#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
februari 11 2018 at 17:53

Min första princip

Jag la mig i badet på hotellet idag och fortsatte att läsa Ray Dalios Principles. En av de bästa böckerna som jag har läst. Jag har klurat på mina egna principer i livet och jag har börjat anteckna ner men jag behöver mer tid för att låta antalet växa fram. Jag har insett under bokens gång att jag är rätt principstyrd. Jag har mina arbetssätt som jag alltid har som grund för hur jag agerar och jobbar.

Här kommer min första princip: 

Lär dig att spurta och bromsa in, men framför allt de optimala förhållandet i mellan. Då förbättras din snitthastighet. 

Jag landade i den nu när jag har tränat sedan årsskiftet. Min favoriträningsform är att springa intervaller, inte så konstigt med tanke på att det är ju så jag lever. En av mina största styrkor är min förmåga att lägga in i växel och springa väldigt väldigt fort. Jag är född doer och har jobbat upp ett tempo i mitt liv. För ett tag sedan skrev jag att jag tror att jag jobbar snabbare än de flesta. Det var något som många blev sura över men jag menade ju inte direkt att jag personligen skriver dubbelt så många mail på en dag utan jag är duktig på att delegera till andra och snabbt få saker i rullning. Som entreprenör insåg jag snabbt min begränsning i dygnets 24 timmar. Redan som 16 åring tog jag med en assistent till skolan för att effektivisera, jag varvade lektioner med jobb och hon kunde hjälpa mig med mailen/möten.

Förutom att bygga en organisation som snabbt kan sätta saker i rullning så är mitt egna tempo också avgörande. Jag kanske inte skriver dubbelt så många mail varje dag än genomsnittet men jag vet att varenda timma jag lägger extra på jobbet kommer göra att jag kommer längre fram. När andra drog på hemmafester när jag var yngre satt jag och jobbade, när vissa tittar på serier – Jobbar jag. När vissa scrollar Instagram på kvällarna, jobbar jag till läggning. Att alltid välja jobbet före, och göra det i många år gör att jag såklart ligger före andra 27 åringar. Jag har fler arbetstimmar bakom mig.

Men lika mycket om att spurta själv samt bygga en organisation som spurtar – Handlar det om att lära sig att bromsa in. Jag älskar att få springa så fort på löpbandet att jag knappt klarar av det, men jag vet också vikten av att inte springa för länge, jag behöver sakta ner och gå någon minut eller två trots att jag vill mer. Jag behöver vila, ta mental sats för att  springa igen. När jag blir duktig på intervallerna kommer min snitt-hastighet att öka och nu pratar jag inte bara om löpbandet utan i jobbet också.

Många är duktiga på att spurta i sin karriär men orkar inte långsiktigt. Det gäller att hitta sin personliga relation till spurta och bromsa, något som är hållbart för dig – Det kommer leda till att du ökar ditt snitt. Att leva efter det här är en av mina viktigaste principer.

99 Kommentarer

Therese

Karriärsmässigt kanske du ligger före andra 27 åringar, Ja! Men det betyder inte att vi inte jobbar och ligger på latsidan eller ligger och scrollar på Instagram. Det är det minsta jag gör. Jag har inget 12 miljonersföretag och vill inte ha det heller, jag är nöjd med mitt liv med min vanliga svenssonlön och familjeliv. Jag behöver inte ha någon som sminkar mig det hinner jag med ändå med 3 barn. Som sagt du kanske ligger före jobbmässigt men inte som mamma. Syftar på att du prioriterar bort dom ganska ofta. Du jobbar som en galning nu, men om 1 år då? Har du gått in i väggen då mån tro? Sånt kommer som en blixt från en himmel ska du veta. Gillar inte din syn på livet ibland. Det går att jämföra folk om allt. Du har dina fördelar även nackdelar som en vanlig Svensson väger upp istället. Inte snällt inlägg måste jag säga. Väldigt ego. Jag väljer att leva livet och ha kul och inte leva för mitt jobb. Ingen som tackar mig för det jag gör ändå så. Mitt prio1 är att leva och ha kul, man lever bara 1 gång och vet aldrig när livet tar slut. Känns som du hånar människor ibland.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *