Dagarna flög fram

Herregud vad dessa dagar med barnen gick fort. Onsdag till idag känns som ingenting. Vissa lämningar känner jag är okej och att det ska bli skönt att få sova ut eller dyka ner i jobb men ibland är jag inte klar emotionellt med barnen. Nu blev det så. Jag hade behövt lika många dagar till för vi har haft så roligt. Mina smarta fina ungar. Nu börjar jag längta till att vi byter antal dagar, en vecka känns smidigare än tre. Jag upplever att det blir lite hoppigt. Eftersom Sally precis fyllt 2 år när vi separerade var rådet från en barnpsykolog att inte vara ifrån en förälder mer än tre dagar fram tills att hon fyllde tre. Nu i efterhand är jag glad att vi gjorde så, det har aldrig blivit en ledsen kväll där barnen saknar pappa utan dom kom in i rutinerna fort. I sommar byter vi till varannan vecka.

Nu väntar London fram till tisdag. Jag landar i Stockholm igen inför hämtning på förskolan. Snacka om bra pusslat i kalendern. Det är en mixad resa av jobb och privat. Ikväll är det en middag med Sheila (hon flyger med mig nu), Pingis, Nicole som redan är på plats i London, Pingis pojkvän David och hans vänner. Imorgon har Sheila och jag en söndag för oss själva men sedan väntar jobbmiddag. På måndag flyger mina kollegor ner och då har Löwengrip en middag. På tisdag träffar vi Amazon och sedan flyger jag hem. Kul!

 1. Har ni inte lämning av barnen kl 16? Du fick ju inte hämta dem tidigare förut, trots att du varit borta flera dagar o längtade. Men idag har du lämnat dem tidigare gissar jag? Är det odd som är så hård och håller på sin tid? Han har dem glatt extra dagar när du är borta, men vill inte låta dig ha dem några extra dagar som kompensation? Du antyder i alla fall detta i inlägg efter inlägg. En sån person är det nog bäst att inte leva ihop med.

   1. Nej Mia det behöver hon absolut inte göra. Och nej j jag är inte efter. Men jag tycker att man ibland kan ” läsa mellan raderna” att odd är väldigt principfast. Vi har bestämt tre dagar och vi har bestämt att vi byter kl 16. Så är det bäst att vi håller oss till det. Men när Bella är ute o reser så ställer han ju upp och tar barnen både tidigare och flera dagar. Och det är ju så klart snällt. Men jag tycker då också att han inte behöver hålla så benhårt på sina tider och dagar. Självklart ska man hålla sig till deg uppgjorda schemat i det långa loppet, annars är det ju svårt att planera. Men som när Bella varit bortrest vid jul och trodde hon skulle få träffa sina barn så snart hon kom hem, nej då var det kl 16 som gällde. Fattar ni eller måste jag förklara ännu tydligare?

   2. Men tror du verkligen att omvärlden anpassas till varannan vecka eller något annat schema bara för att man skiljer sig? Om man har ett jobb som är mer oregelbundet, vad ska man göra då tycker du? Säga upp sig? Strunta i sina åtaganden? Förklara gärna hur det ”valet” skulle se ut.

   3. @Malin – så Odd skall inte bara vara flexibel pga Bellas jobb, han skall även vara flexibel pga hennes semestrar?! Du tror inte han vill kunna planera sitt liv?

   4. Herregud Malin finns du på riktigt?
    Du läser ”mellan raderna”??
    Du vet ju faktiskt inte om det är O som har barnen extra tid eller om det helt enkelt är någon annan?
    DU TYCKER att han inte behöver hålla så hårt på sina tider?
    Du har ju ingen aning, du bara ”läser mellan raderna”….
    Kanske var det 16 som gällde för att dom var borta hos vänner och inte kom hem förrän 16?
    Sluta fundera och hitta på egna historier.

   5. Jamen självklar att odd inte vill släppa dem när hon varit på kärlekssemester över jul. Hade de bitit i hop hade de kunnat firat jul i hop denna första jul som skild för sina barn.. men nej .. bra odd!! Jag tror inte heller på detta hattande . Vv är till för föräldrarna inte barnen . De bör ha ett hem o sen umgänge med en andra föräldern . Barnspykolog sagt näst sist meningen i ett radio program

   6. Malin: varför ska han ge bort sina dagar för att Isabelle inte har barnen på sina dagar? De har säkert ett domslut som säger vilka dagar de ska ha barnen på också.
    Varför ska Odd behöva rucka på något när Bella inte har barnen de dagarna hon ska ha dom? Makes no sense.

  1. Men vilken fräck kommentar! Vi har absolut ingen aning om hur Odd är eftersom vi bara har fått höra Isabellas version av allt. Han kan vara så som hon framställer honom, eller så är han helt fantastisk. Fult av alla som klagar på Odd när ni inte vet hur han är. Bellas sanning kankse inte är Odds sanning..

  2. Han värnar om sina överenskomna dagar, snarare verkar han vara en väldigt bra co-förälder som tar barnen extra vid behov. Inte alla som har den flexibiliteten som Odd ger Bella.

  3. Isabella ska nog snarare vara djupt tacksam över att Odd varit beredd att ha barnen massvis med extradagar då hon tex valt att resa iväg, snarare hon som inte prioriterar sina barn – och avstår tid från dom NÄR DET PASSAR HENNE undrar lite om det inte vore bättre för barnen med en trygg o stabil tillvara hos sin pappa så kan Isabella ha dem varannan helg, istället för varannan vecka som ju inte kommer bli varannan vecka i verkligheten…..

  4. Lägg ner din kommentar ang. Odd. Han har inte valt att vara ifrån barnen pga. skillsmässa. En förälder vill väl ha all tid man kan få med sina barn, förutom Isabella som verkar nöjd med att ha mycket egen tid (?).

  5. Nej du behöver inte förklara tydligare men det finns faktiskt föräldrar som går sönder av längtan utan sina barn. Odd verkar vara en sån förälder där barnen är det viktigaste han har. Det handlar inte om att vara principfast, han har fått acceptera att ha barnen halva tiden för att Isabella ville separera – vilket man såklart måste respektera, andra alternativ finns inte! Men han vill ha barnen på sina dagar för han älskar dem! Är det så himla svårt för dig att förstå? Nej han vill inte jävlas, han vill vara med sina barn!!

   1. Men då får man väl för jösse namn fixa det då. Jag lever ju inte mitt liv som om min man vore död vara för att han eventuellt kan dö någonting och jag då måste vara förberedd på det?
    Alltså, hur konstiga krav får man ställa på Bella?

 2. Efter att du hade gjort om bloggen så kan man bara se tillbaka ett par inlägg ner, så om man inte hinner läsa en dag kan man inte läsa ikapp :/

 3. Du kände dig inte ”emotionellt klar” med barnen? Vilket konstigt ordval. Då menar du att ibland känner du dig helt 100% klar med barnen vid överlämmning till O? Ens barn är väl inte något man har en kvot av och som är tillräckligt fylld eller inte. Du är till för dem, inte dem för dig. De ska inte fylla ditt behov, utan du dka fylla deras behov?

  1. Fyller man inte varandra i en familj? Att ha barn är ju inte bara ett direkt självuppoffrande utan också något givande. Märkligt av dig att skriva att hon bara är till för att ”fylla deras behov” tycker jag…

 4. Hoppas du får en fin helg! <3 Besök gärna min lilla blogg där jag skriver om tillfrisknandet från bland annat depressioner, ätstörningar och självskadebeteenden, allt för att bryta tabun kring det hela. Jag ser att det finns de som hoppar på dig i kommentarerna, om din mammaroll osv. Vill bara säga att jag vill hylla dig för att du verkligen försöker få allt att fungera! Kram

 5. Vad gör vi med vår planet? Vi måste tänka mer på vad vi gör med miljön. Jag ber er se filmen på Aftonbladet om isbjörnsmamman och hennes unge. Sitter med tårar i ögonen och tänker på vad vi lämnar efter oss till våra barn.Det måste vara fruktansvärt att bli svagare och svagare och plågas för att sedan svälta ihjäl.

  1. Jag gjorde precis likadant. Var inne på Aftonbladet, såg isbjörnarna och läste i denna blogg efteråt. Helt sjuky vilka kontraster. Usch!

 6. Jag är imponerad Bella över dig och hur du formar ditt liv för dig och dina barn. Även över hur O och du verkar lösa era liv så det funkar så gott det går. Som skilda så får man ge och ta. Det är bra för barnen att ha fasta rutiner fast att dom också ser att ibland så blir det lite ändringar. Sen blir jag smått förbannad över vissa kommentarer här över hur vida Bella väljer jobb över barnen vilket jag inte ser överhuvudtaget. Och att vissa tolkar in/över på visa saker som Bella ”säger” i bloggen som folk tolkar som att hon skriver skit om O osv.
  Vissa klagar på att hon inte verkar bry sig om barna utan bara sitt jobb och då är inte det bra och när hon skriver att hon inte känner sig klar med umgänges tiden så är inte det bra. Samma när hon skriver en kommentar om att O vill att hon lämnar och håller tider så blir det ett himla liv. Min tanke när hon skriver så är det hur hon just känner och att hon INTE är ute för att gör O till något dåligt utan det är en känsla just då och hon berättar det. Jag är helt övertygad om att både Bella och O gör allt för sina barn och för att barna ska ha det bra och dom själva ska ha det bra. Det innebär också att dom båda vuxna försöker få det att funka med bådas arbetstider osv så gott det går ….. det handlar om ge och ta även om man är skild kan ta ett tag att få allt att flyta och även andra saker som göra att flytet inte funkar.
  Bella du är en cool kvinna och en förebild på många sätt. Egentid, barn och karriär får kvinnor ha också utan att bli dömda och fråga satta hela tiden. Kör på du och O är bäst på att veta vad ni och era barn behöver fortfarande även om ni inte är gifta fortfarande .

  1. Jag ser att Bella kämpar och jag stöttar alltid. Jag kan bara inte förstå varför folk skaffar barn, gifter och skiljer sig? Det är inte så att man skaffar ett litet djur som man ger bort. Jag kan för livet inte förstå hur folk tänker ibland. Jag dömer ingen men jag har alla dessa tankar/funderingar och jag skulle aldrig vilja göra så om jag nu hade haft barn för att jag kommer från en splittrad familj själv. Det var inget lyckligt med det men jag klarade mig och lärde mig mycket. Jag är stark och trygg i mig själv men jag skulle aldrig vilja ha det mina föräldrar hade därav har jag i dagsläget inga barn och inget lockar hellre med att gifta sig för att sen kunna skilja sig. Jag tänker annorlunda och jag vet att vissa vill ha barn men då skaffar de sig detta i desperation för att sen vara olyckliga? Jag syftar absolut inte på Bella ibland känns det rätt men man måste verkligen veta och inte alltid vara rationell. Jag är hellre ensam än att vara omgiven av folk som får mig att må dåligt. Jag är stolt att Bella har det bra och att hon jobbar ingen tvekan om saken. Jag försöker förstå bara hur människor tänker när de skaffar barn, gifter sig och skiljer sig. Känns som om det inte betyder något längre och det kanske stämmer, förr brukade man kämpa men nu existerar det inte ens. Det är dagens samhälle vi lever i, ingen värdesätter relationer längre. Peace.

   1. Försöker förstå hur DU tänker istället nu.. Att ingen kämpar och att man gifter sig och skiljer sig hur som. Skillnaden är att nu, är det socialt accepterat att skilja sig ifrån något man inte mått bra av. Förr i tiden var inte ens skilsmässa aktuellt, hur många äldre ser vi inte idag som varit gift i 70år? Men det är ingen garanti på att dom är lyckliga för det.
    Att man idag har möjligheten att skilja sig om man inser att man inte passar ihop, man kanske vet att lyckan finns någon annanstans, varför ska man inte ta den chansen då? De allra flesta som skiljer sig kämpar nog in i det sista med att finna en annan lösning. Men set ör inte alltid det går. Är man inte lycklig tillsammans s ska man inte vara tillsammans. Jag är skilsmässobarn, och jag har aldrig någonsin önskat att mina föräldrar bodde tillsammans. Jag hatar min styvfar, men skulle aldrig önska att mamma och pappa levde tillsammans heller för det hade aldrig dom varit lyckliga av.

 7. Vi har kört varannan vecka Både bra och dåligt Är alltid så individuellt … allt du gör som är för dina barn är bra. Oavsett, en förälder känner sina barn bäst och deras behov. . 💖

 8. Hej!

  Mina föräldrar skilde sig när jag var 6 år. Jag minns det här med varannan vecka som hemskt, en vecka var en evighet! Vi ändrade upplägg så i ”mammas vecka” var vi hos pappa onsdag-torsdag (sov där ons-tor-fre) På så sätt fick vi två kvällar med den andra föräldern. För oss funkade det mycket bättre, varje vecka var inte ett avsked.

  Lycka till och kämpa på!

 9. Hej! Tack för en underbart och inspirerande blogg. Jag undrar om du skulle kunna köra ett inlägg med vän sökes? Jag skulle verkligen behövt ett sådant inlägg. ❤️

 10. Tänk om ni hade hållt ihop då, då hade du sluppit dagar-tänket… ni har så små barn, varför skiljer man sig då?? Kan inte fatta det?!

  1. Å, leker vi tänk om-leken! Vad spännande!
   Ja och tänk om du skaffat barnen Som gav dig all vårdnad, allt umgänge och en liten bit av kinesiska muren? Eller typ om barnen bara kommit från en yttre planet så de inte ens hade haft en pappa! Tänk på det då! Varför skaffade du inte barn på det viset? Kan inte fatta det???

  2. Så man ska hålla ihop bara för barnens skull? Två lyckliga föräldrar på varsitt håll är bättre än två olyckliga föräldrar under samma tak.

  3. Det där var en onödig kommentar.. klart du fattar. dom var inte lyckliga med varandra och då blir ingen i familjen lycklig!

  4. Men är du seriös? Om man är olycklig i ett äktenskap ska man inte vara kvar, det gynnar inte barnen om du nu tror det? Barn känner av dålig stämning och de ska inte behöva lyssna på bråk. Lyckliga föräldrar på olika håll gynnar barnen mer. Så elak kommentar och så gammal mentalitet.

  5. Människor förändras,speciellt när man är ung, jag tycker det är ett moget beslut och långt ifrån enkelt att våga lämna. Processen när den initieras av kvinnan har pågått ett tag, man vaknar inte upp en morgon och tänker nu lämnar jag, utan man har bearbeta det hela om och om igen. Vi lever ett modernt samhälle låt det vara så. Vi behöver inte vara gifta i all evighet, förr var vi tvungna som kvinnor att vara tillsammans resten av livet av ekonomiska själ idag behöver vi inte det. Det är bättre att blomma på egen hand än att vissna tillsammans. Att längta är bra för själen och inte något fel, sluta döm!

 11. Jag blir chockad över alla kommentarer om hur Isabella och Odd är som föräldrar. Har sociala myndigheter blivit outsorcat till folks kommentarer på nätet? Bara för att någon är publik så är det inte okej att gå på hur som helst! Det är riktiga människor som kommentarerna når.

 12. Alltså vilka kommentarer? Är det jättekonstigt att längta efter sina barn? Och inte känna sig redo att vara ifrån dem? Skilsmässa är sällan någon man vill eller planerar. Men att stanna olycklig i ett förhållande gör inte barnen lyckligare eller tryggare. Döm mindre…de gör så gott de kan och har rätt till alla sina känslor….

 13. Jag bävar själv inför då jag kommer få ha barnen på deltid.. Eller ja snarare blir det att de är varannan helg hos pappan om ens det, men bara det känns förjävligt – att vara ifrån sina barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..