Kalasdags!

Trots sen läggning ville barnen upp vid sex imorse. Ibland har jag lyckats få dom att gå till lekrummet och leka själva men det är ju inte så att det går att somna om. Man ligger ju lite på spänd. Vi gick upp, gjorde frukost och åt länge och sedan klädde vi på oss runt nio och gick ut. Dumt att vara i vägen när huset preppas för kalas. Först hängde vi i trädgården i lekhuset och sedan åkte vi ner med barnen bil till skate-parken. Så fint väder!

När vi kom hem åt vi resterna från pannkakstårtan. Nu vilar Sally, Gillis ser på film och jag ska göra ordning mig. Vid 14.00 kommer 10 små kompisar hit (mina vänner och grannars barn) plus barnens föräldrar för att fira Sally som har fyllt tre år. 14.40 kommer Pippi hit för agera lekledare. Jag bjöd ju in Spiderman på Gillis kalas när han fyllde fyra år i november och det blev succé!

 1. Kul med kalas! Har du tänk på hur du präglar dina barn att välja ett könsstereotypt världsperspektiv med Pippi på tjejkalaset och Spiderman på pojkkalaset. Vad du inte vet är att du skadar dina barn i grunden med dessa val. Prova att utmana könsrollerna, låt lillpojken pröva din smink och visa lilletjejen hur det går till när du byter till vinterdäck på Porschen.

  1. Alltså, skadar…. skulle inte att det just skadar. Låt barnen få det de vill även om det just är könsstereotyp. Sen kan man prägla barn på annat sätt än att just ta bort deras favoritfigur bara för att.

  2. Alltså, skadar…. skulle inte att det just skadar. Låt barnen få det de vill även om det just är könsstereotyp. Sen kan man prägla barn på annat sätt än att just ta bort deras favoritfigur bara för att.

  3. Så drygt av dig att seja att hon SKADAR sina barn med dessa val! En konstig sak att seja. Hon kann vel utmana könsrollerna i vardagen, inte på hennes dotters kalas! Hur skulle du må om din mamma gjorde ditt kalas till en politisk arena for att pressa på sin åsikt?

  4. Men snälla, kan inte Isabella få tänka och göra som hon själv vill?! Låt hennes barn få ha vem de vill på sina kalas. Skippa snacket om att tjejer och killar är lika, det är vi inte. Vi ser väl olika ut?! Och om inte jag har helt fel så är det väl inte männen som blir gravida och föder barn?! Hur ska du lösa det problemet för att det inte ska bli könsstereotypt? Det hade jag velat se! Lägg energi på rätt saker som du kan påverka istället.

   Lägg tid på ditt eget liv istället för att engagera dig i andras (på ett negativt sätt).

  5. … Pippi är väl inte stereotypiskt kvinnlig? Och vadå ”skadar dem i grunden”? Jag växte upp med Pippi såväl som med Disney (betydligt värre kvinnoporträtt där) och jag har knappast fått permanenta men.

  6. Eller så låter man barnen bestämma själv precis vilka idoler de har?

   Blir verkligen mörkrädd när det finns såna som dig som menar att det ”skadar” barnen för att en förälder låter sina barn ha kalas utefter vad de själva älskar och tycker om.

  7. Hon byter däck? Låt mig hånskratta.
   Prova smink? Hon sminker inte ens sigsjälv, än mkndre byter däck.

   Hon gör inget. Barnen har inget att lära sig fråb isabella.
   Barnen får en sååå skevt bild av verkligheten hos henne att könsrollerna blir deras minsta problem.

   1. Det håller jag inte med om. Isabellas barn lärs sig dagligen att inget kan stoppa en person som har viljan att lyckas. Isabella har hängt in offerkoftan längst in i garderoben, permanent. Till skillnad från 99 utav 100 kvinnor.

  8. Skadar dina barn i grunden? Herregud. Gillar hon Pippi så gillar hon Pippi, eller tycker du att Isabella ska säga till Sally att det får hon inte göra längre? Självklart kan det KANSKE vara så att Sally gillar Pippi för att Pippi är tjej, eller så är det för att Pippi är stencool.

   Såg ett klipp på instastory när Sally och Gillis satt och målade naglarna båda två, så jag tror du kan lugna dig lite.

  9. Skadar barnen. Vilket trams. Ifall hon gillar Pippi och han Spiderman så får väl de väl välja det DE gillar. Allt behöver inte vara könsneutralt eller motsatsen till deras kön. Är såå trött på det här tankesättet. Det är ok att välja precis allt också det som anses traditonellt flickigt, så länge valet är barnets egna.

  10. Men vad knasig kommentar. Pippi är väl inte speciellt flickigt att gilla. Min lilla pojke som blir 3 ska också ha Pippikalas för att han gillar Pippi 👍

  11. Du har visst missat att Sally haft Spiderman-kläder massor av gånger. Att man ens orkar kommentera en sådan sak.

  12. Sara, barn skadad av att de inte får bekräftelse för sina val och sina intressen. Det som skadar är att tvinga barn att leva upp till ett könsneutralt ideal som barn inte kan ta ansvar för. Jämställdhet handlar om att båda flickor och pojkar ska ha möjlighet att göra både flickiga och pojkiga saker om de vill. Vilket jag uppfattar att Isabelas barn får.

  13. Jag jobbar med barn som är skadade i grunden – kan lova att det inte beror på vilken TV-figur de gillade när de var 3år!

  14. Jag jobbar med barn som är skadade i grunden – kan lova att det inte beror på vilken TV-figur de gillade när de var 3år!

  15. Könsstereotypt världsperspektiv?? Skadar sina barn?
   Har du barn själv? Hur gamla? Herregud säger jag bara. I alla tider har föräldrar gjort som Bella och om nån är skadad så beror det knappast på sånt här.
   Spela roll!! Om nåt skadar barn är det våld, alkohol och mer allvarliga saker och inte rosa/blått etc etc
   Jag kan bara skaka på huvudet åt ditt inlägg.

 2. Ställer också till med kalas. Bakar tårtor, blåser upp ballongerna och väljer servetter. Hela familjen. Vi är fem, två tonåringar o yngste som fyller 10 år. Tårtorna blir fula och goda, dukningen som ett tivoli och doften ljuvlig. Älskar det. Hinner prata och fundera massor mellan slevarna, och stöket gillar jag. Växte upp i familj där allt matchade, var i ordning och under kontroll. Riktigt bra det med, men väljer själv stök, skratt och kaos.

 3. Vilka fruktansvärda kommentarer. Har inte kvinnors frigörelse kommit längre än så här? Om min man var den som slog in paket, bakade tårta och dukade inför sonens kalas medans jag lekte med sonen så menar ni att jag är en fruktansvärd mamma som bortprioriterat mitt barn? Om Isabella levde i en parrelation och det var hon som fixat inför kalaset, hade då påhoppen varit lika grova mot hennes man? Hade han då varit en pappa som missade sina barns uppväxt/inte var närvarande osv osv? Nivån här är helt sjuk. Vilken avundsjuka. Vill du också ha en hemhjälp? Ja men se till att skaffa en då!

  1. Har några kommentarer raderats? Jag kan bara läsa kommentarer om Pippi VS Spiderman för tjej VS kille, ser inte att någon kommenterat om hemhjälpen i detta inlägg?

   1. Jag ser också bara kommentarerna kring vad jag antar varit ett inlägg,varit så vid något tidigare tillfälle också…om en kommentar plockas bort borde ju även kommentarerna på inlägget plockas bort…

  2. Men snälla lägg ner det där fåniga könsrollstänket. 1900-talet kallar! Och alla ni som oavbrutet kallar era medkommentatorer för bittra, avundsjuka etc. så fort det är en kommentar som misshagar er. De orden är missbrukade sedan 10 år tillbaka och något ni inte har en aning om. Ser ut som om ni oavbrutet kopierar varann utan en tanke bakom.Och notera att detta inte är en privat blogg utan business med en iskall strategi bakom. Källa på det Alex Schumans intervju med Isabella L.

   1. Mycket bra inlägg ! Man blir sååååå trött på alla som säger att varenda person som inte säger ”åååhhhh” eller gör hjärtan är bitter och avindsjuk och inte har ett liv. Gäsp!!!!

  3. Sluta! Det handlar inte om könsroller, kvinnokamp, bitterhet eller avund. Man kommenterar och har en åsikt. Det är konstigt i de flestas ögon att inte prioritera sina barn. Det är bara så enkelt. Att låta andra förbereda allt. Att ge bort sponsrade saker. Enklast vore om hon höll detta privat. Men icke sa nicke. Bella är noga uträknande, och kännar pengar på ALLT!

   1. Bella prioriterar sina barn! Det är exakt det hon gör! Den tiden du lägger på att skriva vidrigheter på hennes blogg lägger hon på sina barn. Sluta bete dig som en bitter elak kärring och sluta döma en annan mamma som, vad vi kan se genom bloggen, älskar sina barn och gör allt för att de ska må så bra som möjligt!

 4. Hur går det med din och odds relation nu? Du skrev ju för ett tag sen att ni hade haft middag ihop med barnen och att du hoppades på att detta var något ni skulle göra oftare i framtiden.

   1. Varför inte? Med tanke på att hon tog upp det i bloggen från början tänker jag att det är något hon mycket väl kan skriva om igen. Varför annars lägga ett inlägg på att skriva om att de skulle äta middag och vilka förhoppningar hon hade på relationen? Tycker hon att det är för privat behöver hon givetvis inte svara, men har vi inte alla lärt oss att vad som är privat för Isabella mer har att göra med hur stort hennes behov av klick är för tillfället?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..