Bullandö

Hampus och jag åkte ut till Felix och Caroline igår eftermiddag, vi grillade, spelade en massa spel och stannade över natten. Jag vaknade imorse vid nio av att Caroline tog ett dopp! Jag blev så lycklig av den synen, tänk att det är sommarväder i Stockholm! Vi åt frukost under hela förmiddagen utomhus och bara pratade i solen. Vid ett blev det en båttur till Bullandö där vi åt lunch. Det hade lika gärna kunnat vara en dag i juli. Fantastiskt.

Hampus och jag lämnade skärgården vid fem, då körde vi hem mot mig. Nu ska vi strax äta middag på altanen. Det blir toast Skagen och en flaska Pol Roger. Sedan väntar äppelpaj till efterrätt. Mysig lördagskväll. Just de! Imorgon vid halv elva är jag gäst i TV4 10.30 om ni vill titta 🙂

 1. Ser fantastisk ut! Vel fortjent Isabella 🙂

  Så fint å vite at det i blant ikke krever mer enn såkalte ”småting” for å få hjertet til å smile. Om man bare ser etter er de jo overalt, eller hur?
  Selv forsøker jeg å bli mer bevisst på disse småtingene hver dag. Hjelper meg mye, spesielt på de tyngste dagene.

  Om du vil lese om min, dessverre, spesielle historie, så ta gjerne en titt innom bloggen min: mariasvalastog.blogg.no. Du finner det i April arkivet.

  Jeg har valgt å dele, både som terapi for meg selv, men også i håp om å hjelpe andre i lignende situasjoner.

  Håper du får en helt herlig helg videre 🙂

 2. Låter mysigt! Pol Roger är också en favorit bland champagnerna. Vad roligt att du också föredrar den. Är gott i den här värmen!

 3. Kommenterar här då jag vet att även en del smarta människor hänger här. Har konstaterad PTSD/stress och har stått i kö för att träffa en psykolog i 9 månader nu. Fått prata med chefen som sa ”Inte ens Gud kan göra oss friska o min personal blir med sjuka ibland” det låter helt galet men det är sant. Det är svaret jag fick. Detta psykiska har börjat sätta sig fysiskt i kroppen och jag känner mig utmattad av trötthet, stel och har många fler symtom. Tagit alla prover hos vanliga läkaren men allt är normalt. Vad hade ni gjort? Hur går man tillväga för att hitta en privat? För o nackdelar? Tacksam för svar…

  1. Jag såg att det går att få kontakt med psykologer via Kryappen, det finns tider redan i morgon. Det kanske kan vara värt att prova? Jag vet dock inte vad det kostar..

  2. Vad tråkigt att höra, tungt! Men det kanske är skönt att du har fått en diagnos så att du kan ta tag i det, även fast det är tufft? Du kanske redan har gjort det, men har du försökt att få en remiss via din vårdcentral? Vissa vårdcentraler har ju även egna psykologer som förhoppningsvis har tider? Om du jobbar kan det vara värt att undersöka om arbetsgivaren kan hjälpa dig, t ex företagshälsovård? Det kan ju även vara värt att ringa vårdguiden och fråga om råd? Hoppas att det löser sig för dig och att du får den hjälp och det stöd du behöver.

  3. Jag hade investerat pengar i mig själv och sökt provat vård – att hitta en privat terapeut eller psykolog är inte alltid så svårt som man tänker. Att söka på hitta.se eller eniro brukar fungera. Om ni har företagshälsovård brukar det gå att få hjälp av dem också!

   Håller tummarna för att du får hjälp snart. Det är inte så konstigt att det börjar märkas fysiskt, huvudet och kroppen hänger ju ihop <3 Och du – det är inte konstigare att ta en psykisk sjukdag än en fysisk!

  4. Tack snälla fina för era svar! Jag har träffat en terapeut som skickade en remiss til vuxenpsyk efter att vi hade träffats ett fåtal gånger, hon hade ej verktygen/utbildning för att hjälpa mig utan menade på att jag behövde en psykolog. Och nu har det gått 9 månader utan att jag fått hjälp… Stressen/traumat sitter i från en tuff barndom, som nu i vuxen ålder tyvärr hunnit ifatt mig. Ska ringa KRY, men läst att dem inte ger nån terapi enbart lättare stress/ångest.

 4. Någon mer som känner att vänner inte har tid för en? Ibland brukar jag känna mig extremt ensam under helgerna…

  1. Samma här… mina vänner ställer alltid in och är med sina killar istället, jag som inte har någon blir ensam! Försöker intala mig att jag ska va glad för jag är hälsosam och vid liv iallafall. Men ja, nya vänner som faktiskt vill umgås hade varit trevligt….

   1. Jag med! Börjat tröttna på o få nej hela tiden o min sambos vänner vill ju umgås med han varje helg. Då sitter jag ensam Hemma o bära längtar efter måndag

  2. Japp. Har inte så mycket vänner dit jag flyttat och är typ alltid ensam på helgerna. Alla har fullt upp med sitt… Har börjat hata fredagar för att alla frågar”jaha, vad ska du göra i helgen då??” Ja du, absolut ingenting…

  3. Men var bor alla ni som känner så här och kommenterar att ni känner likadant? Bor ni kanske i samma stad och kan lära känna varandra? 🙂
   Hoppas det löser sig <3

 5. Vad härligt ni verkar ha haft det! Känns som värsta lyxen att det varit så fina dagar nu, man får njuta av det! ☺️🌸🌸

 6. När börjar ni med varannan vecka och hur många timmar till ska nannyn ta över ditt umgänge med barnen?
  Hur ser barnens ”tårtbitar” ut? Du som gärna skriver om tårtbitar. Kan du inte lägga upp nåt som ger en bild av hur tårtbitstiden med dig ser ut jämfört med förskola, Odd och nannyn?😊

  1. Det blir väl som när O har barnen. Han jobbar, barnen går i förskolan, och har barnpassning när det behövs. Men det kallas kanske inte för nanny!?
   Men det är kanske skillnad när det gäller pappor.

  2. Men snälla, hade Isabella varit en man så hade ingen någonsin ifrågasatt. Hon bloggar ju knappt när hon är med barnen?? Hon är väl med sina barn så mycket hon bara kan under sina dagar? Bara för att hon har en au pair för att lära barnen engelska och hjälpa till betyder inte det att Isabella inte skall umgås med sina barn.

  3. Odds är.naturligtvis mycket större än Bellas eftersom han förmodligen umgås med dem hela tiden de dagar han har dem. Dessutom får han ju extra dagar när Bella måste resa på sina dagar.
   Förskolan är också en stor bit. Nu har de ju dessutom en aupair att tillgå på alla Bellas dagar så Bellas tårtbit är nog väldigt smal.

 7. Jag undrar lite angående din kost. På senaste tiden verkar den ha ändrats mer och mer och du har ätit sånt som du skrivit i tidigare inlägg att du inte skulle äta.

 8. När kommer inlägget där du skriver hur du och Hampus träffades? Och första ögonblicket vid trappan? Har väntat efter det inlägget länge 🙂

  1. Det var väl inte så mycket av intresse som kom ur hennes mun. T o m programledaren såg road ut när Bella sa att hon hade så mycket hjälp både hemma och med sig själv för att kunna stötta andra kvinnor. Men det var ju positivt att hon kunde erkänna at hon hade svårt att behålla vänner tidigare. Hoppas det blir bättre med psykologhjälpen.

 9. Va duktig du blivit på att tala, såg dig precis i nyhetsmorgon och det var riktigt intressant att få lyssna på dig och hur du tänker kring din vardag, något som inte alltid når fram i text på bloggen. Önskar dig allt gott och ska bli spännande att fortsätta följa dig!

 10. Fin intervju. Om man värnar om sina relationer ger de energi till karriären. Ska till Sthlm nästa vecka då ska jag kolla dina nya produkter. De blir kul. Lycka till med dina mål och framföralkt barnen o killen. Kram från Finländsk mamma morsdag här så jag har egentid!

  1. För att hon äter en vegetarisk kost. Växbaserat och sagt att hon tankar energi, får ork av att äta på det viset. Och jag vet att dom äter kött hos Odd pappan, eftersom han älskar husmanskost.

 11. Varför vann kycklinglåten? Hade en man sjungit så om kvinnor så hade det varit hus i h*te. Dessutom är Israel inget eget land.. de tillhör Palestina!!

  1. Den var enligt de som lyssnade bäst. Det är väl ändå inte så svårt att förstå? Det är en tävling, den som får mest röster vinner. Vad du tycker om politik är oväsentligt i sammanhanget.

  2. Hörde du inte Tjeckiens låt? Tyckte den var jättebra och den fick rätt bra poäng, men han sjöng ju inte jättetrevliga saker om kvinnan

 12. Hej såg dig i nyhetsmorgon.du är helt fantastisk..du har anlitat en.massa hjälp .för att få mer tid med dina barn.undrtbart..men hoppas du lär dina barn glädjen att laga mat och baka.gå in på linda lindorf blogg .så förstår du vad jag menar.men du är en fantastisk förebild för många tjejer

 13. Såg din intervju på Nyhetsmorgon. Intressant kommentar att ”i stället för att ha en man så tar du hjälp etc”. De flesta av oss som lever tillsammans med en man ser nog inte honom som någon sorts obetald hemhjälp utan lever i en relation av helt andra skäl. Man kan faktiskt ha man och ta hjälp hemma. Faktisk skulle jag säga att det är ganska vanligt om båda har krävande jobb.

  En annan sak är att du får det att framstå som att du är den första ensamstående kvinna någonsin som ”gör karriär”. Finns en mängd förebilder därute om det är det man är ute efter, så din situation är inte unik på något sätt.

  1. Fast nu letar du efter problem, försök istället se syftet med intervjun. Du vet att Isabella är väl medveten om att hon inte är den första ensamstående mamman.

 14. Du är helt fantastisk..och har folk som.hjälper dig med allt..så du kan vara mer med dina barn..men jag hoppas du lär dem.glädjen i att baka och laga mat.gå in på lands lindorf blogg .så förstår du vad jag menar

 15. Hej! Såg dig på nyhetsmorgon och tyckte det var märkligt hur du nämnde att du har nanny och i samma veva säger du att du får mer tid med barnen tack vare all hjälp hemma. Kan du förklara på vilket sätt en nanny ger dig mer tid med barnen?

  1. Min uppfattning är att Hennes nanny hjälper henne att förbereda. Hämta dom på förskola när hon inte hinner,(plocka fram frukost, lunch och middag) och leka med dom när hon arbetar + lära dom olika språk

   Hon berättade ju i Nyhetsmorgon att hon har fyra anställda som är där hemma! En kock, hushållerska, nanny och stylist/makeup artist.Så lejer man bort det som vi vanliga tycker är vardag, kul, spännande nödvändigt ont, lejer hon bort det så att hon kan få mer tid till barnen på så vis att hon inte behöver sköter ”markservicen” hemma! Inte handla, laga mat, städar, det som tar tid och måste göras.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..