Min första princip

Jag la mig i badet på hotellet idag och fortsatte att läsa Ray Dalios Principles. En av de bästa böckerna som jag har läst. Jag har klurat på mina egna principer i livet och jag har börjat anteckna ner men jag behöver mer tid för att låta antalet växa fram. Jag har insett under bokens gång att jag är rätt principstyrd. Jag har mina arbetssätt som jag alltid har som grund för hur jag agerar och jobbar.

Här kommer min första princip: 

Lär dig att spurta och bromsa in, men framför allt de optimala förhållandet i mellan. Då förbättras din snitthastighet. 

Jag landade i den nu när jag har tränat sedan årsskiftet. Min favoriträningsform är att springa intervaller, inte så konstigt med tanke på att det är ju så jag lever. En av mina största styrkor är min förmåga att lägga in i växel och springa väldigt väldigt fort. Jag är född doer och har jobbat upp ett tempo i mitt liv. För ett tag sedan skrev jag att jag tror att jag jobbar snabbare än de flesta. Det var något som många blev sura över men jag menade ju inte direkt att jag personligen skriver dubbelt så många mail på en dag utan jag är duktig på att delegera till andra och snabbt få saker i rullning. Som entreprenör insåg jag snabbt min begränsning i dygnets 24 timmar. Redan som 16 åring tog jag med en assistent till skolan för att effektivisera, jag varvade lektioner med jobb och hon kunde hjälpa mig med mailen/möten.

Förutom att bygga en organisation som snabbt kan sätta saker i rullning så är mitt egna tempo också avgörande. Jag kanske inte skriver dubbelt så många mail varje dag än genomsnittet men jag vet att varenda timma jag lägger extra på jobbet kommer göra att jag kommer längre fram. När andra drog på hemmafester när jag var yngre satt jag och jobbade, när vissa tittar på serier – Jobbar jag. När vissa scrollar Instagram på kvällarna, jobbar jag till läggning. Att alltid välja jobbet före, och göra det i många år gör att jag såklart ligger före andra 27 åringar. Jag har fler arbetstimmar bakom mig.

Men lika mycket om att spurta själv samt bygga en organisation som spurtar – Handlar det om att lära sig att bromsa in. Jag älskar att få springa så fort på löpbandet att jag knappt klarar av det, men jag vet också vikten av att inte springa för länge, jag behöver sakta ner och gå någon minut eller två trots att jag vill mer. Jag behöver vila, ta mental sats för att  springa igen. När jag blir duktig på intervallerna kommer min snitt-hastighet att öka och nu pratar jag inte bara om löpbandet utan i jobbet också.

Många är duktiga på att spurta i sin karriär men orkar inte långsiktigt. Det gäller att hitta sin personliga relation till spurta och bromsa, något som är hållbart för dig – Det kommer leda till att du ökar ditt snitt. Att leva efter det här är en av mina viktigaste principer.

 1. Det är smarta principer, håller med! Och precis som du ligger före de flesta 27-åringar om du bara jämför dig med andra företagare ,(det finns 27-åriga hjärtläkare som doktorerat!,) så finns det 23-åringar som ligger före dig,t.ex. Andrah Farhad. För mig är framgång liktydigt med att vara lycklig på alla plan i livet. Men du handlade inlägget bara om framgång i företagande, jag vet.

 2. Sjukt intressant läsning. Jag håller med dig men förstår ändå inte helt hur du klarar av det. Att arbeta konstant i alla ”slöpauser” skulle jag nog inte orka med. När jag tex kollar på tv och de blir reklam så tycker jag det är härligt att scrolla instagram istället för att skriva agenda till personalmötet. Skulle bli stressad av att leva som du, men det är ju FANTASTISKT att du klarar av det! :*

 3. Älskar denna bok. Begrundar mina principer för tillfället, men de behöver definitivt mer tid att utvecklas. Är bara i början av min karriär men stolt att vara direktör på ett marknadsföringsföretag i London vid 30 års ålder!

 4. När du pratar om arbetstimmar, räknas även din styling, sminkning, manikyr och pedikyr in i dessa ”arbetstimmar”? Du skriver ”Medans andra scrollar på instagram så jobbar jag”. Ja Blondinbella, Medans du får naglarna fixade så jobbar dessa ”instagramscrollarna”. Medans du fixar ditt hår, tränar mitt på dagen, testar lite outfits och blir sminkad så jobbar dessa ”instagramscrollarna”. Klart du måste jobba ikapp lite på kvällen, när alla andra väljer att titta på lite serier.

  1. +1

   Isabella, du har ju ”tid för reflektion” som du ska benämna det istället.. för att det ska låta lite finare.

  2. Fast det är precis tvärtom. Hon har någon som sminkar henne, fixar håret och stylar henne för att kunna arbeta även under den tiden.

 5. Fast när man säger att många är bra på att spurta men sen inte bromsa och orka långsiktigt. Du bet ju bara om det gäller dig om 2” år, du har ju ingen aning om ifall du kommer orka långsiktigt när du är 27 år och haft ditt företag så här framgångsrikt ett par år. Du är väldigt snabb med att ta för givet att just du kommer orka i denna takt men du vet inte.

 6. Jag är disciplinerad person och håller väldigt hårt i vissa vanor, det är inte många som är det idag. Jag älskar rutin om man kan få till det (när man inte jobbar ihjäl sig). Dessutom älskar jag att vara spontan ibland. Just nu försöker jag få en balans i livet och jag kommer att hålla hårt i min princip att säga nej till extra jobb som jag själv inte vill ha men blir ibland tvingad till av chefen för att de inte har folk. Så detta har jag att öva på framöver 😉 just nu dricker jag te och kopplar av med en film. Trevlig söndag.

  1. Ja hon driver mångmiljonbolag när många inte ens
   vet vilken utbildning de skall studera. Hon har hunnit vara gift, har två barn & klarar att rodda ett 12 miljoners hus + andra tjänster runt detta på egen lön, det ÄR imponerande.

   1. Att ”hunnit vara gift” skulle vara något positivt håller jag dock inte med om. Är själv skild o omgift. Och mycket i mitt liv är jag stolt över. Men att nan hann gifta sig för att sen tvingas inse att man behöver skiljas är nog ingen bedrift. En livserfarenhet, javisst. Men inget som nu inte vem som helst skulle hinna med. Vem som helst kan ju gifta sig idag och skilja sig imorgon.

 7. Varje gång jag hör vänner, bekanta och människor överlag prata om dig så pratar de aldrig om din karriär. De pratar om din nya vikt, ditt nya utseende, din skilsmässa och att du prioriterar bort dina barn. Att de pratar om dig är ju givetvis bra. Minns att förr pratade ”alla” om hur stark, cool, förebild och dig själv du var. Hoppas det blir så igen för det förtjänar du, tror bara folk glömt eftersom ytan känns så polerad. Är det för att man måste vara smal och perfekt sminkad för att slå igenom/sälja produkter utomlands? Vore kul med ett inlägg om detta. Heja dig och alla kvinnor 🎉

 8. Många inlägg handlar numer om hur du drar paralleller med andra, hur du är ”snabbare”, ”effektivare”, ”du vet”… ”Andra drar på hemmafest medan du jobbar”. Du ligger ”såklart före andra 27-åringar”. Har läst din blogg i princip sedan start, men denna utveckling tycker jag är tråkig (nästan på snudd till jobbig). Varför ska allt jämföras? Varför ska man framstå som mer än någon annan, varför är det av vikt? Varför räcker det inte med att vara bra utan jämförelse? Vad hände det med att alla är bra och duger?

 9. När var det du fick dina magsår? Gissar före du hade insett detta samband. Eller var det till och med då det gick upp för dig att du var tvungen att lägga om tempot?

 10. Hej! Kan inte du be din MUA skriva ner vilka produkter hon använder när hon sminkar dig? Och en video på hur ni stylar håret på olika sätt! Vore väldigt kul att se 🙂

  Du är en inspiration ❤️

 11. Jag vet inte vem du jämför dig med men många 27-åringar har på andra plan kommit mycket längre än dig. Det handlar om vad ens mål är. De flesta har inte som mål att vara frånskild 2-barnsmamma i karriären vid 27. Jag har vid 27-års ålder inte en tanke på att ens dejta, barn är jag fortfarande inte redo för. Däremot hade jag bott och studerat i flera olika länder, tagit en Master i statsvetenskap och fått jobb på en ambassad. Jag talar fyra språk och är på god väg i min diplomatkarriär. Ditt liv går inte att jämföra med mitt och jag förstår inte vad du tror att du får ut av att jämföra ditt liv med andras? Ditt mål är inte mitt mål och inte någon annans mål. Ditt liv är väldigt långt från vad jag strävar efter och att bo i Stockholm med två barn och tvingas lägga timmar på styling och utseende varje dag är en mardröm för mig.
  Det är bra att du är nöjd med ditt liv, men försök inte få det att låta som att alla strävar efter ditt liv.

  1. Jag håller verkligen med dig! Jag har kämpat mig igenom en akademisk utbildning och har en nyfödd son och partner. Detta gör att jag tycker att jag ligger före andra 27åringar. Så tycker kanske de flesta som har uppnått något de vill. Fel av dig Isabella att anta att dina mål är allas mål, jag skulle inte vilja ha ditt liv 🙂

 12. Du är en arbetsnarkoman och de har vi alla förstått. Jag tycker mer synd om dig än avundas tyvärr. När du blir gammal och inser hur mycket tid du lägger på arbetet istället för tex barnen, familj, vänner, så kommer du ångra dig. Pengar är inte allt… Framgång är inte allt… Önskar någon kunde få dig att förstå det. För jag får ont i magen av att läsa detta inlägg. En annan gör allt för att få en ledig dag med barnen, trots att jag förlorar timmar och pengar. Livet är inte att arbeta, utan du måste arbeta för att kunna leva. Försök förstå skillnaden..:(

 13. Jag tänkte först att ”jag har nog inga principer”. Men eftersom du skrev om hur dina kvällar ser ut, kom jag på att det har jag nog. Helt enkelt att göra de val jag kommer att må bra av, på kort och lång sikt, mentalt och fysiskt. Jag är en sån ”klassisk” person som är duktig på att ta hand om familjen men behöver jobba på att prioritera mig själv.

  Samtidigt tycker jag priorteringen har blivit tydligare sen jag fick barn. Jag har mindre egentid, men använder den bättre. Jag tränar men kortare och på högre intensitet. TV-serier och sånt går bort, medan jag prioriterar läsning. Jag tycker att din blogg är inspirerande men följer även ex Olga Rönnberg på Instagram, det är en annan slags inspiration helt enkelt. 😊 Jag älskar mitt jobb men uppskattar att jag har min fritid.

  Så det får gå som nån form av princip. Det viktiga är väl att inte lägga nån värdering i det så att man framställer andras val som sämre.

 14. Själv är jag lite långsam och eftertänksam, blir dock ofta kontrollerat och med bra kvalitét när jag slutför något. (Innan någon eventuellt kritiserar ev skrivfel i denna kommentarer så är den liksom inte särskilt viktig för mig). Chef i offentlig sektor. Lugn hemma är jag också… vad jag vill säga är väl att jag inte tycker att hastigheten är högst prio när det gäller utvecklingsarbete. Springa som en galning, men om man genom eftertänksamhet inte gör lika många missar som en spurtare, undra om det inte går jämt ut i effektivitet då. Plus att det är snällare mot hjärtat att inte spurta hela dagarna, varje dag.

 15. Väntar på att första intervallen tar slut. Vad du hittar på då. Följt bloggen några gånger i veckan sen du gifte dig, och har inte sett skymten av mental vila nånstans. Även om vi inte får veta allt via bloggen, så lever du här, varje dag. I låtsasvärlden, för att öka försäljning, få mera kommentarer, påverka. Jag kan ha helt fel, du kanske är den första som kan köra full fart motorväg livet ut.

 16. Men när du säger att du ligger före andra 27-åringar, vad är det du mäter då? Rent ekonomiskt?

  En 27-åring med dålig ekonomi skulle ju potentiellt kunna ligga före dig på andra plan, om du förstår vad jag menar?

  1. Precis! Många är färdiga läkare som 27 år i går. Gått på universitetet och sedan pluggar ( eller jobbar om du inkluderar allt som jobb) efter heldagar och praktik. Dom har hunnit långt också tex….

 17. Intressant det där med dina principer. Haha.. Men det knasiga är att jag har så svårt att förstå vad du faktiskt jobbar med just för att du säger att du lejer bort till alla runt omkring. Vad finns kvar för dig att göra då, förutom att skriva ca 2 blogginlägg om dagen?För jag tänker att det är Simon som sköter alla dina kontakter och pressar ihop ditt schema med intressanta människor som får med på foton under luncher och liknande. Du är creative director och dirigerar utseende på Löwengrip men så får jag ändå känslan av att Hanna är den som håller i bollen på nåt vis. Och ibland poppar det upp en bild där du har en inkorg på typ 19 tusen mail i inkorgen. Vad vill alla dig tänker jag då? Eller det är bara för att ditt namn syns på löpsedlarna och i tidningarna som det hela tiden skickas meddelanden? Och så har du ju så många bolag, improviserar du var du lägger fokus eller kan faktiskt någon av dina kollegor komma och säga – nu får du fixa det här Isabella för vi väntar på dig? Jag har så svårt att se ditt arbetssätt, det känns så luddigt på nåt sätt även om du talar om det i principer. Det hade varit intressant att höra mer kring ditt arbetssätt, inte bara vad som får dig att fortsätta köra utan VAR det faktiskt är du lägger krutet? Sedan Pingis kom in i bilden känns det som att det blivit sjukt mkt mer fokus på PR och strategi för ditt varumärke, så visst, även om du är ditt varumärke så känns det som att de runt om dig har hjälpt dig att lyfta ännu mer de senaste åren, vilket så klart möjliggör för ytterligare framgångar framöver. Du får gärna berätta mer, om jag är ute och cyklar eller om det är teamet runtom dig som också är grymt duktiga. Sen hade det så klart varit intressant och höra om du aldrig tröttnar på dig själv som varumärke, att jämt stå i skottgluggen. Alla verkar ju ha en åsikt om Isabella Löwengrip men finns det verkligen någon som egentligen vet vem hon är? Personen bakom allt det här? Och sist men inte minst, den klyschiga frågan, vart trodde du att du skulle ta dig när allt började? och har pengar alltid varit drivkraften till att fortsätta lika slagkraftigt, alltid? Jag menar, du har ju ofta hänvisat till att ostabila uppväxtförhållanden har gjort att det har varit nåt du sökt som trygghet. Intressant läsning oavsett!

  1. Exakt det jag tänker – allt låter så luddigt även om Isabella talar om principer hela tiden. Hur går det till i praktiken?

   1. Har också funderat över det, skulle verkligen vara så intressant att få höra hur det går till i praktiken och vad dina arbetsuppgifter på en dag kan vara etc! Kram

 18. På samma sätt kan jag tänka att jag har fler familjetimmar bakom mig, För det är det jag prioriterat. Skulle jag jobbat mest av alla jag känner skulle jag nog känna mig lite ledsen. Så det beror helt på vem man är som person, och vem man jämför med.

 19. Så bra läsning! Detta peppade mig på något sätt, blev så inspirerad. Skriv gärna mer om dina principer! Tack för en alltid så bra och innehållsrik blogg. Kram!

 20. Förstår inte ditt behov av att behöva jämföra dig med andra 27-åringar? Skulle säga att många andra 27-åringar ligger före dig på andra plan i livet, till exempel när det kommer till att slutföra gymnasiestudier och ev. påbörjat/avslutat högre studier.

 21. Att du arbetar hårt betvivlar jag inte ett ögonblick.
  Jag betvivlar inte heller att du är en doer.
  Däremot har jag lite svårt för det där ”när andra kollar Instagram så jobbar jag hårt”…
  Så kan det förstås vara i vissa sammanhang, men långt ifrån alla hinner titta på serier och Instagram om kvällarna.
  Du är inte den enda som jobbar hårt så att säga.

  Många som arbetar inom t.ex. vård, skola och omsorg har ingen chans att hinna med att slinga håret, träna eller äta långa luncher på arbetstid. Jag som jobbar som sjuksköterska får ibland vara glad om jag hinner ta en macka på stående fot som lunch… Eller ens hinna gå på toa. Patienterna måste gå före.

  Och när jag kommer hem finns ingen där som servar med städ och middagslagande. Säger inte detta för att på något sätt jämföra vem som har det värst, men önskar bara att du kunde sluta tro att du jobbar hårdare än alla andra…

   1. Förstår inte att samhället inte prioriterar sjukvårdspersonal ! Ni är hjältar !
    Har en bekant 28 år sjuksköterska utan familj och barn som känner sig tvungen att gå ner i arbetstid för att inte bli utbränd !

    Att bli sminkad och stylad när man jobbar känns ganska meningslöst när ni räddar liv !

   2. Stort tack Anna, Gunilla och Bath. ´

    Att ta hand om andra så de får uppleva en bättre hälsa är inget glamouröst på något sätt, men man får så mycket tacksamhet tillbaka, så det är alla gånger värt det.

    Kram

 22. Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att man ska lyckas. Du har en stab som h jälper dig. Oavsett så verkar du vara ömjuk

  Glöm bara nte att du måste bra i själen.

 23. Duktiga Isabella. En sak undrar jag över…hur kommer det sig att alla böcker du säger dig läsa ser helt ”otummade” ut? På bilderna ser böckerna helt olästa ut, ser inte ut som om någon vänt ett blad i dessa böcker. Min erfarenhet är att böcker i dag (särskilt pocket) snabbt ser lite nötta ut när man läst dem…Fast med tanke på hur mycket du har att stå i så förstår jag att du kanske inte hinner läsa en bok pärm till pärm…

 24. Grattis, ytterligare ett provocerande inlägg från Isabella. .”När vissa scrollar Instagram på kvällarna, jobbar jag till läggning. Att alltid välja jobbet före, och göra det i många år gör att jag såklart ligger före andra 27 åringar” suck!

  1. Varför provocerar det? Jag tycker hon har 100% rätt i det hon skriver.
   Är 20 år äldre och ser exakt vad hon menar. Ser också att hon retar upp er som inte håller med – men varför? Om man blir så provocerad av en annan människa så borde man kanske fundera på var DEN känslan kommer ifrån.

   1. Ja det är ju uppenbarligen en klick som blir provocerade av Isabellas inlägg.
    Varför? För att ni känner er sämre? För att ni tror att Isabella tycker att ni är sämre?

 25. Jag håller inte heller med om att du skulle ”ligga före andra 27-åringar”. Det är ju matematiskt inkorrekt. Ni ligger precis lika, men har använt er tid olika.

 26. Jag tror att det krävs att man är entreprenör för att förstå dig. Jag är inte alls i din klass. Jag kämpar på med mitt lilla företag. Du är en stor förebild för mig, tänk så många nycklar jag saknar dom du har, men jag lär mig med tiden. Jag kämpar på.
  Många skriver att du kommer ångra dig när du är gammal, jag tror inte det. Vi har alla olika intressen i livet. Jag önskar att alla människor skulle kunna gå till jobbet idet måndag morgon och känna att det är bland det roligaste man kan göra. Tänk vilken annorlunda värld vi skulle ha då.
  Mitt jobb är min hobby min hobby är mitt jobb. Jag jobbar alltid men ändå aldrig.

 27. Otroligt stressigt liv. Förstår att det är lockande att tjäna så stora summor pengar men herregud, pengar är inte allt.

 28. Som entreprenör har du ju skaffat jobb åt folk. Det har kanske inte andra 27 åringar hunnit med. En eloge från mig!

 29. Att ta hand om sig själv däremellan är A och O för att få både arbetslivet och privatlivet att klaffa! Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om kampen mot psykisk ohälsa för att visa att det är okej att må bra och dåligt. Att leva är okej, och alla gör det på sitt sätt! Ta hand om er! Kram

 30. Läser du alla kommentarerna Isabella? Du borde göra det för det är så många bra och vettiga tips till dig. Vad jag vet så är det väldigt sällan du svarar tillbaka men du borde ha tid. Skippa och fokusera på långa nya inlägg utan lägg mer tid på att ta hand om oss som läser din blogg.

 31. Jag förstår tankegången du försöker förmedla när du skriver att du ”ligger före andra 27-åringar” men det skulle isåfall innebära att alla andra 27-åringar vill göra precis samma karriärsresa som du och det är ju helt verklighetsfrånvänt. Det uttalandet undervärderar inte bara alla andra unga personers väg i livet, som är en helt annan väg än din, och deras respektive hårda jobb för just sitt livsval utan jag tycker även att det var jäkligt respektlöst att säga så. Såklart är jag oerhört imponerad av dina framgångar inom entreprenörsvärlden men glöm inte att det finns de som inte alls vill leva sitt liv enligt dina principer och som du inte kan jämföra ditt arbetstempo med. Jag själv kände mig personligen träffad som 27-åring och med ett liv som såklart inte alls är som ditt och jag vill komma så långt bort från den världen som möjligt. Har jag då halkat efter i racet efter det perfekta livet? Räknas mängden jobb man lägger ner enbart om man jobbar för framgång och pengar? Nej, jag måste säga att jag blir lite nedstämd av ditt sätt att nedvärdera andras sätt att leva och jobba. Kanske överdriver jag eller missförstår det du skrev men det var så här jag tolkade det.

  1. Hmm, bra reflektion. Jag själv uttrycker mig också som Bella och tränar på att ändra det eftersom precis som du säger, inte är ett race eller handlar om hur ”långt” man har kommit. Det är ju svårt att mäta och mätbarheter ska ju vara fritt från värderingar och bara ses för vad det är: mätbarheter.

   Bra att du lyfter detta på ett bra sätt.

 32. Confidence isn’t walking into a room thinking you are better than everyone else.
  It’s walking in and not having to compare yourself to anyone at all.

 33. Principer? Du har väl inga principer. Du ändrar ju dina oerhört starka åsikter från en dag till en annan. Det som ger mest pengar, blir din princip för den dagen.

  1. Den här kommentarenär så sann. Men jag tror att Bella är en ”röd person” (t.ex. från idioterna bland oss-boken. Den heter vist så på svenska)) och hpn utrycker sina åsikter som om de vore livets sanningar. Sedan.ändrar hon sig lika snabbt och utrycker motsats ådikt och läsare känner sig lurade när det blir helt tvärtom än vad hon just sa.

 34. Ja, och när vissa SJÄLVA sköter sina jobb, hem och sina barn, då sitter du och blir sminkad, blir påklädd, får ditt hem städat, dina kläder tvättade, strukna och inlagda i skåpen, får din mat lagad, får dina halvtidsbarn skötta av personal osv.
  Om det är nån som lever slappt är det ju du, jösses. Du gör ju ingenting varken på ”jobbet” eller hemma.

  En doer? Vad exakt är det du gör?! Du verkar delegera ALLT till andra.

  ”Jobbar på kvällarna”? Med vad då exakt? Radera mail om olika samarbeten? Fundera på nya koladofter till schampon? Klart du måste göra nåt litet ”jobb” på kvällarna, under dagarna gör du ju inte ett jota mer än att bli fotograferad i olika sponsrade outfits.

  Vad är det för arbetstimmar du pratar om, som du har fler bakom dig än andra? Hur kan du inte se att andra jobbar långt mer än dig? 8 h per dag, och sen åtskilliga timmar i hemmet innan man rasar i säng dödstrött. Att hinna titta på nån serie är ren lyx.

  Hur kan du vara så fullständigt clueless om hur vanliga människor lever?

  1. Skrev liknande kommentar men den blev inte godkänd verkar det som… jag håller så med dig. Undrar också vad det är som gör att Bella tycker att hon är bättre än andra som pluggat i 5 år, fixar allt hemma själva och jobbar själva när de är på jobbet, inte delegerar runt saker.

   1. Man måste nog ha väldigt dåligt självförtroende när man tycker att Isabella skriver att hon är bättre än andra?? Var står det??

  2. Att delegera och styra arbetet i rätt riktning med en tydlig vision är väl ändå jobb? Annars vet jag inte riktigt varför vissa har chefsposition och vissa är nöjda över att vara anställda. Samhällsstruktur liksom.

  3. Att delegera och styra arbetet i rätt riktning med en tydlig vision är väl ändå jobb? Annars vet jag inte riktigt varför vissa har chefsposition och vissa är nöjda över att vara anställda. Samhällsstruktur liksom.

  4. Men det är ju det som handlar om att jobba smart. Det är ju bättre att fler gör arbetet än att bara du själv ska sitta på det. Det är lite så man bygger bolag. Fler arbetsmöjligheter och alla får jobba med sin expertis. Det är ju underbart!

  5. Oj sarah. Du får nog blir lyckligare i dig själv och din vardag låter det som. Att bli fotad är ju hennes jobb? Att ge jobb till andra är ju hennes jobb? Vissa är chefer, vissa är VD, andra bara ”vanliga anställda”. Förstår inte hur du inte kan se det? – jag är nog vad du klassa som vanlig människa. Studerar i 4 år, har ett normalt betalt jobb. Likaså min sambo. Men vi har städhjälp, vi har annan markpersonal som fixar våra grejer i huset/trädgården. Vanliga döda kan ju också ha det så.
   Samtidigt så vill jag bara vara en vanlig anställd. Jag cill lägga mig på soffan efter jobb, inte jobba ännu mer. Däremot vill jag inte städa eller laga mat. Så då gör jag inte det helt enkelt

 35. Hej Isabella!

  Tack för att du år efter år låter oss följa din resa, utveckling som entreprenör och som människa, det är så himla inspirerande och intressant att höra om! Varje dag då jag känner mig lite trött eller låg brukar jag gå in här och läsa medans jag sippar på en kopp kaffe, vips så skjuter inspirationen och motivationen i topp! Tack för att du delar med dig av dina tankar kring karriär och kring livet i allmänhet, det ger mig mer vilja framåt mot mina egna mål och drömmar!

  Ha en grym vecka!

 36. Ah, fantastiskt! Vad grymt!

  Finns det några principer du ruckar på? Och när?

  Jag tänker att att hålla sina principer grundar sig i att man har bra självkänsla, egenvärde och självförtroende – och det har ju du eftersom att du håller igång den träningen i din mentala miljö.

  Jag själv kan lätt omförhandla med mig själv och rucka på mina principer, och det är något jag vill träna på att inte göra. Jag hittar på att det är lättare att hålla på sina principer när man har en sån stor organisation att rocka, får då måste du ju ha stöttepelare att luta dig mot och det är dina principer, jag har ”bara” mig själv och mitt frilansande och då vet jag inte om det behövs så många principer, eller så är det det som gör att jag kommer att komma längre? Lite moment 22 i mitt huvud det där just nu.

  Sen tänker jag att det även kan vara bra att inte vara FÖR principstyrd, iallafall för mig, för jag märker att jag då lätt går in i den röda energin och spurtar, delegerar, styr och missar att vara ödmjuk och närvarande. Men det kanske är en balans?

 37. Bry dig inte om all skit folk skriver om dig Bella, du är en fantastisk entreprenör som har gjort livsval som vissa personer helt enkelt inte förstår. Valen i sig är det inget fel på, det som saknas är andra människors förmåga att se bortom sina egna livsval och som anser att dessa är de enda rätta.
  Trångsynthet och avundsjuka kan ingen annan än den som besitter den göra något åt, för oss andra är det bara att släppa och inse att jag är en måltavla som vilken som helst som personen skulle kunna utagera på. Det är inget personligt, precis som när någon skriker på en polis är det uniformen som attackeras, inte människan.
  Jag hejar på dig och beundrar din företagsamhet, du är en förebild för en hel generation kvinnliga entreprenörer!

 38. Fasen vad bra skrivet och vilken bra liknelse! Inte konstigt att du har större framgångar än de som inte lagt i närheten av alla timmar du har gjort. Entreprenörskap handlar många gånger om att orka, vara envis, aldrig ge upp och jobba mer än andra. När man sedan glider runt på en räkmacka och får hjälp med pjäxorna på skidresan rasar avundsjuka Sverige. Kan slå vad om att ingen i den bittra skaran har jobbat lika mycket som du.

 39. Hej Isabella, Du måste kanske läsa igenom vad du skriver och hur det du skriver förmedlas och framstår för min fråga är bara hur menar du nu? På vilket sätt menar du att du ligger före? Rent ekonomiskt? Kul för dig att du älskar jobba o kanske har mer pengar på banken än tex mig som är 30, men jag ser inte livet som du gör kanske. För mig är inte livet bara pengar och jobba utan om endast att leva och vara lycklig med ditt egna liv oavsett hur du lever det. Sen är tex inte ditt sätt att leva bättre eller sämre än någon annans. Alla är olika och väljer olika och därmed lever olika. Jag anser inte att du Kommit längre än någon annan för livet du har. Jag hade personligen inte trivts leva så som du gör för det är inte den jag är men det gör inte mig bättre än dig o tvärtom. Sen kanske du skriver som du gör för att du vill ha drama men om inte, så korrekturläs med kritiska ögon om du får fram det du vill säga på bästa möjliga sätt för ibland blir det nog missförstånd pga hur du uttrycker dig i skrift. Ha en fortsatt trevlig dag och vecka.

  1. Håller med dig helt Maja. Jag är lika gammal som Isabella. Jag har fyra barn och lever ett väldigt lyckligt och stabilt liv som jag aldrig skulle vilja byta bort. Förstår inte riktigt det där med att Isabella skulle kommit längre än andra i livet. Alla väljer olika riktningar i livet så det går inte riktigt att resonera så.

  2. Hon måste ju provocera, när hon inte provocerar är det ingen Som bryr sig om henne eller hennes blogg så det är det enda hon har.

 40. Men medan andra jobbar (på riktigt) är ditt jobb att lägga upp dkit på instagram, bli sminkad, få håret fönat. Allt sånt som för vanliga människor är typ en ledig lyxvilodag deluxe är ditt ”hårda jobb”. Inte ens om du sminkade dig själv o fönade ditt eget hår skulle jag kalla det för jobb, skämtar du eller? Sluta fåna dig o när du jobbar väldigt lite jämfört med en normal Svensson. Och då pratar jag inte timmar utan JOBB. Det är bara ett hån mot folk som gör något vettigt i samhället.

  1. Jobb är väl när man får betalt för det man gör??
   Det finns olika typer av jobb, du vet det va?
   Man kan sitta på ett kontor, man kan vara betongarbetare. Stor skillnad men jobb båda två.
   Isabella har med sitt driv sett till att det hon gör idag inbringar mycket pengar.
   Då kan man kosta på sig makeup artist, hårfix, och hjälp i hemmet mm mm
   Det är hennes jobb, och hon får inkomst av det.

  2. Men jösses. Har du precis snöat in på bloggen för första gången? Bella driver flertalet bolag och även om hon har många anställda så kräver nog hennes jobb betydligt mer än en sk medelsvensson med enligt dig ”riktigt jobb”. Hon jobbar sena kvällar o helger o kämpar järnet. Ett riktigt jobb behöver inte vara fysiskt vet du. Och ett icke fysiskt jobb kan vara precis lika påfrestande (om inte mer) som ett fysiskt.

 41. Jag brukar sällan kommentera – men detta inlägget var väldigt märkligt formulerat. Du får givetvis vara stolt över vad du åstadkommit (vilket du bör vara). Men jag anser att en ensamstående småbarnsmamma, som pluggat, arbetar långa dagar inom vården och sköter allt i hemmet har minst lika många ”arbetstimmar” i sitt liv som du har och har haft. Ni har bara prioriterat dem olika och lagt arbetstimmarna på olika saker. Det gör inte att du ”ligger före”. Någon sådan logik är bara obehaglig och jag vill tro att du är smartare än så.

  Eller så skriver du så för att provocera. Var stolt över det du gör och har gjort, men jämför dig inte med andra på det här sättet. Det skadar ditt varumärke.

  Som sagt – väldigt märkligt skrivet inlägg som du gärna får utveckla för din egen skull.

 42. Ligga före eller efter andra i vad man åstadkommit i livet känns som ett oroväckande tankesätt. I slutändan av livet kommer ingen stå där och ge ett pris till att man lyckats göra mer saker än andra.

 43. Du ligger kanske före på den punkt du själv verkar värdera högst, men ur vissa andras livsperspektiv ligger du långt bakom i rikedom på saker som inte är materiellt istället. Det är imponerande vad du åstadkommit om man ser på det isolerat, men som för t.ex min egen del så är jag inte avundsjuk på vad du offrat och gått miste om för att komma dit så pass fort. Ibland låter det som du tror att ditt liv är allas mål och att folk nu ska tänka ”fan jag skulle också ha valt jobb framför allt alltid, varför gjorde jag inte det?”. Visst skulle jag och många andra tycka det var härligt med svinmycket pengar, men inte om det liv du beskriver är vad det kostar.

  1. Tillägg: En grej jag menar är att jag har svårt att se värdet i att ligga före alla andra i slutändan, om man ändå så småningom kommer dit. När du väl ”gått i mål” först av alla, så lär det bli en väldigt kort stund av lycka och så finns det saker som inte går att ta igen i efterhand, som andra istället värderat att sakta ner för att ta vara på medan möjligheten fanns. Det är inte hur siffrorna tickade på bankkontot jag vill minnas tillbaka på när livet börjar rinna ut.

 44. Karriärsmässigt kanske du ligger före andra 27 åringar, Ja! Men det betyder inte att vi inte jobbar och ligger på latsidan eller ligger och scrollar på Instagram. Det är det minsta jag gör. Jag har inget 12 miljonersföretag och vill inte ha det heller, jag är nöjd med mitt liv med min vanliga svenssonlön och familjeliv. Jag behöver inte ha någon som sminkar mig det hinner jag med ändå med 3 barn. Som sagt du kanske ligger före jobbmässigt men inte som mamma. Syftar på att du prioriterar bort dom ganska ofta. Du jobbar som en galning nu, men om 1 år då? Har du gått in i väggen då mån tro? Sånt kommer som en blixt från en himmel ska du veta. Gillar inte din syn på livet ibland. Det går att jämföra folk om allt. Du har dina fördelar även nackdelar som en vanlig Svensson väger upp istället. Inte snällt inlägg måste jag säga. Väldigt ego. Jag väljer att leva livet och ha kul och inte leva för mitt jobb. Ingen som tackar mig för det jag gör ändå så. Mitt prio1 är att leva och ha kul, man lever bara 1 gång och vet aldrig när livet tar slut. Känns som du hånar människor ibland.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..