Sally 3 år

Vilket kalas! Det blev succé med Pippi. Hon kom strax efter tårtan och lekte med alla barn i 1,5 timma. Blåsa bubblor, dansstopp, trolleri, lek med ett tält, djur-ballonger och skattjakt. Hon hittade verkligen barnens nivå av humor så alla barn skrek av glädje och skrattade åt alla knasigheter. Jag satt och tittade under hela stunden. Det värmde i mitt hjärta av att se Sallys lycka. Pippi är det bästa Sally vet.

Barnbordet bestod av Pippi-tårta, smoothie, frukt, popcorn och dadelbollar (ser ut som vanliga).

Vuxenbordet bestod av kaffe, champagne, mer raw-food bollar och frukt. Solen låg på hela dagen, härligt.

När alla hade gått vid halv fem så åkte vi till vår favvorestaurang Agnes och åt middag. Idag åt jag säsongens första vita sparris. Så gott. Sedan en brownie till efterrätt. Efter det hämtade jag upp min lillasyster och vi har tillbringat lördagkvällen ihop. Gästrummet är bäddat så hon stannar över natten. Men först väntar te, choklad och film ihop. Jag känner mig tacksam över att denna dag blev så bra, att Sally blev så nöjd. Samt att få ha en syster som sover här ibland. Det är 10 år mellan oss och jag försöker vara stöd i allt som händer i hennes tonårsliv. Dessutom är hon en fantastisk moster.

Idag känns livet extra bra.

 1. Ser fantastiskt ut!! Vilket kalas 🙂

  Funderar bara hur du tänker kring alkohol på barnkalas? Har själv en alkoliserad mamma så jag är nog lite överkänslig men tänk om någon förälder skulle dricka så dom blir berusade, hemskt för barnet. Ett glas känns också fel på något sätt när det är kalas för barn. Eller är jag överkänslig?

  Du är en grym inspiration hur som helst! 🙂

 2. Åh låter som en perfekt dag! Vi hade kalas för vår lilla 7 åring idag, enhörning och discokalas gör hela slanten, 20 barn puh… jag bakar o har mig fast jag egentligen inte är bra på det, men tycker det är lite skoj när det ändå blir bra o lyckat.. samt att det tyvärr inte finns någon bra firma att anlita för barnkalas i vår lilla stad. :p

  Grattis på födelsedagen Sally 🎈🎈🎈

  PS: var kommer din fina outfit från som du hade på dig på senaste föreläsningen? ☺️

 3. Grattis Sally! 🎉
  Du verkar ha haft en riktigt kul dag!
  Och Isabella, wow vad fint du ordnat! Hoppas Sally vart nöjd ☺️

   1. Vad skönt! Tänk att hon är så ung och ändå är så pass ekonomiskt oberoende att hon kan hyra in folk att göra grovjobbet medan hon spenderar sin lediga tid med barnen istället för att städa och baka! Isabella är fantastisk!

   2. Sant, Elisa. Det är ju fantatiskt bra jobbat – att hon har möjlighet till det! Själv förstår jag inte VARFÖR dock. Det är så mkt kärlek och närhet i att fixa för någon annan, särskilt sina barn. Handla presenter man vet att de kommer älska, slå in det fint och styra upp kalas som man vet kommer göra succé. Isabella vill kanske inte det och prioriterar annat, då är det ju fantastiskt att hon ordnat för sig att ha de möjligheterna. Men själv känner jag att det finns inget som slår högre än att fixa för sina barn, eller ens egna minnen av de enkla sakerna som föräldrarna ordnade när man var liten.

 4. Åh, det ser ut som att Sally fick ett roligt kalas! Men varför servera alkohol på ett treårskalas? Kan man inte hålla barnkalas alkoholfria? Allvarligt? Mammorna sippar champagne och papporna sitter och hinkar wiskey eller? Nej, skärpning! Håll er nyktra när ni är med era barn!

  1. Min son är snart fyra och har blöja. Kommer han få men för livet? Är det bättre att slita av honom den när han skriker och gråter i toaskräck eller ge honom sin tid? Jag tror han är blöjfri vid 20 så jag tar det cool men din kommentar är inte bara elak mot Bella, den kränker barnet, individen och dess rätt till olikheter.

  2. Hanna, så fruktansvärd ovänlig kommentar! Varför ens säga en sådan sak? Har du inget vettigt att skriva låt hellre bli då, du liksom bara fördummar dig själv!

  3. Tror du verkligen Bella har tid att sitta och lära sina barn att gå på pottan? Låter det lyx till dig? Nej, Bella betalar hälsre nån att lära hennes barn medan hon dricker Guldkula i Italien. Den dagen kommer du aldrig se när hon prioriterar sina varn och gör nåt genuint, utan att betala någon att sköta hennes mammaroll.

  4. Mina barn slutade med blöja innan de var 2 år. Inga problem. Men barnet måste vara med på noterna. Till sommaren är alltid bästa att börja eftersom det inget gör om olyckor sker då.

 5. Varför servera alkohol på ett barnkalas?! Alla gör som dom vill, aaabsolut, men VARFÖR? Vad finns det för BRA anledning till att servera alkohol på en dag som handlar om barn? Jag brukar kunna se allt ur olika perspektiv och vara förstående för allas olikheter i hur man gör saker men där har jag fan NOLL.

  1. Det ingår förmodligen i delägandet av guldkula, att märket och flaskorna skall exponeras i Isabellas blogg.

  2. För att det är gott med ett glas champagne? Tror ju knappast de satt och drack sig fylla. Men vi svenskar har ju en annorlunda syn på alkohol, att det är något man dricker mycket av och inte något man dricker ett glas av för att det är gott.

  3. Hon gör ju reklam för champagnen som hon är delägare i. Väldigt skönt att få hjälp med allt 🙂
   Det hade jag också gjort om jag haft råd.

   Men kalla inte BB för superkvinna då 😳
   Lätt att säga att man tid över när man lejer bort allt

 6. Va kul att kalaset blev lyckat!! Men en fråga , hur kommer det sig att du erbjöd alkohol till er vuxna? Tycker att när man är med barn kan man skita i alkoholen och tänka på barnen istället, tänker mest säkerhet och så , om det skulle hända något och nån måste köra eller bara allmännt att man inte kan skita i alkoholen ibland? Kanske överdramatiserar det men fick bara en tanke!

  1. Just körning går väl alltid att ordna, finns föräldrar utan körkort och bil, ska man in till akuten kan man väl ta en taxi eller fråga grannen. Så länge det inte är ambulans-bråttom.

   Sen kan jag hålla med om att det är lite märkligt att utöver alla andra tillfällen när de firas med alkohol även börja dricka på rena barnkalas. Lustigt också att allt annat ska vara rawfood, utom alkoholen, där är det frikort! 😉

  2. Bor i en annan Sthlms förort liknande Lidingö och champagne på barnkalasen är rätt vanligt förekommande när folk vill att även vuxna ska stanna. Absolut inte på alla kalas! Har aldrig varit med om att någon blir berusad eller att det känns otrevligt. Man gör väl som man vill.

 7. Härligt att du har sån god relation med din syster! 💞 Kul att kalaset blev lyckat! 😄🎉🎈 Grattis Sally!

 8. Vilken dag! Men Isabella du måste säga vart dina skor är i från som du har på sista bilden?! Såå fina!!

 9. Hej!
  Jag tänkte bara höra hur du och deras pappa gjort med födelsedagarna, har ni delat upp dom eller firar ni tillsamman?
  Såg ut att vara ett fantastiskt kalas, vilken supermamma du är!

  1. Supermamma? Hon gjorde inget annat själv än att sitta och dricka Guldkula. Allt från tårta till kalas och presenter har andra människorna fixat. Det kallar jag inte en supermamma.

   1. Alla grejer du skriver att hon har fått hjälp med är vad som gör henne till en supermamma – för istället för att göra alla dom sakerna så lägger hon all ledig tid på att umgås med barnen och skapa minnen för och med dom.

   2. Isabella är den som möjliggjort kalaset. En treåring tänker inte på att mamma inte fixat allt praktiskt, möjligen en trettonåring. Ha en fin dag!😏

 10. Kul att du tycker så mycket om din syster. Min syster är en riktig egoist och besserwisser. Kämpar att tycka om henne.

 11. Nu låter jag kanske som en moralkärring men jag skulle aldrig ens slås av tanken att ha alkohol på ett barnkalas, känner ingen som skulle göra det. Kan de vuxna inte vara utan alkohol på en tillställning för barn kanske de ska söka hjälp

   1. Ditt förhållningssätt till alkohol kanske inte är bra men oss ændra vuxna klarar att dricka utan att bli berusade.

  1. Kanske du som har problem med ditt förhållningsätt till alkohol om du tycker det är hemskt att vuxna dricker ett glas? Har varit på många barnkalas där det bjuds på vin, betyder inte att man super sig full.

  2. Lägg ner! När min systerdotter fyllde ett på nyårsafton så skålade vi i champagne också. Jag tror ju knappast att dom söp skallen av sig eller? Kanske du borde söka hjälp för din trångsynthet istället

  3. eller så är det fullt möjligt för en vuxen att dricka ett litet glas och det är ingen big deal? så länge en inte blir påverkad så måste det ju vara ok? vi har så himla märklig alkoholkultur i sverige där vi antingen är 100% nyktra eller super oss fulla.

   1. håller med, svenskar har så konstig syn på alkohol. Man kan faktiskt dricka ett litet glas för att det är gott. Alla dricker inte för att känna sig påverkade.

  4. Haha ja du låter lite som moraltant, jag som tänkte att Gud jag vill gärna gå på barnkalas där, jag älskar champagne!! Stå i solen och sippa på ett glas champagne medans ungarna röjer runt med Pippi, hur bra? Jag ska ABSOLUT servera champagne på min dotters ettårsdag, mest för att det är fantastiskt trevligt och inte för att det är alkohol.

  5. Varit på barnkalas där familje grillat korv på gården och där
   Det erbjudit cider o öl. Ingen som reagerat på det

 12. Sjukt att man måste ha alkohol på ett barnkalas tycker jag. Jag är au Pair i England och här är det likadant, man hyr in en lekledare och så sitter föräldrarna och dricker alkohol. Okej att man inte vill leka med barnen, men varför måste man dricka? Det kan man göra vid andra tillfällen när barnen inte är med.

  1. För många föräldrar bjuds det inte på så många tillfällen då barnen inte är med. Tyckte barnkalasen var perfekta tillfällen att även umgås med sina egna vänner när barnen var mindre och inte hade börjat leka hemma hos dagiskompisarna utan lekte med vännernas barn. Barnen hade roligt och vi kunde umgås över ett glas vin. Det var verkligen inte fråga om några mängder vin och ingenting att oja sig över.

 13. Stort gäsp på alla moralmorsor! Det är väll inget fylleslag Bella anordnat? En flaska bubbel att dela på? Jag har inga barn själv men när jag går på mina vänners ser de alltid till att där finns vuxendricka. Hur ska vi utan barn annars stå ut en hel eftermiddag med 15 vrålande, studsande, sockerhöga ungar? 😂

 14. Du har tidigsre skrivit att ex att säg stt man inte har tid med träning handlar inte om tid utan prioriteringar. Hur tänker du då när du skriver att dubi te har tid för att ex slå in presenter, fixa inför kalas etc. är det tid eller prioriteringar det handlar om?

  1. Jag förstår verkligen inte detta, barnet förbjuda både presenter och kalas, varför är det viktigt vem som slagit in och vem som pyntat???

  2. Hon har ju dock inte prioriterat bort Sallys födelsedag bara för att hon får hjälp med att ordna kalaset. Träning däremot kan ingen annan göra åt en, det måste man finna tid till att göra själv.

 15. Hahaha. Ni är ju inte kloka i skallen ni kvinnor som sitter och mer eller mindre anklagar Isabella och hennes gäster för att missköta sina ungar på ett lördagskalas? Hur långt skaft har ni upp i mumindalen egentligen? Tror ni att ni är lite bättre för att ni sippar på kaffe på barnkalaset för att sedan gå in på kvällen och ändå dra till med en drajja efteråt? Ni har garanterat ett problematiskt synsätt på alkohol som reagerar så här kraftigt och märkligt på lite Champange. Ni kanske ska reflektera lite över varför ni reagerar så här? Moralmlrsor är den värsta och styggaste formen av en förälder som finns. You do you ist och låt andra sköta sitt nor ala och hälsosamma ,yckliga liv med balans. Så kan ni sitta där med er fredagspåse med dillchips som delas upp i varsin liten skål och hallondricka, det får ju vara lite ordning och reda för tusan😂

  1. Jag dricker alkohol högst en gång per månad och då väldigt lite så jag anser att jag verkligen inte har någon problematisk syn så som du beskriver. Däremot har jag sett vilken skada vardagssupandet kan orsaka. Och jag inte att det hör hemma på en tillställning för barn! Så konstigt är det inte att folk reagerar.

   1. Marika, är lördag en vardag nu med? Du säger det ju själv här, ”jag har sett vad som…”, ja det är dina erfarenheter som har format dig. Vi andra som klarar av alkohol och är uppvuxna med ett sunt synsätt på
    det behöver inte leka moralkärringar över andra friska vuxna. Only in sweden🧐

  2. Jag dricker alkohol högst en gång per månad och då väldigt lite så jag anser att jag verkligen inte har någon problematisk syn så som du beskriver. Däremot har jag sett vilken skada vardagssupandet kan orsaka. Och jag inte att det hör hemma på en tillställning för barn! Så konstigt är det inte att folk reagerar.

   1. Supa är något helt annat än att ta ett glas champagne eller ett glas rödvin. Fjortisar super. Å ta ett glas vin tillsammans är INRE at supa. Du måste nog lära dig vad det ordet betyder. Man blir INTE ens berusad på ett glas. Å ta ett glas champagne i solen efter en mörk och kall vinter. Herregud så mysigt säger jag! All in för det!

 16. Min mellantjej blir 4 år idag. Kan knappt tro det, känns som om det var igår hon kom till oss men samtidigt alltid känts som en självklar del i mitt liv. Som om hon alltid funnits där.

  Hur ser du förresten på det där när andra, anhöriga, försöker uppfostra dina barn – helt motsatt i hur du själv ser på uppfostran och sådant? Jag anser bara att de ska ge blanka fan i det och faktiskt respektera barnens integritet, deras rätt till åsikter och beslutsfattande, deras rätt att själva få avgöra saker och ting utan att bli nedvärderade och överkörda.

 17. Vilket häriogt kalas! Jag förstår varför Sally var nöjd!

  Men en sak undrar jag: du är så noga med att inte visa dina barns ansikten på bilderna, kan du inte då censurera de andra barnens ansikten?

  1. Det var min första tanke när jag såg bilderna från kalaset.
   Både andra vuxna och barn. Det är kanske så att Isabella får ok innan bilderna visas.
   Trevlig söndag😀

 18. Så skönt att se kommentarer från människor som förstår att man kan ta ETT glas champagne/vin/en öl för att det är gott, inte för att bli berusad. Hade jag gått på barnkalas hade jag tyckt det var toppen att bli serverad ett glas bubbel och lite god frukt, sicken lyx!
  Det verkar ha varit en toppendag, både för barn och vuxna!

 19. Alla som tycker att det är så hemskt att man serverar Champagne på ett kalas ska nog fråga sig själva några frågor.
  1. Betyder champagne att man måste bli full?
  2. Hur konstig syn på alkohol har ni egentligen?
  3. Vad är det som ger dig rätten till att kommentera hur en person väljer att göra på SITT BARNS kalas?
  4. Hur gör ni på bröllop, om ni skulle gifta er och tillåta barn kör ni alkoholfritt då eller? Eller om ni går på bröllop där barn är tillåtna skäller ni ut brudparet då eller?

  Jisses vad vore livet utan alla er moralkärringar? SÅ HIMLA BRA! skaffa ett liv eller ett intresse istället för att må dåligt över er olycka!

  Isabella, You go girl! Om jag blir hälften så bra mamma som du verkar vara så kommer mitt barn vara världens lyckligaste.

  1. Såå bra alla haters så sjukt de borde skaffa sig ett liv å inte läsa bloggar de inte känner sig ”kränkta” av Isabella äger alla som kommenterar negativt har de inga känslor? Tänk om det varit deras egna barn. Ett ord avundsjuka.

  2. Alltså Jannie – jag håller med dig till 100%! Du satte ord på precis allt jag tänkte. Vi hade champagne på sonens dop och vin/öl till maten, inga konstigheter där inte, utan många pratar fortfarande om att det var en ”sån härlig/underbar/solig/trevlig” tillställning. Så skönt att läsa kommentarer som din, man blir lite gladare i själen när man ser människor som peppar och tänker utanför ”lilla-Sverige-boxen”!

   Och Isabella: du verkar vara en helt fantastisk mamma (trots markarbete) 😉 Det går verkligen inte att missa kärleken du har till dina fina två barn och dom som säger annorlunda behöver verkligen jobba på sig själva och sitt eget föräldraskap!

 20. Tycker inte man ska normalisera drickande framför barn. Finns det i generna så lätt att trilla dit som tonåring. Ni vuxna kunde ju ha druckit, kaffe,te eller varför inte saft… Smaklöst med alkohol under barnkalas!

  1. Och varför i hela fridens namn lägger du dig i någon annans syn på champagne? Sköt ditt så sköter alla andra sitt.

  2. Jag har varit på så extremt många barnkalas som är kombinera med andra vuxna när vuxna dricker champagne. Det är en stor skillnad att kunna dricka ett glas och fortfarande ta hand om sina barn till att dricka sig redlös på ett barnkalas. Ser inget problem med champagne på ett barnkalas där vuxna är med. Skillnad om Isabella hade varit ensam vuxen och stått och pimplat som aldrig förr:P

 21. Vad tråkigt det är att se negativa kommentarer här som vuxna människor fäller då och då. ”Smaklöst med alkohol på barnkalas”. Men kära någon! Det finns inte en chans för Isabella eller någon annan i denna värld att göra varenda människa nöjd. Hade hon och dom andra vuxna druckit något annat, hade det varit fel från någon annans håll sett. Det är så tragiskt, rent ut sagt, hur vissa här inne och på andra bloggar, lägger onödiga kommentarer. Håll dom för er själva! Du som klankar ner på andras liv och sätt att vara, jag tror inte att du är ett dugg bättre själv. Isabella delar med sig mer av sitt liv än vad andra här inne inte ens kommer i närheten av. Kan inte folk bara glädjas för andra någon gång.. Det osar så mycket avundsjuka från olika håll så det är löjligt.

 22. Hej Isabella!
  Vilket härligt kalas för alla barnen 🙂
  Undrar var du köpt de fina skorna du bär?
  Mvh Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..