Kvinnliga imperium!

Något jag alltid har brunnit för är att lyfta andra kvinnor och deras business. Det är så häftigt med vår influencer-bransch, hur den drivs och ägs av oss kvinnor. Jag tror inte alla har förstått vilken makt det innebär för kvinnor över hela jorden. Kvinnor har alltid varit bra på att bygga sociala nätverk. Om vi tidigare har byggt dom inom samma stad kommer vi snart ha nätverk som är globala tack vare sociala media. Om vi använder de till att bygga egna varumärken, byta kapital med varandra (investera), konsumera av varandra och peppa när energin svackar – Kommer vi bygga imperium.

Idag var jag på lunch som Anitha Schulman bjöd in till. Hon har gjort en fina underkläder för Chambres.

Vi var ett gäng kvinnor på plats. Under mina år som bloggare och entreprenör har det inte alltid varit så att alla har velat hjälpa varandra och stämningen på events har varit ganska stel. Men det är som att något har hänt, man förstår att vi lever i en tid då man måste växa tillsammans och hjälpas åt att sprida det alla gör – Det tillsammans blir en enorm makt som vi alla tjänar på. Nu pratar jag inte om kvinnorna ovan, de är fantastiska och enormt generösa – Utan generellt. Men nu händer det grejer i influencer-branschen, det innebär att vi kommer att fortsätta få se bolag runt om i världen växa enormt snabbt.

Vid fyra hämtade jag barnen. Vi åt middag och gosade en massa i soffan. Barnen var lite trötta. Vi pratade mycket om kärlek för ett av barnen berättade att hen blivit kär i en i förskolan. Helt plötsligt gick jag från att vara en ganska cool mamma till att bli sådär gammal och snubbla på orden ”Oj vad roligt, det är ju faktiskt väldigt härligt att få bli lite pirrig i magen när man är kär”… Alltså av allt man kan säga? Jag fångade upp det innan läggdags igen så att barnet kunde somna med fina varma tankar om den nya situationen.

Lilleskutt-plåster efter paper cut. Nu sover barnen och jag har jobb som väntar! Trevlig kväll på er.

 1. Men hur gamla är dina barn? Vet de vad ordet betyder. Kär? Dufår dom att verka som mycket äldre alltid. Och varför tänker du så mycket inför vad du ska svara? Vilken ny situation?

  1. Men herregud Lisen! Barn vet ofta vad ”kär” är, även om de är kära på ett annat sätt än oss vuxna. Eftersom hon har ganska små barn är nog den nya situationen att ena barnet är kär? Det är med största sannolighet första gången någon av barnen är det? Varför ens ifrågasätta en sån fin sak att ett barn är kär?

  2. Min dotter på 2.5 så häromdagen att hon älskar bussar. Hon vet inte vad kärlek är än men hon uttrycker en må-bra-känsla och det räcker för mig. Den kommentaren älskar och värdesätter jag.

  3. Båda mina äldsta barn har varit ”kära” när dom var i 3 års åldern. På deras barnvis. Den ena kramades och lekte hela tiden med det andra barnet på fsk. Men det gick ju över sen. Även om dom inte är kära på det viset vi vuxna tänker så tror jag dom kan känna starka känslor, kemi, för ett annat barn/kompis.

  4. Men Lisen, man kan ju känna sig ”kär” oavsett om man är 3, 5, 12, 17 eller 80 😉 inget fel med det. Tycker inte alls hon framställdr dem som äldre. Som mamma kanske man blir lite paff om det är första gången 🙂

   1. Barn ”vet” men inte som vi vunna. Tack och lov. En väninna arbetar på förskola och en dag låste en liten kille o en liten tjej in sig på toa. När personalen fick upp dörren frågade de varför de låst in sig. Svaret kom snabbt från barnen : vi är kära och ville knu-a. Så nog finns ”kärlek hos barn. Personalen fick försöka svara och förklara 😊
    Det gick bra men tog tid att svara på alla frågor från barnen.

  5. Lisen, du får det att framstå som att barn inte begriper något alls. Visst kanske vissa ord saknar fullständig innebörd men barnens hjärnor är mycket mer formbara än den vuxna hjärnan vilket gör det fullt möjligt för barn att känna och förstå affektion. Barn är små genier med en inlärningförmåga som klår en vuxen med hästlängder.

   Och det här med att barn inte blir kära på samma sätt som vuxna stämmer delvis. Visst finns inte den könshormonella biten där ännu men barn har fortfarande en egen typ av utforskande sexualitet, en nyfikenhet kring motsatta könet och behov av känslomässig anknytning till andra i sin omgivning än endast mamma och pappa. Det är helt normalt så jag förstår verkligen inte varför någon skulle tro att barn inte blir kära på riktigt. Klart att dom blir och det är fantastiskt.

   Jag minns första gången jag blev riktigt kär. Jag var fem år och egentligen särkilde det sig inte mer från när jag blir kär idag annat än att jag då upplevde starka känslor utan att fullt kunna resonera och förstå varför dom uppstod.

 2. Mysigt inlägg! Lyssnade nyss på intervjun med Schulman Show, otroligt bra intervju. Du är en otrolig förebild som visar att man kan vara en blandning av allt utan att behöva välja, smart, hårda, framgångsrika och stark men också ödmjuk, snäll och omtänksam. Det var väldigt fint!

 3. Kul reflektion! Hoppas verkligen att det blir som du säger för vore kul om kvinnor tog över helt och hållet. Du går och breder väg för andra just nu 😉

 4. Lille Skutt & Co ska man inte förakta. Jag rev upp knät på badplatsen en sommar, inget farligt men det blödde. Så jag skuttade (!) upp till kiosken för att fråga om de hade ett plåster. ”Öh, näääh” (konstigt!) Dock hörde en mamma i glasskön mig och frågade ”Går det bra med ett Bamseplåster?” Va!? Helt underbart, ju! Och grejen är att det plåstret satt som berget i flera dagar trots fortsatt badande och duschande varje dag. Helt otroligt. Men bäst var minnet om den där snälla mamman 🙂

 5. Det är väl fint att glömma bort de mer osmickrande grejerna de här kvinnliga infuencer-businessarna bidrar med. Tjejer som vill vara i centrum och bli beundrade och få likes växer sig starka pga av att andra blir avundsjuka och köper vad de än säljer. Kanske jämför man sitt egna tråkiga liv och får ångest, ätstörningar och annat. Det är lika mycket makgalenhet och falska ryggdunkningar som bland killar tycker jag. Samma skrot och korn är vi människor nånstans. Du har ju själv sagt att du inte har tid med att lyssna på andra. Jag ser bara att du tar och inte ger. Vad gynnar mig tänker du och utnyttjar världen.

 6. Åh det är så peppande att höra att det blivit lite varmare i influenser-världen. Man har verkligen kunnat ta på spänningen tidigare och man verkade klättra uppåt genom att vara provocerande på ett elakt sätt. Nu känns det roligare!

 7. Fantastiska Isabella, det är det här jag tycker är mest fantastiskt med dig och att läsa din blogg, att du använder dina framgångar, din makt och möjlighet till påverkan på ett positivt sätt och att lyfta andra kvinnor. Så otroligt välbehövligt när många av oss som inte är inom buisiness och affärsvärlden tappar sugen av alla hinder och tunga ”system” där det är motigt att vara kvinna. Så skönt att känna att det öppnas upp områden där manlig struktur inte spelar någon roll utan kvinnor kan växa och frodas och nå sina fulla potential ändå <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..