Rådmansö

Härligt med en dag ledig! Barnen och jag klev upp sju, åt frukost ihop och sedan var jag iväg och tränade en stund. Vid elva var vi redo i bilen för att åka ut mot Rådmansö, där Sheila och Rasmus har landställe. Barnen har busat hela dagen, dom har spelat fotboll, byggt hinderbanor och så blev det mycket vattenlek.

Det är häftigt att ha en bästa vän som har barn i samma åldrar. Känner jag Aline och Sally rätt kommer det bli shopping-weekends om några år. Båda tjejerna älskar kläder. Fantiserar om NYC vi fyra! Idag fick de inviga varsin baddräkt, Sallys är ifrån Livly.

  1. Åh kära nån, min dotter var helt galen i skor och kläder vid den åldern. De som känner mig vet om att jag INTE älskar sådant. Nu är hon nästan 9 år och hon vet precis vad som matchar och hon hjälper mig ibland så jag inte ser helt knasig ut när jag går ut ha ha

  2. Min 3 åring älskar skor, så de är väl inte så märkligt att gilla kläder som 3 åring, och vilket barn tar inte efter saker från sina föräldrar?

  3. Jag jobbar på förskola och massa föräldrar berättar att deras barn aldrig låter föräldrarna välja barnens kläder längre. Barnen är själva med i butikerna och väljer och vill bestämma varje morgon vad de skall ha på sig. Klart att de blir påverkade om föräldrar/syskon tycker mycket om kläder men absolut inget konstigt med en 3-åring som älskar kläder!

  4. Påverkat?
   Min dotter älskar kläder, och har alltid gjort. Hon byter om ca 4ggr varje dag, och hon går i affären och tittar drömmande. Hon är 5 år nu.
   Jag själv går i slitna jogging hemma, och typ Jeans och T-shirt till vardags…
   Så det kan faktiskt va så att barnen har egna ”intressen” utan att föräldrarna påverkar.

  5. Men lägg av. Jag gav upp med min dotter när hon var 1,5 år. Då hade hon en egen vision och ide om sina kläder. Det är fortfarande så vid 6 års ålder. Och jag bryr mig inte ett smack om kläder.

  6. Min unge är 2 och gillar kläder. Jag själv är inte så intresserad så varför måste Isabella påverkat?
   Och även om hon har det, så länge hon inte tvingar ungen så spelar det väl ingen roll?

  7. Min tjej är 2.5 o älskar kläder! Jag hatar allt vad som heter shopping o kläder. Vi bor på landet så långt ifrån människor bor så nej, vissa barn älskar kläder ändå!

  1. Jag älskade också kläder när jag var liten (även nu) 😀 Det betyder inte att man är utseendefixerad.

 1. Förlåt men jag blir så ledsen!! Tänkte du nånting på när du skaffade barn hur lite tid du ville spendera med dem? För du har väl alltid vetat att du vill göra karriär. Men att ha barnen på 50 procent varav typ fyra timmar per dygn är vakentid, att då prioritera att åka iväg och träna … åh. Så olika man kan tänka.

  1. Men de har ju en nanny nu. Så det är klart Bella väljer ett annat liv än en vanlig Svensson. Hon har möjligheten och gör sina val. Vissa val som vissa inte kan förstå .

  2. Men suck. Sluta försöka ge andra mammor dåligt samvete. Att träna och ta hand om sig själv är superbra om man vill vara en pigg mamma. Och som du ser hade hon en jättefin dag med sina barn! Otroligt sorgligt att du känner att du måste lämna en sån kommentar, den säger mer om dig än vad den gör om Isabella. 😉

  3. Hade jag fått barn och jag hade ekonomi för hjälp om det behövdes så hade jag också lätt tagit in en städerska och en nanny så man kan maximera livets alla härliga hörn utan att behöva ute sluta det andra. Alla är lika viktiga.
   Träning, umgås med barnen, res med och utan barn, egen tid med sambon..

   GO isabella”” Du är en förebild för alla kvinnor.
   Det sorliga är hade isabella variten man så hade inte ett enda ögonbryn lyfts.

   1. Allt är väl inte alls lika viktigt? För alla. Jag prioriterar barnen framför träning fast jag inte ens är skild! Låt folk ha lite olika åsikter härinne, det är väl roligare än om alla håller med inlägget till 110%

  1. Herregud… Gör en sak en dag, få höra hur du skulle gjort nåt annat just den dagen. Få aldrig känna att du gjort ett enda rätt för dina barn.

   Hade hon av någon outgrundlig anledning fått för sig att stå och stirra på tjejernas fotbollsträning (fattar inte vad det spelar för roll om det är killar eller tjejer och vilken aktivitet de kollade på just idag?) så hade hon fått höra att hon skulle haft nån annan idé idag.

   De gör mer än ni ser. I synnerhet den halva tid vi inte får se. Bara jag som tycker barnen verkar ha haft en superdag?

   Kanske ens förslag inte behövs var tredje sekund.

 2. Härlig dag du verkar ha haft! Och så fint väder det har varit 🙂 Besök gärna min blogg där jag skriver om psykisk ohälsa, bland annat depressioner, ätstörningar och självskadebeteenden – allt för att vi ska kunna prata mer öppet om något som på ett eller annat sätt drabbar de flesta av oss. Kramar <3

 3. Intressant prioritering att du nog vill lära dina barn engelska men tycker inte det är viktigt att börja med potträning?

  1. Ja, det måste påverka ditt liv enormt mycket. Är det jobbigt för dig?

   😂

   Älskar hur alla tror att Isabella bestämmer själv också. De är två föräldrar som bestämmer kring det här. Men det är ju bara Isabella som är dum i huvudet förstås. Det är aldrig hur DOM valt utan hur HON valt.

   Så jävla trött på folk som ska sitta och peta i andras föräldraskap. Nu är det i särklass störigaste som finns på internet.

   1. Ja, det är bevisat att man lär sig nya språk bäst i tidig ålder, inte direkt så med potträning.

  2. Spelar väl ingen roll när man lärde sig att gå på pottan när man är i vuxen ålder. Hade önskat att mina föräldrar lärde mig engelska när jag var liten, hellre det än potträning- alla dar i veckan!

  3. Jag var så stressad att potträna min förste, men med de andra tre så skötte de praktiskt taget det själva. Så fort jag stressade på då ville de inte. Kan inte påstå att någon började skolan i blöjor ha ha ha.

  4. Men snälla! Finns forskning som visar att man inte ska stressa utan låta barnet bestämma när det är dags att sluta med blöja. Allt är inte svart eller vitt!

   1. Bifoga gärna länk till denna forskning. Jag tycker det är helt galet att föräldrar inte introducerat sitt barn för toaletten när de är 3-4 år gamla människor. Hur är det möjligt? Det är ju en naturlig del av livet att man gör sina behov på separat plats – som alla djur lär sig genom instinkt. Dont shit where you eat liksom! Det finns inget positivt med att barn springer runt i sin egen avföring och inte kan kontrollera kiss/bajs. Det är förnedrande och onaturligt! Det är ett alldeles för stort beslut för ett BARN satt ta – heeelt fel att de ska fatta ett sånt vuxet beslut och ”säga till föräldern” att nu vill jag börja med toalett. Så sorgligt att vissa barn pressas till den gränsen att de inser mer än föräldrarna 🙁

   2. Lata mammor .!!!!! Det är allt jobbar 100% mina barn blev blöjfria nör dom va 1,5 Jajajjajaja
    Alla min 4 barn det är ingen press bara lära dom vart man ska bajsa svårare en så är det inte
    Men börjar man med 3-4 åringar som har bajsar i blöjan hela sitt liv
    Kan fan inte vara lätt för barn

  5. Jag som BVC-sköterska är benägen att till viss del hålla med Hanna här. Barn slutar allt senare med blöja. På 70-talet var de flesta barn torra i 2-årsåldern, nu slutar många med blöja först vid 4-årsåldern. Det är inte ok. I många länder, t.ex Kina, slutar barnen med blöja redan som spädbarn. Men här i Sverige ska vi envisas med att ”vänta in barnet” så till den milda grad att många barn får springa runt med bajsblöjor tills de är 4 år. Hur kan någon tycka det är värdigt för barnet?

   Det finns en myt bland många föräldrar att man ska ”vänta tills barnet är moget” och därmed lägga över allt ansvar på det lilla barnet. Att barnet själv ska bestämma när det är dags att sluta med blöjor. Men det är ett alltför stort ansvar att lägga överpå ett litet barn. Det är du som förälder som måste visa var man ska kissa och bajsa. Det är du som måste introducera potta och toalett och ta ditt förändraansvar. Det lilla barnet har ju ingen aning om hur det hela går till!
   Sedan tror jag aldrig att man ska pressa barnet och ge skuldkänslor om hen inte vill, eller lyckas. Det måste bli en successiv introduktion. Man måste visa pottan, göra det till något roligt, uppmuntra barnet. ❤️🌸

   1. @ BVC sköterskan Malin, tror det är bra om du känner till att det inte i alla fall handlar om slöa föräldrar som inte tar sitt föräldransvar när du ser en 4 åring med blöja. Har en son som nu är 4 och vad vi kämpat med blöjorna. Alla knep i boken. Han vill inte, det går inte. Vi kan absolut ta blöjorna ifrån honom så får han gå utan. Det känns dock lite för traumatiserande för mig. Nu är jag en trygg förälder och vet att detta kommer lösa sig på sikt. Men jag blir trött när jag ser folk som du som ska ha en stödjande funktion för förlädrar, som målar upp det på detta viset. Vilken sorglig syn du måste ha på föräldrar.

   2. Malin. Ni på BVC är så sjukt underutbildade i barnfrågor. Ni hänsvisar alltså än idag om studier från SJUTTIOTALET! Det är patetiskt. Jag vet ingen mer verksamhet som kan trycka ner föräldrar i den vida grad som ni faktiskt kan! Ni vill inte att man ammar mer än 6 månader, ni trycker på om mat vid 4 månader fast än att det IDAG är bevisat att det är skadligt för barnets tarmar. Ni vill introducera gluten alldeles för tidigt trots att även det är bevisat idag att det är onödigt och inte gör skillnad för barnet. Tom livsmedelsverkat har ändrat informationen men det har ni ingen koll på! Tungband tror ni inte på, fel grepp vid amning är inget ni kan, Välling är farligt och gåstol är för dårar. Ni är likadana allihop. Ni borde hålla er till det ni kan, väga och mäta🤦🏻‍♀️ Jag blir så ledsen för alla mammors skull som har gått på er skit under modern tid. Lär er lite om barnpsykologi innan ni yttrar er om vad som är värdighet för ett barn tack.

   3. Och på 70talet sov bebisarna i sovsalar och fick ligga och skrika sig matta. IdG är man närvarande och ser till B a r n et s bästa och dess integritet. Uppdatera dig Malin. Det är din förbannade skydlighet som BVC-anställd.

   4. På allvar?!
    Du som BVC-sköterska borde vara mer förtrogen med hur man på ett empatiskt sätt vägleder föräldrar i sitt föräldraskap utan att döma, samt kanske uppvisa kunskap om lite nyare forskning än den från 70-talet?!

  6. Malin, det är inte ett dugg konstigt att det ör annorlunda i dag mot 70 talet. Då var barnen hemma hos sin mamma som hade möjlighet att byta kläder och torka golv flera gånger per dag. I dag är den största delen av barnen på förskola och när barnen kommer hem så är både dom och föräldrarna trötta och då är det jättedumt att potträna.

 4. Hej Isabella! Jag undrar vad din aupair har för uppgifter
  Och hur mycket hon är med er, vad gör hon när barnen är hos O?
  Jag är aupair i USA (tar hand om svensk-amerikanska barn) och älskar det. Jag pratar svenska med dem men får många möjligheter att prata engelska också.

 5. Jag är nyfiken på om du vet om att det är skillnad på en au Pair och nanny? Med tanke på att du kallat Hailey för båda delarna. En au Pair och nanny har olika arbetsuppgifter, arbetstimmar och lön. Om inte du har koll så hoppas jag att hon har det. Jag har själv blivit lurad att utföra en nannys jobb fast jag bara var au Pair. Tror inte att du luras med vilje isåfall, men du kanske inte har koll tänkte jag. Och innan någon hoppar på mig, jag menar bara väl med min kommentar.

 6. Angående det här med blöjor på 4-åringar…
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/okad-infektionsrisk-for-blojbarn

  Jag undrar lite varför så många föräldrar alltid drar upp att det ska handla om att pressa och stressa barnet? Som BVC sköterskan ovan sa så behöver vi som föräldrar visa, stötta och leka oss till viktiga milstolpar i barnets utveckling. Introducera tidigt, varje dag, gör det till något roligt. Våga låt barnet växa upp och känna att det klarar själv! Det är också en fantastisk känsla. Och nej ingen börjar skolan ned blöjor men det betyder ju inte att man MÅSTE vänta in barnet, vi föräldrar har möjlighet att väcka både motivation och glädje genom potträning utan krav! Det finns många sätt att göra saker på. Har även för mig att jag läst om att sen blöjanvändning även kan öka risken för inkontinens.

   1. Ingenstans vad jag vet! Men om du scrollar upp lite pågår det en livlig diskussion här ovan som jag ville tillföra ytterligare ett perspektiv till om du försöker insinuera att min kommentar skulle innehålla någon slags kritik. Allt blir vad man gör det till… så även potträning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..