Min restaurang-guide

Lucka nummer 5 i Kajsons julkalender. ”Den perfekta middagen enligt mig”

Eftersom jag reser en del tänkte jag istället dela med mig av mina favoritrestauranger i Sverige och utomlands. I Sverige gillar jag Bardot för att det är mysigt och det känns som ett vardagsrum, dessutom är tryffelpastan otrolig. Dit kan man lika gärna gå för en drink också. Ett Hem är Sveriges vackraste hotell och restaurang, dit går jag om det är något extra. Agrikultur är en upplevelse om man gillar vegetarisk mat. Surfers har fantastiska smaker från Sichuan vilket kan vara kul att uppelva. Gillar man kött hade jag besökt AG, men tyvärr dåligt utbud för vegisar. Hillenberg har bra bruncher, speciellt pannkakorna. Mitt andra hem i Stockholm är dock Hotell Diplomat. Där äter jag alla dyngets måltider, aw, möten och drinkar. Sedan har vi två kärlekar till, Oaxen Slip på Djurgården och Matbaren på Grand hotell.

På restaurang Hummer i Köpenhamn I Lund gillar jag På Skissernas. I Ystad blir jag alltid överraskad positivt överraskad på Ystad Saltsjöbad. Är jag i Växjö blir det lyxkrogen PM & Vänner. I Warszawa var Concept 13 fantastiskt. I Marbella är det vegan-restaurangen mitt emot Marbella Club jag vill äta på jämt, tur att Pingis också brukar vilja det. I London är mitt absoluta favvoställe Chiltern Firehouse, där stötte jag på Orlando Bloom i våras. Är vi i Paris gillar jag Hotel Costes.

Pasta på ön Ischias i Italien i somras, åh så gott! En rekommendation är att ta en båt till en annan restaurang som hette Eden. 

När jag är i Zurich behöver man lite tid för då finns det ett fantastiskt hotell uppe i bergen (tar 20 minuter) som heter The Dolder Grand. Googla det, ser ut som ett slott (dit blev jag utbjuden på dejt i år, får berätta om det vid ett senare tillfälle). I Köpenhamn älskar jag Väkst och 108 (Nomas bakficka). Är jag i Cannes finns det en fantastisk pizzeria längs vattnet som man tror är ett turistkhak men det är det inte; Le Vesuvio. Så mysigt och ljuvligt gott.

Det är inte ofta jag äter fisk men denna ceviche var ljuvlig. I Mexico vid en strand. 

Agrikultur i Vasastan

Lämnar vi Europa och åker till New York så finns det en massa bra ställen. Acme är riktigt bra. Även The Standard Grill. Vill man kändisspotta är The Waverly Inn perfekt. I Dubai gäller mer coola restauranger där maten kanske inte är en upplevelse men stämningen är härlig och festlig; Catch, Zuma och Nobu. Bästa maten jag har ätit i Dubai var från ett gatukök i Gamla Stan, en chicken Shawarma. I Hong Kong hade jag kunnat ätit på The Grassroot varje dag livet ut, allt är vegansk.

… Messade en person som jag har umgåtts rätt mycket och frågade om ”han har några matbilder till mitt inlägg”. Fick denna från korvkiosken på Östermalmstorg vid 02.30 i somras hehe. Kan dock meddela att det beställdes en väldigt god sojakorv efter mycket dansande :- ) Nästa matresa får blir Sydafrika, tanken var att åka dit över nyår i år men det fick bli Maldiverna i stället. Jag behöver sex lugna off-dagar, vill inte vara ifrån barnen mer.