#IsabellaLöwengrip
Följ
Business Life & thoughts
november 13 2017 at 20:16

Premiär!

Jag har haft en kväll med Sally som skrikit i två timmar. Det var ingen fara men hon missade sin sovstund vid lunch så vid fyra blev allt allt fel och hon blev i upplösningstillstånd tills jag fick henne att somna. Kastade i mig choklad för att bättra på tålamodet och sneglade på klockan, direkt efter nattning väntade ett telefonmöte med en annan tidszon. Jag var orolig för att få ihop allt. Men barnen fick i sig middag, vi badade, på med pyjamas och somnade. Jag hann ringa in till det virtuella konferensrummet på minuten, puh. Ett tag, när riset med currysås låg på golvet och jag hade fått en förpackning äppeljuice ner i min mat, ville jag lägga mig ner och grina eller dra hårtussar ur mitt hår, men så tänkte jag på att barnen åker till O imorgon och då kom det en dos superkraft som gjorde att jag fick tillbaka tålamodet och framför allt lugnet. Jag ville inte att sista kvällen skulle avslutas med skrik och gråt, fy.

Hur som helst, nu har jag satt mig vid köksbordet med en kopp té och är redo för att fortsätta med jobb. Det är märkligt hur man snabbt förtränger en tuff kväll och kan börja om med annat. Eller så har jag blivit van att kastas mellan olika moment i vardagen. Men innan jag sätter mig med förberedelser för mitt samtal på scen hos SIME i veckan, vill jag dela något roligt. Ikväll är det premiär för första avsnittet av A Quest for Success. Det känns som om jag har skrivit om det så många gånger redan att vi gör såhär; Hoppas att ni gillar min onlineserie! 

155 Kommentarer

Belladonna

Mycket bra och intressant. Bra gjort! Trots Bards oerhört korkade kommentarer om metoo senare. Här var han väldigt insiktsfull och nyanserad.

Anna

Jätte intressanta diskussioner och jag tror att detta kan bli riktigt proffsigt om man bara tar bort ”mm” och de lite jobbiga, förvirrade och snabba klippningarna. Fantastiskt ändå att vi som vill kolla på denna serie kan komma med feedback så det kan bli ännu bättre. Tror verkligen detta kan bli riktigt bra, behöver bara en sista touch på det hela. Hejja Isabella, du rockar!!

Linn Emilie Helljesen

Veldig bra Isabella, superwoman, virkelig!! Stå på 🙂 Jeg skal selv veldig snart lansere egen webside for uniformer for helsepersonell – veldig spennende!! =)

Katja

Men varför supermamma språket? Mammor och pappor har dessa vardagsproblem dag efter dag som du beskriver. Vad är en supermamma?.

Matildha

Fast hon skriver ju superwoman…

Malle

Så inspirerande! Av Er båda. Fick sådan energi. TACK, ser fram emot resten!!! Blir så förbannad av alla negativa kommentarer, men vet att du inte tar åt dig, thank god. Varför är ni ens inne på denna blogg? Förstår ni att detta är mobbning? Skäms så pinsamt!!!

Kristin Karlsson

Jag väljer också att inte titta. Bard är inte mitt thé, efter hans utalanden finns det inget för mig att hämta.

Ella

Jättebra jobbat, snyggt klippt och hela konceptet känns nytänkande! Tänk om alla bara kunde lägga avundsjukan åt sidan och hylla dig. Blir på riktigt illamående hur folk kan uttrycka sig på ett sådant vidrigt sätt.

Sigrid

Varför ställer du inga följdfrågor eller kritiska frågor när Bard går igång och berättar om sina fallosteorier? De är så oerhört ofeministiska

Jessica

Jag har gått genus på universitet och det jag fick ut av det så hade han mycket jämställda åsikter i detta program ovan. Sen har han i annat fall sagt på annat sätt. Men just här stämde inte bilden jag fått om honom sista tiden.

Louise

Så så bra! Men samma här, lyssnade i hörlurar och det blev för jobbigt och rörigt med alla ”mm” som kommer med? förstår att de finns där live men kan ni inte klippa bort dem till nästa gång.. precis som många andra skriver blir det svårt att fokusera på något annat när man väl lagt märke till det… men i övrigt! ser så mycket fram emot kommande avsnitt 🙂 🙂 🙂

Sanna

Magiskt bra jobbat! Med produktionen, ditt värdskap och val av gäst.

Erica

Känns väldigt tråkigt att du ger Bard plats efter allt hemskt han sagt. Förstår att det kan finnas en förklaring så hoppas på ett blogginlägg om detta!

Jenny M

Jag blev stressad av den hattiga klippningen. Kameran hoppar fram och tillbaka från Alexander till Isabella hela tiden. Blir konstigt att Bella är så mycket i bild, även när det är A som pratar. Förstår inte syftet med att vi ska se på Bellan som sitter och nickar och hummar hela tiden när det är A som pratar?

Sen alltså detta med att män måste bresa och bre ut sig så fort de sitter i en tv-studio…. Vad är detta? Tänk om Bella skulle skulle ha suttit sådär med benen brett isär. ALLA skulle ha reagerat! Men män, de måste bara ta plats…..

Linnéa

Han har ju en egen stol och tar inte plats från någon så vad är ditt problem?

Malin

Nej tack.

Ida

Idén bakom hela den här serien är så bra verkligen! Intressant och inspirerande att lyssna på. Har haft lite svårt för Bard tidigare så var osäker på vad jag skulle tycka om avsnittet, men jag är så positivt överraskad!
Oavsett om jag håller med om allt han säger eller inte så tycker jag ändå att det är både viktigt och lärorikt att lyssna på vad han (och andra) säger.

Bra samtal Isabella och Alexander!

Bounty

Du är mamma. Alla mammor har superkrafter! Det vet alla som fått barn.

Josse

Jag blir faktiskt förvånad för jag tyckte det var en flopp pga kvalitén. Lägger man tid och resurser på något ska det leverera kvalité. Introduktionen talar om framtiden, inspirerande/spännande människor och vilka uppoffringar individerna ifråga gjort. Bard sitter och håller en enmansdialog om vad han kallar filosofi där han konstaterar vad som redan gjorts inom sociala medier och säger att det är framtiden (!). Likaså hans hobbyteorier om samhällsutvecklingen mellan män och kvinnor. Jag har stött på mer inspirerande professorer i ämnet än vad denna karl lyckas rapa från akademins värld. Jag blir helt ställd över innehållet, vilka strategier har man haft för att ha ett fokus och hålla sig till ämnet? Knyta an till det du talar om i introt? Hur är Bards historia och filosoferande relevant i sammanhanget? Mer än att han bara talar om faktorer kring din egen framgångssaga Isabella. Man lär sig ju inget nytt i det här, snarare har du en individ som säger exakt samma saker fast med andra ord, typ som en slags nickedocka som enbart är till för att stärka ditt varumärke och inte berättar något nytt och unikt som jag trodde var meningen med serien. Sedan kan jag förstå att det är att hålla nere kostnaderna när man anställer anhöriga men fokuset som kameramannen lägger, det är inte vidare seriöst. När du är i fokus gör de en sådan beskärning att man ser att du har svårt att koncentrera dig på vad Bard säger. Resultatet blir att man som tittare får svårt att fokusera på vad som sägs eftersom man hela tiden ser hur du stelt sitter och zoomar in och ut med blicken, vrider och drar i fingrarna, samt härjar fram och tillbaka medan den andra talar. Jag förstår att det förmodligen är sån du är som person men att zooma in detta extra ist för att låta det finnas utanför bild för att skapa ett mjukare, varmare intryck av att man håller en intressant diskussion.. Jag vet inte men jag trodde man kunde förvänta sig det nu när det talats om vilka resurser som lagts in i allt detta. Det är ju marknadsföring för dig och att inte kritiskt granska det mer så för att se så att man knyter ihop säcken för vad det är. För min del blir det skolprojekt-smak av det hela, jag är ledsen över att behöva säga det. Jag hoppas kommande avsnitt blir bättre men jag tvivlar lite på det faktiskt.

Alexandra

Håller faktiskt verkligen med.

Trots hans ointelligenta uttalanden i #metoo är det några intressanta funderingar han har. Men att kvinnor dominerar världen och män blivit den nya underklassen är ju helt verklighetsfrånvänt. Att kvinnor dessutom ska ta hänsyn till den vita heterosexuella mannen? Aldrig. Fyfan… men det är som i vanlig ordning: kvinnor ska ansvara för mäns tillkortakommanden jämt. Det är ju det män har tillskansat sig all sin makt på från första början. Det är slut på det nu och det måste nog Bard komma till insikt med förr eller senare också.
Det hade blivit ett bättre samtal om du var mer aktiv och inte lät Bard köra monolog. Du är skarp men tyvärr kommer det inte fram alls i den här produktionen.

Helen

dominerar i världen är väl kanske inte vad han sa utan dominerar på internet. Sen är jämställdhet självklart enorm skillnad i Skandinavien jämfört med andra länder i världen. En vit man i 20 års åldern har ingenting att göra med hur andra män i 50 års åldern beter sig eller skapat/ förstört världen. Det samma gäller för alla tjejer, alla unga och barn som fötts in i den här tiden. Vi kan inte lägga alla världens problem på män utan se helheten och förstå att det är andra som byggt upp vissa normer, kulturer och religioner genom tiderna. Lyckas du få makt på ett eller annat sätt så använd den väl och lyft människor istället för att grina över att allt är orättvist, det kommer aldrig göra någon skillnad. Vi kan inte jämföra med hur det varit utan jämför med vart du vill komma.

Julia

Men det är ju visst kvinnor som dominerar?

RI

Du får försöka gå bortom det binära tänkandet. Det är inte ett kön som är överlägset och ett som är underlägset, det är inte riktigt så enkelt.

Vad han sa var att kvinnor har större makt i samhället idag än vad många nog känner till eller vill kännas vid, trots att det är många gubbar i toppen fortfarande, och att det dykt upp en ny underklass av unga vilsna män.

Alexandra

Kanonbra koncept. Verkligen . Dock måste det konstanta hummandet bort då det gör att man inte orkar lyssna tyvärr. Även klippningen är lite rörig och det vore bättre om Isabella kom med argument så det blev en diskussion . Men återigen är grundidén kanon det behövs bara slipas lite:).

Li

Precis vad jag behövde höra! Har jobbat som undersköterska i 10 år, bestämde att jag skulle börja plugga på universitet när jag var 30. Är nu 33 och har läst snart i 1.5 år. Det är tufft att pendla ca 4 timmar 4 gånger i veckan, med 2 barn varav en har diagnosen ADHD. Extra möten på skolan, lärare som inte har insikt och förståelse… I bland undrar jag när dagen kommer, när jag inte kommer att ta mig ur sängen. Men jag kommer aldrig att ge mig ! Barn med diagnosen behöver vuxna omkring sig som förstår. Jag hoppas att min utbildning och vilja kommer att kunna göra någon förändring.

Emma Hansson

Wow! Vilket program! Alltid lika imponerad av dig, att du ständigt utmanar dig själv och testar på nya saker. Du är bäst! Tack för du alltid inspirerar mig. Kram!

Camilla D

Fantastiskt intressant!
Fin produktion. Ser fram emot avsnittet med Yoga Girl. 🙂

Anonym

Kommenterar aldrig annars men ville skriva, vilken intressant programidé och vilka fina samtals/intervjutekniker du har Isabella! Håller inte riktigt med de som säger att alla mm stör, du lyssnar ju aktivt. Sen i tv kanske man kan använda sig av nickningar men det är ju verkligen en petitess, vad folk hakar upp sig på detaljer bara för att ha något att gnälla på. Du ställer öppna frågor och hjälper samtalet framåt så du lyfter och tar fram det bästa ur din gäst.

Bards antifeministiska åsikter är enligt mig väldigt provokativa, även i detta program säger han att det yttersta ansvaret för den population han benämner som en underklass av män med låg social kompetens, även om kvinnorna också behöver se det. Han sätter sig själv väldigt över alla andra, i sin roll som man. Man ska vara väldigt försiktig med att ta hans åsikter som en sanning, han pratar utifrån psykoanalys modeller. Inte forskning och inget mer än en sanning utifrån teorier som de flesta psykologer gått ifrån. Bara för att existerar en modell för att beskriva ett fenomen över något betyder det inte att den stämmer.. Men en lite mer nyanserad bild får man av hans åsikter. Han för en fin anti-rasistisk talan i detta program och det är ju jättebra att inte bara prata om det dåliga med rasism utan försöka resonera kring vilka sociala processer som kan leda till rasism för vi behöver bekämpa rasismen på alla plan, både stå upp den men även förebygga utanförskap.

Modigt att göra sitt eget program, kommer definitivt att följa!

Isabella, som småbarnsmamma är det så himla skönt att läsa om när andras barn skriker, och självklart är det så att det finns även jobbiga stunda som småbarnsmamma även om det också är helt ljuvligt att vara förälder. Det normaliserar sådana känslor för andra föräldrar, så otroligt modigt att skriva om de trots det hat du möter i kommentarsfältet.

RI

Anti-feministisk skulle jag inte kalla honom, men han sätter sig emot likhetsfeminismen och förespråkar särartsfeministiska åsikter.

Nathalie

Imponerad av programmet! Ser väldigt proffsigt ut. Spännande intervju! Grymt jobbat 👍🏻

Alexandra

Hej

Kanske är detta en funktion som går att ställa in (tipsa mig gärna isf). Men jag saknade svensk text, den engelska kom upp av sig själv men jag behöver få läsa på svenska för att hänga med.

Vh Alexandra

Magda

Kul grej och tror verkligen att det kan komma mycket gott ut detta. En tanke var dock att det skulle vara mer givande med ett samtal än monolog. Tex om du har två eller fler gäster samtidigt, eller om du tar in en erfaren programledare som har både dig och gästen som gäster, så att det blir mer dynamik. Många har skrivit att det vore bra med mer följdfrågor/motfrågor och jag håller med dem. 👍🏽

Helen

Riktigt riktigt bra! Bard vet vad han snackar om, jag har själv forskat en del i ämnet om makt mellan kvinnor & män + framtiden och jag tycker han förklarar det riktigt bra. Vi förväntar oss att män ska hjälpa oss när vi behöver men vi får inte glömma att vi behöver ‘lära’ dom om vad vi ser fungerar bäst. Vi måste sluta se oss själva som offer och tävla om vem som blir mest kränkt och skaffa oss balls istället.

Helene

Tycker som flera andra att Bard tar över och håller monolog. Du borde tagit plats och ifrågasatt och ställt mer följdfrågor hade blivit mer dynamik och mer intressant.

Jag var skeptiskt att se programmet just pga Bard, men jag är ändå nyfiken på vad folk har att säga.
Jag tycker programmet känns bra och störde mig inte alls på klippningen (?) eller ”mmm” (hörde typ aldrig det?)
Det enda jag kände att jag saknade var det du säger i inledningen, om uppoffringen som entrepenörer gör. Jag tycker inte det framgick vad Bards uppoffring var?

Alice

Wow vilket program – ser fram emot nästa avsnitt! Så himla proffsigt producerat och riktigt kul vinklar (framför allt om uppoffringar man gjort för sin karriär)! Grymt!

Sigrid

Den frågan besvarade ju inte bard ens

Jessica

Det där med din lilla flicka känner jag starkt igen från min lilla tjej. Du är verkligen en supermamma precis som alla andra mammor som gör sitt allra bästa konstant. Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig men det brukar lösa sig i längden med lite tålamod 🙂

Men vad roligt att se! Gillar det verkligen! Jag själv är programledare och här kommer feedback, så vill du ha den så läs, vill du inte så sluta läs:
Positiv: Sjukt bra gäst, ämne och frågor. Snyggt att du vågar bryta in och förtydliggöra, ställda följdfrågor och dylikt. Det märks att ni har en konversation och dialog och att du genuint vill lära dig det han säger vilket är viktigt.
Utvecklande: Något jag själv jobbar med, är att vara tyst istället för att humma. Du vill gärna bekräfta din gäst vilket är toppen, och det kan du lika gärna göra med att bara nicka och le. Mitt tix är att jag säger ”eeeh” så jag vet hur svårt det är, och testa att var tyst, nicka och le istället för att humma så kommer gästen känna sig precis lika bekräftad.

Snyggt jobbat!!
@mellocarro

Sandra

Programmet var jätte bra och inspirerande tycker jag!
Ni nämner också att det är viktigt/bra med en mentor, för råd osv.
Om man inte har det någon att rådfråga, har du några andra tips för oss?

Såklart du får superkrafter det får alla som är mamma:) Du gör en fantastiskt jobb och beundrar dig väldigt för detta<3

Amanda

Väldigt bra gjort!! Super intressant att höra Bards tankar. Har varit skeptiskt tidigare, men tyckte han sa riktigt bra saker nu! Isabella, du är fantastiskt duktig! Verkligen en inspirationskälla! Ser mycket fram emot nästan avsnitt! 🙂

Karin

Det var väldigt svårt att hitta en röd tråd i detta avsnitt eller se innehållets koppling till programidén eller ens till introduktionen i början. Önskar även att avsnittet hade inletts med en presentation av Bard och hans akademiska bakgrund samt politiska och religiösa ståndpunkter för att förtydliga från vilket perspektiv han uttalar sig i de frågor som behandlas – detta lär inte vara uppenbart för den stora massan bloggläsare som ser detta program.

Karin

Har aldrig kommenterat innan men gör det nu! GRYMT! Så inspirerande, sitter och antecknar, och du är grym i denna rollen. Du har verkligen vuxit i din roll de senaste 5 åren och jag är nu ett av dina fans! Var i början avvaktande..

Mia

Jag stängde av efter tre minuter då jag inte kunde fokusera på vad han sa med ditt ”mm” hela tiden. Det är tydligt att du inte är van vid att intervjua men eftersom redan serien är inspelad kan du ju inte rätta till det. Detta påminner mig när jag och en kompis var 16 år och gick mediesam och skulle spela in en intervju och fnittrade och var så oseriösa. Ledsen.

Katarina

Grymt program! Och snyggt redigerat! 🙂

Linn

Vilken besvikelse, vilken flopp. Och sån onödig flopp, det hade ju rätt förutsättningar för att bli jättebra!
Jag är jättenyfiken på både dig och Bard men jag klarade inte av att titta längre än sju minuter trots att jag verkligen ansträngde mig, ville ju så gärna! Men antalet ”mm” blev ett för stort störningsmoment och inte bara antalet utan den höga, nervösa tonen på ”mm”-andet. Jättesvårt att koncentrera sig på vad Bard pratar om när det är som en ettrig liten fågel som piper konstant både efter men även mitt i meningar. Man blir jättestressad! Tips är att titta på äldre, mer erfarna programledare och lyssna, på deras ”mm”… De infaller betydligt mer sällan, har en mycket lägre tonart och dras ut längre, ger en känsla av lugn och blir mindre hackspett-aktigt. Sedan var det märkligt att alla dessa ”mm” oftast inte följdes upp av någonting, inga intressanta följdfrågor eller motsättningar. Så långt som jag orkade kolla var detta inte någon intervju, bara Bard som höll låda (med störande kvitter i bakgrunden..). Besviken.

Majsan

Kunde tyvärr inte fortsätta kolla då jag blev så stressad av alla ”mm” ”ja” ”mm”, nickningar och kameran fram och tillbaka, hit och dit. Ställ lite frågor, utmana gästen! Låt gästen få prata färdigt utan att humma till svar. Men ser fram emot nästa avsnittet med yoga girl!

Anna

För mig är det enkelt. När det kom till kritan valde Bard sin kompis över offret och i farten valde han att ifrågasätta kvinnors upplevelser generellt. Nu verkar det som att det ska slätas över eftersom han är så himla duktig i övrigt – ett manligt geni som får hållas. Jag vill inte lyssna på honom mer och väljer att låta bli.
Alex och Sigge strök jag från listan för många år sen. Med sina ord och handlingar visade de att de aldrig kommer att backa sånna som mig. Jag lägger min tid och rekommendationer på andra som både är genier och som gör det.

Alice

Du är en förebild och inspiration och det du gör är otroligt häftigt! Ser fram emot fler avsnitt! Bra jobbat, du är grym på det du gör. Folk som kommenterar annat är avundsjuka och bittra och har ingen kunskap om det du gör! Du är sååå bra!

Linnea

Mycket bra!!!

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *