#IsabellaLöwengrip
Följ
Business Food & travel
november 5 2017 at 13:06

En vecka i mellanöstern

Idag åker Pingis och jag till Mellanöstern för att förhoppningsvis börja en etablering av Löwengrip Care & Color där. Idag har vi en anställd som heter Sanna som bor i Dubai och hon har ordnat med alla möten och event. Vi flyger till Dubai idag och har event på plats med LCC på måndag. På tisdag väntar möten i Abu Dhabi och sedan kvällsflyg till Riyadh i Saudiarabien på kvällen. På onsdag har vi event på Svenska Ambassaden i Riyadh, det ska bli väldigt spännande. På torsdag flyger vi hem och vi landar i Sverige fredag morgon. Det blir en intensiv men väldigt häftig vecka. Jag har sett fram emot resan i ett halvår.

Att etablera sig i ett land som Saudi väcker starka känslor, vilket inte är så konstigt med tanke på deras kvinnosyn. I min väska har jag en Abaya nerpackad som jag kommer vara klädd i under tiden i Riyadh (förutom hos Ambassaden). Men man kan se det på två sätt, bojkotta eller försöka göra skillnad genom att vara på plats. Att bjuda in till event, träffa lokala influensers och berätta om mitt liv med barn och bolag kanske kan inspirera. Kanske går det inte, vad vet jag. Men oavsett är det större chans att göra impact på plats än att stänga dörrarna.

Mycket packning för fem dagar men vi har en del produkter och presenter med oss 

Jag ska försöka uppdatera bloggen så gott det går men lättast är att följa mig på instastorys under dessa dagar. Kram!

172 Kommentarer

Mikaela

Hejja dig Isabella! Super stort och starkt av dig att ta dig ann denna utmaning. Tycker du är grym! Hoppas unga kvinnor inspireras av dig, att utmana samhället och kvinnosynen.

Lovisa

Kan bara helt instämma med dig NATALIE!!!!
Må gott och försök rädda de som räddas kan…

Irene

Wow bruden men man blir mörkrädd när man läser kommentarerna!

Bella

Du skulle passa som flygvärdinna Isabella! Serviceminded, trevlig och gullig. Ångrar du någon gång yrkesvalet så vet du 🙂 Ha en fin vecka! Kram

Riktigt hemskt sjukt skrämmande att kvinnor ska ha på sig SVART lång klänning. Svart gör det ännu varmare i ett varmt land. Det är misshandel. Otroligt sjuk kultur och mentalitet dom har

Hanna B

Tycker det är så fantastiskt modigt av dig att våga försöka förändra, satsa på något andra inte vågar eller vill. Stort lycka till och tack för att du inspirerar på alla plan!

Johanna

Haha, tror du på allvar hon gör detta för att förändra? Det finns mkt bättre satsningar att göra om det är set man vill uppnå än att sälja skönhetsprodukter. Vilka är det som inte vågar menar du?

Frida

Helt rätt att du anpassar dig till dit du kommer! Abaya är det ju lag på där! Grymt!

Förstår ej folk som inte har koll på andra seder och kulturer.

Denise

Du kommer bli förvånad över kvinnornas framåtanda i Saudi. Är det någonstans på jorden som kvinnor är medvetna om sin situation så är det där, och är det är så mycket som händer där med kvinnornas kamp. Allt har en början någonstans och så var det även i våra västerländska länder en gång i tiden. Vänta några år så kommer vi ha en helt annan bild av Saudi och mellanöstern. Heja kvinnorna!!!

Agneta

Isabella åker till Mellanöstern för att sälja in sitt bolag – inte för att mäkla fred och förändra världen.Hon har läst på och har därför inskaffat en abaya.Klok och smart som hon är, har hon alla chanser att lyckas mycket bra, för det är mest män hon kommer att träffa. De kommer att se på henne med respekt eftersom hon klär sig som hon gör.Hon om någon kommer garanterat att göra väldigt stor skillnad.Man kommer att bli förundrad över att hon har två barn, är skild och bor ensam samtidigt som hon är chef för ett stort bolag. Vem skulle var bättre rustad än Isabella att förändra??Jag har haft förmånen att få bo i en familj som utbutesstudent samtidigt som en arabisk man. Väldigt mycket av mina förutfattade meningar försvann.Och hans med.Det konstaterade vi snabbt.Det är det absolut bästa sättet att få till en förändring: att människor möts,samtalar med respekt för olika sorters kulturer, och jag skulle inte drömma om att åka till hans hemland utan abaya. Verkligen inte.Skulle inte drömma om att genera honom.Sedan behöver jag inte tycka det är ok för det.Det handlar mer om kärlek och respekt för sina medmänniskor.Att låta människor få se ut som de vill utan att döma.Ta seden dit man kommer.Jag skulle vara mån om att smälta in dit jag kommer i världen oavsett var jag är.För att jag tror det skulle vara det bästa. Man behöver inte förstå alla människors olika kulturer man kan respektera andra människor ändå. Man behöver inte sola topless i Turkiet heller,bara för att man KAN….

Madelene

En fråga bara eftersom det blev en sån diskussion angående Abaya, måste hon inte ha det på sig vare sig hon vill eller inte?
Min mamma var tvungen att göra det när vi var där (jag var liten så behövde inte) men det kanske har hänt en del sedan början av 90-talet.

Mia

Du vill kränga produkter och bli rik, fine, du är en mycket duktig affärskvinna, jag beundrar ditt driv! Men att bli rik genom att sälja skönhetsprodukter (!) i en diktatur och motivera det med att man då är lite av en fredsmäklare, nja, det är bara hyckleri och dålig moral! Stå åtminstone för dina handlingar! För du kan väl inte vara så naiv att du tror att försäljning av handkräm leder till demokrati? Hoppas du får en bra och säker vistelse och att du är försiktig!

Caroline

Alla som varit i Saudi och bott där en längre tid kan väl hojta till så kan vi börja diskutera! Jag kan börja! Bodde i Saudi som barn och flyttade hem när Kuwaitkriget började. Sen har jag bott där kortare perioder under åren 1994-2003. Efter 2003 så har jag rest ner ca 3-4 gånger per år.

Många av er pratar om det som ni har läst i tidningarna. Ni har alltså ingen aning om vad som försigår och vad kvinnor gör och inte gör. Riyadh är som vilken storstad som helst. Ni ger en förlegad bild av en land som inte stämmer överens med verkligheten. Vill en kvinna gå in i en butik och köpa senaste kollektionen från Victorias secret eller något annat som hör hemma i sovrummet så gör hon det. Kvinnor idag i Saudi driver företag och öppnar egna bankkonton. Dom hämtar och lämnar på dagis, arbetar, tränar, dejtar, äter ute och allt annat vanligt. Bilkörandet är på gång! Det är ett muslimskt land som följer islams regler, så är det. Precis som man följer kristendomen, judendomen, hinduismen och andra religioner i andra länder.

Ni kan diskutera förtrycket inom islam och vad ni tycker om det. Men hur man faktiskt lever i Saudi har många av er inte en aning om. Inte ens i närheten. Så det blir två diskussioner i en stor röra. Jag lägger ingen värdering i hur man lever enligt sin tro. Har ni däremot frågor om Saudi som land och synen på kvinnor, vad kvinnor gör och inte gör så varsegod och kom med frågor! Tycker bara det är synd att det diskuteras en massa fram och tillbaka om en rad frågor som inte stämmer överens med hur det faktiskt är i Saudi.

Maria

Hej!
Någon som vet vart scarfen kan komma från?

A

Önskar er all lycka till! Jag tror stenhårt på din tanke om att göra impact på plats, i just Saudi. Har precis kommit därifrån efter över 3 år där, mycket blir man trött över men det är främst positiva intryck jag bär med mig därifrån och kvinnors (och även mäns) framåtanda! Det är mycket som visas svart och vitt i västerländsk media om landet men det är så mycket bra som bubblar under ytan och medvetna unga människor som ger Saudi en sådan ljus framtidstro. Hoppas ni får det trevligt i Saudiarabien, jag hade velat åka tillbaka direkt om jag kunde.

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *