Veckan är igång!

Min personliga utmaning: Stavas balans. Jag har försökt bryta ner veckan i min klassiska tårtbitar och se till att jag får med allt jag behöver för att jag ska orka. Som vanligt handlar det inte om att jobbet är för intensivt utan att återhämtningen är för dålig. Under veckan som kommer finns det mycket intervjuer, stå på scen, strategimöten, inspelningar, införsäljningar, kreativa möten och middagar med investerare. Olika saker konstant. Men det finns också träning, lunch och middag med vänner, egen tid och en helg med barnen. När kalendern ser ut så vet jag att jag har de bästa förutsättningarna för att må bra och ha effektiva dagar.

Min utmaning i jobbet denna vecka: Vi har ett viktigt strategimöte i Löwengrip och jag vet med mig om det är svårt att lyfta blicken när man är inne i en vecka. Men jag tänker att jag ska låt mina tankar nu marineras fram till flyget på onsdag och då få ner allt i skrift. Sedan ska jag prata inför en massa gymnasieelever på onsdags uppe i Sundsvall tillsammans med Prins Daniel och Martin Lorentzon (grundare av Spotify). Det var länge sedan jag hade en ung publik framför mig. Vad tycker ni att jag borde fokusera på? Vad hade ni vela höra om ni var 16-17 år?

 1. Fråga i din instastory som i en omröstning? 🙂
  Ge förslag på olika frågor som skulle vara aktuella i en föreläsning men som ställs mot varandra så får du direkt ett hum om vad som är mest intressant 🙂 Typ: Läsk eller godis

  Du förstår säkert hur jag menar!
  Det är ändå ungdomar du vill nå ut till, effektivt sätt att få pejl.

 2. Som tonåring hade jag nog velat veta vad du tittar efter i ett cv, vad du tror att arbetsmarknaden är på väg (vad ska man satsa på för utbildning) och vilka tips du har om man vill bli entreprenör och starta eget. Och absolut economistatips!
  Lycka till 🙂

 3. Såhär i efterhand önskar jag verkligen att alla förstod BAKSIDAN med företagande och då menar jag inte negativt utan bakom kulisserna. Att 700:- kronor för en klippning inte innebär 700:- för frisören i fickan. Till exempel. Eller att man ska skatta. Att det finns något som kallas utdelning men att den inte är pensions/sjukpenning/föräldrapeng osv -grundande.

  Men där och då ville man ju bara höra dom glassiga fördelarna som att bestämma sina egna tider, sin omgivning och sitt tempo 😎🤟🏼

  Men som egenföretagare så är det frustrerande att HELA tiden behöva förklara varför man tar betalt som man gör och att det ändå borde va dyrare. Det krävs ju förståelse för hela systemet då, vilket vi inte alls ens nosar i, i skolan.

  Heja dig!!!

 4. Hej! Som 16åring skulle jag vilja höra:
  Ta det lugnt! Gör man fel som ung är det inget som inte går att åtgärda. Väljer du fel gymnasie gör det inget, fel pojkvän eller får lite sämre betyg. Den som är duktig tar sig alltid fram! Ge aldrig upp!!

 5. Isabella-du är en otrolig inspirationskälla för många, gammal som ung. Du har tidigt hittat DINA nycklar dvs nycklar som fungerar för dig i arbetslivet och i vardagen och jag tror att det är en stor del av din framgång. Ungdomar i dag behöver påminnas om att alla har en egen verktygslåda som innehåller nycklar för just deras framgång. Blicka framåt, gå din egen väg, jämför dig inte med någon annan och framför allt, gör mer att det som gör dig lycklig! DET hade jag velat höra när jag var 16-17 år:)!

 6. Jag tänkte på en fråga jag såg i kommentarsfältet några inlägg tidigare. ”Vem är du när du inte presterar?”. Det skulle vara intressant att höra dina tankar kring det.

 7. Entreprenörsskap, hur startar man eget bolag, utmaningar med detta. Var hittar man information om hur man gör, vad är viktigt att tänka på, vilka utbildningar kan man gå … tror jag dom vill veta 🙂

 8. Jag har precis fyllt 18 år och går snart klart andra året på gymnasiet. Så länge jag kan minnas så har jag viljat utbilda mig till socionom. Men helt plötsligt har jag blivit jätteosäker. Jag vill inte ta ett sabbatsår, men är inte helt säker på om socionom är något jag vill? Ska gå på en stresskurs på onsdag, för detta stressar mig. Vet inte hur jag ska hanera min stress. Hur hanterar man stress? när man inte ens har tid att gå till gymmet för att man har 3 prov denna veckan…

  1. Det blir värre sen. Njut av gymnasietiden och stressa knte över beslut så mycket! Trodde inte på någon när dem sa detta till mig när jag gick på gymnasiet men det visade sig att det stämde.

  2. Hej Emma! Jag utbildar mig till socionom i Lund! Går min sista termin nu men har även testat på att jobba lite grann på olika ställen. Om du har frågar gällande utbildningen och yrket så får du gärna maila mig på backstromsara920@gmail.com 🙂 Det kanske kan underlätta stressen lite 🙂

   Och om du har tre prov denna vecka skulle jag råda dig att släppa tanken på gymmet. Det är okej att inte hinna med varje tårtbit utan fokusera på det absolut viktigaste här och nu 🙂 Var snäll mot dig själv!

   1. Vad snällt att du erbjuder dig! Om jag har en fråga så mailar jag. Tack så jättemycket. Och ja, gymmet prioriteras inte just nu, men som du sa, det är helt okej.

 9. Jag som 16 åring skulle väldigt gärna vilja höra om framtide, dess yrken, transport, utbildning, miljöpåverkningar osv. Just jag vet ganska mycket om det då jag och min pappa är nördiga inom ämnet. Men jag tror inte många unga har koll på detta och det kan vara bra för de att veta.

 10. Använt LCC mascara sedan den kom och tycker det är svårt att hitta en bra ersättare. Vad använder du nu? Vill ha en som sitter hela dagen.

  1. Clinique slash Power är superbra. Håller i 24 h, sitter som berget dvs inga pandaringar under ögonen och tvättas av enkelt med ljummet vatten.

  2. Hej Lina! Jag håller med dig, men nu har jag hittat clinuques mascara! Jättebra och enkel att tvätta bort på kvällen, Clarins är också bra men den är omständig att tvätta bort enligt mig! Kram Victoria

 11. Jag går på universitet och träffar på unga, nya studenter. De flesta är livrädda för att göra fel och dem ser ofta den kommande karriären som ett rad steg uppåt. Jag var själv likadan och sen inser man efter ett tag att det är ett steg fram, två steg bak och många sidosteg till ett mål. Jag har lärt mig att framförallt sidstegen har varit enormt viktiga för mig.
  Jag önskar att jag fick mer råd om hur man kan använda sin tid på ett mer givande sett än att bara se framåt. Nu i efterhand så kan jag blicka tillbaka och säga att mycket utav det jag har lärt mig av att jobba i butik, dvs problemlösning, att prata med människor, att jobba i ett team, är alla relevanta kvalifikationer som jag behöver nu som juridikstudent. Faktum är att många arbetsgivare vill ha en ”people person”, inte bara någon som är smart. Det finns dessutom många andra sätt att bygga sin karriär på om man känner att ens jobb som betalar räkningarna inte är relaterat till en framtida karriär. Man kan engagera sig politiskt, jobba ideellt på kvällarna eller börja på en hobby, som fotografi.

  Dessutom så trodde jag kanske att jag runt tidig 20 årsålder skulle ha någon form av karriär som relaterade till min gymnasieutbildning. Väldigt få av mina klasskompisar hade en karriär då. Många utav oss har valt andra banor och nu, nästan 30 år gamla, så har vi hittat andra saker som vi brinner för. Det tog lite tid att landa i det vi ville för oss själva. Jag tror många unga människor behöver höra att det är okej att ”bara” jobba de första åren och HA KUL tills dem hittar något dem brinner för och som är värt att studera för.

  Jag önskar också att någon hade gett mig lite råd om pengar när jag var i den åldern, speciellt iden kring en f..k off fund!

  1. Vilken bra kommentar Emma! Har med tänkt mycket på detta och har landat i samma slutsatser som du, men aldrig riktigt kunnat formulera det särskilt bra. Kändes som det blev lättare att greppa nu när jag läste din text. Tack! 🙂

 12. Hej, jag ska dit imorgon och är supertaggad! Men tror det är mest universitetsstudenter så åldern 18+. Lycka till! 😀

 13. Hej Isabella,
  Jag är så himla imponerad av dig att du hinner blogga så ordentligt trots dina alla andra många och långa åtagande. Och barn ovanpå det! Det är så roligt och uppmuntrande att läsa din blogg. Jag själv är nog din raka motsats (inte en negativ motsats, jag gör bara annorlunda val), och ändå så ger du mig så fantastiskt mycket inspiration. Och perspektiv. Underbart. Jag älskar perpektiv, och att ifrågasätta mina värderingar. Tack för en fantastiskt fin blogg, och allt du gör för oss kvinnor här i världen. Det är fint. Du är Den Nya feministen, Femisnist 2.0. 🙂 Kram, och sköt om dig. Kom ihåg din hälsa. Din kropp är din borg. <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..