Min restaurang-guide

Lucka nummer 5 i Kajsons julkalender. ”Den perfekta middagen enligt mig”

Eftersom jag reser en del tänkte jag istället dela med mig av mina favoritrestauranger i Sverige och utomlands. I Sverige gillar jag Bardot för att det är mysigt och det känns som ett vardagsrum, dessutom är tryffelpastan otrolig. Dit kan man lika gärna gå för en drink också. Ett Hem är Sveriges vackraste hotell och restaurang, dit går jag om det är något extra. Agrikultur är en upplevelse om man gillar vegetarisk mat. Surfers har fantastiska smaker från Sichuan vilket kan vara kul att uppelva. Gillar man kött hade jag besökt AG, men tyvärr dåligt utbud för vegisar. Hillenberg har bra bruncher, speciellt pannkakorna. Mitt andra hem i Stockholm är dock Hotell Diplomat. Där äter jag alla dyngets måltider, aw, möten och drinkar. Sedan har vi två kärlekar till, Oaxen Slip på Djurgården och Matbaren på Grand hotell.

På restaurang Hummer i Köpenhamn 

I Lund gillar jag På Skissernas. I Ystad blir jag alltid överraskad positivt överraskad på Ystad Saltsjöbad. Är jag i Växjö blir det lyxkrogen PM & Vänner. I Warszawa var Concept 13 fantastiskt. I Marbella är det vegan-restaurangen mitt emot Marbella Club jag vill äta på jämt, tur att Pingis också brukar vilja det. I London är mitt absoluta favvoställe Chiltern Firehouse, där stötte jag på Orlando Bloom i våras. Är vi i Paris gillar jag Hotel Costes.

Pasta på ön Ischias i Italien i somras, åh så gott! En rekommendation är att ta en båt till en annan restaurang som hette Eden. 

När jag är i Zurich behöver man lite tid för då finns det ett fantastiskt hotell uppe i bergen (tar 20 minuter) som heter The Dolder Grand. Googla det, ser ut som ett slott (dit blev jag utbjuden på dejt i år, får berätta om det vid ett senare tillfälle). I Köpenhamn älskar jag Väkst och 108 (Nomas bakficka). Är jag i Cannes finns det en fantastisk pizzeria längs vattnet som man tror är ett turistkhak men det är det inte; Le Vesuvio. Så mysigt och ljuvligt gott.

Det är inte ofta jag äter fisk men denna ceviche var ljuvlig. I Mexico vid en strand. 

Agrikultur i Vasastan

Lämnar vi Europa och åker till New York så finns det en massa bra ställen. Acme är riktigt bra. Även The Standard Grill. Vill man kändisspotta är The Waverly Inn perfekt. I Dubai gäller mer coola restauranger där maten kanske inte är en upplevelse men stämningen är härlig och festlig; Catch, Zuma och Nobu. Bästa maten jag har ätit i Dubai var från ett gatukök i Gamla Stan, en chicken Shawarma. I Hong Kong hade jag kunnat ätit på The Grassroot varje dag livet ut, allt är vegansk.

… Messade en person som jag har umgåtts rätt mycket och frågade om ”han har några matbilder till mitt inlägg”. Fick denna från korvkiosken på Östermalmstorg vid 02.30 i somras hehe. Kan dock meddela att det beställdes en väldigt god sojakorv efter mycket dansande :- ) Nästa matresa får blir Sydafrika, tanken var att åka dit över nyår i år men det fick bli Maldiverna i stället. Jag behöver sex lugna off-dagar, vill inte vara ifrån barnen mer.

 1. Kul krogguide, tack för den. Hur tänker du om att företaget alltid har en central adress med antagligen superhög hyra? Vad får er att välja ett dyrt innerstadsläge istället för ett något billigare kontor utanför stadskärnan. Intressant att veta mer om er affärsstrategi kring detta.

 2. Så roligt!!! att läsa så varierade inlägg när du följer den där kalendern. Verkligen:-) älskar din blogg i övrigt också (speciellt livet utöver jobb och karriär) men ändå, typ allt du skriver är intressant. Jag är världens matmänniska så det var roligt att läsa om dina tips. Tänkte på det igår att det kom upp tre helt olika inlägg. Underbart! Jaja. Ha en fin dag 🙂

   1. Men hon skriver ”i Sverige gillar jag” och så kommer en uppräkning av restauranger i Stockholm. Sedan kommer uppräkningen av Lund, Ystad osv. Tror hon bara gjorde ett ärligt misstag och skrev fel.

 3. Tack för mattipsen! Du skrev i somras att du och barnen skulle till Dubai i höst. Blev den resan aldrig av? Jag undrar eftersom jag skilde mig samtidigt som du och funderar på två saker: att resa själv med barn, och känslor som blir efter separation när den ene föräldern vill resa iväg med barnen. Du kanske kan skriva lite om detta? Jag vill så gärna resa med mina twins på 3 år.
  Ha en härlig tisdag!

  1. Klart du ska resa med dem! Mamma reste själv med oss 4 barn varje sommar och varje vinter. Har bara fina minnen och det gick superbra. Vi fick in en fin rutin där vi höll varandra i handen på flygplatsen osv.

 4. Din blogg har blivit roligare att lära den senaste tiden (inte för att den var tråkigt innan, men you get it). Mixen på dina inlägg är verkligen uppskattad där du blandar business med privatliv. Det ger en bild av att du faktisk är människa också 😉
  Fortsätt så!!

 5. Ännu ett tips i Stockholm är Gastrologik & deras backficka Speceriet! To die for & de brukar ha mycket grönt på menyn 👌🏻

 6. I Lund borde du VERKLIGEN prova Klostergatans Vin & Delikatess. Lunds helt klart bästa restaurang enligt mig (och många andra hehe). Otroligt god mat, stooort utbud av fina viner, amazing service och trevlig inredning. MEAT som har samma ägare är också väldigt bra om man gillar kött.

 7. Ser hur du reser runt otroligt mycket och besöker väldigt intressanta platser,
  Men under alla år jag följt dig så har jag aldrig fått se dig besöka norra Sverige, och då menar jag inte övik utan borra Lappland.. du skulle ta med dina barn och prova på Gällivare, tror de hade vart en riktig upplevelse för er 👍🏻

 8. Verkligen ett trevligt inlägg (det tycker jag visserligen nästan alltid). Jag såg att någon kommenterade att det är roligt att du följer kalendern och jag håller med! Inläggen får en helt annan variation.

 9. Hej!

  Slås ofta av din fighterinstinkt i dina inlägg.
  Livet är en berg och dalbana mentalt för många. Du är så cool som orkar ha en offentlig blogg och du balanserar din integritet väldigt bra de senaste åren.
  Ska väl erkänna att jag som turist i Stockholm blev nervös när jag för många år sedan provade ett par vinterkängor sidan om dig.
  Ville ge dig utrymme då din Ex man och hund väntade utanför.

  Även om jag inte sa något till dig då så vann du min respekt genom att köpa likadana vinterkängor som jag redan hade. 😜
  Må vara ytligt men jag hade precis läst 4 år av din blogg i sträck pga några månaders ”hitta mig själv” tid.

  Du inspirerar och jag hoppas så att du vid dina eventuella svackor i privatlivet framöver förstår att vi verkligen innerligt förstår hur du kämpar.

  Du ser så lycklig ut när du äter med din ”vän”!
  Fortsätt med det och stor kram från Lund

 10. Kul inlägg om restauranger! Har du tips på restauranger i Stockholm som passar att ta med barn till? 2-3 år. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..