Livet är ljust igen

Trots få timmars sömn inatt vaknade jag med ett pirr inombords. Från att varit sänkt av pms har livet vänt och jag är så lycklig för allt. Jag har cirka två veckor innan jag behöver äta premalex igen så jag passar på att njuta av ren glädje. Det är lite orättvist att man ska behöva ha de där hormon-påslagen som kvinna men jag är tacksam över att det finns medicin. Det gäller att välja sina strider i vardagen och nästa omgång höjer jag min dos. Fy vad illa det var sist och i två veckor (!). På något sätt blir jag dock glad över att jag verkligen känner att det är pms och inte mitt riktigt mående. Skillnaden när den försvinner är slående.

Löwengrip på Åhléns City! 

Hur som helst, det är måndag och sommar i Stockholm. Jag körde till kontoret med Post Malones Better Now på högsta volym och funderade på om det finns ett bolag som har bil-pooler. Det hade varit roligt att kunna byta bil när man känner för det. Alltså lyxbilar, nu hade jag velat byta till en liten sportbil under sommaren. När jag kom till kontoret gick jag igenom allt med mina kollegor och stämde av veckan. Det är mycket kul och på söndag gästar jag TV4 nyhetsmorgon!

Nu väntar en lång workshop med bolagsgruppens kulturansvarig (det behövs när vi passerat 50 anställda), därefter är det event hos Kicks inne på The Lobby på Regeringsgatan. Vill ni träffa mig så är jag där 16.30. Ikväll väntar middag med Anders Wall. Det ska bli roligt att få träffa honom!

 1. Hej! Jag är superimponerad av vad du och ditt företag har åstadkommit de senaste år, ni verkar ha en otrolig företagskultur. Jag har några funderingar bara:
  Hur hanteras konflikter som uppstår inom företaget? Hur agerar du i de situationerna, i form av personen Bella och ledaren Bella?
  Tack på förhand, hoppas verkligen på svar!

  1. Blir de konflikt går man till sin närmsta chef, vi har rak kommunikation och försöker reda ut allt direkt. Jag är inte personen Bella på kontoret utan min arbetsroll, agerar rationellt och med bolagets bästa i fokus!

 2. Era nya produkter på Löwengrip är såå himla snygga. 🙂 Är så sugen o köpa serumet. 🙂

 3. Det där med att kunna bytlåna schyssta bilar lät som en bra idé! Min kille har alltid nya sommarbilar (sportbilar han har i kanske ett halvår över sommaren, alltså inte de bilar vi kör när man behöver ha vinterdäck). Men han köper och säljer alltid och det är lite krångligt att hålla på med det så en bilpool vore ju jättesmidigt😊

 4. Det skulle kanske vara en bra idé att börja leasa en bil istället för att köpa? Då är det smidigt att byta bil när du tröttnat.

 5. Mitt illamående/ångest startade i samband med amning o första barnet. Gick i vågor exakt som Pms. Vägrade medicin, gick i terapi istället. Tog några år. Levde med känslor vid ytan, men skulle inte hittat källan om dämpat med medicin. Var tackolov ändå en närvarande mamma, och hade tid att förstå vad som hände i mig. Då blev mamma. Idag har jag knappt ens pms. Jobbar heltid och har en skock med tonåringar. Njuter av en dag i taget och fick bort både flyktbeteende o ångest. Två år av terapi, kloka nära o kära o sömn, träning och mat. Medicin är bra, pms verklig, men allt hör ihop på nåt plan. Kostar att gräva…men lönade sig.

 6. Vad skönt att det släppt nu. Jag har inte alls så svår PMS och besväras inte heller av det varje månad eller så, jag har haft tur. Men de gånger det faktiskt kommer är det inte alls kul.
  Hejja dig som kämpar på!

 7. Har du möjligtvis funderat på att skippa de kemiska pillerna läkarna skriver ut och istället ta något naturligt ekologiskt preparat som är så naturligt så möjligt? Jag förstår att många i Sverige går till vanlig skolmedicin läkare när dom behöver hjälp men det finns många bra kvinnor i Sverige som läker naturligt med örter och homeopati

   1. Evas, det är det iof inte…
    Men det märker du först när du provar det, den dagen då skolmed. inte hjälper dig längre och dina biverkningar är så hemska så du är villig att prova vad som helst.
    Jag blev av med min psoriasis som jag haft i 7 år med KS..har aldrig kommit tillbaka. Nu är det 3 år sedan jag hade ett utbrott sist. Men innan dess så förstörde jag huden med kortison, tror jag provat alla märken som finns, INGET hjälpte, men min hy blev skör och förstörd av det istället.
    Min katt blev av med sitt eksem som han fick av vaccinationen via en djurhomeopat. En annan katt likaså.
    Visst finns det hum och båg inom allt även homeopati. Men de som kan det och har gått den långa skolan, är otroligt duktiga.
    Tycker det är läskigare att man äter all medicin som skrivs ut, där kan du snacka biverkningar och förgiftning av kroppen. Men sen dör vi ju i cancer också.
    Tack för ordet.

   2. Tyvärr är många i Sverige inte medvetna när det gäller hälsa och tror att apotek och vanligs läkare kommer kunna läka dom. Tyvärr är det få som har kunskap om riktig hälsa idag. Naturen läker bäst

  1. Åsa: Homeopati borde förbjudas. Preparaten innehåller ENDAST vatten. Det är utspädd så pass mycket att inget verksamt ämne finns kvar. Inte jättemånga som får biverkningar av vatten. Placeboeffekt endast!

 8. Med tanke på all den där skiten många av oss kvinnor behöver gå igenom så är det faktiskt jäkla märkligt tycker jag att det inte är vi som står för majoriteten av vålds – och narkotikabrott, samt andra brott och all jäkla annat mansdominerat rent dum-i-huvud-beteende.

 9. Nattljusolja, b vitamin och magnesium! Räddar mig mot pms/pmds. Från att allt har varit mörkt den tiden, så är det fullt hanterbart och livet är faktiskt helt ok även dessa dagar! Ett tips bara 🌸

 10. Sökte på pms och kom in på din sida.

  Har du haft besvären länge?

  Känner igen mig i det du skriver.
  Har själv börjat medicineras pga pmds. Har provat naturliga preparat, yoga, promenader, träning, god kosthållning men förgäves. Eller ja, jag hade säkert mått sämre om jag inte gjort som jag gör men det räcker inte till. Haft besvären i snart 10 år. Togs inte på allvar första gången jag sökte så har levt med eländet länge innan jag fick hjälp.

  Hemskt tillstånd som inte tas på allvar av erfarenhet.

 11. Så snygg design! Men tycker att det skulle se snyggare, lugnare, dyrbarare ut för ögat/ kunden om ni satte fram varorna i färgordning, från vänster sett ljust till mörkast höger. Bara min åsikt 🙂

 12. En nyfiken fråga; får jag fråga hur du tar Premalex? Tar du det enbart någon enstaka vecka då och då?
  Eftersom premalex är ett SSRI-preparat tar det tid för det att fungera och det är då orimligt att ta det någon vecka då och då eftersom det måste byggas upp en blockering av Serotonin Transporter (SERT) för att få bästa effekt av preparatet.

  Tack för all vardagsinspiration din blogg ger mig!

  1. Stämmer inte när man beh för pms. Då ska det tas bara vissa dagar i månaden. Läs på i FASS.

  2. Stämmer inte när man beh för pms. Då ska det tas bara vissa dagar i månaden. Läs på i FASS.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..