All denna tid!

Första dagen när jag lämnar barnen får jag alltid en liten chock efter klockan tre när jag inser att jag inte alls behöver börja samla ihop mig utan har oändligt med tid över. Doer:n kickar in och vill göra allt, vilka ska jag boka in möten med? Vad har jag för jobb som jag inte tagit tag i? Vem vill äta middag? Vad finns det för spa-handlingar kvar? Ska jag träna? Köpa hem en ny bok? Möjligheterna blir oändliga. 90% av mina barnfria dagar är ju redan bokade till sommaren men så ibland kommer det en sådan här kväll. Jag har nog aldrig åkt hem vid sex någon gång och gjort inget. För mig är det slöseri på tid. Det finns för mycket roligt.

Vad blev det då? Lugn träning, en massa stretch och middag på Tako med en vän som slutade alldeles för sent. Kall chablis och sashimi är inte helt fel en måndag kväll!

 1. Men snälla….det finns typ inget ”göra ingenting”. Man kan inte göra ”ingenting”. Tänk på det…. skriv gärna om du är en av dem som gör ”ingenting” för jag kan inte komma på en enda grej som är ”ingenting”. Om man så ens sätter sig och stirrar in i en vägg så är ju det att ”göra” något. Allt beror väl på vad man prioriterar och som man anser berikar ens liv? Om man nu vill/behöver/kan åka hem och sätta sig på soffan så är det inte slöseri med tid. Allt beror på hur man själv vill prioritera. Men du i princip skuldbelägger folk som ”gör ingenting”. Alltså folk som inte gör saker som du anser är bra att prioritera. Synd….! Ps. Jag vet att detta är din blogg och du skriver vad du vill, men du har ett visst ansvar i att inte ge folk dåligt samvete över sina egna liv när du har så många följare. Sen kan du hålla på med dina ”bloggvågor” till höger och vänster, men tänk på alla du kan påverka. Tänk på hur folk mår av att läsa ett visst inlägg. Du får gärna använda din affärsstrategier med bloggvågor, jag fattar det, men ändå behöver du fundera några varv på hur folk mår av de inlägg du publicerar. Man vill inte gå in här och få dåligt samvete över sitt liv, det tror jag ingen vill.

  1. Den enda som skuldbelägger någon är en själv. Du väljer själv din egna reaktion. Du väljer att få dåligt samvete. Jag är ofta hemma och gör ingenting. Inte ett uns av dåligt samvete. Bella skriver inte att det är
   Fel utan att det inte fungerar för henne.

  2. Jag förstår hur du menar men kan ändå känna att om man mår dåligt över hur man lever sitt liv genom att läsa en bloggar en person man inte känner då borde man sluta läsa bloggen och må bra istället. Vi människor har ett eget ansvar också, precis dom Bella har ett ansvar gör sitt luv och ta hand om sig på bästa sätt så har vi andra medmänniskor det också. Det är inte på hennes ansvar. Alla influencers visar upp ett tillsynes 99% problemfritt liv. Och även privatpersoner gör det på sociala medier,nästan allt nuförtiden på sociala medier är yta oavsett om du är influencer eller vanlig dödlig 🙂

  3. Jag tror att det ligger mer hos en själv hur man mår av vissa inlägg. Vissa vill ju knappt besöka Instagram på grund av den ångest det ger. Då gäller det att rannsaka sig själv gällande varför man känner som man göra. Jag till exempel skulle ALDRIG ta åt mig av denna typ av inlägg. Därför att jag helt enkelt inte vill göra saker hela tiden. Jag tror att de som får dåligt samvete är de som inte kan göra roligare saker och de som redan har dåligt samvete över att de tror att de är ”lata”. Detta har inget med Bella att göra. Love.

  4. Jag är precis likadan som hon, tycker också det är slöseri med tid att ha saker o-inbokade, men tror varken hon eller jag tycker det gäller någon annan människa än oss själva.

 2. Ja, vad ska man säga… Att vara ensam med dina tankar kan vara värdefullt. Ständigt springa ifrån eller emot något…

 3. Haha, jag är helt motsatt! Blir helt koko i kroppen om jag hela tiden måste göra nåt! Älskar å bara va hemma å göra just INGET! Tror det handlar mer om att man är förnöjd med sitt eget sällskap, och behöver inte ständig bekräftelse från andra. Klart det är kul å göra grejer ibland, som förra veckan hadde jag flera grejer inbokade. Men det tar så mkt energi. Så nu den här veckan blir det mer slappa av! Tråkigt för dig att du känner att du inte kan slappna av i ditt eget sällskap.

  1. Alltså jag tror inte det handlar om att man inte kan slappna av i sitt eget sällskap, snarare att man får energi av olika saker. Jag är precis som du, blir galen av måsten och vill gärna ha inbokat att göra ingenting. Men tror inte att det handlar om bekräftelse eller något sånt, att Isabella inte kan vara själv. Ingenting är svart/vitt, i och med att alla är olika så är det ju inte så enkelt att bara kategorisera och bara för du och jag fungerar liknande måste Isabella vara en motsatt och därför vet vi hur hon funkar. Att läsa en bok är ju att vara ensam och trygg med sig själv. Får för mig att det är väldigt få som när de är ensamma bara ligger och stirrar ut i intet och tänker, de flesta kollar väl en serie/film, läser, surfar, bläddrar i tidningar, målar vad det nu är, men man gör ju något.

   Jag har alltid önskat att jag var lite mer som Isabella, som tycker om att ha mycket på gång, men det är så svårt att orka det. Jag personligen beundrar det draget, samtidigt som jag, efter många försök, istället njuter av att göra så lite jag kan när jag får chansen och istället läser hemmet blogg med största intresse. 🙂

   1. Det har medhur introverta vi är som människor. Alla befinner vi oss någonstans på skalan mellan extrovert och introvert. De som är mer introverta får energi av att vara själva, de mer extroverta av att vara med medmänniskor. Vi kan inte göra om oss till att bli mer av det ena förvi kommer alltid att ha ett grundläggande sätt att få energi, men vi kan hitta strategier för att klara oss bättre i de lägen som är ”onaturliga” för oss. En introvert kan lära sig att konversera jättebra men det kommer ändå ta energi. En extrovert kan lära sig att vara hemma själv men behöver fylla på med social energi efteråt. Ingen idé att se ner på den som är annorlunda och heller ingen idéatt försöka ändra sig. Jag tror också att vi är mer eller mindre intro/extro I olika situationer och ingen är 100% bara det ena.

  2. Håller med, är exakt likadan..mår dåligt om ja inte får va hemma och bara göra inget 😀 Gillar att träffa folk och komma ut och göra saker men med måtta 😛

 4. Det såg ut som du och en Bernadotte hade väldigt trevligt igår, mycket skratt från ert bord. Hade så gärna velat höra av som sas! Modigt av er tjejer att ses på ett sådant offentligt ställe men ni måste väl också få ”gå ut”. Vad vacker hon är förresten! Strålade om henne

  1. Varför skriva sådana detaljer? Hade hon velat att vi skulle veta vem hade hon skrivit det. Jag tycker det är respektlöst mot begges privatliv 🙁

 5. Det lät som en riktigt bra kväll. Det gäller att ta tillvara på alla tillfällen och middag med en vän är alltid kul!

 6. Jag upplever lite samma känsla idag. Hade beräknat förlossningsdatum idag men inte känt minsta tecken på att det tänker dra igång. Så nu sitter jag här med en extra ledig dag, eventuellt flera. Känns både skönt och lite trist. Vad borde jag passa på att göra nu som jag inte kommer ”kunna” göra sen med en nyfödd?

  1. Vila, njut av att äta i lugn och ro. Ta ett långt skönt bad och ta hand om kroppen på det sätt den förtjänar för snart blir allt annorlunda. Inte sämre men annorlunda och fantastiskt på ett annat sätt. Dock med mindre tid och alltid med sällskap 🙂

  2. – Spaa! Antingen åk bort om du har möjlighet eller gör det hemma! Fixa och sköt om dig till max.
   – Duscha länge, gör hårinpackning, ansiktsmask, raka benen, osv.
   -Baka och laga matlådor
   -Förberedd hemmet/storstäda

   Nu har jag inte visserligen barn men jag tror en själv och maten hemma kommer i skymma undan med bebisar. OCH hemmet.

  3. SOVA!! Gick över 12 dagar och jag sov/vilade så mkt det gick. Kanske känns tråkigt men det är välbehövligt efteråt. Lycka till med allt 😀

 7. När jag är icke-gravid är jag precis likadan ;)Stor igenkänningsfaktor ”slöseri med tid” 😉 Hatar att ha en sysslolös kväll, go for it! Nu när jag är gravid är jag som en zombie efter jobbet och märker knappt att tiden går innan jag somnar… det är skönt iblnad.

 8. Många här borde läsa boken ”omringad av idioter” så förstår man sig på olika personlighetstyper bättre än att direkt säga att de är dumma i huvudet för att de inte är som du. Isabella är en typisk röd person (av vad hon visar i bloggen) och behöver fart hela tiden. Alla olika människotyperna behövs. Och det kan jag i och för sig sakna av Isabella också…förståelse för andra typer än hon själv. Ibland kan man nästan läsa mellan raderna att hon ”ser ner” på de andra ”latmaskarna”. Men alla människotyper besitter bra egenskaper, om världen bestod av röda framåtsträvande människor enbart skulle det inte funka, gröna, blå och gula behövs lika mycket. Framgång, makt och pengar drivs inte alla av. En del är nöjda med andra saker och så måste det få vara.

  1. Verkligen så sant! Jobbar som chef och det har förbättrat mig så mycket efter att jag kunnat göra testet på mig själv samt fungera på hur mitt team är och vilka färger de har. Det var en viktig insikt för mig att förstå att det som jag som röd upplever som positiva egenskaper (-effektiv, tar snabba beslut, handlingskraftig mm) kan den som är en motsats-färg uppleva som negativa (-dominant, opersonlig mm). Att samma egenskaper kan ses som positiva eller negativa beroende på vem som tittar. Jag förstår människor bättre nu. Det känns ofta som en indirekt liten pik mot alla som inte vill springa genom livet i 110 utan njuter av att serie-titta på en Netflix hela kvällen, men alla är vi ju olika.

   1. Skönt med denna kommentar! Jag gillar Bellas blogg men ofta nu för tiden ger den mig ångest, jag älskar att bara ligga hemma i min säng, se på serier på Netflix, läsa saker på datorn, ta en låååång dusch, dricka te – det är en perfekt kväll för mig, och gör så jag blir utvilad inför nästa dag med sociala möten, jobb och träning. Utan långa lugna kvällar hade jag mått dåligt psykiskt. Undrar också om Bella vet om att många människor runt om henne njuter av sådana kvällar lika mycket som hon njuter av tempo, människor och sysslor? Eller om hon bara klassar större delen av hennes omgivning och läsare som ”lata”. Tror inte båda hennes barn kommer ärva ADHD-genen eller hennes personlighetstyp, så man kan ju hoppas hon inte står och bankar på dörren om 10 år och gnäller på sina tonåringar för att dem chillar på rummet… VISSA ÄLSKAR DET!

 9. Vad är det för skillnad på att sitta och äta på en restaurang eller att äta hemma? Du har ju en kock som kan trolla fram massa spännande? Vad är det för skillnad på att gå på spa och ta det lugnt eller att ta en dusch och ta det lugnt hemma? Att åka hem är väl ingen slöseri med tid ändå. Låter mera som om du inte är 100% bekväm med att vara själv hemma i ditt hus för mycket. Och det är okej det med! 🙂

  1. Det är väl ändå en väldig skillnad på att gå ut och ta ett glas och en middag med än vän än att äta ensam hemma, även om det finns mat förberett. Det är väl jättetrevligt att gå ut och vara social. Och vad det är för skillnad på spa och hemma, vart ska jag ens börja. De har inga spabehandlingar hemma. Ingen massage eller något annat. Finns massor man kan få på spa som man inte får hemma med duschen och sina hemmaprodukter. Att gå ut och äta på en bra restaurang med en vän eller spa är lyx för alla människor, något lite extra. Och så är det även för de som har råd och möjlighet, gillar man att göra det när man är barnfri så är det ju inget konstigt. Isabella har pengar och hon har hög energinivå. Hon och alla andra vet ju att hon har svårt med att sitta still och varför. Vissa är bara så. Men både middag och spa är ju lugna aktiviteter det med. Hon lever ju som hon trivs, gör det hon känner, och det är inte samma som andra kanske känner att hon borde känna. Hon gillar att greja och fixa hemma i badrummet, läsa, hon har ju sina vardagar med barnen. Att hon vill passa på att göra saker när hon har ledig tid det kan man ju analysera om hon har svårt att njuta själv hemma, om man nu ska sitta och spekulera. Som sagt, inget av det är ju något fel i i alla fall. Men det är definitivt skillnad på middag ute och träffa en vän och middag ensam hemma, och badrummet vs spa, för mig är det i alla fall lite som natt och dag. Isabella försöker ju dessutom medvetet få in mer tid med vänner som hon känt att hon varit dålig på innan. Känner man att det är skönt med en hemmakväll ensam hemma så kör man en sån, det händer att hon gör det när hon känner för det. Känner man inte för det utan vill passa på att hitta på nåt en kväll som är helt obokad så är det väl helt logiskt det med. Hon har inte all världens tid att hitta på precis vad hon vill och en sån här kväll kändes onödig att slösa borta hemma för henne. Det rör väl vare sig dig eller mig, vad gör det vad hon prioriterar för nåt.Jag skulle säga vad roligt för dig och hopas du hade kul. Att sitta och analysera över att hon inte känner sig 100 % bekväm själv i sitt hus, ja det kanske stämmer jag har faktiskt ingen aning. Känns helt ointressant att sitta och gissa om det. Låter som hon har det bra och fått en kväll precis som hon ville ha. Inget mer med det.

   1. Du missade ju hela min poäng. Hon skrev att hon inte ville göra ingenting utan hellre äta med en vän eller gå på spa. Att göra det hemma eller ute är väl lika mycket ingenting isåfall för du gör ju alltid någonting. Oavsett under vilket tak du befinner dig. Hon kanske blir rastlös av att vara hemma men så mycket mera ”någonting” skulle jag nog inte säga att det är. Vad gör du på ett spa? Tar det lugnt. Vad gör du framför en serie efter en dusch? Tar det lugnt. Vad gör du på en restaurang? Äter god mat. Vad gör vi vid ditt köksbord? Äter god mat.

  2. Jag tror fröken Lisa inte gått på restaurang eller spa.
   Möjligen på något billigt skit.

   För det är stor skillnad på att äta hemma och äta på en fin restaurang. Samma sak med spa

 10. Å vila ut hemma är väl inte att göra ingenting. Att få andas ut, ta ett bubbelbad. Mysa i soffan med en kaffe och bok. Jag tror det är viktigt för de flesta människor att få sin egen tid hemma. Å kalla det slöseri att slappna av är väl lite elakt sagt. Tror folk går inn i väggen av å inte göra det och alla som vill slappna av med ett bubbelbad hemma ska inte känna som att dom slösar med sin tid.

 11. Jag fattar helt hur ud känner, jag kände också så tils jag vände på perspektivet och började se tiden med mig själv hemma som en investering istället för slöseri. Det är ju inget annat än vad det är så vi behöver själv välja vilket perspektiv vi vill ha.

 12. De perioderna när jag har kalendern så där fullspäckad, så brukar det handla om att jag undermedvetet flyr från något. För mig är det ett friskhetstecken att kunna åka hem EN kväll i veckan och bara chilla utan ångest eller stress över det :). Men vi är alla olika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..