Vår dag i Moskva

Jag är så kär i denna stad, den är pampig, extra allt samtidigt som den är modern. Ångrar så att jag inte förlängde visumet fram tills på söndag så att jag hade fått uppleva mer. Jag har promenerat runt här idag och njutit av alla intryck trots sju minusgrader. Jag skulle nästan kunna säga att hälften av alla människor jag fått förbi idag har burit en pälsjacka, även alla poliser har pälsmössor. Och överallt finns kaviar och dessutom i allt och till allt. Lite kul när fördomar stämmer. Vår (förhoppningvis) distributör Konstantin har visat oss runt, både sevärdheter samt kedjor och butiker som skulle passa nya Löwengrip. Det fanns en galleria som hette Gum som var helst fantastisk, ett gammalt palats precis bredvid Röda Torget. Jag hade ingen lust att gå därifrån alls. Vi har besökt det Röda Torget, Kremlin och ätit lunch på Sixty – Med utsikt över hela Moskva. Det har känts som att jag varit i en scen i Disney-filmen Anastasia hela dagen, åh. Underbara miljöer, jag trivdes.

Röda Torget

Dagens outfit: Topp och byxor Max Mara, klocka Cartier

Nu får vi hålla tummarna att det här går vägen för LCC. Det känns rätt i magen i alla fall och den känslan brukar inte ha fel. Nästa vecka kommer våra distributörer för USA till Sverige för att se hur vi jobbar, snacka om bra start på året. 2018 blir det år vi etablerar oss globalt. Heja heja.

 1. Men Anastasia är ju ingen en Disney-film och utspelar sig i St Petersburg 🙂 fast Moska verkar inte heller fy skam!

   1. Anastasia is a 1997 American animated epic musical fantasy film directed and produced by former Walt Disney Animation Studios directors Don Bluth and Gary Goldman in association with Fox Animation Studios, distributed by 20th Century Fox.

   2. Cia, det enda du visade med den texten (som du kanske inte förstod?) var att anastasia INTE är en disney-film. Don Bluth och Gary Goldman brukade jobba på Disney, precis som det står i texten du citerade. Men de slutade på Disney och började jobba tillsammans med Fox istället.

   1. Så enligt dig är alla filmer gjorda av Fox animations nu disney-filmer bara för att dom är uppköpta? Nyproducerade filmer kan ju klassas som det, men inte filmer gjorda innan köpet. Fox animations kommer ju garanterat att finnas kvar och släppa filmer under det namnet. Pixar är ju fortfarande ett eget märke, även om det ägs av Disney. Ska du börja kalla de gamla Star Wars filmerna för disney-filmer också?

   2. Nu var det så att jag inte hade nån bitsk ton, så Emelie kan ta och lugna ner sig lite 🙂 En del ser Anastasia som Disney och en del gör inte det, som Emma beskrev det. Ha en bra fortsättning på kvällen hörni ^^

  1. Päls är ju ett jättebra val i ett land med kalla vintrar. Det är hållbart och klimatsmart. Ja, djur dör. Men det gör de även vid tillverkning av syntetkläder när fabriker byggs och råvaror utvinns.

   1. Jag har aldrig förstått grejen med päls innan jag var i Moskva. Då var det -20 grader och Moskvafloden hade inte lagt sig så luften var fuktig. Tror inte att något annat än päls håller en varm då. Sen går det alltid att diskutera etik gällande djurhållning och så men döm inte innan du varit en vinter i Ryssland.

   2. Också kanske värt att ha riktiga vinterskor om man nu vill dra argumentet att päls är för att hålla sig varm. Tror inte det är fallet här.

   3. Asplund. Det är människor som du som får mig att tappa tron på mänskligheten. Ta och läs på vad päls innebär, hur tillverkningen går till och vilket enormt plågeri det är. Få saker går att jämföra med just pälsindustrin. Det är bara förlegat och omodernt att bära päls. Helt ofattbart att det fortfarande finns personer som år 2018 yttrar sig så som du gjorde

   4. Håller med föregående talare, när det är sådana klimat så är det päls o läder som håller en varm, och som varar i längden. I min nära familj har vi flera pälsjackor/kragar/mössor som alla är över 20 år gamla, som vi liksom delar på. Några kommer från vilda djur som blev skjutna av morfars gamla jaktvänner, andra köpte mormor för många år sedan. Dessa har alltså hållit oss varma varje vinter i decennier. Jag är starkt emot slit o släng kulturen, och bryr mig mycket om miljön (slutade äta kött på grund av koldioxidutsläppen o att jag tycker köttindustrin är onaturlig). Väljer bort syntetmaterial så långt det går i kläder, då det sällan varar och de är ofta gjorda av plast (tar tusentals år att bryta ner, medan päls bryts ner mycket snabbt i naturen). Har på så sätt aldrig själv köpt ny päls, men bär det och älskar det. Moraliskt o etiskt har jag tagit mitt beslut, och tror att det är många andra som har gjort det också. Tycker det är tråkigt när pälsmotståndare (som jag har mycket respekt för!) ser saker på ett så tydligt vitt och svart sätt, och försöker övertyga andra med moraliska argument ”hur kan du bära döda lik” etc. Vill man spara djurliv, så är det bättre att köpa en pälsrpodukt än att äta kött varje dag, då det är ett djur per maträtt som dör medan en pälsprodukt håller i många herrans år. Det går sällan att övertyga någon med moraliska argument, som ”det är bara fel!”

   5. Försök acceptera att någon kan vara precis lika – eller mer! – påläst än ni och ändå komma fram till en annan slutsats/beslut. Att drygt säga ”snälla läs på” för ingen diskussion vidare.

   6. Haha va? Där jag bor blir det rätt ofta 32-33 minus på vintrarna. Har aldrig mitt liv behövt bära päls för det och då är jag frusen av mig. Det bästa mot kylan är att klä sig i lager. Sen är väl inte bara problemet att djur dör, utan hur de dör…

   7. ”Döm inte innan du varit en vinter i Moskva” För låt men är det verkligen så många I Sverige som aldrig åker norr om Stockholm??

   8. Det finns andra klädval än päls som håller en varm i -20. Tråkigt och bakåtsträvande med dom som tycker att det är försvarbart med hur djuren i pälsindustrin får lida genom sina liv för att sedan bli till kläder. Djuren i dessa fall verkar bara ses som en produkt som är till för att tillfredsställa människans behov, medan vi som ser ett steg längre också ser en individ som upplever känslor som glädje och smärta – hur kan man stötta en industri där de stressas, mår dåligt, har ont och inte får leva ut sina behov?

   9. Asplund du är en sådan ointelligent och osmart människa. Jag antar att det smärtar dig för mycket att ta reda på hur pälsindustrin är för du orkar säkert inte gå runt med ett dåligt samvete. Tråkigt att sådana egoistiska människor som du existerar.

   10. Therese, jag håller inte med Asplund i sak, men är det någon som framstår som ointelligent här så är det du. Vilka åhörare tror du att du vinner med endast personangrepp och inte ett enda sakligt argument?

 2. Jag blev också väldigt tagen av Moskvas storslagenhet. Min favoritupplevelse var en balettföreställning, så mäktigt! Jag vet att du inte brukar åka tunnelbana, men i Moskva är det så värt att testa – flera av stationerna ser nästan ut som slottssalar.

 3. Åh, jag vill också åka till Moskva! Vill egentligen åka till en massa ställen i Ryssland, gärna till städer som ligger i den asiatiska delen. Skulle också gärna åka till Sankt Petersburg!

 4. Så pampigt ju! Men jag måste bara fråga, fryser du inte om anklarna när du har så låga skor? Med vänlig hälsning, som alltid fryser som bara den

 5. Så vackert!
  Och tack för allas engagemang på Isabellas förra inlägg om tips och råd till mig.
  Nu har jag tagit beslutet, har skrivit Varför och hur jag tänkte för er som hjälpte mig med beslutet.
  Kram<3

 6. Alltså har alltid velat åka till Moskva, eller någon annan stad i Ryssland, ser så fint ut ju! Om någon har lust och vill så får ni jättegärna besöka min lilla blogg där jag skriver om allt mellan himmel och jord, men fokuserar mycket på tillfrisknandet från bland annat depressioner, självskadebeteenden och ätstörningar och att bryta tabun kring psykisk ohälsa! Hoppas ni får en fin helg, kramar

 7. Hej! Hur ser du på att samarbeta med länder som inte har yttrandefrihet och lika rättigheter för alla?
  Med vänlig hälsning,
  Annica

  1. Ska man inte få samarbeta med människor eller företag bara för de råka vara från ett sådant land? Bara för att de som bestämmer i ett land har helt galna värderingar och lagar så ska man inte ta för givet att varenda människor som bor där är en dålig person och ska ignoreras. Bara för Isabella samarbetar med någon i tex Ryssland betyder det inte att hon eller den hon samarbetar med stödjer Putin.

   1. Oj, ta ett djupt andetag:) sa jag något om människorna där? Jag jobbar med export och vi tittar alltid på vad vår del i ”spelet” bidrar till. Man kan tro att ens egna verksamhet är en sådan liten del, men vad gör den i det stora maskineriet? Jag säger inte att de ska sluta samarbeta med länder som inte går en demokratisk väg, men man bör definitivt diskutera vad ens egna affär bidrar till. Vill man samarbeta med länder där regeringen tillåter att män slår sina fruar? Vill man samarbeta med länder där regeringen förföljer homosexuella? Om något så är diskussionen FÖR medborgarna. Inte emot som du verkar tro. tänka till lite. Testa:)

 8. Men alltså allvarligt det går FORTFARANDE inte att läsa alla kommentarer via telefon… Ska det alltid vara så? Tycker kommentarerna är en del av en blogg och vill gärna läsa dom men det går ju inte om jag inte tar upp datorn. Gäller det här bara mig (android telefon och Google Chrome) eller alla?

  1. Jag upplever heller inga problem med att läsa alla kommentarer (även om jag egentligen inte borde pga retar gallfeber på mig när människor är så sjukt trångsynta och tar sig friheter att kommentera hur andra väljer att leva sina liv. Som dessutom efter att ha varit noga med att poängtera att vissa diskussioner måste få ta plats i kommentarsfältet sitter och nedvärderar de som inte tycker som dem. Vad är det för hitte-på-fasoner?!) Nåja, funkar finfint att läsa kommentarer och också att scrolla tillbaka om jag vill läsa gamla inlägg.

 9. Känns det inte hemskt att vara i en stad med så lite mångkultur. De tar ju inte emot flyktingar där. :_( Saknar du inte mångkulturen?

  1. Detta måste vara den du måste kommentaren jag sett! Mångkultur? I Ryssland finns det så många olika kulturer samlade så det räcker och blir över, hela mellersta Asien och stora delar av Kaukasus är representerade i Moskva. Du kan finna tjetjener, abkhazer, uigurer, kirgizer, ukrainare, mongoler, ossetiner, kazaker, azaeebadjaner, armenier, georgier med fler på en enda buss i centrala Moskva! Att Ryssland inte tar emot flyktingar från Mellanöstern innebär inte att de ej har ”mångkultur” det har haft ett myller av olika kulturer samsade i över 50 år!

   1. Men dååså M. Vilken tuur att Moskva också är en mångkultur. Annars hade det ju varit jättehemskt, eller hur? 😉

  2. Alltså wow 😂 kan tycka skönt med länder som går sin egen väg, alla behöver inte hjälpa alla. Ryssland är inte med i EU, thats why 😉 hur kan man sakna något för ett par dagar när man vanligtvis annars bor i det?

   1. Oj, där var det inte mycket samtidskunskap. Det är verkligen inte så att något land hjälper ”alla”. Och att Ryssland, som är en närmast diktatur som människor flyr ifrån (och söker asyl t.ex. i Finland), ”går sin egen väg”… Wow.

 10. Vad kul att du gillade Moskva.Jag älskar också Ryssland.Talar dessutom lite ryska så jag kan lätt röra mig bland ortsbefolkningen och ta del av kulturen.

 11. Minus sju grader är ändå varmt för att vara en Monskva vinter😂 vanlighviss brukar det vara runt minus 20 :’( men jag är glad att du hade det bra i Ryssland!💙❤️

 12. Ser jättefint ut ! Synd att Ryssland har så oförtjänt dåligt rykte så man inte vågar sig dit.

  Du strålar snygging 😀

 13. Isabella vad vacker du är med din pälskantade kappa. Förstår att en sådan person som du verkar trivas i Moskva. Har själv spenderat längre perioder i Moskva och kan bara konstatera att djurskyddsfrågor inte är högprioriterade i samhällsdebatten där.Skrämmande att en människa år 2018 fortsätter att öppet väljer att stödja det djurplågeri som pälsdjursindustrin står för. Skrämmande också hur lågintelligenta många av Isabellas fans verkar vara.. Fortsätt ni att försvara djurplågeriet medans alla vi med någorlunda normal intelligensnivå bara häpnar. Man vet inte om man ska skratta el gråta när man läser vissa inlägg och blondinbella själv lär bara fortsätta bära päls och vara tyst i frågan. Att hon inte skäms…

  1. Håller fullständigt med! Om folk bara slutade upp med allt skit. Det är inte klokt vad vi gör med djur som inte har en röst. Förstår heller inte hur man anser att äta kött är moraliskt försvarbart.

   1. Så jävla rätt, djurplågeri är inte försvarbart. Folk som skiter i vem som fått sätta livet till för en jävla jacka 🙁 gör mig så ledsen

   2. Så jävla rätt. Hade det varit hundar man mördade och gjorde kläder av, så hade folk svimmat. Men nu är det djur vi människor inte har kontakt med i vanliga fall, då kan man blunda för det och svassa vidare i sin pälsjacka och beställa sin machalattewhatever 💔

   3. Skönt när det finns fler på planeten med ett hjärta. Ibland så känns det ensamt! Man äter för bövelen inte en levande varelse? Stenåldersfasoner! Jag volontärjobbar även på helger med djur- de djuren som anses vara sällskapsdjur (bara det är sjukt) kan vi inte ta hand om. De ska vi misshandla tydligen. Har själv en hund som råkade ut för detta. Inte jävla klokt!

   4. Exakt! Jag önskar att alla bara slutade upp med dessa fasoner. Det är inte OKEJ. Jag är så trött på allt elände. De djuren som kommer in till föreningen där jag volontärar har råkat ut för så mycket skit. Betänk då att vi bor i SVERIGE. Sen att folk tror att skakteierna här är typ bra. Ja, jo-tänk om. Är dokumenterat att fallet inte är så.

  2. 2018 så är det helt orimligt att det fortfarande finns människor som bär päls och äter kött. Alltså det är inte 1800-talet! Det
   är bara ointelligenta människor som fortsätter att plåga djur för att de är självupptagna egoister. Tyvärr så är många människor strutsar som stoppar huvudet i sanden och vägrar googla fakta om pälsindustri och slakt eftersom att de då får gå runt med ett dåligt samvete när de fortsätter att betala för att oskyldiga individer ska mördas. Håller med, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är skrattretande hur korkade människor är.

 14. Hej Isabella med team. Jag ser att du får mycket negativa kommentarer för att du valt att ändra koncept på bloggen. Jag tillhör inte den skaran, så jag vill skicka en skopa possitiv kärlek till dig med team. En skopa possitiv kärlek för att ni vågar skapa förändringar, inspirerar och står upp för er själva. Tack för en ÄNNU mer inspirerande blogg och varje ny header man får ta del av vid ett nytt klick in på bloggen. ❤

  1. Ja, jag äter kött. Jag äter också ost och smör och ägg. Jag är tacksam att det finns människor därute som på olika sätt sätter tryck på industrin att hålla en så god och human djurhållning som möjligt, och sätter tryck på såna som mig att tänka en gång extra innan jag konsumerar och hitta andra alternativ. Jag vill inte att djur ska fara illa vilket de tyvärr gör. Men jag jämställer inte nödvändigheten att äta med fåfänga och behovet att bära statussymboler. Vi behöver inte längre päls som teknik att hålla oss varma. Det är en helt onödig industri som aldrig kan bli varken etisk eller human. Det finns inte heller några andra vinster i att hålla små minkar och rävar fångade i små burar hela sina liv för att sedan flås levande. Uppfödning, hushållning och bevarande av boskap, höns och fisk kan aldrig bli onödig på samma sätt, den kan dock göras både human och etisk.

 15. -7 grader och du väljer de skorna?

  Byggnaderna ser så häftiga ut. En upplevelse som jag hoppas på att få uppleva någon dag 🙂

 16. Tycker verkligen att din nuvarande blogg funkar uruselt när man vill läsa den som en blogg, som tidigare! Vill läsa tillbaka en vecka vad får jag fram? Fyra inlägg sen är det stopp! Såå dåligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..