Moskva

Vi är i Moskva! Det första jag slogs av var hur vacker och pampig staden är. I vanliga fall sitter jag mest och jobbar i alla taxibilar men igår la jag ner telefonen och bara tittade på alla enorma byggnader. Lina och jag landade 23.00 här igår kväll (21.00 i svensk tid), jag skulle iväg och möta en vän på en drink men Lina hade energin och hängde på. Vi gick till Big Wine Freaks Bar, riktigt bra ställe med sammetsklädda möbler överallt, härlig loungemusik och fantastisk goda smårätter. Det var en vinbar och det var kul att få testa en massa nytt.

Utsikt från hotellfönstret

Nu väntar en dag här i Moskva, agendan är att se eventuella butiker/kedjor som skulle passa för nya Löwengrip. Det är vår eventuella distributör som ska visa oss runt . Väldigt spännande, jag har ingen fotograf med mig (svårt att få visum) med ska försöka fota så mycket som det går på egne hand. Vi hörs sen!

 1. Wow vad avundsjuk jag blir, sitter på jobbet och mår inte så bra idag, av olika anledningar.
  Har ni några kloka tips till mig? Jag är 21 år, håller på att starta företag och jobbar nu heltid på ett kontor, har lägenhet och jobbar extra på cafe på helger.
  Jag har fått en möjlighet att få åka utomlands till bla Australien och Dubai, men åker jag måste jag säga upp mig från jobbet, det har inte möjlighet att ge mig ledigt i 2 veckor.
  Känns väldigt läskigt att komma hem till inget jobb och en lägenhet som ska betalas och ett företag som ska växa.
  Dock känner jag att jobbet jag har nu utvecklas jag inte och tar väldigt mycket tid av mig som jag kunnat lägga på mitt egna blivande företag, men tills mitt egna går måste jag ha en inkomst.
  Tacksam om ni kunde dela med er av era erfarenheter, vad tycker ni? Jag är i en liten knipa.

  1. When you close one door another opens, have faith in that. Stop thinking so much and follow your heart. The outcome of not going is that you will be even more miserable in your current job. Just do it.

   1. Jobba ihop en buffert innan du tar steget till att bli egen företagare. Sikta på att spara ihop två månadslöner innan du säger upp dig. Förbered dig med mycket kunskap, en bra dator, backupsystem, försäkring, och att eventuellt skaffa en logotyp kan du göra medan du fortfarande är anställd. Sen när du är ordentligt förberedd säger du upp dig. Du kommer att kunna fokusera mer på kundkontakter och idéer då när du väl börjar. Om det tar en halvår så är det värt det. Alternativet är att riskera att inte orka med företagandet om du hela tiden får gå på existensminimum. Det finns massor med hjälp att få som ny företagare, nyttja det! Good luck 🙂

  2. Om det bara handlar om en resa på två veckor så tycker jag att du ska skippa det. Den typen av resor kommer du kunna åka i väg på senare. Bättre att jobba hårt ett tag tills det ger utdelning istället för ett ta en snabb belöning i form av en kort resa..Kanske kan du spara pengar ett tag och skapa en buffert och sen ge dig ut och resa när du vet att du klarar dig ett tag utan jobb? Det var mina tankar! Lycka till med ditt företag 🙂

  3. Chloe, jag känner att jag vill svara på din kommentar. Jag har flyttat utomlands två gånger och aldrig ångrat mig. Du är 21 år. Det är ingenting! Du har all tid i världen att bygga upp ett företag och jag tänker också att livserfarenhet ger både skinn på näsan och verktyg för att skapa sig det liv man vill leva. Jag har dessutom sagt upp mig från tre tjänster utan någon plan B. Det löser sig alltid. Jag har aldrig ångrat det för något bättre har kommit ur de valen.
   Du kan säkert hyra ut din lägenhet? Det får man i minst 6 månader om det handlar om studier eller jobb på annan ort. Eller bo tillfälligt hos en familjemedlem/vän om du skulle flytta hem igen.å
   Man måste våga för att vinna! Lycka till 🙂

  4. Om det bara handlar om att inte få två veckor ledigt (oberoende om det är semester eller tjänsteledighet utan lön) skulle jag inte säga upp mig från ett jobb. Det är inte så att Australien och Dubai försvinner nånstans. Och någon gång kommer du ha semester, så skulle vänta med att åka då.

   1. Du får väl ställa det mot hur lätt eller svårt det är att få ett nytt jobb. Är det svårt skulle jag nog bita i det sura äpplet och stanna hemma. Men du verkar ha hög kapacitet så det kanske inte är så svårt att hitta ett nytt. Lycka till med beslutet. Jag vet hur det kan vara.

  5. Tack så jättemycket för alla råd och tips!
   Anledningen till varför jag velar är för att jag vill utvecklas i allt jag gör, tyvärr gör jag inte det i min situation nu.
   Jag är 21 år och vill vara en ung entreprenör med mycket kontakter och erfarenheter, jobbet jag har nu får mig att stoppas lite.
   Samtidigt ger det mig en trygg inkomst.
   Om jag säger upp mig kommer jag att spendera 1 månad i USA också och knyta kontakter där.
   Jag är ryttare och har fått jobb i USA, där kommer jag även att träffa en ridsportbutik som förhoppningsvis kommer vilja ta in min egendesignade kollektion för ryttare som inte är klar än men jobbar på det.
   Detta är ett beslut som jag inte kan göra över en dag egentligen men tiden är knapp och måste bestämma mig nu.
   Tack ännu en gång för att ni engagera er och ville hjälpa mig.
   Tacksam för det!

 2. Om du får tid så kan jag rekommendera att besöka den Vasiljikatedralen, fantastiskt fin inne likväl som ute 🙂
  Hoppas du får en trevlig vistelse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..