Kreativitet

Känslan när jag lämnade jobbet idag var att jag hade gjort allt till 50 %, inte hunnit med något helt ordentligt. Oftast spökar känslan av otillräcklighet mer mentalt än vad som faktiskt är sant, så jag tröstar mig med det. Jag kom till förskolan 16.10, ringde påväg och berättade att det var köer. Jag avskyr att inte vara i tid. Men tog ett djupt andetag och ”började om” innan jag hämtade barnen. En stressad förälder är ju inte så kul. Vi dröjde kvar ett tag innan vi åkte hem, deras avdelningar är så mysiga. Hemma blev det grönsakssoppa och nybakat bröd på mandelmjöl till middag. Plus grönsaksstavar som snacks. Det finns föresten en vegetarisk leverpastej med ärtor och Karl Johans-svamp som är poppis på mackan.

Efter ett bad blev det lässtund och sagor i min stora säng. Jag vill gärna att barnen övar lite på olika saker för dels ordförrådet men framför allt kreativiteten. Våra gamla pekböcker är inte så roliga längre men istället får barnen säga på engelska, det tycker dom är superkul. Sedan har vi berättat sagor för varandra, det blev nog kvällens höjdpunkt. Den röda tråden för sagorna är Pippi, pirater, Tommy och Annika, Spiderman och Hulken. Sally har lite svårare för att berätta ur fantasin men då brukar Gillis hjälpa till ”Sally, kan inte du berätta när Pippi hade fötterna på kudden”… Och då kör hon igång och mixar karaktärer och knasiga händelser. Fantastiskt roligt! Jag brukar göra en Daniel Tiger och väva in budskap i mina sagor. Idag handlade det om att man kan vara stark och modig trots att man är liten. På senare tid har det handlat mycket om hur bra det är med ett pappahus och mammahus. Jag varierar lite.

Nu väntar två timmars telefonmöten! Dom brukar bli avbrutna när jag får natta om, men då kör jag telefonkonferensen på mute och så kan jag lyssna in de andra deltagarna. Barnen är vana sedan baby-tiden att jag passar på att jobba från telefonen under läggning.

  1. Tycker det är kul med språkliga konstigheter som det där. Där jag kommer ifrån säger vi ”en kaka i-var” istället för ”en kaka var”, och trots att jag avskyr att människor söder om ~Stockholm säger ”glömma av” istället för bara ”glömma” så uppskattar jag att det finns kvar någon slags identitet i människors språkanvändning istället för att vi bara har tråkig ”rikssvenska”.

  2. Det där tänker jag är något språkligt som utvecklats i takt med tekniken. På min arbetsplats deltar vi i många telefonkonferenser där man egentligen inte har så mycket att tillförs, utan bara behöver delta för att ha koll på processen. Då säger vi alltid att vi ”lyssnar in”. Blir lättare än att säga ”jag ska ringa in för att lyssna”. I sammanhanget ovan hade jag nog inte använt lyssna in dock, men det är väl en smaksak.

 1. En tanke som slår mig; hur effektiva är ni i telefonmöte på kvällstid? Hjärnan behöver återhämtning, har man varit igång sen tidig morgon tycker jag man ska vara schysst mot sej själv och ge sig själv en klapp på axeln och checka ut helt från jobbet. Skulle aldrig palla att ha jobb typ dygnet runt…

  1. Isabella slutar ju jobbet tidigt pã dagarna när hon har barnen. Då har hon självklart energi kvar till att jobba några timmar på kvällen.

  2. Fast Isabella börjar ju ganska sent på morgonen. Hon berättar ju att hon kommer in på kontoret vid 9- halv 10 och sätter sig då och blir sminkad. Sen hämtar hon vid kl 16 på förskolan. Det är ju inte direkt några 8 timmar på kontoret och då är det ju klart att man måste ta igen den förlorade arbetstiden på kvällen.

  3. Hon håller ju på att lansera utom lands så det kan mycket väl vara den typen av samtal som måste tas den tiden pga tidsskillnaden 🙂

 2. Jobbar samtidigt som du nattar?! Omöjligt att ge kidsen 100% av dig om du samtidigt aka lyssna på ett tele möte.
  Brukar aldrig kommentera varken positivt eller negativt i bloggen fast nu var jag tvungen.

  1. Vi har en lång stund innan på ca 30-40 min med böcker och samtal. När vi säger godnatt och släcker lampan så brukar jag svara på mail, under tiden lyssnar de på pippi och somnar. Inga problem!

   1. Jag förstår inte? Du sätter alltså igång en ljudfil istället för att läsa en saga för dina barn vid nattning?

   2. Lea, nu får du nog läsa vad Bella skriver en gång till så är jag säker på att du förstår utan att du behöver insinuera att Bella (enligt dig) gör fel när hon nattar sina barn.

 3. Se det gärna från barnens perspektiv!
  Ur din synvinkel är du tidseffektiv med att göra två saker samtidigt.
  Ur barnens synvinkel så du inte tidseffektiv.
  Dom ser bara en mamma som jobbar, och inte är närvarande. Jag förstår allt som har med att jobba igen tid på kvällarna, men att ”jobba”/lyssna in What so ever, medan du nattar om barnen det låter bara dumt.

  1. Då ska du se mig Matilda här hemma.

   Jag o min son på 2år gör hela nattningsrutinen. Du vet tandborste (ibland skiter jag i den han borstar aldrig särskilt noggrant ändå). Försöker läsa en bok som han oftast sluter ur händerna på mig. Sen efter att ha kastat nappen en miljon gånger, ställt sig upp hundra och det gått 5 min tar jag upp lurarna och lyssnar på en podd. Oftast tre för hans vanliga tid innan han somnar är 1,5h.

   Chilla lite med pekpinnarna Matilda. Än är inte den perfekta människan född.

   1. Pekpinne….Kalla det vad du vill. Jag har själv en dotter på snart 3 år, och nattningarn är ibland en kamp. Men jag skulle aldrig någonsin ta upp telefonen och göra något annat mitt upp i allt. Minst inte sitta i ett telefonkonference. Ihärdighet är också en styrka.

 4. Du är fantastisk Isabella! Jag är imponerad över allt du hinner med lch orkar. Du är en stark, omtänksam och kreativ kvinna. Skickar en stor kram

  1. Nästan alla kvällar (hos mig i alla fall), jag gillar att avsluta dagen så. vi har badolja och smörjer in oss 🙂

   1. Det gör vi hemma hos oss också sen vår dotter var 8 månader. Hon älskar bada och det har blivit en del av kvällsrutin. Smörjer hennes hud med Decubal(rekommenderas från BVC) varje gång. Hon har aldrig haft torr hud. Tvärtom jätte fin hud och det har bvc sjuksköterska sagt flera gånger. Men som med allt annat när det gäller barnuppfostra så är det helt individuellt.

  2. Ofantligt är väl att ta i? Alla har olika hudtyper! Mina barn är nu i tonåren och tävlingsimmar båda två. Tränar ca 10 resp 15 Tim i klorat vatten varje vecka. Sen lite gympa med skolan å nån dusch på det. Inte torra nånstans utan mjuka och Lena 🙂

 5. Viilket pretantiöst inlägg. Vad vill du förmedla med detta inlägg? Att du inte är mer än människa? Telefonmöten när du ska natta barnen? Nu igen? Gick ju inte så bra sist. Kan riktigt se hur de i andra ändan suckar djupt när du inte respekterar deras tid eftersom du inte lyssnar. Stressad vid 16 ? Du behöver ju inte göra något när du kommer hem.

  1. Anna, varför inte läsa ordentligt?
   Stressad var hon ju för att hon kom lite sent till hämtningen.
   Dom läser böcker och pratar sen lyssnar barnen på Pippi medans dom håller på att somna, och samtidigt lyssnar B på möte i telefonen.
   Känns det jobbigt för dig?

   1. Verkligen inte..Är 100% närvarande när min dotter ska sova..Hur kul hade det varit om jag pillat på mobilen medan hon ska sova, känns inte mysigt för 5 öre..Vår läggning tar max 15 min och hade garanterat dubblats om jag haft mobil/datorn i handen..

  1. Jag kollar både insta och läser när jag lägger mina barn. Allvarligt, sluta döm andra hur de gör och sköt er själva. Min dotter ligger och blundar och somnar. Vill hon säga något så släpper jag plattan och pratar med henne. Herregud. Alla gör det som känns bäst för dem.

 6. Brukar inte kommentera men jag tycker att detta inlägg går stick i stäv med ditt tidigare inlägg där du beskriver det hur du aldrig har telefonen framme när du är med barnen utan alltid ger dem 100 procent av din uppmärksamhet när du har dem.

  1. För mig är det inget konstigt, fullt fokus när de är vakna och efter vi sagt godnatt lyssnar de på pippi och jag svarar på lite jobb från stolen bredvid. Finns nog många föräldrar som läser bloggar/instagram under nattning också

   1. Tänker att man kanske missuppfattar när du skriver nattar. Jag är en sån som bläddrar i telefonen men det kallar jag inte nattning även om det är det. Nattningen som jag kallar det är nog det du kallar lässtund. Sen släcker man ner o sitter bara tyst i mörkret för att finnas nära till hands, o då sitter jag absolut med telefonen medan de slumrar in och det gör nog många.

   2. Det finns det säkerligen föräldrar som gör. Du skiljer kanske på nöjessurfning och arbetsrelaterad tid med telefonen när du är med barnen.

   3. Vad glad jag blev helt plötsligt över att det inte fanns när jag var liten, minns bara hur vi kröp ner under täcket och lyssnade på band med Astrid Lindgren medans jag somnade. Min mamma pillade mig i håret, inte på mobilen. Vet dock inte om barnen tar någon skada, men kände spontant att jag själv är väldigt glad över att jag fick vara med om en tid utan telefoner

   4. Annas poäng var att det går helt emot vad du hävdat tidigare, inte att inte andra gör det. Du har påstått att DU aldrig gör det, det är ju din blogg. Nu helt plötsligt visar det sig att du absolut har telefonen med när barnen ska nattas eller nattas om. Håller med om att det inte går någon nöd på dem för det, men kan du seriöst inte se hur märkligt det blir när du hävdar att något är på ett visst sätt och sedan säger emot dig själv 2 dagar senare om och om igen? Det är ett fenomen i den här bloggen som känns som ett hån mot oss läsare som faktiskt är läskunniga och tar till oss det du förmedlar.

   5. E.

    Min mamma satt och söp i köket.
    Jag lovar dig att en telefonkonferans efter 45 min av sagor inte är en hel katastrof. Eller ens någon alls.

 7. Kolla på förlaget Goboken efter serierna MittABC och Mitt123. Underbart färggranna, fantasirika och pedagogiska böcker. Speciellt Mitt123

 8. Var närvarande i nuet ha telefonmöte när man nattar barnen Vad prioriterar du inte barnen det viktigaste i livet.

  1. Ett tips är att använda skiljetecken när du skriver. På så sätt framgår det nog tydligare vad du vill framföra.

 9. Håller med många kommentarer ovan. Det är sjukligt att du inte kan fokusera 100% på barnen. Du har de endast 50% (eller mindre…) av tiden och ändå kan du inte fokusera på BARA dem. Tragiskt. Du borde prata med en psykolog om ditt beroende till ditt jobb. Det är inte det enda i livet, speciellt inte när man har barn. Din barndom har förstört dig och det är hemskt att du inte tagit tag i det. Usch.

  1. Alla de här procentsatserna folk slänger sig med.

   Jag är aldrig hundra procent något. Kanske också borde prata med någon. Den nya terapi formen ”Alltid 100%” Högkostnadsskydd gäller.

  2. Haha, alltid när jag läser meningen ”speciellt när man har barn” tänker jag på karaktären gulletussan av Mia Skäringer.

  3. Gud vilken sjuk kommentar?
   ”Din barndom har förstört dig”
   Hur kan du ens säga så? Vad vet du om hennes barndom förutom det pyttepyttelilla hon nämnt här nångång? Hon skrev dessutom inte att hon drog i tjack medan hon nattade, hon håller med sin telefon/småjobbar. Guud

 10. Jag fattar inte alla negativa kommentarer. Ungarna har TVÅ föräldrar. Jag är helt övertygad om att de har en annan vardag hos O. Så vad är problemet med en mamma som är annorlunda?! Det lär vägas upp när de kommer till sin pappa. Olika liv bara.

 11. Bella du kommer väldigt ofta med motsägelsefulla inlägg.
  Vi äter aldrig socker – gillis har massor av choklad i näven!
  Aldrig mobilen när jag är med barnen – telefonmöten under nattning! Listan kan göras lång.

 12. Du prioritera dåligt om du behöver jobba under nattningen och försvarar dig med att andra föräldrar surfar under nattningen, jag känner inte nån som surfar när dom nattar sina barn. Nej, skärpning!

  1. Jag känner/har hört om många som slösurfa eller lyssnar på ljudbok/pod vid nattning. Barnet ska ju sova – ska man glo på hen tills hen somnar menar du?

  2. Det har jag. Vi läser bok, pratar och sedan släcka lampan.. då ska de sova, inte prata och blunda. Vad spelar det för roll då. Sluta döm. Och jag tror nog att de flesta gör så. Men alla är vi olika.

  3. Det gör du garnterat men med din dömande attityd finns det inte en människa som skulle vara ärlig mot dig. Skärpning på dig!

  4. Jag känner ingen som ”nattar” sina barn. Man läser en saga. Sen ”God Natt o Sov Gott” Sen går man ut och barnen somnar inom en liten stund.

 13. Då misstolkar man nog det. Vardagssockret dolt går bort, mjölkchoklad då eller chokladkalendern är inte hela världen. När jag är med Barnen är mobilen borta men när vi har läst, pussats godnatt och de somnar in till pipppi – börjar jag svara på mail

  1. Hej Isabella! Jag tycker inte att du ska behöva försvara dig angående detta. Många föräldrar sitter med telefonen vid insomningen… vad man använder telefonen till vid dessa stunder är obetydlig.

   För mig Isabella är du en förebild gällande både föräldraskap och karriär! ❤

  2. Fast du skrev telefonkonferens i inlägget, inte ”svara på mail”. Inget fel i det. Min mor delade arbetsrum med mitt rum när jag var liten och inget gav mig så mycket känsla av trygghet än höra min mamma jobba medan jag halvsov. Sedan kan jag hålla med andra att du är lite motsägelsefull och inkonsekvent ibland.

 14. Har aldrig någonsin kommenterat men att ha telefonmöten när man nattar sina barn hugger till i magen på mig, att man ens har telefonen med vid nattning?!

 15. Nu får ni slappna av allihop! Jag är också lärare som någon annan här i kommentarsfältet. Jättebra att ta sig tid att läsa och prata med barnen regelbundet. Det gör jag också. Sen när vi har släckt och jag får vänta 15-30 minuter på att sonen ska somna så ligger jag bredvid och planerar lektioner och går igenom morgondagen i huvudet. Det är ju också jobb. Ser ingen skillnad där faktiskt. Men det är den enda tiden på dygnet när det är tyst omkring mig och jag har tid att reflektera kring mitt jobb. Vi gör alla vårt bästa för att få livet att fungera!

  1. Vad spelar det för roll vilket yrke man har? Jag tycker det är tragiskt att man inte ens kan vara utan sin telefon vid nattning! Jag har också ett yrke som kräver mycket jobb men det jobbet gör jag EFTER nattning när barnen har fått mitt fulla fokus.

  2. Vilken bra liknelse! Alla jobb och liv är olika 🙂 Och även om det inte är jobb man tänker på, så vandrar nog tankarna kring andra ämnen än barnen under etthundra procent av tiden, även om de är det viktigaste och finaste man har <3

  3. En sak att planera det i huvudet men att sitta med mobilen/datorn när barnet ska sova går helt bort i min värld. Så svårt är det inte att vänta tilld barnet har somnat..Att höra tangenter som knappar och en skärm som lyser, hur avkopplande är det..Känns som att denna generationen barn kommer växa upp med föräldrar som har näsan i mobilen/datorn 24/7.

 16. Vilka perfekta mammor det är som läser den här bloggen. Jag läser för mina barn vid nattning. Den ena vill bli kliad på ryggen en stund, den andra vill inte bli pillas på när hen ska sova. Sen kollar jag mobilen en stund när dom somnar. Fast jag kanske borde ligga o stirra i taket….

  1. Att vara närvarande är inte att ens påstå sig vara perfekt. Var precis som du vill. Dina barns barndom. Deras bild av dig. Deras bild av sin egen roll i ditt liv.

 17. skumt asså…100 procent fokus på barnen i ett inlägg där telefonen aldrig är framme sen ser man foton på barnen, instagramflöden etc.
  och nu har du deltagarna i samtalet med i nattningen men barnen. Aldrig hört någon egenföretagare ha möten när barnen nattas. Tänk vad skönt bara ligga där, lyssna på deras andetag, tystnaden i 10 min sen smyga ut och jobba.

  1. Tar du aldrig foton på dina barn? Eller skulle det om du haft några? Känns som en självklarhet och ska väl inte likställas med att slösurfa. Att lyssna på ett mötessamtal vid nattning kan väl heller inte vara värre än att lyssna på en ljudbok – viket jag är säker på att många föräldrar roar sig med vid långa nattningar? Bara för att något är annorlunda behöver det ju inte vara katastrof.

 18. Jag har undrat en grej ett tag. För varje bild som du tar på dina barn där du döljer ansiktet på dom tar du då även en extra där ansiktena syns för att spara till dig själv och ”familjealbum” 😊

  1. jag utgår alltid från mina privata bilder, man fotar ju sina barn jämt och sedan knäpper jag en för bloggen 🙂

 19. Alltså hallå, vi måste prata om vad mobilsamhället gör med oss och med oss som föräldrar!
  Hade vi som barn uppskattat att våra föräldrar tog in sin telefon i vårt sovrum??!!
  Jag har aldrig min mobil i barnens sovrum när de ska sova.
  Dock somnar mina barn själva så jag behöver inte sitta där efter jag nattat men läser ni vad forskare skriver i tidningsartiklar?! Barn till föräldrar med mobilberoende går att jämföra med en deprimerad föräldrer, de beter sig liknade.
  Mobiltelefoner ska inte existera i våra sovrum för ljuset från skärmarna håller oss vakna eftersom det utsöndrar vår vaken-hormon som utsöndras vid dagljus alias skärmljus.

  Vi fotar allt vi gör. Vi lever våra liv på sociala medier. Sitter vi på en buss tittar vi på vår telefon och inte ut genom fönstret. På bio Snapchattar folk och tittar på skärmen otaliga gånger trots att ljuset stör resten av biobesökarna. Mobilen gör att vi kan arbeta mer och var som helst. Vi är aldrig lediga. Vi kan inte njuta av roliga stunder med våra barn utan att ta upp mobilen för att fota. Å kom igen man behöver inte fota sina barn varje dag och lägga upp på instastory. Våra föräldrar fotade inte oss dagligen utan vid speciella tillfällen. De fotade inte vad vi åt eller hade på oss.
  Alltså vi föräldrar måste skärpa till oss med våra mobiltelefoner.
  Vetenskapliga artiklar pekar på att psykiskt ohälsa och skärmtid hör ihop idag. Vi mår allt sämre. Och samhället går mer och mer åt hållet individsamhälle där familjer lever isolerade från varandra. Barn växer upp i konsumtionsfamiljer som lever väldigt isolerat. Men det menar jag att vi fokuserar mer på oss själva och vår egen lycka att fysiska personer får lägre prioritet och tar allt mindre plats i våra liv. Vi behöver vakna upp och sluta försvara våra egoistiska beteenden pga av vårt missbruk och beroende av dagens teknik som de flesta av oss inte vill erkänna att de lider av.
  Kom igen och våga prata och våga problematisera mobilanvändandet!

  Jag kritiserar mig själv tex för att jag inte slutar läsa denna blogg. Vad tillför den i mitt liv? Jag borde lägga ifrån mig mobilen nu och koncentrera mig på serien jag tittar på teven. Lovar att fler som läser lider av samma beteende men vill inte erkänna det…

  Jag vill säga det att vi bör vara rädda om varandra och flytta blicken från våra skärmar och lägga blicken och fokusen på det som lever och finns runt omkring oss.💖

  1. Så sant! Jag har blivit betydligt bättre och lägger medvetet bort telefonen när jag är med folk plus tagit bort onödiga appar. Har dock fortfarande problem på kvällen/natten och när jag ska sova. Har både mobil och måste somna till ljudet av en serie.

 20. Jag tycker du är en supermamma Isabella!
  Förstår inte varför folk blir så upprörda. Precis som många skriver så kollar nog många telefonen när barnen väl ska sova, alltså när de ligger och blundar!! Vilket många har svårt förstå, alltså att barnen nästan sover.
  Jag tycker det är smart att svara på Mail, heller det än sitta och scrolla i onödan bara. Jag försöker själv
  Lära mig något när jag kör nattningen, typ googla något eller lyssna på en intressant podd.
  Mina föräldrar låg själva och läste en tidning eller bok bredvid mig som liten, tycker det är samma sak.
  Hejja dig Bella som vågar öppna dig och kör på!
  Tråkigt att så många ska se negativt på allt bara istället för att höja varandra, vilket vi borde!

 21. Imponerande hur du lyckas kombinera karriär och barn Isabella. Till er kritiker: De flesta framgångsrika företagsledare spenderar inte den tid och engagemang som Isabella gör med sina barn.

 22. Kan hålla med om att det är motsägelsefullt om man är med i alla vändor här på bloggen kring alla ”does and dont’s” som skrivs ut om vartannat. Men tror knappast att det gör någon större skillnad om de är vana vid det sedan tidigare och du är närvarande när de påkallar uppmärksamhet. Däremot kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på dina inlägg om relationer och känslor. Anknytning och förtroende för andra, det går ju inte bara i relationerna till äldre och jämnåriga utan det är ju nåt man kan utveckla i relation till de små också. Och eftersom du läser så himla mycket tänkte jag tipsa om några böcker som rör relationer och barn om utifall intresse finns och du har tid över. Tid för barn av Per Kågeson, Vill ha mer: om barn, tid och konsumtion av Katarina Bjärvall, Det infantila samhället av Carl Hamilton och Kärlekens roll. Hur känslomässig närhet formar spädbarnets hjärna av Sue Gerhardt. Mycket bra och intressant läsning när det gäller de små och relationerna man har till varandra. Hoppas det väcker ett intresse! Ha en fin kväll i övrigt!

 23. Jag har med retat mig på Isabella ett bra tag, allt är bara så ååååh 😉 Få jobba med det man älskar, kunna resa, ha hjälp med markservicen, lagad mat, tid till barnen, snygga kläder, bli sminkad, listan kan göras lång. Men kom fram till att jag bara är förbaskerligen avundsjuk, snopet för mig 😉 Nu menar jag inte att alla andra är det också, utan det står bara för mig 🙂

  1. Bra att du insåg felet men undrar över all denna avundsjuka, hur avundsjuk e du då på Oprah eller typ beyonce? Varför kan du inte bara glädjas åt andra? Alltså e jag störd som aldrig känner mig avundsjuk utan bara glad för allt andra har och då har jag själv nästan ingenting. Nä skulle aldrig vilja var i den ”avundsjuka” sitsen, kan inte vara hälsosamt.

 24. Dessa påhopp, ge mig styrka! Sån tur att det finns så många perfekta mammor som kan säga ”skärpning!”.. till nån de inte känner! alltså allvar är det på skämt?

 25. Jag har aldrig nattat mina barn genom att ligga/sitta bredvid. Vi läste saga i soffan innan dem gick o lade sig, om dem orkade det. Efter en dag på förskolan är dem ju helt slut. Jag lade dem i sängen , sa godnatt och gick ut ur rummet. Mina barn har alltid somnat själva. Dem har inte ens sovit bredvid mig som bebisar. När dem blev stora nog att sova i vanlig säng kunde dem komma över till mig och maken mitt i natten men dem somnade alltid i sina sängar.

 26. Hade aldrig någonsin problem med att föräldrarna gjorde annat efter vi sagt gonatt och läst klart sagan. De kunde sitta ute i vardagsrummet och det räckte gott och väl för mig och min syster att vi kunde höra dem för att veta att de fanns där för oss och att vi var trygga. Vad sjutton är problemet? Hon skriver ju att de hade sin mys-stund och efter det är det sovdags. Ska hon ligga och stirra på dem i mörkret menar ni? Så många präktiga vet-allt-mammor har jag då aldrig varit med om. Skämsigt!

 27. Jag läser för mina barn vid nattningen, i vår säng. Sen sitter jag på en stol bredvid vår yngsta dotters säng. Där sitter jag tills hon somnat och ja, jag tittar i min mobil under tiden. Jag svarar alltid direkt om hon vill något, hämtar vatten etc. Hade jag inte haft mobilen att titta i hade jag blivit extremt otålig vilket hon säkert hade märkt. Hon ligger ändå och blundar och jag tror verkligen inte att hon störs av min mobil. Det viktiga för henne är att inte somna ensam.
  Jag ser mig inte som en dålig mamma för det.

 28. När vi hade långa nattningar brukade jag lyssna på ljudbok efter att lampan släckts och det bara var ”vänttid” i mörket jämte sängen. Hade blivit vansinnigt stressad av att bara sitta och vänta och räkna minuter…

 29. Ta med telefonen vid läggning är otänkbart! Det är ju då man får sin absolut nödvända power nap för att orka resten av kvällens sysslor😊

 30. Jisses, Bella, att du orkar. Jag hade slutat blogga på stört, med ett kommentarsfält som detta. Är helt sjukt att folk kan klaga om precis ALLT..!

 31. Ett boktips till barnen. ”Kråke@ böckerna. Alla mina tre barn har älskar dom. Verkliga saker som förklaras på barns vis.

 32. Jag jobbar hemifrån. Hämtar tusen gånger hellre min son tidigare på fritids och jobbar klart medan han är hemma, än låter honom sitta där och uggla i några extra timmar bara för att han ska slippa se mig jobba. När jag har frågat är det så han vill ha det också.

 33. Du är grym Bella. Vilka elaka kommentarer en del skriver. Ibland känns det numera som om du ägnar en del av inläggen åt att ursäkta dig, och det förstår jag verkligen när jag ser kommentarerna.

  Fattar inte ni andra som läser att Bella inte skriver om hela sitt liv? Hon skriver en blogg för att det är hennes plattform som företagare att sälja produkter mm. Ibland passar det med ett ”kämpigt med barn”-inlägg så vi ska känna igen oss. Ibland skriver hon mer pepp så man blir inspirerad. Bella är smart och vet precis vad hon gör. Gå inte igång på allt kära läsare. Hon klarar av sitt föräldraskap. Lovar.

 34. Jag tycker att du är en inspiration. Jag tycker att du verkar vara en fantastisk mamma, vissa kommentarer jag läst under detta inlägget är lite väl hårda och onödigt tillrättavisande tyvärr 🙁

 35. Stor eloge till Bella som svarar trevligt och moget på helt galna kommentarer om hur hon går tillväga när hon nattar sina barn. Nu har inte jag barn själv, men tycker inte alls det låter konstigt eller ”onormalt”. Alla har ju sitt sätt och gör vad som funkar för dom och deras barn 🙂 eller? Tycker reaktionerna är som att hon skadar sina barn och det är ju precis tvärtom. Varför kan man inte vara karriärskvinna, mamma, fru och vän på sitt sätt utan pekpinnar hit och dit? Tycker hon är grym och gör säkert sitt bästa! Kram från mig 🤗

 36. Det verkar som att folk missuppfattat inlägget, jag förstod som att barnen håller på och somna, alla som är förälder eller varit barnvakt vet väl att man får passa på och göra saker då. Sen kan dom när som helst vakna upp igen sånt e livet. Och det viktiga är inte att göra sina bloggläsare nöjda, det är ju att barnen mår bra.

 37. Blir väldigt förvånad av tidigare kommentarer. Det handlar inte om att inte ge barnen 100%. Livets pussel, karriär och barn- är det inte fantastiskt att Isabella faktiskt har möjlighet att ha både och?

 38. Ville bara säga att jag testat flera utav era produkter, och jag kan inte fatta att jag precis nu upptäckt er deo. Den är OTROLIG. Aldrig använt en bättre deo i mitt liv. Och er body lotion balance my skin är såååå galet bra! Väntar på en parfym med samma doft hehe.. tack! lite feedback.

 39. Alltså herregud!! Vem FAN är NI som ska lägga er i Isabellas mammaroll? Hon nattar sina barn hur hon vill och det har ni inget med att göra. Sköt er själva. SIMPELT!!!!!!!!!!!!

  I

 40. Alltså man blir ju mörkrädd av folks kommentarer…. ta absolut inte åt dig av alla som letar fel, du gör ett grymt jobb och är så inspirerande både som mamma och med ditt jobb 🙂

 41. På riktigt, alla ni bittra perfektionsmammor som sitter här och spyr er galla…? Finns ni ens? Är ni felfria? Heja dig Isabella och kramar från en 47-årig trebarnsmamma varav två barn är vuxna och är fullt fungerande människor trots en varannanveckasuppväxt och en mamma som inte var exakt hundra procent närvarande i varje sekund.

 42. Är Gillis snart så stor att han kan avgöra om han vill vara med på bloggen eller inte? I vilken ålder förstår barn vad bloggen innebär,ska bli intressant om han avstår eller väljer att vara en del av det offentliga när han kan välja själv.

  1. Han fyllde väl precis fyra? Mina barn är nu tonåringar och har inte växt upp i samma anda av sociala medier, men de var 10-11 år när jag tog någon bild och de frågade om jag skulle lägga upp den på fb eller insta och bad mig att inte göra det.
   Gillis kanske är mer försigkommen och van vid sociala medier men att förstå vidden av vad det kan få för konsekvenser och hur bilderna är sök bara långt fram i tiden, det tror jag inte han förstår än på länge.

 43. Vissa jobbar, vissa kollar insta, vissa kollar andra saker och vissa låter barnen somna själva…… dom föräldrar som lärt barnen somna själva måste vara helt fruktansvärda i era ögon :/ jag tillhör de som är kvar men gärna kikar på telefonen/jobbar när insomning sker. Det är en trygghetskänsla att en förälder finns i rummet under insomning istället för i annat rum och jobba eller vad man nu väljer att göra..

 44. En sak jag tycker är lite märklig är att det alltid efterfrågas mer personliga inlägg, mer om barnen etc. Men när dessa inlägg kommer blir det kaos i kommentarsfältet med tusen pekpinnar och ”jag skulle aldrig…”. Kan vi inte bara acceptera att alla föräldrar är och gör olika. Det som passar en persons barn kanske är fel för någon annans.

  När jag var barn jobbade min mamma kvällstid och min pappa var själv hemma med mig och mina yngre tvillingsyskon varje läggning. Vi hade dessutom sovrum på olika våningar. Han löste läggningen genom att först läsa/berätta en saga i sin säng och sedan fick jag lyssna på kasettband eller läsa själv tills jag somnade. Han hade fullt upp med ett hus och två bebisar, aldrig att han hade kunnat lägga fullt fokus i flera timmar på att jag skulle somna. Och jag har inga skador av detta.

  Alla gör så gott de kan.

 45. Nu får ni moraltanter ändå ger er. LÄS vad som står , 30-40 minuter läsning och ”100%”. SEN läggning. och då telefon. tror faktiskt att Isabella är MER närvarande än vad många andra är vid läggning. Det är en struktur som verkar fungera bra för dem så då är det väl bra med det?!??? bara för att alla inte gör på samma sätt innebär det väl inte att något annat sätt är fel? att vara 100% närvarande handlar mer om att vara ”där” 100 % n’r man väl är med barnen. Om man har sagt god natt och barnen är vana vid att nu är det dags att sova spelar det ju mindre roll VAD en väljer att göra då? Det finns ju de föräldrar som lämnar rummet när barnen ska sova. Isabella finns kvar som en slags trygghet. SÅ kan en välja att se på det som skrivs. tänk alla moraltanter att det finns alltid mer en ETT sätt att se på något. och det finns definitivt mer än ETT sätt att göra rätt.

 46. Jävla pk morsor är ni. Ni gör si och ni gör så. Ni är så himla duktiga. Ohh kolla på mig jag är duktigare än du är på att vara mamma. Håll eran skit för er själva. Ta en latte och lugna ner er. Isabella gör på sitt sätt och det funkar för både henne och barnen. Min dotter vill ibland att man läser böcker tills hon somnat. Då gör jag det med nöje. Ibland ska vi prata om dagen. Ibland vill hon att jag bara ska sitta där inne i mörkret tills hon somnar. Håll i er nu, då sitter jag faktiskt med mobilen. Jag klarar inte av att sitta där i mörkret rskt upp och ner. Då pillar jag på den.
  Det är okej Isabella att du gör på ditt sätt. Det funkar ju.

 47. Vilken fantastiskt mamma du verkar vara Isabella! Det är så roligt att läsa om din vardag och själv inspireras om olika ideer och tankar osv! <3

 48. Hade Isabella varit man hade inte en käft kommenterat lämpligheten som förälder, hur vederbörande klär sig, hur han bryr sig om miljön med sina flygresor m.m

  2017…ändå ingen jämnställdhet

 49. Min erfarenhet är att barn visar snabbt och tydligt om de är trygga, nöjda och tillfreds i sitt sätt att vara. När saker och ting funkar tar barnen ingen som helst skada hur nattningen går till. När barnen är oroliga/ledsna eller arga så visar de detta tydligt i kroppsspråket. Varje familj skapar sin egen kultur ”så här gör vi” och det funkar.

  Agdas dotter är van vid att mamma sitter på en stol vid insomning men skulle bli orolig om Olles mamma nattade henne då den mamman ligger sked med en kram om Olle (Kristina hoppar dock i taket när hon hör att Olles mamma ligger sked med Olle, för det gör man inte!!! Själv sitter hon i soffan och saknar sina utflugna ungar) Osv osv osv… allt är relativt och man gör så gott man kan och så länge man har hjärtat på rätta stället och värnar om sina små så ska det mycket till för att skada sina barn för livet. 🙂

 50. Efter att i flera månader haft 1,5h-nattningar så går de nu på 10 minuter. Spontan reaktion från mig igår: ”jag hinner inte med att lyssna på mina poddar längre”.
  Efter saga och godnattvisa är det godnatt, dvs släckt och tyst i dotterns rum, men hon vill att man sitter kvar. Så då lyssnar (lyssnade) jag på podd. Isabella lyssnar på möte. Ingen som helst skillnad.

  Vi fick faktiskt det rådet från BVC redan när dottern bara var några månader – att se till att man är tydlig med att det är slutpratat vid en viss punkt i nattningsrutinen. Efter den punkten ska föräldern/ den som nattar ”vara tråkig” och visa att nu är det natt och då ska man komma till ro och sova. Man ger trygghet om barnet vill ha ens närvaro, men inget mer än så.

 51. Borde inte alla mammor (ensamstående eller ej) hjälpa och stötta varandra i stället för att gnälla om en massa irrelevant skit? Alla gör väl så gott de kan?

 52. Alltså herregud vad folk tror att de är så jäkla duktiga! herre… Att ligga med telefonen är väl ingenting.. Ni som INTE har telefonen med er vid läggdags har den säkert med någon annanstans där barnen är med. Kanske i soffan där de kikar på bolibompa och ni checkar flödet på facebook eller instagram. Alltså folka måste SLUTA verka så jäkla duktiga hela tiden. Jag tycker att Isabella gör det jääävligt bra. Hon har gått igenom en skilsmässa, har två små barn och ett jobb som tar väldigt mycket tid. Och ändå verkar barnen lyckliga och glada? alltså lägg ner människor.
  BIG UP TO YOU ISABELLA <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..