Två timmar i veckan

Jag landade åtta imorse och åkte direkt hem, det var en massa trafik så det tog 1,5 timma från Arlanda till Lidingö. Nyttjade tiden på flyget till att sova så jag hoppade frukosten. Gjorde ordning en cappuccino och en tallrik med havregurt och granola. Går igenom min mail innan jag ska iväg och träna. Sakta, sakta blir det en rutin i vardagen. Träning är den enda biten jag inte riktigt ”får till” men efter samtalet med Rachel har jag verkligen insett hur jag prioriterar. Istället för att säga ”jag hinner inte träna” så blir det ”Jag prioriterar inte två timmar i veckan att röra på mig ordentligt”. Då blir det tydligt var prioriteten ska vara.

Efter träningen ska jag till kontoret, det är lite kaos där nu för på måndag byter vi kontor! Vid fyra idag hämtar jag barnen. Åh.

 1. Känner spontant att du inte behöver oroa dig över träningen. Du rör ju på dig massa så som du flänger runt i arbetet och med barnen. Att du sedan har ett hemmagym (väl?) gör ju att du lätt kan få in såna små träningsstunder.

 2. Jag har adhd och är bipolär. Men ditt tempo verkar helt galet. Jag känner igen det att man har mkt energi, men jag lägger den hellre på roliga saker med barnen, och att fixa hemma. Hur länge tror du att det håller såsom du lever?

  1. Men då borde väl du om någon förstå att en diagnos kan uttrycka sig på väldigt många olika sätt, ungefär lika många sätt som det finns personer med den diagnosen.

   Vissa klarar detta tempo som Isabella kör med en hel livstid och sedan finns det såna (som jag själv t ex) som absolut inte skulle klara det. Då jag också har en diagnos (EDS) så blir jag nästan trött och helt slut av att höra om andra som orkar hålla igång men jag har ingen rätt att döma eller vara nedlåtande mot en annan person för det.

 3. jag går just nu igenom en väldigt tuff period med separation etc. Jag känner mig ofta svag men har på sistone börjat känna mig starkare och starkare. När jag sitter på kontoret och jag kommer in i ledsna banor går jag in på din blogg och blir lugnare för då tänker jag om hon kan så kan jag!

 4. Har också börjat tänka på det där om prioritering, det känns lite lättare att t.ex. komma iväg till träning då när man egentligen kanske inte orkar 😊

 5. Utan intention att vara en pekpinne : man behöver inte vara bra/bäst på allt. Det är helt ok att inte orka/vilja/välja bort träning. Upplever att det är lite ”fult” att tycka så bland gemene man men så tycker jag i allafall.

 6. Kommer det finnas ” färdiga paket” i LCC att köpa på apoteken till jul? Finns så många olika märken med 2 eller 3 produkter i fin kartong. Väntar med att köpa nått annat, ifall LCC kommer med liknande 🙂

 7. Prioritera träning? Jo det är lätt när man går och tränar dagtid och barnen är på förskolan. De flesta av oss som jobbar får inte betalt under arbetstid för att träna , vilket faktiskt innebär att man inte har någon barnomsorg när man vill/kan träna. Det är intressant att många inom bloggvärlden ser det som en självklarhet att träna dagtid och lämna barn på förskolan. Får verkligen så många betalt för sin träningstid?! Samma sak med frisörtider/andra skönhetsbehandlingarna tom spabesök. Jag hade varit i superform/super snygg/ super utvilad och en super mamma om jag hade gjort allt det under tiden barnen togs om hand av förskolan.
  Nej, en annan hämtar barnen så fort man slutar, går man tidigare så hämtar man tidigare osv.Jag vill göra det, dels för att jag vill få så mycket tid som möjligt med mina barn men också för att inte utnyttja systemet och våra skattepengar på fel sätt…Jag vill göra rätt gör mig och faktiskt följa de regler dom finns. Förskolan/skolan/vården är verksamheter som sedan länge är starkt påverkade av nedskärningar.
  Kanske har ni andra regler i Stockholm?! Reglerna i flertalet kommuner i Skåne är iallafall att man har rätt till barnomsorg UNDER sin arbetstid.

  1. Men ge dig! På mitt jobb har vi rätt att träna på arbetstid några gånger i veckan. (Kontorsjobb). Förstår ärligt talat inte vad du gnäller för ?

  2. Många har väl tillgång till träning under arbetstid, som en löneförmån? De flesta företag i värmland uppmuntrar detta på ett eller annat sätt, eftersom det är en del av företagets friskvård. Om man får en timme i veckan betald träning så uppmuntrar det väl verkligen att man åker iväg. Dessutom skulle jag inte säga att man utnyttjar skattepengarna fel genom att hålla sig frisk och pigg. Träning = man mår bättre = färre sjukskrivningar = vi sparar alla pengar. 😀

  3. I Stockholm har man numera rätt till heltids förskola oavsett vad du gör under den tiden oavsett om du arbetar, föräldraledig, arbetslös eller annat. Med andra ord ingen som kollar vilken aktivitet du ägnar dig åt när ditt barn är på förskolan.

  4. På mitt arbete så är friskvård prioriterat och hos oss innebär det att det är tillåtet att träna/simma/gymma två timmar i veckan. Det är alltså på betald arbetstid. Det är viktigt att värna om personalens hälsa och arbetsgivare gör klokt i att ha den typen av regler. Till och med arbetsgivare med få anställda får ofta igen den kostnaden i och med att personalen är friskare:) Jag förstår att du vill vara med dina barn men träning är verkligen en bra investering!

  5. Vet många småbarnsföräldrar som tränar på olika sätt. Springer till och från jobbet, lunchtränar, tränar hemma när barnen gått och lagt sig, tar med barnen till gymmets barnpassning etc. Säger verkligen inte att du måste göra det, men det är väl väldigt onödigt att hålla så hård ton. Många som säger att de inte hinner träna skulle nog kunna skära ner någon timme tv-tid här och var eller låta hemmet vara skitigt ibland om de ville det.

  6. Fast nu låter du väldigt bitter. Finns även de i stockholm som INTE lan träna på arbetatid utan får göra det innan/efter som oss flesta. I de allra flesta fallen handlar det också om att man inte orkar ta sig tid, snarare än att mab inte hinner. Jag skulle kunna gå upp 1h tidigare varje morgon för att träna men jag vill inte det. De flesta kvällar väljer jag att ta det lugnt hemma/umgås med en vän vilket såklart innebär att det inte blir så mycket träning. Vad gör du när du kommer hem från jobbet? 1/2 h i soffan kan man lägga på träning istället. Det handlar mycket om att prioritera – att faktikst inte ha tid tror jag inte stämmer in på särskilt många. Vill man träna så prioriterar man det. Allt handlar om val. Vill jag sova till 12 på helgen istället för att ta vara på dagen så gör jag det, men då har jag ju prioriterat sömnen främst.

  7. Katta- så bitter du låter. Finns även de i stockholm som INTE lan träna på arbetatid utan får göra det innan/efter som oss flesta. I de allra flesta fallen handlar det också om att man inte orkar ta sig tid, snarare än att mab inte hinner. Jag skulle kunna gå upp 1h tidigare varje morgon för att träna men jag vill inte det. De flesta kvällar väljer jag att ta det lugnt hemma/umgås med en vän vilket såklart innebär att det inte blir så mycket träning. Vad gör du när du kommer hem från jobbet? 1/2 h i soffan kan man lägga på träning istället. Det handlar mycket om att prioritera – att faktikst inte ha tid tror jag inte stämmer in på särskilt många. Vill man träna så prioriterar man det. Allt handlar om val. Vill jag sova till 12 på helgen istället för att ta vara på dagen så gör jag det, men då har jag ju prioriterat sömnen främst.

  8. Mitt jobb satsar också mkt på friskvård. Vi får träna gratis (pool,gym,pass,yoga,mammaträning) på luncherna sen har vi fått stegräknare med app. Osv 🙂

   1. Att man får träna på lunchen är väl inte särskilt generöst?! Lunchen är din egen tid, då du får göra vad du vill.

  9. De flesta småbarnsföräldrar sitter inte och arbetar på kvällen. Ska hon lämna barnen på nattförskola då så att allt blir rätt och riktigt? Suck för så dömande och ogenomtänkta kommentarer.

 8. Isabella, du har ju pratat mycket om hur du visualiserar. Kan inte du dela med dig av hur du gör? Jag vill gärna lära mig att visualisera men lyckas inte riktigt. Var börjar man? Hur ska man tänka för att nå sina mål?

  1. I Stockholm har man numera rätt till heltids förskola oavsett vad du gör under den tiden oavsett om du arbetar, föräldraledig, arbetslös eller annat. Med andra ord ingen som kollar vilken aktivitet du ägnar dig åt när ditt barn är på förskolan.

   1. Ok, då förstår jag bättre. Har länge undrat hur det går till annars. I vår kommun måste vi lämna in jobbscheman och tiden på förskolan är alltså enbart under arbetstiden. Det efterföljs väldigt strikt. Ingen betald träning under arbetstid! Därför min kommentar -” Sofia och B”…Så varför skulle jag ge mig? Det ser tydligen väldigt olika ut i landet. Sen kan man ju fundera/ ha åsikter om en heltidsförskola är ett måste för arbetslösa/ f-lediga? El barnomsorg för spa och träning ?!Bättre kanske lägga de pengarna på tex förlossningsvården? Extra resurspersonal på skolor?!
    Min åsikt iallafall, alla får tycka och tänka som de vill..

   2. Är det dessa regler på Lidingö också? Jag antar att du talar om Stockholms stad.
    Länet har 26 kommuner som alla har rätt att ha sina egna regler för förskola.
    och barntillsyn.

   3. Lidingö
    Om du förvärvsarbetar har du rätt till den tid som krävs för du ska kunna arbeta, det vill säga ta dig till och från arbetet samt utföra det.

   4. Katta: kanske kan ni gå ihop flera o försöka trycka på vikten av träning. Många företag ger ju möjlighet till träning på arbetstid för att de tänker framåt. Tränar man håller man sig frisk och pigg. Och friska människor jobbar ju bättre än sjukskrivna 😉

 9. Klart att det är prioritering som gäller, folk som säger att de inte hinner träna ljuger för sig själva. Alla har tid för att träna även om det är 10 minuter, även om man sitter på kontoret så kan man göra övningar med benen sittandes 🙂 alla hinner om man vill. Vill man så kan man.

 10. Ååååh, jag är SÅ glad att du väljer att säga prioritera istället för att du inte har tid. Jag fick till mig det för flera år sen så jag haft det mindsetet i flera år och det gör sån otrolig skillnad. Framförallt när ANDRA säger att de inte har tid, då tänker jag i tystnad att det är tydligt var de har sina prioriteringar, och kanske framförallt när det är folk som har möten med mig som bokas av eller inte kommer i tid till eller att jag får höra ”åh jag vill sååå gärna ses men jag har inte tid!”. Jag fattar alltid helt att andra har sina prioriteringar och tar inte illa upp, det handlar om att välja det som främjar en bäst till det resultat man vill ha, så det är såå spännande!!

 11. Jag har två barn och två hundar. Min vardagsmotion består av att rasta hundarna och dra vagn samtidigt. Kidsen på tre år får snällt följa med ut och rasta. Ofta stannar vi på någon lekplats också, eller plockar kottar i skogen. Jag är så glad att jag hittat en motionsform som jag trivs med och som inte känns ”nu-måste-jag-ta-mig-i-kragen-och-träna” typ. Har testat så många motionsformer, gympa, simning etc men hundar passar mig perfekt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..