#IsabellaLöwengrip
Följ
Motherhood
december 6 2017 at 19:45

Kreativitet

Känslan när jag lämnade jobbet idag var att jag hade gjort allt till 50 %, inte hunnit med något helt ordentligt. Oftast spökar känslan av otillräcklighet mer mentalt än vad som faktiskt är sant, så jag tröstar mig med det. Jag kom till förskolan 16.10, ringde påväg och berättade att det var köer. Jag avskyr att inte vara i tid. Men tog ett djupt andetag och ”började om” innan jag hämtade barnen. En stressad förälder är ju inte så kul. Vi dröjde kvar ett tag innan vi åkte hem, deras avdelningar är så mysiga. Hemma blev det grönsakssoppa och nybakat bröd på mandelmjöl till middag. Plus grönsaksstavar som snacks. Det finns föresten en vegetarisk leverpastej med ärtor och Karl Johans-svamp som är poppis på mackan.

Efter ett bad blev det lässtund och sagor i min stora säng. Jag vill gärna att barnen övar lite på olika saker för dels ordförrådet men framför allt kreativiteten. Våra gamla pekböcker är inte så roliga längre men istället får barnen säga på engelska, det tycker dom är superkul. Sedan har vi berättat sagor för varandra, det blev nog kvällens höjdpunkt. Den röda tråden för sagorna är Pippi, pirater, Tommy och Annika, Spiderman och Hulken. Sally har lite svårare för att berätta ur fantasin men då brukar Gillis hjälpa till ”Sally, kan inte du berätta när Pippi hade fötterna på kudden”… Och då kör hon igång och mixar karaktärer och knasiga händelser. Fantastiskt roligt! Jag brukar göra en Daniel Tiger och väva in budskap i mina sagor. Idag handlade det om att man kan vara stark och modig trots att man är liten. På senare tid har det handlat mycket om hur bra det är med ett pappahus och mammahus. Jag varierar lite.

Nu väntar två timmars telefonmöten! Dom brukar bli avbrutna när jag får natta om, men då kör jag telefonkonferensen på mute och så kan jag lyssna in de andra deltagarna. Barnen är vana sedan baby-tiden att jag passar på att jobba från telefonen under läggning.

130 Kommentarer

ellis

Det verkar som att folk missuppfattat inlägget, jag förstod som att barnen håller på och somna, alla som är förälder eller varit barnvakt vet väl att man får passa på och göra saker då. Sen kan dom när som helst vakna upp igen sånt e livet. Och det viktiga är inte att göra sina bloggläsare nöjda, det är ju att barnen mår bra.

Cecilia

Blir väldigt förvånad av tidigare kommentarer. Det handlar inte om att inte ge barnen 100%. Livets pussel, karriär och barn- är det inte fantastiskt att Isabella faktiskt har möjlighet att ha både och?

b

Ville bara säga att jag testat flera utav era produkter, och jag kan inte fatta att jag precis nu upptäckt er deo. Den är OTROLIG. Aldrig använt en bättre deo i mitt liv. Och er body lotion balance my skin är såååå galet bra! Väntar på en parfym med samma doft hehe.. tack! lite feedback.

Hawjin

Alltså herregud!! Vem FAN är NI som ska lägga er i Isabellas mammaroll? Hon nattar sina barn hur hon vill och det har ni inget med att göra. Sköt er själva. SIMPELT!!!!!!!!!!!!

I

Linnea

Alltså man blir ju mörkrädd av folks kommentarer…. ta absolut inte åt dig av alla som letar fel, du gör ett grymt jobb och är så inspirerande både som mamma och med ditt jobb 🙂

sara

På riktigt, alla ni bittra perfektionsmammor som sitter här och spyr er galla…? Finns ni ens? Är ni felfria? Heja dig Isabella och kramar från en 47-årig trebarnsmamma varav två barn är vuxna och är fullt fungerande människor trots en varannanveckasuppväxt och en mamma som inte var exakt hundra procent närvarande i varje sekund.

Sandra

Är Gillis snart så stor att han kan avgöra om han vill vara med på bloggen eller inte? I vilken ålder förstår barn vad bloggen innebär,ska bli intressant om han avstår eller väljer att vara en del av det offentliga när han kan välja själv.

Anna

Han fyllde väl precis fyra? Mina barn är nu tonåringar och har inte växt upp i samma anda av sociala medier, men de var 10-11 år när jag tog någon bild och de frågade om jag skulle lägga upp den på fb eller insta och bad mig att inte göra det.
Gillis kanske är mer försigkommen och van vid sociala medier men att förstå vidden av vad det kan få för konsekvenser och hur bilderna är sök bara långt fram i tiden, det tror jag inte han förstår än på länge.

Therese.m@live.se

Vissa jobbar, vissa kollar insta, vissa kollar andra saker och vissa låter barnen somna själva…… dom föräldrar som lärt barnen somna själva måste vara helt fruktansvärda i era ögon :/ jag tillhör de som är kvar men gärna kikar på telefonen/jobbar när insomning sker. Det är en trygghetskänsla att en förälder finns i rummet under insomning istället för i annat rum och jobba eller vad man nu väljer att göra..

Therese

Hm, mailen är såklart inte mitt namn. Blev lite galet. Hoppas jag inte blir överöst med mail nu 😉

En sak jag tycker är lite märklig är att det alltid efterfrågas mer personliga inlägg, mer om barnen etc. Men när dessa inlägg kommer blir det kaos i kommentarsfältet med tusen pekpinnar och ”jag skulle aldrig…”. Kan vi inte bara acceptera att alla föräldrar är och gör olika. Det som passar en persons barn kanske är fel för någon annans.

När jag var barn jobbade min mamma kvällstid och min pappa var själv hemma med mig och mina yngre tvillingsyskon varje läggning. Vi hade dessutom sovrum på olika våningar. Han löste läggningen genom att först läsa/berätta en saga i sin säng och sedan fick jag lyssna på kasettband eller läsa själv tills jag somnade. Han hade fullt upp med ett hus och två bebisar, aldrig att han hade kunnat lägga fullt fokus i flera timmar på att jag skulle somna. Och jag har inga skador av detta.

Alla gör så gott de kan.

Gabbi

Nu får ni moraltanter ändå ger er. LÄS vad som står , 30-40 minuter läsning och ”100%”. SEN läggning. och då telefon. tror faktiskt att Isabella är MER närvarande än vad många andra är vid läggning. Det är en struktur som verkar fungera bra för dem så då är det väl bra med det?!??? bara för att alla inte gör på samma sätt innebär det väl inte att något annat sätt är fel? att vara 100% närvarande handlar mer om att vara ”där” 100 % n’r man väl är med barnen. Om man har sagt god natt och barnen är vana vid att nu är det dags att sova spelar det ju mindre roll VAD en väljer att göra då? Det finns ju de föräldrar som lämnar rummet när barnen ska sova. Isabella finns kvar som en slags trygghet. SÅ kan en välja att se på det som skrivs. tänk alla moraltanter att det finns alltid mer en ETT sätt att se på något. och det finns definitivt mer än ETT sätt att göra rätt.

Ibland är kommentarerna mer underhållande än själva inlägget… 😉

Milla

Jävla pk morsor är ni. Ni gör si och ni gör så. Ni är så himla duktiga. Ohh kolla på mig jag är duktigare än du är på att vara mamma. Håll eran skit för er själva. Ta en latte och lugna ner er. Isabella gör på sitt sätt och det funkar för både henne och barnen. Min dotter vill ibland att man läser böcker tills hon somnat. Då gör jag det med nöje. Ibland ska vi prata om dagen. Ibland vill hon att jag bara ska sitta där inne i mörkret tills hon somnar. Håll i er nu, då sitter jag faktiskt med mobilen. Jag klarar inte av att sitta där i mörkret rskt upp och ner. Då pillar jag på den.
Det är okej Isabella att du gör på ditt sätt. Det funkar ju.

Linda

Vilken fantastiskt mamma du verkar vara Isabella! Det är så roligt att läsa om din vardag och själv inspireras om olika ideer och tankar osv! <3

Anette

Hade Isabella varit man hade inte en käft kommenterat lämpligheten som förälder, hur vederbörande klär sig, hur han bryr sig om miljön med sina flygresor m.m

2017…ändå ingen jämnställdhet

Anna

Min erfarenhet är att barn visar snabbt och tydligt om de är trygga, nöjda och tillfreds i sitt sätt att vara. När saker och ting funkar tar barnen ingen som helst skada hur nattningen går till. När barnen är oroliga/ledsna eller arga så visar de detta tydligt i kroppsspråket. Varje familj skapar sin egen kultur ”så här gör vi” och det funkar.

Agdas dotter är van vid att mamma sitter på en stol vid insomning men skulle bli orolig om Olles mamma nattade henne då den mamman ligger sked med en kram om Olle (Kristina hoppar dock i taket när hon hör att Olles mamma ligger sked med Olle, för det gör man inte!!! Själv sitter hon i soffan och saknar sina utflugna ungar) Osv osv osv… allt är relativt och man gör så gott man kan och så länge man har hjärtat på rätta stället och värnar om sina små så ska det mycket till för att skada sina barn för livet. 🙂

Mia G

Efter att i flera månader haft 1,5h-nattningar så går de nu på 10 minuter. Spontan reaktion från mig igår: ”jag hinner inte med att lyssna på mina poddar längre”.
Efter saga och godnattvisa är det godnatt, dvs släckt och tyst i dotterns rum, men hon vill att man sitter kvar. Så då lyssnar (lyssnade) jag på podd. Isabella lyssnar på möte. Ingen som helst skillnad.

Vi fick faktiskt det rådet från BVC redan när dottern bara var några månader – att se till att man är tydlig med att det är slutpratat vid en viss punkt i nattningsrutinen. Efter den punkten ska föräldern/ den som nattar ”vara tråkig” och visa att nu är det natt och då ska man komma till ro och sova. Man ger trygghet om barnet vill ha ens närvaro, men inget mer än så.

KK

Borde inte alla mammor (ensamstående eller ej) hjälpa och stötta varandra i stället för att gnälla om en massa irrelevant skit? Alla gör väl så gott de kan?

Alltså herregud vad folk tror att de är så jäkla duktiga! herre… Att ligga med telefonen är väl ingenting.. Ni som INTE har telefonen med er vid läggdags har den säkert med någon annanstans där barnen är med. Kanske i soffan där de kikar på bolibompa och ni checkar flödet på facebook eller instagram. Alltså folka måste SLUTA verka så jäkla duktiga hela tiden. Jag tycker att Isabella gör det jääävligt bra. Hon har gått igenom en skilsmässa, har två små barn och ett jobb som tar väldigt mycket tid. Och ändå verkar barnen lyckliga och glada? alltså lägg ner människor.
BIG UP TO YOU ISABELLA <3

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *