Terapi

Jag är så glad över att ha haft barnen hos mig i tre dagar, jag lämnade dom hos Odd imorse. Som ni vet är jag i en process där jag försöker deala med mitt förflutna, jag har lyft locket och det finns mycket att ta tag i. Det är en ganska jobbig tid stundtals och jag mår som bäst när jag får hänga med barnen och som igår, hämta kraft hos min bästa vän. Jag jobbar med dels med psykoanalys och så neurogena skakningar. Det innebär att jag har två olika terapeuter som jag träffar varje vecka. Psykoanalysen och skakningarna är ett bra komplement till varandra, jag har svårt att förklara vad skakningarna innebär men det är en slags trauma-terapi.

27 år tog det att ta mod till sig för att bearbeta och våga lyfta på locket. Tidigare har jag velat lyfta på locket men hälla ner klorin där i och börja om. Rensa. Men då lär jag mig inget och får ingen förståelse för varför jag mår som jag gör eller agerar på vissa sätt. Med terapin lyfter vi upp saker i mitt emotionella avlopp och diskuterar det eller låter kroppen få skaka ur sig det. Skakningarna framkallar minnen och processar, det har blivit mitt sätt att gå igenom allt och det som kommer fram tar jag med mig till psykologen. Jag är sänkt efter varje pass. Efter senaste skakningen (sker hemma) trodde jag aldrig att jag skulle sluta gråta. Det bara rann under hela sessionen och på kvällen. Jag vaknade mitt i natten av att jag grät. Men jag är tacksam över att jag vågar det här.

Frukost hemma. Idag är det en klämdag och jag har lite jobb men också mycket privata saker. Jag var på ett core-pass, blivit sminkad hemma, haft telefonmöte, intervju inför TV4 på söndag och snart ska jag in till stan för manikyr och träffa en vän. Ikväll ska jag och Hampus ut till några vänner i skärgården. Trots att det stundtals är tufft är jag ändå rätt glad men denna långledighet kom perfekt.

 1. Det är bra att du tar tag i detta nu. Du borde kanske dela det i förhoppning i att andra kan förstå vem du är? Även hjälpa andra som är liknande situation?

   1. Ja helt rätt tjejer. Antingen det ena eller det andra. 😂

    ”Du borde kanske” var ett förslag som Isabella antingen kommer ta till sig eller inte. Let it go.

 2. Heja dig Isabella! Det krävs så mycket mod och kraft att ta tag i bearbetning(är själv där just nu o det krävdes en utmattning för att jag skulle bli tvungen att ta tag i terapin för att ens fungera i vardagen igen). Du kommer komma ut starkare o du kommer lära känna dig själv så mycket mer! Stor kram du är bäst<3

 3. Jag tycker det är jättebra att du delar med dig av detta.
  Man får en annan bild av dig.
  Jag har levt med ångest och massa annat sen jag var liten,o hitta en bra psykolog att prata med finns inte.
  Jag har fått klara mig själv ,min man har fått utstå en hel del.
  Att vara med om sexuella övergrepp som barn i flera år och sen få modet att berätta om det o ingen tror på en.
  Jag hittade på enligt ’dom’
  Var tvungen att träffa människan under massa år innan jag flyttade från allt långt bort.
  När jag var 30 fick mina föräldrar reda på att jag talade sanning då en annan person oxå berättade vad som hänt denna från samma man.
  Då förstog dom att jag sa sanningen hele tiden.
  Efter det fick jag min vändning o kunde börja leva .
  Skulle ha mått bättre med en psykolog men nu får man göra det bästa av sig själv☺️❤️

   1. Att inte tro på sitt barn blir ju ett dubbelt övergrepp för dig 🙁 Men vet det tyvärr är vanligt förekommande. Likadnat med att rationalisera det som hänt 🙁
    Att övergrepp förekommer är vädligt svårt för mångga att ta in så man förnekar det el som sagt kommer med förklaringar till varför det skulle skett. Men återigen det är bara ett nytt övergrepp. Finns bra hjälp att få sök privat. Att söka vanliga vården är hopplöst, flera månaders kö och inte end då är det säkert du får hjälp.
    Själv hade jag turen få hjälp privat då den vanliga vården bedömt mig som hopplöst fall soma ldrig skulle få ett normalt liv, exakt de orden sa de till mig 🙁 Men så fel de hade idag plågar inte mitt förklutna mig längre och lever ett bra liv utan ångest mm.

 4. Det finns nog många tårar som behöver komma ut, men det är bra. Tårar är läkande för själen. Det förflutna kommer förr eller senare ifatt en, så det är bra att du tar tag i det nu. Du kommer komma ut starkare och må bättre efteråt. Dina barn kommer också gynnas av att ha en mamma som landat lite mer i sina känslor. Kärlek och styrka till dig!

 5. Det tog mig nästan 50 år, 3 fantastiska barn och 5 barnbarn senare att ens lyfta locket, kika in och börja minns och släppa fram mina riktiga känslor. Jag är uppväxt i England, företags och ganska högpresterande hög medel inkomst familj. Det gällde att bara gasa på ingen känslor bara prestera då var man duktig !!! Psykolog och Kbt har hjälpt mig att inser att mycket jag känner och tycker är ok etc. min tips till dig är att ger inte upp, bota problemen en gång för alla utan tids press, allt du känner, tycker ochvill med ditt liv är tillåtet. Varje morgon ska du titta i badrums spegel, krama om dig själv och säger högt… Jag tycker om dig. Kram

 6. Herrgud , blir så deppig av alla jobbiga kommentarer härinne. Verkar hemskt att bli manma & kritiserad av allt man gör 24/7.
  Kan kvinnor bara stödja varann så länge man inte fysiskt eller psykiskt gör Illa barnen?

  1. Det är ju valfritt att lägga ut på nätet, för hela världen att läsa, vad man gör och inte gör med sina barn. Kritik får man ta. Eller välja att bara skriva om sitt företagande. Att ”sälja ut” sina barn har ett pris…

 7. Ja det är skitbra att du gör det här, skakningen är ju en rensning och gråt betyder bara att något releasas inom dig vilket är superbra. Out with it. När vi inte lämnar bort så låter vi heller inget nytt komma in. Bra jobbat!

  1. Du är inte ensam. Man är faktiskt aldrig ensam. Det finns alltid människor som har det som man själv a<3

 8. Har själv gått i terapi, men bland annat för tvång och ätstörningar. Har själv aldrig varit drabbad av tidigare trauman, men gått igenom ett antal depressioner som lett till ett antal break downs. Hoppas du tar hand om dig och mår bättre av terapin, även fast det kan vara sjukt jobbigt att genomgå det. Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om psykisk ohälsa och lite av vad du beskriver. Kram <3

 9. Så starkt av dig…
  Önskar man kunde ge en kram och sagt ”håll ut, de värsta är snart förbi och du kommer ut på andra sidan om än starkare än någonsin ”…. istället får du de i en kommentar…
  ha en fin helg med Hampus

 10. Hej Isabella!
  Jag vet att du tidigare varit med i och deltagit i diskussioner i Vetenskap & Folkbildnings Facebook-grupp, så du verkar ju ha ett visst kritiskt tänkande i dig. Då undrar jag hur du tänker kring dessa ”neurogena skakningar”? Det verkar ju ganska uppenbart när man läser om behandlingen på företagens hemsidor att det är rent kvacksalveri. De uppvisar alla klassiska tecken på kvacksalveri. De använder påhittade termer som inte betyder något, ”skaparen” är en ensam person utan egentlig kompetens, de påstår sig hjälpa mot lite allt möjligt och framförallt är det ologiskt att kroppen skulle lagra muskelspänningar över lång tid och att det i sin tur skulle skapa psykisk ohälsa.

  Hur fick du reda på den här ”behandlingen” och hur har du kollat upp vad det är för något? Vad fick dig att välja den här behandlingen framför andra mer beprövade och evidensbaserade metoder? Hur ställer du dig till alternativmedicin?

  Tack på förhand!

  1. Att muskelspänningar kan sitta i länge tror jag definitivt! Min vän har haft mycket problem med rygg, axlar och delvis mage, har fått gå på sjukgymnastik utan resultat. Men när hon valde att gå till en terapeut och framför allt fokuserade på barndom och gamla upplevelser så släppte hennes smärta i kroppen.

  2. Det är riktigt hemskt att många i Sverige är medlemmar i VoFf gruppen som är helt emot naturlig hälsa. Ni kallar allt för alternativ medicin och hatar riktig healing. Så fort någon blir sjuk så vill ni trycka in farliga hemska poler eller cellgifter eftersom NI inte respekterar örter och naturen. Alla naturläkare säger ni emot trots att dom flesta vet mer om kroppen oh läkande än vad dangens skol
   Medicin läkare gör. Vetenskap och folk”bildning” är otroligt hemska onda människor. Ni hatar kolloidalt silver och ni vaccinerar ihjäl era barn! Riktigt sjuka människor.

  3. Du får nog ta och läsa på lite! Vid t.ex. stress och utmattningsdepression är det jättevanligt med spänningar i musklerna! Spänningar kan släppa genom massage, skakningar/vibrationer och värme.

   Hästar med muskelspänningar mår ofta jättebra av att åka hästtransport pga att musklerna skakas i transporten.

 11. Skulle du vilja berätta mer om skakningar som terapi? På vilket sätt är det en komplettering till terapi?

   1. Neeej, emdr är något helt annat! Det här är förmodligen TRE/trauma release exercises/neurogenic tremors. EMDR är evidensbaserad, TRE är inte det. Men om BB upplever att det fungerar, så är ju det viktigast..

 12. Hej
  Köpte precis The Cure samt Solskyddsoljan spf 50. Mitt hår är helt fantastiskt efter inpackningen och jag gick även runt med en len, väldoftande kropp i solen på altanen idag. Måste säga att jag blev positivt överraskad!

 13. Vad starkt av dig Bella att gå igenom allting! Det kan ta tid att bearbeta, men det blir bättre! När det öppna såret har läkt är där bara ett ärr kvar. Det finns kvar men det gör inte längre ont.

  Allt för få människor vågar möta sitt inre, tror jag. Många fostras tyvärr att känslor inte är bra, man slängs ut i världen utan verktyg… När man vågar möta sin största rädsla, det som varit ens verklighet, det växer man enormt av.

  Du kommer att ta dig igenom det här!
  Kram och ha en fin helg nu 🌷

 14. Jag sökte vård för min ångest för snart 3år sedan (haft ångest sen 14år tillbaka) testade medicin som ej hjälpte (ingen brydde sig efter att att receptet hade gått ut, ingen uppföljning) så då rann de ut i sanden, nu sökte jag igen och började träffa en psykolog som bara satt och lyssnade, ställde aldrig frågor så då slutade jag att gå dit… Är 25-30 år och känner att detta är hopplöst :/ kul att du har hittat rätt hjälp <3

  1. Många måste prova flera psykologer innan de hittar rätt. Så var det för mig. Det låter som du inte hittat rätt psykolog! Ge inte upp! Prova lugn yoga. Gå promenader i park eller lugn miljö. Leta upp ny psykolog om/när du orkar!

 15. All terapi är inte bra. Med fel psykolog kan man förstora saker som inte påverkar en egentligen och tvärtom, stora saker försminskas… det är bra att ha i åtanke, man måste hitta en duktig person som hjälper en FRAMÅT.

 16. Modigt och spännande! Skriv en hemlig privat dagbok för hand kanske? Neurogena skakningar låter intressant, det måste jag googla på. Vad jag dock ville säga var, att å ena sidan kunde jag köpa min favorit ansiktskräm billigare via CD-on men å andra sidan var den borttagen från båda de två butikerna jag brukar köpa den i – vilket INTE är schysst, för då blir plötsligt dels inköpet försenat (min var slut och jag försökte leta reda på den på andra ställen och mådde dessutom inte bra) och dels påtvingat postorder, istället för att kunna välja det och bli glad för bättre pris och bonus! Tyvärr ser det ut som det har med din blogg att göra, appropå det inlägget du gjorde om just samla poäng. Och det är polisanmält som sabotage eller vad det nu ska kallas (försök till monopol kanske). Hoppas det inte var du. Må bra!

 17. Du är fantastisk som delar med dig, trots alla elaka människor här inne. Hoppas du känner att vi är många fler som beundrar dig, om än i det tysta som oftast. Modiga människa!

 18. Så modigt & viktigt. Heja dig! Det är värt allt. Livet blir längre med ökad livskvalitet!

  Jag har gått i terapi i 5 år nu & det är snart dags för avslut. 5 år, utan att jag varit med om något traumatiskt alls. Så även om man tror att ”nä jag behöver inte, för jag har inte varit med om något svårt/tungt”, så ger det guld till livet, sig själv men också alla människor runt ikring- för resten av livet.

  SÅ kul och bra att du också väljer att skriva om att du gör det, då det fortfarande är tabu att gå i terapi. Jag har fått många frågande blickar/kommentarer under dessa år.

  Jag hade på hela min livstid aldrig utvecklats så mycket som jag gjort på dessa år. Så stort lycka till!

 19. Jag har köpt på mig lite lcc på rea och ge feedback på produkterna.

  The Cure – Har schampot och condtioner. Tycker de är bra men det magiska är efter att man haft conditionern i håret under hela natten. Så mjukt och ”lätt” hår!!!!
  Volymspray – Effekten är inte mycket bättre än efter annat jag testat men gillar doften och att den lämnar håret mjukt i skillnad tilö liknande produkter som får en hårspray effekt
  Deon (har den blåa, sensitive) – nej nej nej. Hade så höga förväntningar eftersom alla skriver så gott om den men nej. Den är mycket sämre än billiga allternativ, typ Rexona, håller inte lika bra, doftar sådär. Besviken!
  Rescue balm – använder till läpparna och är helt beroende, love it!
  Anti-frizz Cream – den är bra, mitt hår brukar vara helt crazy när jag låter det tårka själv men det ser bättre ut efter den produkten.

  Hoppas det hjälper er eller någon som är sugen på att köpa!

 20. Vad modigt av dig att våga berätta för oss, vad modigt av dig också att våga ta upp det med dig själv, att våga gå igenom allt detta igen. Kämpa på och du ska veta att det här kommer göra dig så mycket starkare än vad du redan är idag. Så mycket mer grymmar än vad du redan är.
  Kram fina bella <3

 21. Du pratar ofta om hur lycklig du är, och att du inte är typen som ältar eller mår dålig. Men det stämde nog inte helt. Du verkar väldigt olycklig och ångestfylld. Det är nog inte lätt att leva som dig och måla upp sin fasad, och hela tiden leva utefter att det ska se bra ut i bloggen och instagram. Hoppas det blir bättre i ditt liv.

  1. Sofia, man kan lura sig själv rätt länge… Om nan dessutom målar upp en officell bild av ett fantastiskt är det nog svårt att komma till insikt.

 22. Menar du att du mått dåligt sedan du föddes alltså? Eftersom du skrev att det tog 27år för dig att få mod till att söka hjälp. Verkar ju konstigt. Mådde du dåligt i din mammas mage då med eller som du vet om? Allt som du varit med om i hela ditt liv kan väl inte vara andras fel alltid? Något måste du ju själv gjort och fått ta konsekvenserna av, men då där det ju ”ditt eget fel”. För jag får uppfattningen av dina inlägg om terapi att det endast är andra som gjort fel mot dig och därför söker du hjälp, att du är helt oskyldig till allt du upplevt. Verkar inte riktigt ärligt tycker jag.

  1. Hon har adhd. Ett vanligt ”symtom” är att helt sakna självinsikt samt ha dålig tidsuppfattning och skylla på andra…

   1. Adhd är också en neuropsykiatrisk diagnos som man har hela livet. Den dyker inte upp på senare dagar! Skäms på dig!

 23. Hmmm som psykolog tror jag inte att de ”neorogena skakningarna” (antar att det syftas på ”TRauma and tension-Therapy”) är förenliga med psykologers HSL-uppdrag då det ej finns vetenskaplig evidens för detta.
  Om personen utger sig för att vara leg.psykolog och utför detta skulle jag anmäla till IVO. (Om hen kallar sig för terapeut är det en annan femma, titeln leg. psykolog är skyddad och begränsad just för att patienter ska VETA att en får bra vård).

  (Sen blir många hjälpta av alternativmetoder, det är en Annan grej. Men jag som psykolog skulle ALDRIG utföra denna metod pga potentiellt farligt och okontrollerat.)

 24. Men alltså dessa skakningar, det KAN INTE VA EN PSYKOLOG SOM ERBJUDER SÅN ”BEHANDLING”. För det vore olagligt!
  Efter lite snabbt googlande så finner jag en person som erbjuder detta som också erbjuder tidigare liv hypnos, och graviditetsregression. Dvs ni utforskar tillsammans dina första 9 månader och det du upplevde då och ger dig en möjlighet att se att TANKARNA som du hade då återspeglas och påverkar dig nu i livet och särskilt när du själv är gravid.. rent kvacksalveri alltihop.

 25. fast….. det känns ju jättekonstigt att du plötsligt mår så dåligt att du inte kan sluta gråta men förut kallade dig själv lyckligare än genomsnittet? denna fasad hela tiden….

  1. Det behøver jo ikke være en fasade. Lykke er jo ingen konstant følelse, dessuten er grad av takknemlighet en stor del av det å kjenne seg lykkelig. Hun fremstår jo som en veldig takknemlig person og en som velger å se det positive i ting. Det at hun nå ser tilbake og gråter over det som ligger i fortiden kan jo også forsterke følelsen av lykke i nåtid.

  2. Men, alltså. Ibland blir jag lite fundersam kring hur andra upplever känslor? Att gråta är en process som är skitbra, det är en förlösande känsla och helt naturligt. Skulle snarare säga att man nog inte vet vad lycka är om man inte tillåter sig själv att gråta. Finns inget likamedtecken mellan lycklig och inga tårar.

   Är inte Isabellas största fan men någon måtta på dumheterna i kommentarerna får det väl ändå vara. Tänk efter LITE GRANN och läs det som faktiskt står.

  3. Det är inte konstigt att gråta efter att ha varit hos en terapeut. Att ”lyfta på locket” är jobbigt.

 26. Hej Isabella,

  jag har en fundering som jag hoppas att du kan svara på! Jag gör ett arbete nu om produktlanseringar för hudvård och lansering i Eu länder.

  Du är en entrepenör som lyckats skapa flera företag men främst Löwengrip and Care (som jag personligen älskar). Hur tänkte du när du valde att lansera de i apoteken i Sverige eller på Åhlens som främsta återförsäljare?

  Samtidigt undrar jag om du lanserade produkterna utomlands och varför du valde att göra det i respektive länder framför andra?

  Skulle vara otroligt tacksam om du kort kunde svara på detta då jag använder dig som ett expempel i framgångsrik lansering och marknadsföring.

  Önskar dig en fantastisk helg!

  Nelly Kvist

  1. Vad utgör en framgångsrik lansering? Är det man syns mest eller är det faktiskt att man säljer produkterna till med en bra brutto- redo nettomarginal? Det finns flera andra svenska varumärken som gjort samma resa bara att de inte har en blogg som huvudsaklig marknadsföringskanal. Men det betyder inte att de är mindre framgångsrika.

 27. Hej,
  När kan man beställa produkter på Amazon UK? Jag har väntat sen lanseringen nu på att beställa self tan drops men dom + allt annat är fortfarande out of stock, jag tror att man kan beställa och sen få ett mejl när det finns i lager men jag vill gärna veta när jag kan räkna med leverans eller om det går snabbare att be någon i Sverige köpa den på apotek och skicka hit. Tack för svar!

 28. Känner du dig inte nu längre lyckligare än genomsnittet som du skrev för ett år sen? Var det nåt du skrev bara för att dölja hur dåligt du egentligen mådde?

  1. Bella driver en Blogg för att tjäna pengar. Detta har ingenting med hennes verkliga liv att göra. Men många vill ju engagera sig ändå i hennes låtsasliv och det är detta som gör att hon tjänar pengar på bloggen.

 29. Neurogena skakningar? Googlade du detta innan du gav dig in i detta? Legitimerade psykologer använder aldrig (i stort sett) denna metoden. Såg att någon annan också skrivit detta, kolla upp lite mer vad det innebär och vilka risker som finns innan du fortsätter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..