnen verkar också få världens finaste uppväxt. Men den delen känns lite skum att utesluta…

  4. Men å andra sidan lagar inte Isabella Middagar till barnen och hon städar inte hemma vilket kanske du gör? Den tiden spenderar hon med sina barn, medans du tar tillfället i akt när ni promenerar till/från förskolan.

   När ska vi lära oss att vi inte är lika på alla plan? En sak som är livsviktig för dig kan vara en piss i Mississippi för någon annan!

   1. Tack för den kommentaren!
    Att låta sin egen referensram döma andra är ett stort jäkla problem i det här samhället. BLIR SÅ TRÖTT!

 18. ”Det är inte farligt att vara trött” – undra om det är du som nämnt det tidigare? Det brukar jag försöka ha med mig. Jag har dock väldigt sällan trötta dagar och när jag har det är det jobbigaste att jag kan bli såå känslig/arg/ledsen, liksom helt ur balans.

 19. Bella jag jobbar med härdplaster och kemikalier. Mitt ansikte är hemskt, grått dystert och bara fult. Har du något tips? Jag har tre barn och vill känna mig någorlunda fräsch iallafall på helgerna😪 Kram!

 20. Jag har några frågor och tankar om den nya plattformen, men vet inte var jag ska ställa dem så gör det här. Om du inte själv svarar kanske någon annan läsare kan svara på några av dem. Vill dels också kolla att det inte är fel på min browser.

  Går det på något sätt att inte välja ”ja” när jag tittar in här och det kommer ett fönster som undrar om jag vil läsa bloggen som förut?

  Jag förstod att den gjordes om för att den skulle skräddarsys bättre för läsaren. Eftersom jag helst följer med dina uppdateringar om kläder så brukar jag klicka på ”looks” som du har här ovan. Men just nu är senaste uppdateringen från mitten av april där. Jag tänkte att du inte skrivit något om looks men märkte nu att de visst har gjort det. Det har bara inte kategoriserats som sådana. Märkte samtidigt att de flesta blogginlägg (kan de kallas så, när det här numera är en plattform istället för blogg) innehåller de flesta kategorier. I ett och samma skriver du om motherhood, looks och business. Hur tänker du strategiskt kring det och inför framtiden?

  Jag tänker att det här delvis kan ha att göra med att Emma slutade. Eller fick bilden att det var hon som jobbade med det här. Kanske du tänker anställa någon ny, eller kanske ny redan anställts, men i så fall behövs en liten skärpning. Det samma gäller din Youtube-serie. När kommer nya avsnitt? Eller hängde det också ihop med Emma eftersom jag förstod det som att hennes pojkvän var den som filmade serien?

  Nyfiken att höra dina strategitankar kring plattformen och Youtube. Tänker att de är en så stor del av marknadsföringen och bilden av dig. Därför tänker jag också att de här valen kring bloggen och serien just nu inte är slump. Eller så fungerar det, för sådana som jag klickar in ofta för att kolla om något nytt kommit allt oftare eftersom det är tomt. Vill bara säga att det också kan vara tokig strategi, för jag har själv glömt klicka in mig en del dagar för att det så sällan kommer nått. Och kanske lite för irriterad när jag upptäcker att du visst har uppdaterat om det jag intresserar mig för, det är bara det att det inte fungerar på det sätt som plattformen är uppbyggd.

  Förlåt för roman! Jag märker när jag läser min kommentar kan låta spydig, men är verkligen genuint intresserad av strategitänket. Speciellt eftersom jag nyss lyssnade på ditt prat med Schulman.

  1. Hej Sofia,
   De nya produkterna kommer finnas kvar på apoteken så du kommer fortfarande kunna köpa de där. Om det är tomt i hyllan så prata med apotekspersonalen om datum när de kommer in på just ditt apotek. Om du vill handla de nu direkt hittar du de online på vår hemsida, http://www.lowengrip.com

 21. Du skriver att du kunde lämnat barnen på förskolan för att sova men det kan du nog inte. Förskolan är för barn som har arbetande föräldrar… inte sovande föräldrar som är trötta. Sådana regler är det varjefall på förskolan där vi bor. Och det är väll helt rätt.

  1. Hon skrev också att hon var trött för att hon jobbat så sent.. hämtar tidigt och jobbar efter nattning.

  2. Så är det inte i Lidingö kommun. Och det kan också vara rätt eftersom glada föräldrar ger glada barn. Hellre att barnet då får komma hem tidigare till en utvilad, glad och närvarande förälder.

   Jag såg det tidgare som du, att föräldern är den som skaffat barn så varför inte umgås med det (?!?!?!). Sedan kan det vara värt att tänka om. Jag som tidigare pedagog skulle ändå jobba mina 8, 9 timmar. Och för mig var jobbet att ta hand om barnen och göra deras tid så värdefull och givande som möjligt för dem. De skulle må så bra som jag bara kunde få dem att må då jag jobbade. Och skit samma då vad föräldern gör? Jag ska ändå jobba mina timmar?

   Vidare kan vara värt att att ge föräldern (särskilt en ensamstående) extra tid att gå och träna en snabbis, handla mat, sova lite efter en tuff natt eftersom det kan vara guld för barnens vidare mående den dagen. Och det är ju för barnen vi pedagoger jobbar, eller hur?

  3. jaha och alla sos-fall då? Som ær hemma och får allt betalt medan deras barn går på dagis/førskola? Vad jag vet så jobbar Bella

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..