Mina skönhetsknep

God morgon på er,

Vilken skillnad det är på tiden i badrummet när jag har barnen vs inte har barnen. Men jag har idag min make up artist Emelie som sminkar mig i stort sett varje dag på kontoret. Det gör att morgonen inte är lika stressig. Mer fokus på frukost med Gillis och Sally. Mina bästa skönhetsknep är rätt enkla. Min bästa rutin är exfoliering/skrubb av kropp, ansikte och läppar två gånger i veckan, och alltid ösa på med fukt varje dag. Duschar jag på morgonen använder jag vår Balance my skin eftersom den absorberas så fort, avskyr när det kladdar när man ska klä på sig. Men på kvällen får det gärna vara en kroppsolja. Jag gillar LCC:s egna. Jag verkligen överdoserar med serum på kvällarna till ansiktet och så sover jag med The Cure hair mask en gång i veckan. Utöver det dricker jag mycket vatten, och smörjer in händerna och nagelbanden med olja/kräm flera gånger om dagen. Jag är en riktig fukt-junkie när jag tänker efter. Men så fort jag minskar på exfoliering och fukt får varken huden eller håret samma glow. Det syns på en gång.

Ett annat knep jag har är ju brun utan sol. Jag brukar köra märkena Vita Liberata eller James Read (en bra over Night sleeping mask). Men nu håller jag faktiskt på att tillverka mina egna, det blir en tan-mist och tan-drops för ansiktet som du blandar in i din ansiktskräm. Dom är fantastiska! I februari i år kommer också ett eget styling/protein shampoo och balsam, det är perfekt när man vill få till det där svallet. Håret får en fin volym och blir lite preppigt direkt. Ska jag välja mellan en fin make up eller fint hår är det alltid håret som får mest prio. Ett välvårdat hår och fina naglar gör mycket för helheten, då kan man komma undan med annat (såsom sent upptäckt tandkrämsdreggel från ett av barnen).

Knepet med ett fint hår är att lägga tid direkt efter att man tvättat håret, inte börja styla i slutet när det är smutsigt för att ”dölja”. Använd rätt stylingprodukter efter tvätt, föna det ordentligt och locka till det om du vill och i med volymprodukt i hårbotten. Det är alltid bättre att lägga mer tid i samband med tvätten för då får du en fin bas i håret. Under dag 2 och 3 kompletterar du med torrschampoo. Dag fyra kör jag en knut. Jag försöker inte tvätta håret mer än två gånger i veckan.

När jag inte använder LCC varvar jag med märkena La Mer, Paulas Choice, Laura Mercier (kropp) och Jan Marini. Jag gillar även Exuviances ansiktsmasker. För mig är skönhet ett intresse men jag gillar att hålla det enkelt i få steg och fokusera på fukten. Kanske för att min hud lätt blir irriterad om jag experimenterar för mycket. Min mamma ligger till grund för mitt beutyintresse helt klart, jag minns hur hon köpte hem dyra nagellack från Dior och Chanel trots att ekonomin kanske inte riktigt tillät (hon var en sann Economista dock) och hur vi satt och hade våra manikyrstunder ihop vid köksbordet.

Nu ska jag iväg och plåtas för tidningen A Perfect Guide, vi hörs senare idag!

 1. Har du läst boken badskumt? Där får man läsa om alla olika ämnen som finns i våra skönhetsprodukter och hur det påverkar våra kroppar och inte minst hur miljön skadas när vi sköljer av alla kemikalier vi använder.
  Huden är vårt största organ, tänk vad som absorberas i din kropp när du smörjer in dig med 50 olika krämer.
  Jag tycker man ska leva med måtta. Man behöver inte så många skönhetsprodukter för att vara freeeeeshhh…

  1. Här är en annan som är med i klubben badskumt 😊 har extremt lite produkter för kropp och knopp och samtliga är eko. Inte klokt vad mycket skit vi får in i huden och ut i reningsverken som inte ens kan ta hand om allt. Sen vet jag att många är känsliga mot exempelvis de eteriska oljor som en del innehåller innehåller men för mig funkar det prima. Använder inga stylingprodukter alls i mitt hår och endast en tvål från ”Malin i ratan” att tvätta det med. Är i slutfasen av ha introducerat håret med detta och det är inga problem alls nu att göra snygga frisyrer 4 dagar som inte är minsta fettiga. Men övergången från vattenbaserade schampon och balsam är ej rolig haha. Men värt det!

   1. +1

    Jag tänker på levern som får försöka ta hand om allt vi lägger på vår hud…. Hur mycket gifter kroppen får i sej av skönhetsprodukter. På blå cancerrisken det medför. Jag använder smink men inte så mkt.

    Ibland önskar jag att skönhetsindustrin aldrig hade uppfunnits och att alla tjejer gick omkring med håriga ben, inget smink och ostylat hår och vi människor tyckte det var vackert. Idag tycker vi ju inte att det där jag just skrev är vackert, det som egentligen ska vara normalt…

    Jag minns dej Bella när du visade upp din acne. När du visade din sminkväska. Vad du använde och ifrågasatte counturing och att man ska ha så mkt make up idag. Du hade typ 4 saker i din sminkväska som du levde på… Jag tyckte du hade sund inställning då.

    Jag upplever att smink ger oss både bättre och sämre självförtroende på samma gång
    Vi känner oss självsäkra i smink men när vi tar bort sminket känner vi oss osäkra. Sminket får oss att känna oss mindre vackra osminkade… Rentav fula. Sen sminkar vi oss och känner oss helt plötsligt snygga.
    Medan de flesta killar går osminkade vardag som till fest och ingen tycker att de är fula eller konstiga för att de är osminkade…

    Finns det något jobbigare när man ligger i soffan på kvällen och blivit så trött och så kommer man på att man måste rengöra ansiktet från smink?!?!

    Det jag menar är att hade make jo aldrig uppfunnits hade vi varit mer säkra i oss själva i hur vi faktiskt egentligen ser ut. Och det hade sparat många tjejer och kvinnor så mkt stress och ångest..

 2. Hej!

  Älskar dina schampon, använder dem flitigt. Dock lite feedback på krämerna. I ansiktet använde jag länge din kräm men blev sedan avrådd av en kvinna på apoteket då jag lider av mycket eksem dessa tider. Produkterna är parfymerade och gör att extremt känslig hud som min då inte klarar av det. Kommer de några helt oparfymeradd ansiktskrämer?

  1. Hej Kajsa, Löwengrips produkter har lugnande & läkande verkan i huden. The Serum är fantastiskt för dig med känslig, narig, irriterad hud. Det är helt parfymfritt. Jag kan även varmt rekommendera The Cream som är en läkande och rikligt återfuktande dag & nattkräm som innehåller snälla doftämnen. Maila gärna webshop@economista.se vid fler frågor och funderingar kring produkterna så svarar vi mer ingående. Varma hälsningar, Dinah.

 3. Ni som tvättar håret max två ggr i veckan, hur lyckas ni hålla håret fräscht? Torrschampo visst, men dag 4 är mitt hår riktigt ofräscht och luktar inte gott. Skulle helst vilja tvätta varje dag men det är ju inte bra för håret så jag kör varannan. Tycker mitt hår suger åt sig alla lukter- lagar jag mat på kvällen
  , t ex steker något så luktar ju håret mat-os!
  Tips mottages tacksamt! Eller är det bara olika typer av hår? Jag har tunt, typiskt ”svenskt”. Ser ju vad Isabella skriver om att föna/ styla ordentligt men tycker det håller 1 dag ungefär…

  1. För det första är det ju en vanesak. Ibland får man ”vänja av” håret om man tvättat lite för ofta och då är det ju inte alls kul :O

   För det andra kanske jag har ett tips som skulle kunna funka (om du inte redan känner till det): Schampo och hårinpackning har samma ”laddning” varför man måste använda balsam efteråt för att ”stänga” håret, så att det inte ”suger åt sig” smuts och lukt.

   Jag försöker att inte tvätta håret för ofta men 3-4 dagar är liksom max vad man klarar utan. Sen blonderar jag mitt hår och det gör sitt också. Har jag utväxt så ser/känns den fortare smutsig.

  2. Jag undrar mer hur folk lyckas hålla håret oplatt baktill! Har alltid en extremt platt bit bak på hjässan där jag legat på natten, så skalpen syns igenom. Den försvinner inte om jag inte sköljer håret. Schampoo använder jag varannan dag men kan inte gå ut på morgonen utan att ha sköljt håret.

  3. Tvättar håret en gång i veckan med head and shoulders. Det tog ett par veckor att avvänja håret men det är det värt nu kan det ibland gå åtta till nio dagar innan jag tvättar. Använder do k aldrig spray eller andra stylingprodukter. Tycker att det för håret skitiga redan fortare.

   1. Både jag och mina vänner tränar mån-Tors och ingen av oss tvättar håret dagligen och har aldrig varit med om att någon skulle svettas så mycket ur hårbotten att det luktar dagen efter 😳😳

   2. Jag undrar detsamma. De är nog inga tränande människor, de där som tvättar håret 1- 2 ggr i veckan. Jag tränar 3- 4 ggr i veckan, har kort hår och använder stylingprodukter. Jag tvättar efter varje träning. Och sköljer varje morgon för att jag måste få fason på det, ser ut som ett troll när jag vaknar. Klipper var 7:e vecka, och i och med att det är kort så blir ju mitt hår aldrig äldre än några månader gammalt innan det klipps av. Så slitet hår o kluvna toppar slipper jag.

   3. Jah tvättar bara håret 1 ggn i veckan. Förut varannan dag. Men jag fick vänja håret o drog ut på det o nu är det knappt skitit efter 7 dagar. Fixar det ibland när det är nytvättat o sen efter ett par dagar har jag uppsatt. Använder endast en arganolja efter tvätt annars aldrig spray eller något. Det gör håret smutsigare.

   4. Jag tränar 6 pass i veckan. Sätter upp håret såklart, blir aldrig svettig i hårbotten. Tvättar håret 1-2 ggr i veckan. Det håller sig fin fint👍

  4. Ditt hår har vant sig vid att tvättas ofta. Om du ska börja tvätta håret mer sällan måste du börja tvätta det mer sällan och då får du leva med att det är lite extra fett/smutsigt dom sista dagarna innan tvätt i början. Men sen kommer ditt hår att vänja sig

  5. Håller med! 😂 efter En dag kan jag känna den där smutsiga lukten, kommer väl antagligen från hårbotten men…tvättar nästan varje dag!

  6. Jag tvättar en gång i veckan, men det har tagit rätt lång tid för att nå dit.. Använder bra, dyra (just nu Sensai) schampoo, inpackning och balsam, har det oftast uppsatt (svårt att ha det nersläppt i mitt yrke) och använder torrschampoo i slutet av veckan. Mitt hår luktar aldrig illa men blir fett mot slutet av veckan. Det är en vanesak helt enkelt! Sen är jag typ aldrig ute och festar nuförtiden (har två små barn, inga tredagars-ledigheter eller heltidsanställda assistenter…) så jag behöver liksom inte så kanon ut på helgerna. En tofs inne och keps/mössa ute funkar utmärkt för att dölja sunkigt hår!

  7. Hej! Jag duschar håret Max en gång i veckan, får aldrig fett hår! Jag har några tips: rör ej i håret med fingarna, borsta håret ofta med en ren borste (då dras fetter från hårbotten ner i topparna), ta på dig en dushmössa när du lagar mat (jag skyddar alltid håret vid matlagning så det ej ska lukta matos) .. några tips för att hålla håret rent längre 🙂

  8. Sätt upp håret dom sista två dagarna. Då ser det inte så ofräscht ut.

   Någon skrev om platt hår;
   jag sätter alltid upp håret i en boll på huvudet under natten, sluter mindre på håret och du har ett fint svall dagen efter.

  9. Jag ser vad alla skriver om att avvänja håret och så, och visst det funkar efter ett tag att göra det men sen beror det också på hur gammal du är om det fungerar för håret eller inte. Jag försökte mig på detta, att bara tvätta två gånger vecka för att inte slita på håret men grät i princip för olika frisörer jag känner över att det var så äckligt och då har de alla i princip sagt att när man är tonåring spelar det ingen roll hur ofta man försöker tvätta eller inte tvätta, de flesta tonåringar behöver tvätta håret ofta då vi har så mycket hormoner som påverkar i och med att vi växer och utvecklas och att vi kan tänka på sådant där när vi är äldre och ”färdigvuxna”. Så ni som är tonåringar, ingen gråt, det är bara en del av tonåren!

  10. jag tror det har med hur bra hårgener man har. Jag har exempelvist tjockt mörkt hår och har alltid alltid tvättat det en gång i veckan på söndagar. Jag hade lätt kunnat gå en vecka till utan att det ser fett ut så vi är olika där.

  11. Jag tvättar var 3-5 dag, ska jag bara vara hemma kan det gå 5-6 dagar. Mitt tips är att när man väl tvättar det så schamponera flera varv! Minst 2 gånger direkt efter varandra, ibland 3. Sista varvet ska det löddra ordentligt. Och aldrig balsam i hårbotten. Som någon skrev här ovanför – använder inga produkter i nytvättat hår, då ser det snabbare smutsigt ut. Sista dagarna spraya i lite torrschampo och tupera det närmast hårbotten. Och gärna uppsatt 🙂

 4. Åh älskar Vita Liberata! håller med om peeling och fukt, klarar mig inte utan de. Ska bli bli kul att testa era brun utan sol sen.

 5. Ögonen dansar som över en frisk och sommrig blomsteräng när jag läser dina texter. Ditt sätt att skriva på är så harmoniskt att allt annat kopplas bort. Tack för en fin blogg!

 6. Vilka bra tips 🙂
  Jag försöker hålla mina rutiner korta och snabba, men ibland vill man ju bara ta ett riktigt långt bad och kleta in en 30-min-mask i ansiktet bara för att 🙂
  Den här månaden är det dessutom så mycket med julkalender, uppträdande på barnens förskola, julafton, födelsedagar etc så då behöver man skämma bort sig själv lite extra 🙂
  Tack för inspirationen.
  Kram <3

 7. Jag fattar inte att kvinnor ”BEHÖVER” alla dessa produkter på marknaden för att få FUKT och minska RYNKOR, medan män kan vara fuktiga och rynkfria helt utan produkter… 😉

  Tacksam marknad…

  1. de flesta män borde kanske ta hand om sin hy/hud bättre än vad de gör dock… hur bra kan deras hud må av att sköljas med handtvål eller bara vatten? tänk på allt smuts 😮

 8. Hej Isabella, efter ditt inlägg om dina skönhetsrutiner och produkter blev jag inspirerad och sugen att piffa upp mig lite extra. Så ikväll anländer ett paket med några av dina produkter hem till mig:) tycker det ska bli jättespännande och roligt att prova. Hoppas de luktar och är lika bra som jag föreställt mig:)
  Kram

  1. Jag använder yves rocher bodylotion och ansiktskräm med BUS som byggs upp successivt, blir alldeles lagom för min del. Har tidigare använt Doves till kroppen men den luktar förfärligt till skillnad från yves rocher, tom. mannen tycker dessa luktar gott (hur många BUS kan man säga det om liksom).

 9. Ös på med fuktkräm på kvällen när du lägger dig på ansiktet. Serum är inte riktigt samma sak, den har jag bara under krämen. Sällan jag har använt som bara ansiktskräm, märker ingen skillnad.

 10. Vad är anledningen till att du sminkas varje dag?
  Eftersom du har känslig hy osv så vet du nog själv att det inte är så jättebra 🙂

  /Makeupartist

 11. Tvättar håret 1-2 gånger i veckan och har gjort så i flera år. Det gjorde jag till och med innan det blev ”poppis” att tvätta håret sällan. Har fått ta en hel del kritik och äcklade miner under åren men har själv aldrig känt mig ofräsch. Nu blir mitt hår visserligen aldrig fettigt (så har aldrig behövt torrschampoo) men när jag är inne på 4-5 dagen så börjar håret kännas smutsigt efter att ha använt produkter varje dag.

  Har långt och tjock hår och har det utsläppt om dagarna men såfort jag kommer hem sätter jag upp det i en knut, då börjar det aldrig lukta illa eller matos heller, så ett tips är att sätta upp håret när ni är hemma och lagar mat. Har håret uppsatt om dagarna också sista 2-3 dagarna.

  Att tvätta håret sällan är det bästa jag har gjort, dessutom sparar jag massa tid och ork. Att tvätta och torka långt och tjockt hår är inte så kul.

 12. Oah, jag tvättar håret varje dag 🙂
  Men är numera korthårig, känns fräscht..
  Men man kan känna att det luktar gammal hårbotten om vissa på pendeln och bussen…not so nice..när man sitter bredvid.

 13. Jag köpte en flaska av LCC:s torrschampo och tyckte det var jättebra och det luktade dessutom supergott. Så när den flaskan var slut köpte jag en ny och lukten var helt annorlunda!!?? Schampot är lika bra och effektivt med luktar väldigt starkt av något jag inte riktigt kan associera till (och hittar inte att det står nåt på förpackningen), men typ vanilj-kokos (eh..). Första gången jag sprayade tänkte jag på sån där flytande penicillin man fick som barn. Har ni bytt lukt permanent eller är det bara temporärt? För den första flaskan luktade verkligen super!

 14. Jag är JÄTTEstrikt med mina hårtvättsrutiner! Alltid söndagar och onsdagar! Tränar några gånger i veckan, men det får man stå ut med. Att tvätta håret dagligen är skadligt för miljön, ditt hår, din hårbotten och din ekonomi (tänk på hur mycket mer shampo och balsam du använder än någon som tvättar en eller två ggr/vecka!). Att avvänja håret är fullt möjligt och enligt mig högst nödvändigt. Söndagar och onsdagar är perfekt för mig! Mvh har just haft min spakväll. Längtar till söndagar och onsdagar för att det blir så härligt och speciellt att få tvätta håret och göra inpackningar etc hehe..

 15. Hej Isabella! Jag undrar vilken av maskerna från James Read du använder? Och hur blir resultatet? Blir det stor skillnad så att man får en chock eller blir det mer naturligt? Skulle verkligen uppskatta ett svar 😊

 16. Önskar att jag själv hade sådan bra disciplin när det gäller hudvård. Trots att jag själv jobbar inom skönhetsbranschen är det svårt att ta sig själv den där extrastunden för sig själv och återfukta och skrubba.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..