#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
december 6 2017 at 14:16

Kreugers skrivbord

Idag var jag i vackra Tändstickspalatset för att fotas till SvD:s tidning Perfect Guide. Intervjun gör jag imorgon. Jag fick sitta vid Ivar Kreugers gamla skrivbord, det kändes mäktigt:

Här är Kreugers gamla arbetsrum. Så mycket vackra Malmstens-möbler.

Sedan fick jag skynda mig till Polishuset i Solna för att ordna med nytt pass, det stod fortfarande Spångberg i mitt gamla. Jag får åka till Milano på fredag på mitt gamla men förhoppningsvis så hinner det nya komma innan New York om en vecka. Det var nära att jag inte släpptes in i USA förra veckan på grund av min stämpel från Saudiarabien, nu har vi bättre koll på alla visum. Världen är inte direkt anpassad för att åka i mellan Saudi och USA regelbundet, det kommer att bli knepigt nästa år med alla lanseringar. Gällande resorna väntar italienska Alperna i helgen (Cervinia) med Pingis, David och Sheila. Nästa helg är jag i NYC på jobb, Pingis och jag ska signa med en amerikansk distributör (!) och så spelar jag in A Quest for Success.

22 Kommentarer

Stina

Har samma dilemma då jag reser Mellanöstern och usa men har ett B visa för usa i stället för ESTA och det fungerar bra. Giltigt i 10 år.

Sickan

Hej Isabella!
Vet inte om jag har fel men har förstått att man kan ha upp till fem pass/person just för att slippa sånt strul! Dvs ett pass till usa och ett till saudi! Värt att kolla upp kanske 🙂

Frida

Det är bra om man har två pass – dels för att kunna åka mellan länder som inte gillar varandra, dels för att kunna söka visum medan man använder det andra passet för resa. Man kan få ett dubblettpass om man visar att man har ett behov t ex för viseringar.
Om du får nytt pass inför nästa resa till USA tänk på att man måste göra nytt ESTA för varje pass 🙂

Caroline

Exakt vad jag skulle skriva! Ansök om dubbla eller trippla pass. Jag har dubbla och håller Ryssland i ena passet och USA i andra.

Alexandra

Skaffa 2 pass. Så hade min pappa för att slippa just det där tjafset med Usa. Så är det alltid samma pass till Usa och med ”rätt” stämplar i.

Cissi

Man kan ha två pass, använda ena till att åka till arabvärlden och andra till usa 🙂

Ekot

Du kan skaffa två pass, ett för Saudi och det andra när du ska till Mr Trump

Malin

Men det syns ju ändå i deras dataregister. Sköts allt rätt är det inga problem.

Viktoria

Tips från coachen! Kolla in extrapass, det är till för personer som reser mycket i jobbet och eventuellt kan få problem med visum!

Sg

Det tog 48 timmar tillsjag fick mitt nya pass men de sa att man inte får ha två pass och man kan skaffahögst tre pass under en tvåårs period.

Säger som resten, två pass! Vackert kontor, fint med gamla möbler!
Kram
http://www.jagraktuppochner.se

Elin

Skaffa två pass! Det kan även vara problem mellan Ryssland och USA vissa år så alltid bra att ha ett extra för olika visum.

Sanna

Du vet att du kan ansöka om ett extrapass? 🙂 kostar 350kr och en motivering behövs!

Anna

Skulle inte du åka till Ryssland? Eller gick inte visumet igenom?

Hanna W

SU kan skaffa ett extrapass hos Polisen men du behöver ha ett intyg från din arbetsgivare (dig själv) med en motivering varför du behöver ett extrapass. Detta scannas in som en bilaga och paddan får olika nummer.

Passkontrollanter i Sverige kan se att du har fler pass men knte utländska passkontrollanter så då kan du ha ett ”USA-pass”.

Ha en fin resa ❤️

Lulo

USA kan se allt

Sara

Hej Bella! När ska du eller Ida skriva om nya saker ni gjort i hemmet?

Vilken otroligt snygg lampa, love it!! 🙂

Anna

Jag har bott i Cervinia. Du måste äta fisksoppan hos Ulla i backen! Chalet Etoile heter Restaurangen. (Gå dock inte på dejt efteråt för de snålar inte med vitlöken till vitlöksbrödet)

Väldigt vackert och anrikt kontor! 😀

H

Nyfiken på vad för slags visum du ansöker om när du åker på sådana här resor. Jobbvisum brukar ju vara krångligare, men turistvisum får du ju varken jobba på eller göra affärer i tex USA väl?

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *