Mina misslyckanden

Lucka nummer fyra i Kajsons kalender: ”Ett misslyckande i livet”

Ett? Massor!

… Jag när startade min första webbutik Bellme, arbetade stenhårt i två år med det under gymnasietiden. Fick upp det till en omsättning till sju miljoner kronor men den dagen jag ville sälja till resten av delägare fick jag noll kronor på grund av dåliga avtal. Något som jag inte riktigt tänkte på som 16-17 åring. Jobb i onödan? Nej jag lärde mig mycket kring e-handel, köpbeteenden och vad ett bra avtal är. Allt sådant har varit viktigt för mig idag.

… Alla dessa fantastiska men knäppa dejter under åren. Som med en finansman som under varmrätten ber mig ställa mig upp för att se hur breda mina höfter är för barnafödande. Behöver jag ens berätta för er att jag tackade för mig.

Jag och Ebba von Sydow som var en stor förebild för mig under många år. Här på omslaget av min egna tidning Egoboost.

… När jag fick erbjudande att föreläsa på Brown University men flög till fel sida av USA. Inte så konstigt att taxin inte hittade mig på morgonen.

… Alla 40-50 (!) körlektioner det krävdes för att ta körkort. Herregud.

… När jag precis hade kommit in på Lorange institute of business för att läsa en MBA i Zurich och lyssnade in om ”real estate” utan att förstå vad det handlade om. Sedan fick jag en fråga och jag gjorde bort mig helt för jag låstsades förstå och svarade något galet. Uhh som jag minns föreläsarens ansiktsuttryck. Den stunden gjorde avtryck på mig, efter det har jag tagit med mig att jag alltid måste fråga om jag inte förstår. Aldrig slösa tiden att bara sitta där. Det i sin tur har hjälpt mig att ställa rätt frågor under mina år som investerare. Är det inte tydligt för mig är det inte det för kunden heller.

… Alla gånger jag har rekryterat vänner/familj till bolagen. Note to self: Det fungerar inte. Men om alla avtal är vattentäta? Nope. Nix. Never.

… Att pricka fel i tajming. Och ännu värre, göra det medvetet. Som när jag startade min tidning 2011 i en tid då det är enormt svårt att starta en tidning. Det hade gått om jag hade haft en stor finansiär i ryggen och stora distributionskanaler. Men jag förlorade nog en kvarts miljon under åren. Men jag har lärt mig vikten av tajming. Något som jag idag skulle säga är min stora styrka som entreprenör och investerare.

Andra saker jag lärt mig längs åren är att investera i bolag som hade kunnat varit helt ditt egna, du måste brinna för det. Inte bara good on paper. Sprid dina risker, jag har alltid haft något bolag som har gått dåligt och några som har gått bra och oftast så varierar det. Jag har dock alltid kunnat ta ut lön på något ställe vilket har underlättat rejält. Pingis och jag tog inte ut lön från LCC de tre första åren, dom pengarna gick till att anställa så fort vi kunde. Det blev ett försprång för oss. Jag har också gjort misstaget att jobba med för likasinnade och också tvärt om, med mina motpoler. Det bästa vid rekrytering är att hitta människor som har samma värderingar som dig själv och samsyn på mål och arbetstakt. Som har hög integritet och står upp för sig själv och bolaget.

Men det viktigaste lärdomen i livet är nog min relation till mig själv och välja mina strider varje dag mentalt. Ska jag ta mig igenom livet i den takt jag vill behöver jag vara min bästa vän. Jag har inte råd att tvivla på min förmåga eller älta att jag inte hann träna, sa fel ord på engelska under en intervju eller ångra att jag valde den blusen. Jag måste hela tiden välja omsorgsfullt vad jag tänker på och backa upp mig själv i allt. Annars går min vardag inte ihop energimässigt.

 1. Alltså kanske låter dumt att säga men det är skönt att få läsa om misslyckande som en stor förebild för många gör. Att man inte alltid är perfekt, förutom på sitt egna sätt.

  Stor kram och jag önskar dig en fin dag.

 2. Hur gick det till att du flög till fel sida av USA egentligen? Så komiskt! (Och känns helt klart som något jag hade kunnat göra, hehe)

 3. hmm, dåliga avtal. Jag förlorade allt på grund av dåliga avtal eller inga alls avtal. Sen fick jag tips om bästa bolag (vet inte om man får skriva namn på bolaget?) där man betalar en symbolisk summa pengar per år och får ställa obegränsat med juridiska frågor under 12 månader…..då förstod jag hur dum jag var innan, men men……nu gör jag inget utan att fråga jurister.

 4. äsch se inte 40-50 lektioner som ett misslyckande! Du tog ju körkortet 😍😍 kämpade med mitt länge innan jag fick det. Har man adhd som vi är de mkt man ska hålla reda på 😂

  1. Adhd här också, och jisses vad jag kämpade med körkortet. För de flesta är det väl ingen stor sak, men för mig är det helt seriöst en av min stoltaste prestationer haha.

 5. Vem har inte hamnat på fel ställe? Senast jag hamnade fel var i höstas när jag skulle till Solna för utbildning och för att spara pengar åkte jag bil med några som skulle till Linköping, trodde jag, de skulle till Lidköping. Det hörde ju inte jag rätt på så jag fick omboka mina biljetter, men jag kom ändå fram till Solna i tid. Linköping respektive Lidköping ligger på varsin sida om Vättern och kommunikationerna mellan dessa orter är inte de snabbaste, haha.
  En gång när jag var 18 skulle jag ta tåget till Osby, men jag somnade och vaknade när tåget lämnade Osby och nästa station var Älmhult. Fick ta taxi tillbaka till Osby och det var inte gratis, men vad gör man?
  En gång skulle min sambo och jag till Amsterdam för att gå på Sensation white med kompisar. När vi står på Kastrup och just checkat in kommer vi på att vi glömt biljetterna. Bara att ringa en kompis som kontaktar vår vaktmästare i huset där vi bor och han får ringa en låssmed så att vår kompis kunde gå in i lägenheten och hämta biljetterna. Också lite dyrt, men vad gör man. Som tur var var det ingen som gick in i vår olåsta lägenhet de dagar vi var hemifrån … kul i efterhand men något nervöst när allting hände. Tur att man håller huvudet kallt och löser situationerna när de uppkommer =)

  1. Du är inte ensam om att ha blandat ihop Lidköping och Linköping.
   Det är därför som man bör säga Lidköping-Vänern 🙂

 6. Jätteroligt inlägg att läsa, även om det handlade om misslyckanden. Som du säger så har du lärt dig och tagit med dig någonting efter varenda en och det är ju så man växer.

  Älskar att du bjuder på dig själv och delar med dig av konstiga situationer du varit med om – som finansmannen med sina barnafödahöfter 😀

 7. hahaha alltså varför kommenterar ingen incidenten med finansmannen i kommentarsfältet? HAHAHAHAHA!
  Så roligt, vilka människor det finns hahah! Kan inte folk dela med sig om roliga/konstiga saker som hänt på dejter? 😂 mer skratt åt folket!

  1. Asså sjukaste jag hört! Har sett en film med Johnny Depp där han säger att en kvinna har riktigt fina barnafödande höfter. Trodde ingen verklig man skulle säga något sådant. Så stört!

 8. Är något av dessa punkter verkligen misslyckanden? Känns snarare som du lyfter succéer där något gått fel som stått utanför din kontroll, alternativt berott på något litet slarv. Kanske definierar vi misslyckanden olika, men jag har svårt att se att ta fel flyg när man blivit inbjuden att tala på en av världens främsta universitet. Eller hur kan körlektionerna vara ett misslyckande när du ändå tog körkort till slut?

  Varför inte skriva om sådant som samhället ofta ser som misslyckande (typ en gymnasieexamen och skilja sig), men varför du inte gör det? (Vilket jag förövrigt tycker du gör helt rätt i!)

 9. Hej Isabella, skulle jätte gärna vilja ha X antal bokförslag på böcker som kan hjälpa självförtroendet, stärka tankar till det positiva, kanske t.o.m. hjälpa en lära känna sig själv lite mer.
  Tack för denna gång 🙂

 10. Du är så klok! Din blogg är verkligen en må bra-blogg som jag gärna går in och läser i när jag känner mig lite nere eller egentligen när som helst. Så inspirerande och det känns så äkta det du skriver <3 Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..