#IsabellaLöwengrip
Följ
Business
november 10 2017 at 14:57

Sneak peek

På måndag kväll släpps första avsnittet med A Quest for success. Idag tänkte jag visa er en liten snutt av programmet. Första gästen är Alexander Bard. Målet med serien är att ni ska få ta del av olika tankar om framgång och uppoffringar som krävs för att nå dit. En del kommer ni att kunna relatera till, andra inte. Vissa människor kommer ni kanske omvärdera era tankar av, hos vissa kanske bilden bara förstärks. Jag vill i alla fall ge er möjlighet att bredda den bilden med nya infallsvinklar och tankesätt. Bard och jag hade ett intressant samtal om framtiden, makt, öppenhet och uppfostran. Här kommer en liten snutt av det, hela visas på måndag kväll!

147 Kommentarer

Aa

PS. Ok att ni inte godkänner min kritik mot det giriga i attfejka omtanke om kvinnor ang hyllandet av Saudis regering.. Men oavsett om det godkänns eller ej vill jag som erfaren inom film tipsa om detta: denna produktion håller inte hög nivå. Ni borde sluta leka prodbolag och anlita proffs. loggan är helt fel för formatet. vad tänkte ni signalera med den? Filmfotot klyschigt, klippningen banal… hemgjort. Och så flinandes mot den där minimänniskan (nej jag menar inte för att han är kort) Bard. En allt annat än imponerande upplevelse.

Mikaela

Håller med många som skrivit innan. Superintressant koncept men Bard efter alla hans äckliga uttalanden?! Och sen Alex och Sigge på det – efter hur de bla snackat om treskablinoll?! Varför ge dessa män mer mediautrymme när de inte använder sina egna platformar vettigt utan bara är osmakliga och bakåt? Jättetråkigt att du som kvinna som fightats för att vara där du är idag har valt dessa karlar. Visar ju bara på hur skev världen är – som man är det okej att vara helt osmaklig och vidrig, uttala sig hejvilt om vad som helst och vara så otroligt gränsöverskridande – men ändå få ta plats och bli välkomnad. Nej fy, kommer inte supporta detta. Jag förstår att du är en entreprenör och business woman men känns så fel med tanke på vad du själv fått uppleva. Du har en jätteplatform så det är inte som att du behöver dessa namn för att växa så förstår inte valet av profiler. När Mia Skäringer gjorde sig lustig på din bekostnad var det kvickt att tala om hur sårad du var – men alla dessa äckliga uttalanden om övergrepp blir svepta under mattan och männen blir inbjudna till att medverka. Logiken?! För att de inte gjort övertramp mot dig personligen kanske, vad vet jag. Spelar ingen roll hur resan till framgång varit, vad de har fått uppoffra och hur hårt de jobbat, om de är osmakliga individer med rutten människosyn, det kan gott vara då.

Alexa

MYCKET BRA SKRIVET
HÅLLER ABSOLUT MED DIG

Hanna

+1 (fast typ hundamiljoner gånger!!!)

Sofie

Håller med om varje ord!

P

+1000000

Helt orimlig reaktion mot skäringer när dessa män stryks medhårs!

Frida

Jag har läst din blogg Bella i 10 år, du har varit som en storasyster på internet och jag har alltid stått på din sida. Men det sättet du så lättsamt och nonchalant kritiserar Saudi Arabien samt att du sänder Bard-avsnittet efter hans uppenbara kvinnofientlighet, känns som verklig brist på omdöme från din sida. Har du inte ett team som rådger dig i val av content?

Denise

Första gången jag kommenterar och ja, håller helt med!! Känns helt galet hur du skrivit de senaste dagarna. Du får inte ens ta en kaffe på samma plats? Stå i samma kö? Helt sjukt att du tar det så nonchalant. Och nu Bard. Jag tycker verkligen inte du tar en kamp för jämnställdhet. Du gör det endast när det gynnar dig och ditt företag, inte för att du genuint vill förbättra.

Anna

Jag tror faktiskt inte hon bryr sig för fem öre. Hon vill tjäna pengar helt klart – Saudi , Bard etc.
Det är väl inget fel med det så länge man är öppen med det än att hymla och hyscha det. Däremot förstår jag inte varför hon inte kan svara på när folk ifrågasätter om Bard. Är det sådana här män du vill stöta på en kväll eller att din dotter blir utsatt för detta när hon blir äldre? Det spelar ingen roll om han har högt iq… för eq och sunda värderingar besitter han inte.
Men hon har visserligen tagit ställning i #metoo frågan genom att sända detta..
Ledsamt.

Ennet

Men varför skippar ni inte att visa Bard? Förklaringen att han har intressanta och kloka ideér, nu får tittarna en chans att vidga sin syn på honom, nää.Det köper jag inte. Samma logik kan man ju ta och dra med alla kvinnofientliga gubbar, ja ja Weinstein är ett äckel men se -han har ju kloka och intressanta tankar om andra saker! Nej bläää.

Hanna

När Mia Skäringer gjorde parodi på dig så agerade du kraftfullt. Då var det viktigt med ”systerskap”.
Men du har inga dubier vad det gäller att lyfta Alexander Bard som uttryckt sig kvinnofientligt vid flera tillfällen.
Då fnissar du.
Jag har tappat förtroendet för dig.

Anna

Så rätt Hanna.
Men tyvärr är det inte viktigt med systerskap om det inte handlar om Bella själv får jag intrycket av.
Så sorgligt. Mia är komiker. Bard är en sexistisk idiot. På vilket sätt blir Mia sämre än han Bella?
Varför står du inte upp för kvinnor när han uttrycker sig som han gör?

It’s all about the money..Bara säg det så får vi det överstökat.

Lisa

Damage control fail….

Anky

Saudi? Alex och Sigge? Bard ?!?!!! Gott omdöme? Systerskap? Är det
v e r k l i g e n detta du vill stå för?

Johanna

Detta är bara badwill för ditt varumärke! Det finns så himla många BRA människor med vettiga värderingar du kan intervju men istället väljer du män som visat sin fula sida mer än en gång förr. Jag kommer inte lika, dela eller titta.

Mli

Instämmer i mångas kommentarer ovan. Du som gillar systerskap, att lyfta kvinnor etc… VARFÖR BARD? När det finns SÅ MÅNGA vettigare personer som passar in på övriga profilen till detta program. Total flopp och sätter dessvärre ribban för programmet väldigt lågt…

Här kommer kommentarerna från lättkränkta svenskar som Paolo kallar det så är människorna idag väldigt kränkta.

Lina

Visst ursvenskar är otroligt lättkränkta och sååå naiva. Vakna!!! Vi lever i en annan värld nu.

Anna

Tummen ner för detta…

Astrid

Jag har följt dig i många år imponerats och inspirerats. Men ditt besök i Saudi och hur du har skrivit om den resan har provocerat mig. Att Saudis regering skulle satsa på kvinnor känns som en rökridå, om dom verkligen ville satsa på kvinnor skulle dom sluta med sin köns-apartheid. Och när det gäller avsnittet om Bard så tycker jag att det borde bättre att bara skippa det. Jag förstår att det har tagit tid och kostat pengar att producera det och att det är trist att bara strunta i något som man har jobbat med länge. Men i dagsläget så försvagar detta både ditt märke och inte minst ditt anseende att detta får sändas. Spelar faktiskt ingen roll att han har spännande saker att säga för i slutändan så är det dom saker han skrivit om kvinnor som spelar roll och som alltid borde tas avstånd ifrån.

Mathilda

Jag håller med till 100%. När en har en så stor plattform som du Bella, tycker jag att en har ett moraliskt ansvar att inte lyfta fram och ge plats till bakåtsträvande (och i vissa fall helt empatilösa och hatiska) män. Snälla, använd ditt inflytande för att lyfta fram de starka och goda kvinnor som får kämpa i motström för att synas och höras. Systraskapet gör oss starka!

Jos

Jag är ett fan av dig Bella, och kommenterar i princip alltid positivt då jag tycker du är en stor inspiration för mig genom ditt driv och din inställning. Men i just denna fråga kan jag inte försonas riktigt med valet att sända Bards avsnitt. Jag tycker att hans senaste kommentarer om Metoo är såpass grova, i mina ögon verkar han faktiskt rätt störd som människa.. Förstår mig inte på det här senaste, vad han håller på med – och hur han ser på kvinnor!! Han verkar ha ett djupt rotat och insiktslöst kvinnohat. Från att vara en någorlunda intressant och annorlunda typ tidigare så har han i min bok totalt straffat ut sig. Inte intresserad av vad han har att säga överhuvudtaget längre. Hoppas du förstår kontexten i detta.

Amelie

Tyvärr blir det bojkott så det ryker om det från min sida. Trodde att du skulle göra rätt val ang Bard men icke :/
Gör om och gör rätt.

Helena

Skulle inte ens kolla på ett avsnitt med Bard om jag så fick rejält med betalt för det. Usch.

Sara

Har aldrig kommenterat tidigare men känner att jag nu vill det.
Du är otroligt inspirerande med din inställning och ditt driv, men gällande den här frågan så kan du väl se den större bilden.
Du som stor mediekvinna har nu makten att bestämma vilka typer av människor du väljer att ge extra uppmärksamhet, så snälla ge den inte till någon som uttalar sig så extremt nedvärderande om kvinnor och specifika personer som blivit sexuellt utnyttjade.

Elin

Jag förstår inte hur du kan ha med Bard i programmet, hur tänker du egentligen? Hans ord om att kvinnor ljuger om att de blivit våldtagna är en FET jävla käftsmäll för alla oss som blivit utsatta. Även om du kanske inte har såna händelser i bagaget så borde du stå upp för de kvinnor som Bard trycker ned, genom att inte sända avsnittet. Och Nej, inte för att du är Isabella Löwengrip, utan för att du själv är kvinna och vi borde alla stötta varandra.

Akw

Dåligt omdöme att ha med Bard. Om det inte blir några konsekvenser för idioterna kommer de aldrig att ändra sitt beteende.

Mariemm

Bra skrivet. Håller med till 100 %.
M

My

Är nästa gäst Lotta Brome nu då?…….

S

Förstår inte hur du väljer att sända avsnittet med herr Bard. Gillade honom förut men nu gör han mig mörkrädd med hans utlåtanden. Att du inte väljer att lyssna på dina läsare, kan nog sluta med att du förlorar läsare. Det kanske redan har skett, men ta till dig kritiken och gör det som känns rätt. Att ha honom som gäst?.. Nej.

Elin

Även om du tycker att Bard har kloka saker att säga om framgång etc. så borde ni göra ett statement och slopa hans program för att visa att det inte är okej att bete sig som han har gjort.

Linnéa

Fruktansvärt tråkigt att du väljer att sända detta avsnitt med Bard..

Bullshit bob

Saudi does NOT have the highest Nr of female PhD:s by the way. That’s just bullshit propaganda they’re trying to feed the rest of the world.

https://flowingdata.com/2014/09/18/phd-gender-gaps-around-the-world/

Sara

Jag kommer tyvärr inte titta på ditt program pga att du har med Alexander Bard. Jag förstår att du i te kunde välja att ta bort detta avsnitt ur ditt program då det skulle ställa till både relationer och det ekonomiska. Men tyvärr tror jag att du har gjort helt fel strategi med att ha kvar avsnittet med honom, då du förlorar många tittare. Du förlorar tyvärr även min respekt när du ska framstå som en stark kvinna, ska stötta andra kvinnor osv men sen helt bortser från Alexander Bards uttalanden.

ashle

Kommer definitivt att kolla!

Lilla S

Intressant att systerskap är så viktigt i Saudi men här i Sverige väljer du att intervjua en man som skammar och ifrågasätter våldtäktsoffer och kallar dem galna – om det är ditt mått på framgång kommer jag ALDRIG se din serie. Att du inte skäms över din egen dubbelmoral. Här sjönk du rejält hos mig.

Sandra

Förstår att det gått åt mycket tid och pengar till produktionen, men tänk om du istället hade kunnat se den ekonomiska förlusten i att inte visa avsnittet som en investering i förtroendet till dina läsare/tittare och i systerskapet. Tror det hade varit en väl värd investering! Det här blir en total respektförlust 🙁

Lil

Tror inte de flesta ens vill klicka pa det har? Inte jag iaf. Sa besviken att du later honom fa utrymme! 🙁

Anna

Vägrar kolla på avsnittet med Bard. Jag är så besviken över att du väljer att sända det. Låt inte kvinnohatande män få ta mer plats. När jag läst igenom kommentarerna säger majoriteten att de är besvikna och tänker bojkotta. Varför lyssnar du inte? Varför försvarar du en man med åsikter som Bard? Systerskap, my ass….

Katarina

När jag läser kommentarer om Bard så undrar jag hur pk kan man egentligen vara… Vad är det fruktansvärda han har sagt? Är kritiken inte lite överdrivet? Han har ju uttryckt sin åsikt, ska han nu bojkottas för det?
Han sa ju inte att ”kvinnor ska våldtas” eller ”det är bra med många våldtäckter”, och här blir han sågad som om han var en massmördare nästan… Måste ALLA prata med samma röst? Måste man vara rädd för att säga nåt som inte stämmer med det som allmänheten anser vara ”rätt” för tillfället??

A

Bra skrivet.

Aa

Han har inte uttryckt ”en åsikt” bara, han har påstått att ha. vet att Cissi Wallin är ”galen” och att hon ljuger om att ha blivit våldtagen av Virtanen. Han har även skrivit att de flesta andra som berättat om övergrepp som hänt dem också ljuger. Han har använt sin mediemakt till att försöka krossa ett våldtäktsoffer. Smaka på den ”åsikten”. Han har i flera år ansvarat för en mailinglistan som gått ut på ren mobbning (elitlistan) och han har uttryckt sig rasistiskt flera gånger offentligt. Dessutom skriver han om sig själv i tredje person och är så fucking egenkär så skämskudden bara hoppar fram.

Anna

”The #metoo  campaign is just the dialectical guilt response of 150 million neurotic women for having read #Fiftyshadesofgrey. With pleasure”, ”Guys, don’t flirt with girls. Ever. And when they flirt with you, ignore. It should at least keep you safe – until they start lying” och ”I’ve had to fight off horny, sticky, nasty women my entire life.”
Har du lust att fråga igen vad det fruktansvärda han har sagt är? 🙂

Katarina

Sorry men fortfarande tror jag inte att det han har sagt är fruktansvärd. Det måste få finnas alternativa röster, annars blir samhället ett pk-fängelse.

Anna

Katarina, förstår verkligen inte vad du menar. Bard är i sin fulla frihet att säga vad han tycker, och vi har full rätt att kritisera honom för hans ”alternativa” (lite alternative facts över det?) åsikter. Det är inte att tysta. Det är inte ”ett PK-fängelse”.

Emma

Ni måste ju verkligen ha pratat igenom hur ni ska göra med första programmet med Bard med tanke på hans reaktioner på metoo. Och du som dessutom valt att berätta om dina erfarenheter i samma kampanj. Och så väljer ni att släppa det. Det enda rätta hade varit att ta bort programmet, gå ut offentligt och förklarat varför. Jag tror verkligen du har underskattat dina följare om detta. Intressanta tankar om framgång? Bard står för kvinnohatande shamande tankar om offer för sexuella trakasserier.

Katarina

EN fängelse, ursäkta mig.

Carina

En som sån som Bard som uttrycker starka åsikter och därtill anser att dom är de enda rätta åsikterna, vi har ju en Trump som gör likadant och han är inte direkt smart och intelligent heller…

Paulina

Jag ser upp till dig i så många avseenden och anser att du är så otroligt cool, inspirerande och en förebild bland kvinnor. Men jag förstår verkligen inte dig alls nu. Hur kan du låta honom ta plats på din plattform? Efter hans uttalanden där han förlöjligar och rent av pissar på alla kvinnor som blivit utsatta och vågar prata om det. Nej, usch så besviken jag blev över att du väljer att sända det. Det skulle vara så mycket coolare om du faktiskt vågat bojkotta Bard för att markera mot honom samt för att visa alla de utsatta tjejerna som faktiskt följer dem att du står på deras sida i debatten.

Johanna

Känner inget intresse för Alex&Sigge. Tycker att det är extremt löjligt att Bard får uppmärksamhet för sina kunskaper inom IT.. inte precis som att Han imponerar på någon med IT utbildning. Varför inte be honom berätta om sitt engagemang i manns-läger?

Johanna

“Tonen mot den moderna kvinnokampen är skoningslös. Även om ingen antyder att kvinnor borde stå i köket, ser jag en t-shirt med trycket “Feminism is cancer”. Någon luftar att den moderna feminismen kanske lockar kvinnor för att de inte blivit knullade tillräckligt. Jag vet inte om han menar det.”

https://kit.se/2017/10/20/94937/jag-tillbringade-en-helg-med-sveriges-nya-mansrorelse/

Filippa

Nej, blev så otroligt besviken.. varför Bard, varför?
Kunde du inte bara skippat honom? Du kan inte ha undgått hur fruktansvärt han har uttryckt sig. Snälla Bella, dra tillbaka avsnittet. Du är i så många avseenden fantastisk klok, blev så chockad över det här.

Caroline

Jag blur mörkrädd! Systerskap?
NEJ! Vi kvinnor behöver INTE stå bakom andra kvinnor. Sluta stoppa oss i fack och en vi mot dem känsla. Det finns idiotiska kvinnor OCH män. Stå bakom individer istället. Jag har blivit så illa behandlad av mestadels tjejer ända sedan skolgången. Kvinnor kan vara riktiga as.
Nu handlar #metoo om just hur mkt skit vi kvinnor får stå ut med från män så vi kan hålla oss till dom elaka männen visst.

MEN Cissi wallins utspel om Fredrik Virtanen är fördjävligt. Jag säger som Bard-Har ni läst förundersökningen?
Hon är inte klok. All heder till kvinnor som stiger fram och vågar berätta om hur dom blivit utnyttjade, men alla kvinnor talar tyvärr inte sanning.

Vi ska absolut inte tro på alla kvinnor som säger att dom blivit utnyttjade och våldtagna. Speciellt i ungdomens tid var det måååånga tjejer som använde sig utav ordet ”våldtagen”.
Jag känner en tjej som var otrogen och hennes kille kom på det. Hon var helt utom sig. Våldtagen hittade hon på då. Hon förstörde den stackars killens liv som hon varit otrogen med även fast hon erkände senare att hon ljugit.
Jag kan dra flera exempel men det blir för lång text.

Aa

Caroline vet du vad som är inte klokt? Att bröla ut din bitterhet över att du blivit sårad av kvinnor i ditt liv, att påstå att du vet ngt om Cissis psykiska ohälsa samtidigt som du själv beter dig som ett illvilligt nättroll-svin. Förundersökningen är sekretessbelagd i stora delar så nej du kan inte ha läst den och veta vad som hänt utifrån det, sätt dig ner hos en psykolog istället för att sprida kvinnohat.

EL

Hon beter ju sig inte alls som ett nättroll. Hon tycker bara inte samma sak som du. Hennes historia om att ha blivit illa behandlad är lika intressant som någon annans. Förminska inte det.

Aa

Vet flera av varandra oberoende personer som råkat ut för vidrigheter av goda vänner till bard. Nej hans människokännedom är inte stor. Däremot hans ego.

Angelica

Jag vill bara säga att jag kommer kolla på vartenda avsnitt av serien. Du är helt fantastisk Isabella! Go girl 🙌🏼😊

Malena

Hej Bella!
Jag tycker att det är problematiskt att du ger plats till en man som uttrycker sig på ett nedsättande sätt om kvinnor. Jag är självklart för att vi har yttrandefrihet i Sverige, men det innebär inte att jag tycker att ni som har möjlighet att välja vilka som ska få utrymme kan göra det utan att ta ansvar. Jag kommer inte titta! /Malena

Kajsa

Du är i många avseenden en stor inspirationskälla för mig. Men jag kan i likhet med andra som kommenterar inte förstå hur du kan sända avsnittet med Bard. Det handlar inte bara om värderingar, utan också om att det framstår som så oerhört ostrategiskt och omdömeslöst från ett rent affärsmässigt perspektiv. Dina företag bygger ju på ditt personliga varumärke, som i sin tur i hög grad bygger på att målgruppen för dina produkter/läsarna av din blogg har förtroende för dig, gillar det du står för och vill förknippas med dina produkter. Den massiva kritiken visar ju med all tydlighet att sändning av avsnittet bara skapar badwill, och skickar signalen att du inte står på dina läsares sida och inte lyssnar på dem. All uppmärksamhet är inte bra uppmärksamhet.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *