Förena personliga mål i din karriär

Något som har jag insett under åren är att den bästa karriären gör man om man förenar sina personliga mål i sitt arbete. Tiden är så knapp och det är mycket som man vill göra. Det är svårt att ha två vägar som man ska kämpa med parallellt. Det hade varit tufft för mig att ha personliga drömmar såsom att bli en fantastisk kock, känd inredare eller romanförfattare om målen i mitt jobb inte har något med det att göra. Då skulle känslan av otillräcklighet komma på en gång eftersom jag redan satsar 100% på jobbmålen.

Mitt råd är alltså att göra en plan över dina personliga mål. Vad är det du går och drömmer om? Skriv ner och försök se till att resan du gör i ditt jobb hjälper dig i dina privata mål. Det är något som du definitivt kan gå till till chef om. Det skulle kunna vara ”Jag jobbar ju idag med den här rollen som marknadsadministratör men mitt mål är att bli marknadschef en dag, hur gör vi det möjligt?” Vi har precis haft en sådan karriärsresa här på kontoret.

Andra mål kan vara att bli bättre på att prata inför folk, prata med din chef om att få fler möjligheter till att öva. Eller så kanske du drömmer om något som är utanför kontorets väggar, kanske en ledig fredag med dina barn varje vecka? Eller hinna gå tidigare för att börja med en aktivitet. Hur kan ni hitta en väg för att det ska var möjligt? Bra chefer vill hjälpa dig med Work Life Balance för vi vet att du presterar bättre om du är lyckligare. Det jag vill förmedla är att försök att förena dina personliga mål i din karriär. Dom blir lättare att nå då och vardagen blir betydligt roligare.

Stickad tröja (adlink) och kjol Ralph Lauren, skor Mango (adlink). 

Jag har byggt hela min bolagsfamilj utifrån mina intressen. Jag tänkte att om jag ändå ska vara en entreprenör kan jag lika gärna välja bransch med omsorg. Jag som alltid har älskat skönhet får ta ut svängarna i att skapa egna produkter, bära mina egna skor, gå in i ett klädmärke, fylla vinkylen med champagne jag investerat i, äga ett preventivmedel utan hormoner, träna via Fitnesscollection, starta ett bolag som satsar på ännu fler entreprenörer (Nordic Tech House). Häromdagen kom jag ju på en ny produkt vi kommer att bygga inom Nordic Tech House under våren, det ser jag fram emot!

 1. Det här är naturligtvis upp till vad var och en känner men jag tror ändå att det någonstans är viktigt att hålla isär vad som är jobb och vad som är privat.
  Jag har personliga mål, men skulle jag väva in det i mitt arbete så skulle jag ha svårt att hitta en balans i work/life.

  Om jag går runt och tänker jobb jobb jobb hela tiden så kommer det till slut smälla, jag märker redan nu att min kropp reagerar om jag inte har balans i vardagen med träning, jobb och familj.

  Men som sagt, alla fungerar olika och bara man gör det man själv tycker passar ens liv.

  1. Missade du helt det här som Bella skrev?

   Eller så kanske du drömmer om något som är utanför kontorets väggar, kanske en ledig fredag med dina barn varje vecka? Eller hinna gå tidigare för att börja med en aktivitet. Hur kan ni hitta en väg för att det ska var möjligt? Bra chefer vill hjälpa dig med Work Life Balance för vi vet att du presterar bättre om du är lyckligare.

   1. Nej, jag såg det men jag tolkade det ändå som att jobbet ska vävas som en förutsättning för att nå personliga mål och så måste det ju inte alltid vara.

    Jag håller med henne om att personliga mål är viktiga men inte att jobbet behöver finnas med som en pusselbit i det.

 2. Intressant, jag har ett arbete som jag älskar och när jag är på arbetet så är jag 100% fokuserad och engagerad. Däremot så är det viktigt för mig att hålla isär mitt privatliv och min karriär. För mig är det två väldigt viktiga bitar i mitt liv som jag får mig att fungera som människa och som jag också mår väldigt bra av. Jag har mål inom min karriär och har kontinuerliga samtal med min chef om hur jag ska nå dit och hur jag har utvecklats. MEN jag har också privata mål som inte har någonting med mitt arbete att göra. Där är enbart jag, min familj och mina vänner inkluderade och jag skulle aldrig vilja byta ut de målen mot enbart karriärsmål.

  Så jag tänker lite annorlunda än du men det är intressant att höra hur andra tänker 🙂

   1. Tänker nog ganska lika som du, att jag gärna vill skilja på dem två 🙂 Men såklart går de ju ihop också på något vis eftersom man måste hitta en balans mellan privat o jobb för att det ska funka!

   1. Va fint att läsa! Hoppas ni kommer hitta ett sätt att vara vänner på som känns bra för er bägge två!

 3. Hej!
  Jag jobbar som förskollärare och ska tyvärr säga upp mig efter 5 år i branschen.. jag har alltid varit en social energisk människa både privat och på jobbet! Men den senaste tiden har jag känt mig nedstämd stressad och otillräcklig både privat och på jobbet.. tecken på utbrändhet? Jag vet inte, men mitt beslut känns rätt och bra! Ska satsa på något annat där jag själv kan styra mina tider och vara flexibel! Någon mer förskollärare/barnskötare? Som känner detsamma.

  1. 🙋🏼‍♀️
   Söker mig just nu bort men med lite dubbla känslor. Kommer inte allt annat kännas meningslöst och långtråkigt? Men behöver göra en förändring och jag tar med mig alldeles för mycket av jobbet hem idag. Inte bra.

 4. Uppskattade verkligen din medverkan i Schulman show! Ärligt och äkta kändes det. Underbart att höra dig skratta så mycket, rent krasst berätta varför du lever som du gör och både fördelar och nackdelar med det. Ville mest säga tack och bra jobbat, typ!

 5. Har länge varit i stratgroparna att börja drömma igen. Allting lades på is i skilsmässa och i allt runtomkring barnen ., vårdnaden och allt runtomkring. Du inspirerar, så bara jag återhämtat mig från min olycka så är jag på G

 6. Bästa inlägget jag läst! Du har så rätt i detta. Nu vet jag vart mitt nästa jobb är. Hos er. Sådana ledare och chefer vill man arbeta för. Heja dig!

  1. De var väl ingen success helt enkelt? Annars hade väl fler producerats. Svårare än så är det väl inte, förstår inte vad du undrar över?

 7. Vilken peppig inlägg!
  Vore jätte bra om ni kunde producera våtservetter till för att ta bort smink. Man kommer hem från en fest/jobb och vill helst inte sova med smink och man har inte ork/tid att tvätta bort sminket och köra sin dagliga ansiktsvård rutin. LCC är en stor favorit för mig som har problem med acne benägen hud och jag har slutat att äta antibiotika tack vare produkterna som är så himla skonsamma. Vill även på peka att min doktor är väldigt chockad för resultatet. Jag har använt våtservetter från flera märken men fick ingen bra resultat. Vi som har problemhy skulle ju vara väldigt tacksamma för våtservetter just från LCC varumärket.

  nouw.com/bydilan

   1. Parfymfria våtservetter för barn som finns billigt i vanliga affärer funkar väldigt bra och är skonsamma 🙂

 8. Hej Isabella,

  Jag alskar din blogg och den motiverar mig varje dag att fortsatta kampa mot mina mal. Jag har bott i Usa de senaste aren och ska snart flytta hem till sverige och soka jobb, socker aven pa lite olika stallen i Europa. Kan inte du skriva ett litet inlagg om vad man ska tanka pa nar man skriver CV? Sitter och jobbar pa mitt nu och inser hur olika det ar i olika lander. Googlar pa lite svenska CVn och hittar folks personliga intressen, alder, och bild pa sig sjalv. Detta ar natt man absolut aldrig skulle gora i usa. Sa nu fragar jag mig sjalv ar mitt amerikanska CV alldeles for opersonligt och rakt pa sak?

  Sa nar du anstaller folk i dina foretag, vilket typ av CV dras du till. Vad vill du se och vad vill du absolut inte se pa ett CV?

  Skulle vara jatte tacksam for ett inlagg pa detta team!

 9. Lyssnade på podden i Schulman show och fick nästan ont i magen där på slutet… Den läskiga omgjorda rösten som läste upp kommentarer från flashback och när din röst gick från att låta glad till att få en helt annan ton… Det har påverkat mig idag. Att man ska behöva vara rädd och orolig och ha en livvakt pga sjuka människor. Dem borde låsas in och nyckeln skulle slängas. Jag har själv haft stalkers, killar då alltså som tyckt att man ser bra ut. Fy… Skaffa tillräckliga bevis och anmäl till polisen!! Personen kanske låses in och du får va ifred ett tag.

 10. Riktigt bra inlägg, inspirerande! Står i ett vägval just nu i att antingen ta ett heltidsjobb där jag är anställd nu på halvtid, eller fortsätta bygga företaget på den tiden istället.. tror det blir företagssatsning, vill ju kunna jobba heltid med företaget någon gång…

 11. Hej, jag har nu följt din blogg under många år, men en sak som jag har svårt med är hur du framställer jobb.. Det handlar alltid om kontor, möten och liknande 8-17 jobb och jag som personligen jobbar inom vården har ingen koll på de sakerna du nämner så tänk gärna utanför boxen när du skriver vissa inlägg att alla inte är som du gällande jobb.

 12. Blir motiverad till att läsa detta veckan efter jag startat min blogg om ekonomi, investeringar och aktier. Det har varit mitt intresse sedan 4 år tillbaka och det senaste har jag tänkt mycket på att göra något mer med det. Mitt mål är att inspirera inom det området och få fler att bli ekonomiskt medvetna och få ekonomiskt självförtroende. Följ gärna: nouw.com/aconomics instagram: aconomics1
  Ha en fortsatt fin vecka,
  Hälsningar Anna.

 13. Hej!

  Jag har aldrig tidigare lyssnat på en podd i mitt 36-åriga liv men gjorde det för 1:a gången i helgen. Det var så roligt, tårfyllt och gripande att höra dig prata i Schulmans show.

  Reflekterade över att du har en riktigt bra radioröst! Tydlig och det blev behagligt att lyssna på. Inte stressande eller så. Tummen upp för det👍

  Du är så himla cool tycker jag! Fortsätt vara den du är!

  Hälsningar Veronica

 14. Isabella. Tack för dina inspererande tankar om ledarskap, medarbetarskap och eget inre ledarskap. Att våga se möjligheter och vara modig i att leda sig själv mot sina inre mål och ambitioner tror jag så starkt på. Dina tankar ger mig kraft och styrka att våga än mer utmana mig själv i att vara modig när det gäller att välja, ta beslut för mig själv och följa mina inre drivkrafter.

 15. Går inte för alla att jobba med det man älskar. Det jag brinner för går inte att göra karriär av. Och om man skulle tvingas jobba med nåt kring mitt intresse, skulle det ta bort hela poängen med det intresset. Skulle jag jobba med min största passion skulle det liksom inte vara nån passion längre. Det ryms inga ”måsten” i min hobby. Alls. Och även i ett eget företag måste du ju nå resultat. Måste få en inkomst. Måste fylla i alla möjliga papper. Så att ”väva in” passionen i jobbet går inte för alla.

 16. Jag ska absolut följa mina drömmar nu och jobba med det som intresserar mig!

  Lyssnade på dig på Schulman show – du var jättebra. Men Alex är en stor skitstövel som alltid vill ta upp det som gör en människa som mest upprörd och rädd. Jag tänker på trådarna på flashback. Förstår inte varför någon vill utsätta sig för detta? Men du gjorde det bästa av der! Kunde inte svarat bättre! Första gången jag hör honom be om ursäkt. Han verkade genuint imponerad av dig.

  Så skönt att du får vara den du är i ditt liv och tacksam för att du är en förebild som inte äter psykofarmaka. Som så många gör idag! Du är bra som du är!

  1. Alltså, Flashback-biten är ju en återkommande grej. Han har alltså med det segmentet i varje avsnitt. Varje gång skrattar han åt hur löjliga och sjuka kommentarerna är. Du har nog missuppfattat.

 17. Jamen gud, verkligen! Jag blir fortfarande så förvånad när jag träffar folk som jobbar med nåt de inte vill eller typ ”åh deeeeet vore roligt” och sen kommer med förklaringar om varför de inte kommer välja att göra det möjligt.

  Det är så viktigt det du skriver, och framförallt att se till att ha miljön och partners på vägen som stöttar oss och som OCKSÅ kan säga det de ser som vi inte märker själva.

 18. Åh! har precis fått en insikten att ta med mina personliga drömmar och mål och framföra det i kommande jobb för att jag inte ska känna att jobbet suger musten ur mig. Kan inte beskriva känslan när jag sen läser att du ger de tipsen. Så härligt att läsa bra. Grymma du, så härligt att kika in här ibland för lite pepp!

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..