Inställd middag

Detta sommarväder! Jag ställde bilen hemma och promenerade till förskolan för att barnen skulle få möjlighet att cykla hem. Gillis cyklar utan stödhjul och han älskar det. Vi svängde förbi parken och gungade innan vi tog oss hem och åt middag.

Efter nattning så åkte jag till Fotografiska för att medverka på Creandums middag. Dom har investerat i bolag såsom Spotify, izettle och Linas Matkasse.

Men min plan med att gå på en jobbmiddag efter nattning gick ingen vidare ikväll. Sally vaknade ledsen och undrade vad jag var efter en halvtimma in på middagen. Visst hade vi kunnat kämpa på men jag kände att det är viktigt att lyssna på Sallys önskan om att jag skulle komma hem. Det är trots allt en ny person hemma och då vill jag inte pressa. Det får fasas in utan stress och uppenbarligen var Sally inte redo så jag får backa lite.

Det var med stor lättnad som jag klev ur taxin hemma och kramade om henne. Jag nattade om i hennes säng och det var mysigt att få känna hennes små armar runt min hals. Min lilla skrutta. Glad att jag följde magkänslan och åkte hem. Nu sover alla barn och jag ska få i mig middag!

 1. kan du inte berätta lite om dina tankar kring riskkapitalbranschen, ta in kapital vs inte ta in kapital, etc =)

 2. Jag blir lite tårögd av detta inlägg. Du är en helt fantastisk mamma. Du släppte alla planer och kom hem. Bra gjort!

 3. Ja så blir det ibland, inget att göra så stor affär av, livet är ju så, man lär sig hela tiden och vågar man utan bara fegar så blir det lätt att man står och stampar på samma ställ.
  Så sunt av dig att inte visa bilder på din barnflicka.

 4. Vet hur det är att vara den där nya personen med ett litet barn som gråter efter förälder. Om en av föräldrarna till de barn jag passat tänkt och gjort som du iallafall 1 gg på 10.. mycket gråt ungarna hade sluppit och vilken support de hade haft. // Ex-au pair i Frankrike

 5. Att vara mamma innebär att finnas för sina barn i alla lägen, särskilt när de är små. Finns inget undantag!

 6. Hej Isabella! Jag såg precis din medverkan på nyhetsmorgon. Du gav mig en sån stark känsla av stolhet och kärlek för dig. Du är verkligen helt fantastisk <3 Jag tror på dig stenhårt och du inspirerar mig. Jag vill vara en lika ödmjuk och ärlig kvinna som du, som också är så modig, egen och cool. Fy vad du är bra alltså. Du förtjänar all framgång och lycka och kärlek i världen <3 Jag önskar ord kunde formulera bättre än det jag skrivit ovan hur fantastiskt värdefull du är Isabella, men jag hoppas du känner det själv inombords.

  1. Men åh vad fin du är <3 <3 Blev så glad av att läsa din kommentar så jag kände att jag måste svara, haha. Så bra skrivet av dig, håller helt med, hon är SÅ inspirerande och fantastisk!

  2. Håller med, du är verkligen en fantastisk kvinna Isabella, full av liv och utstrålning! Tror du kan göra mycket för denna värld, nu och framåt. Inspirerande är bara förnamnet ❤

 7. Det är alltid bra när det är en ny person annars kan barnen lätt bli rädda för den personen 🙂

 8. Sund inställning att det faktiskt inte alltid blir som man tänkt sig!! Måste bara fråga var din klänning kommer ifrån!? Såå snygg!!

 9. Vad gör nannyn hela dagen när barnen ör på förskolan och de dagarna när barnen är hos din pappa?

  1. Först oxh främst tror jag vad man kan läsa att Isabella har en au pair vilket är en helt annan sak än nanny. En au pair bor och jobbar heltid hos familjen. Alltså tar hand om allt som rör barnen, tvätt, leksaker, viss städ, matlagning etc. På dagarna om man har barn som går på förskola år man ledig eller göra annat som behövs då. Jag som au pair lagade matlådor, tvättade och fixade tills jag skulle hämta igen.

 10. Så flink du er med hjelm på barna, jeg var ikke så streng med det når barna var så små, de sykler tross alt ikke så fort i den alderen.

  Du er blitt min favoritt blogg, veldig spennende å følge selv om jeg er en god del eldre enn deg og mine barn er eldre enn dine. men jeg har også alltid jobbet og satset karriere slik at mye derfor er felles.

 11. Vad skönt att allt löste sig, och oftast måste man ju lyssna till sitt eget hjärta. Hoppas du får en fin dag idag också, vädret verkar ju inte svika oss än! Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa – bland annat ätstörningar, depressioner och självskadebeteenden. Allt för att vi ska kunna prata mer öppet om något som på ett eller annat sätt drabbar de flesta av oss någon gång i livet. Ta hand om er, allihop. Kram <3

 12. Det var ett sunt beslut! När jag var kanske nio år och sov över hos en kompis, så hade mamman till min kompis åkt på middag med en väninna när vi somnat. Jag vaknade och kunde inte somna om för jag fick hemlängtan, så jag gick upp och sökte efter kompisens mamma. Hon fanns ingenstans och svarade inte i telefon, wo vi fick ringa mina föräldrar som nästan åkte iväg för att vara med oss och försöka få tag i min kompis mamma. Men då kom hon hem och så blev allt bra tillslut. Hon hade gått på middg med en vän och bara lämnat oss utan att ens berätta eller checka att det var okei med mina föräldrar att lämna oss ensamma..

  Nu var ju såklart er aupair där andå, så det var lugnt, men bra ändå att du åkte hem 🙂 ingen känns tryggare att ha bredvid än sin egna förälder, när man är ledsen.

 13. Just nu när du har dem tre dagar kan du väl vara hemma när de lagt sig och inte planera in möten? Om mamma är hemma när man somnar är det ju ganska solklart att det blir en chock om.man vaknar och mamma onte är hemma utan bara en engelsk språkig person. Är det därför du anlitat au pair, för att komma loss när barnen sover om du vill?
  Jan du aldrig ta det lungt?

 14. Det kanske bara är jag som tänker så men reagerar litet på att många skriver att det är så ”fint” av Isabella att åka hem när hennes barn är ledset. Det är ju, enligt mig iaf, en självklarhet vid ett sådant tillfälle. Det är ju annorlunda om det exempelvis varit en situation där hon var fast på något ställe där hon inte kunde komma loss, och sedan skynda sig hem, men en jobbmiddag efter nattning är knappast skäl nog. Självklart ska man även prioritera sitt jobb och sitt eget men har man sina barn tre dagar åt gången och dessutom börjar sticka iväg efter nattning så barnet blir oroligt, så tycker jag att man ska ta sig en funderare. Det kan vara riktigt traumatiskt för ett barn att somna och så är tryggheten borta när man vaknar. Självklart kan en aupair också vara trygghet men i det här fallet är det ju alldeles för tidigt i relationen. Kan inte sådana middagar vänta till barnfria dagar?

  1. Jag tror att det finns många mammor i Isabellas situation som inte åkt hem. Därför tycker jag det var fint.

   Sedan finns det ju andra föräldrar som gör och tänker som du gör. Men de har antagligen inte ett sånt jobb som Isabella har. Gissar jag.

   1. Louise

    Jag håller med dig!
    MEN föräldrar väljer att ha aupair av olika anledningar.

    Min tanke/åsikt är dock att i ett så tidigt skede = ny aupair, är det i mitt tänk en självklarhet och inte något särskilt ”fint”, inte något att applådera åt att mamma/pappa åker hem i fall som detta.

    Exakt varför Isabella har aupair vet vi inte, inte heller om hon ”delar” aupair med exet.
    Men jag håller med dig – som förälder är det en självklarhet att åka hem/vara hemma när barnen är så små och med ny barnvakt.

  2. Hon skrev ju att hon skulle backa? Är det viktigt att du får utrymme för att säga din åsikt när hon själv säger samma sak? Härskarteknik delux och inte bidragande till att lyfta kvinnor som är ensamstående och girlpower!! Är det inte trevligare att säga typ -det att vad bra att du kände att middagen fick avbrytas. Jag tycker sånt är så viktigt med trygghet för barnen. Bra jobbat!

 15. Louise: Jag kan inte undvika frågan: Hade det varit lika självklart att en man skulle åkt hem från jobbmiddagen om barnet blev ledset hemma med barnvakten?

  1. Säkert inte för andra, med tanke på hur ofta det diskuteras. Men det betyder ju självklart inte att det är okej. Föräldrar, oavsett kön, ska sätta sina barn först. Så jag tycker såklart att även en man skulle lämnat, utan tvekan.

  2. Trött jämförelse. Självklart ska mamma som papp ta samma ansvar för barnet. Att folk på denna blogg alltid frågar detta får minst undra om vi inte kommit så långt i jämställdhet som jag trodde. Mannen och jag delar vabb exakt lika, bådas jobb är väl lika viktiga?

  3. Vem ser skillnad på kön hos föräldrarna 2018? Självklart åker en pappa också hem till ledset barn. Bland de föräldrar som ens ids lämna barn med barnflicka. Mina vill jag själv vara med, likaså Pappan. Inte för barnens skull, utan för vår egen!

   1. Jag har jobbat i snart 15 år i en mansdominerad bransch där det ingår olika typer av sociala tillställningar på kvällstid minst en dag i veckan, ibland fler. Under dessa år är det ingen man som lämnat en middag för att åka hem till ett ledset barn, INGEN. Det händer helt enkelt inte, är man på jobbet är man på jobbet (och våra jobb ser olika ut). Det spelar ingen roll om det är en separerad man med en barnflicka hemma eller om mamman finns där. Med det sagt, skönt att Bella kunde lämna middagen och trösta sin flicka!

   2. Jag jobbar med män och kvinnor o ingen behöver delta i middagar med barnflicka hemma. De turas om med sina partners då dessa få middagar dyker upp. Men det är klart, redan vid val av jobb visste vi alla att familj går före jobb. Jobbar på kontor med lika många män som kvinnor, 50-tal anställda och liten ort. Påverkar säkert våra prioriteringar det med. Livet på landet sällan valt pga jobb…

 16. Hej Bella!

  Försökte hitta svaret på min fråga här på bloggen och instagram men kunde inte finna det. Var är dina skor ifrån som du har på bilden med Pingis? De guldiga sandaletterna? Sååå fina!!

 17. Hade du inte pratat med barnen om att du skulle gå?
  Big no-no. Börjar man smita iväg utan att barnen vet om kommer de att bli oroliga av sig vilket kan leda till långsiktiga, mer djupgående problem.
  Sen hade ju kanske barnen inte gått med på det om ni hade diskuterat det innan. Då kanske man får ta baby steps och inte rusa in den nya fasen med au pairen.
  Baby steps minsann, de är ju väldigt små fortfarande.

  1. Men herregud anonyma ”läsare M”. Varför utgår du ifrån att hon inte hade pratat med barnen? Verkar inte som att du har speciellt mycket erfarenhet av barn. Barn kan ändra sig, kan bli ledsna och längta efter mamma, oavsett hur förberedda de är, oavsett vem de är med. Så håll din tråkiga attityd för dig själv. Varför detta behov av att skamma?

   Mvh,
   Mamma med två små barn

 18. Läsare M, Jag tror nog isabella gör sitt bästa så det är
  väldigt onödigt med negativa kommentarer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..