#IsabellaLöwengrip
Följ
Life & thoughts
november 15 2017 at 10:30

Diabetesgalan

Igår var jag på Diabetesgalan i Stockholm. Jag var så glad över att få vara där för helt ärligt var min kunskap kring diabetes alldeles för dålig. Fem personer dör av diabetes varje dag i Sverige. Det är helt fruktansvärt. Jag lärde mig skillnaden på typ 1 och typ 2, att man aldrig får ge en avsvimmad person som har diabetes en insulinspruta (vilket jag trodde att man skulle göra). Istället ska man ringa 112 och ge något sött på tandköttet, tillexempel lite honung. Jag visste inte att man behövde väcka sina barn i natten för att att ge sprutor, helt ärligt så förstod jag inte att det är en kamp mot döden varje dag. Det berörde mig enormt. Det är MTG som ligger bakom satsningen av Diabetesgalan och det kändes oerhört viktigt, igår fick man ringa in och donera pengar till diabetesfonden.

 

I en teotoki igår, klackar By Malene Birger (adlink)

Jag och min vän Caroline som jobbar på MTG. 

Ni som har barn med diabetes, kommentera gärna och berätta mer. Hur ser er vardag ut?

109 Kommentarer

Sofia

Min närstående har diabetes typ 1 sen 45 år tillbaka och känner inte igen sig ens 1% av den plåga dom målar upp. Jag förstår att andra känner igen sig till 100% och vill med den här kommentaren visa att det kan vara väldigt olika. Kram

Min dotter fick diabetes, typ 1 när hon var 1 år och 10 månader. Världen rasade samman då. Idag är min dotter 9 år och vi har levt med denna lömska sjukdom i 7 år. Många sömnlösa nätter, kamp mot vården och rätt att få assistent både på dagis tiden och när hon skulle börja skolan.
Även om min dotter börjar bli stor och klara sig själv så kommer alltid den där klumpen i magen vara kvar hos mig; tänk om jag hittar henne medvetslös? Andas hon när hon sover ? Hur ligger blodsockret?
Den ena dagen är inte den andra lik. Måltider ska passas varje dag., räkna kolhydrater till varje måltid och anpassa insulin dosen efter det.
Den stora kampen just nu för mig som förälder är att försöka släppa lite på kontrollen för min dotter måste ju någonstans börja lära sig om sin sjukdom själv.
Heja oss alla diabetes föräldrar som kämpar!

+

Sjekk ut prinsessansdagbok.com 🙂 Hun har to sønner med diabetes type 1.

Mia

Vill du engagera dig och bidra för att stötta föräldrar till barn med D1 finns det flera projekt att investera i.

Anki

Som diabetiker typ 1 och som jag har haft i exakt 42 år, har det varit många kämpiga år. Fick sjukdomen som tonåring och som jag skämdes och kände mig uttittad när jag skulle ta mina sprutor och äta mina mellanmål på rasterna. Det blev så att jag stängde in mig på toa för att slippa blickarna, Jag har alltid haft ett hoppande blodsocker och det har varit många fall av coma som min familj har fått larma ambulans för att få hjälp. Vi har fått 3 barn (som är vuxna nu) men det var oxå kämpiga graviditeter med flera veckors sjukhusvistelser. Nu har jag det lättare med hjälpmedel som är ett oerhört stöd för mig för att kunna hålla koll på mitt hoppande blodsocker.
Kan bara tacka dig för ditt bidrag till all forskning för vår sjukdom💕
Kram från Skåneland

Alla kommentarer…
Skriv en kommentar
E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *