Vabb

Sally var inte helt hundra igår kväll så jag bestämde mig för att stanna hemma med henne idag. Ingen feber men hon var lite hängig. Idag är det bättre men jag tror inte att hon hade orkat en 08.30-16.00 dag. Jag frågade Gillis hur han ville göra och han ville hänga med oss. Jag har fått boka av presslunchen idag och flytta på några möten och så missar jag Mama-galan. Men jag hade inte tänkt att gå ändå, efter en vecka utan barnen har jag ingen lust med barnvakt. När Gillis var liten fick jag så dåligt samvete när jag fick flytta på möten på grund av vabb, idag gör det inget. Det är så livet är och allt går att boka av. Jag älskar mitt jobb, det är min största passion, men jag har en ganska avslappnad inställning till det. Därför är jag ingen prestationsperson heller som grämer mig eller ältar. Jag kör på för att det roligt.

Ni undrar vem som tar bilderna här ibland. Efter skilsmässan när min exman flyttade ut, tog jag hjälp av en person på heltid här hemma annars skulle livet inte gå ihop med hus, barn och bolag som expanderar i en enorm fart (snart 100 miljoner i omsättning totalt för mina tre och 40 anställda). All markservice sköts och jag får möjlighet att lägga all tid och kraft på barnen och jobbet. Nu ska vi gå ut och få lite luft. Ikväll kl 20.00 här på bloggen kommer jag förresten att lägga upp första avsnittet av min onlineserie. Spännande! Trevlig måndag på er :- )

 

 1. Vad härligt att få hjälp hemma. Om man har möjligheten ska man absolut ta den! Ett av mina mål framöver är att ta till hjälp hemma. I mitt fall handlar det främst om att anlita en städfirma. Det kommer ge mig mer tid över till barnen, det ser jag fram emot.

 2. Krya på lilla Sally, hoppas hon får bli bra snabbt!
  Men alltså kan inte låta bli att kommentera; menar du att du inte är en prestationsmänniska och har en avslappnad inställning till jobbet? Det får jag inte alls ihop av bilden du målar via bloggen? Mitt intryck är att jobbet är mycket viktigare för dig än för de flesta och come on, 1 vabb dag nu, vi har på riktigt många bekanta som slitit och delat på vabb typ hela vinterhalvåret alla första småbarnsåren. Vissa verkar ha mer och mindre tur med hur mycket sjuka barnen är men känns så naivt att skriva detta inlägg när det är typ första gången på länge du skriver att du får boka av något? Tycker du är en fantastisk förebild men ibland saknar jag lite mer vuxen reflektion och insikt i hur de flesta härute verkligen har det under småbarnsåren.

  1. Jag vill också ha tips och råd om detta! Så lätt att känna sig stressad över att ”missa” jobbet när man vabbar typ hela tiden.

 3. När vi flyttar till huset kommer jag också ta den möjligheten med lite extra hjälp, jag vill hellre lägga den tiden på något annat.
  Synd att det sticker så i folks ögon..

 4. Skönt att slippa vissa hushållssysslor men jag värnar om min integritet och vill kunna vara privat och avslappnad hemma. Jag skulle inte vilja att min hemmiljö är någons arbetsplats. Jag vill kunna tex gå omkring i trosor och en slapp t-shirt utan att behöva bry mig. Kunna bemöta mina barn på ett avslappnad sätt utan att göra mig till… Att få maten inhandlad och hemkörd och att någon hämtar tvätten och lämnar tillbaka den ren. Det skulle räcka för mig för att bli nöjd men inte mer..
  Min integritet är viktigare än att slippa hushållssysslor.

  1. Integritet och hushållssysslor har ingenting med varandra att göra. Sluta låtsas att du är bättre än alla andra bara pga att du inte har råd att anlita hjälp hemma.

   1. Fast jag har råd om jag vill men vill inte. Dels bör jag inte lika stort(1 fyra på 100 kvadrat) så jag skulle känna mig väldigt trängd om det sprang en människa här och städade åt oss. Jag tycker om att laga mat plus att jag och min sambo samarbetar med hushållet…. Jag menar att känslan att någon är hos en på heltid. Det är väl inte särskilt privat?

 5. Jag tycker det är underbart att du tar hjälp. Det är så märkligt hur många negativa kommentarer du får kring det. Alla får göra som de vill. Har man privilegiumet att själv bestämma vad man vill lägga tid och energi på är det fantastiskt och något jag unnar! Man mår mycket bättre när man är sann mot sig själv, och jag kan ärligt säga att: ja, vad avundsjuk jag är, men inte så att det tar ifrån glädjen jag känner över att du lever att bra liv där du får välja själv.

 6. Jag har funderat lite på en sak, har du några måsten i ditt liv? Till exempel saker som du måste göra fastän du inte tycker dom är så roliga. Även om många har ett jobb som dom älskar så finns det ändå ”måsten” i vardagen, handla, laga mat, städa etc. Det kan ju vara i ditt jobb också att det finns saker du verkligen tycker är pest fast jag tvivlar på det 🙂 Tycker bara det är häftigt att tänka mig ett liv där det inte finns några mindre tråkiga uppgifter.

 7. Har du anställt en person privat/genom något av dina företag eller har du anlitat någon genom ett företag som har den typen av tjänster? Jag undrar då vi också är intresserade av hjälp här hemma men är osäker på hur vi ska gå tillväga.

  1. Jag undrar också hur reglerna ser ut om det är via ditt företag? Vi har också företag och vill anställa en person för andra uppgifter och då ska man förmånsbeskatta det?

   1. Kan vara knepigt med regler så det blir rätt. Varför helt enkelt inte anlita privat från ett etablerat företag som levererar dessa tjänster.
    Men annars ska det ju förmånsbeskattas.

   2. Ringde skatteverket och man kan anställa privat och dra av rut och rot så nu ska vi anställa en hantverkare 6 månader och få ordning på huset 😀

 8. Vad underbart att slippa den tråkiga markservicen, vilken dröm tycker jag! Ser fram emot att vi i vår familj snart ska kunna anlita städservice, skulle vara så skönt, längtar! Hoppas ni får en mysig dag och krya krya!

 9. Perfekt att ha nån som hjälper dig med allt hemma. Men att ha nån där när man vaknar, vill mysa med frukost. . Är inte det jobbigt att jämt ha nån där? En sak om man är gift, sambo och familj. Men en anställd. Är lite som en miljardär i ett mansion men det är det ju inte.

  1. kanske Isabella inte vill att folk ska veta att hon har en underbetald ”Au Pair” från kanske ……. Filipinerna !!

 10. Hejsan! Å så härligt att få hjälp med vardagsbestyren, skulle gärna läsa mer om hur det fungerar, vad du får hjälp med och hur man planerar hjälpen 🙂

 11. Just nu är jag föräldraledig och då tillåter inte ekonomin det men när jag och min man jobbar heltid igen båda två tänker jag mig städhjälp kanske varannan vecka.

  Dock kan jag tycka att det är lite väl enkelt av dig att ”skylla” på jobbet att du inte hinner med sysslorna hemma. Jag menar en person anställd på HELTID! Jag är själv chef men inom offentlig sektor med 40 anställda och en budget på fleraflera miljoner. Jag jobbar vanligtvis nästan 50 timmar i veckan och har barn och hem som jag tyckas sköta i alla fall. Du har ju många gånger skrivit att du inte kan laga mat och att din adhd gör att du inte kan städa och att du tappar bort allt. Är väl kanske det som gör att du behöver någon som gör det åt dig? Även om man är två har man ju aldrig mer än ett par timmar över när jobbet är slut för dagen. Jag men på riktigt inte detta som kritik för att du anlitar någon, men tycker du skyller pp ditt jobb lite felaktigt.

   1. Seriöst? Hur många ensamstående tror du de är som har personal omkring sig på heltid?

    Själv är jag ensamstående men jag har ingen personal och de tror jag inte hör till majoriteten heller.

  1. Hon tycker inte det är kul att städa och har råd att anställa någon. Hon tycker väl det är roligare att dejta och läss

  2. Om du jobbar 50 timmar i veckan då är det väl inte DU som sköter om barn och hem. Du pratar som om du räknade in mannen bland barnen istället för att nämna att NI ÄR T VÅ om uppgifterna.. Är inte det lika missvisande?

   1. Jag skrev ju att ÄVEN om man är två så blir det ju bara några timmar totalt tillsammans. Jag jobbat precis som Bella även när barnen lagt sig.

  3. Förlåt för en privat fråga men hur dåligt tjänar man som chef inom offentlig sektor, låter ju som du har ganska hög tjänst, om man inte har råd med hemhjälp som föräldraledig?

   1. Haha, kul fråga ☺️ Det är inte min lön som är låg (även om den såklart är lägre jämfört med privat) men det är det väldigt låga antalet föräldradagar jag tar ut som avgör just nu.

   2. Hehe, tack för svar!
    Jag är mellanchef inom offentlig sektor med sikte på högre position….blev lite orolig 😀

 12. Så smart att ta hjälp när du kan. Hoppas att det är en varm person med humor så ni får garva mycket tillsammans 😃. Ha en fin dag hela gänget och hoppas att Sally snart är på topp igen. Kram

 13. Shit! Coolt men hur ser barnen på det? Vi har städhjälp varannan vecks men vill ite att vår dotter ska se städaren haha. Sen städar vi ju typ dagligen själva .

  1. Way 2 go med att bygga upp orimliga förväntningar på dottern med att ni hinner det ni uppenbarligen outsourcar, och inte låter henne träffa olika typer av arbetande människor för lite ödmjukhet…

  2. Är väl jättebra att barn förstår att det finns människor som jobbar med sådant också? Att det är ett viktigt och bra jobb dessutom som man absolut ska kunna vara stolt över. Tråkigt med annan attityd kring det… som att det skulle vara fult på något vis?

   1. Nä, handlar nog mer om att hon inte ska i så liten ålder tänka att man kan köpa tjänster. För en gång bär vi skulle städa hennes rum sa hon ”
    Städaren vi såg
    Kan städa”

   2. Då beror det snarare på hur man pratar om det i familjen 🙂 det finns ju städpersonal i skolor, på sjukhus, museer, bibliotek – överallt. Att köpa tjänster som att gå till frisören tex är ju i princip samma sak (min mamma klippte mig tills jag fyllde 10 typ) men så länge man pratar om varför man köper en tjänst och hur det fungerar i livet (vikten av att vara tacksam och att även lära sig saker själv), så borde det väl inte vara ett problem? 🙂

  3. Varför får inte dottern se det? Vår son vet vem vår städhjälp är och säger glatt åh vad härligt nu har xx varit här.

   1. Kanske hon mer menar att barnet själv ska fortsätta med att plocka undan efter sig och inte lära sig att det alltid kommer en person och städar upp efter hen sen

 14. Vilken dröm att kunna välja bort städ/matlagning och handling (om man nu inte gillar sånt) för att vara med barnen all ledig tid 😍

 15. Vi har samma hemma hos oss, bor i Spanien och här är det inte alls ovanligt. Nanny som hjälper till med både mitt barn och gör hushållssysslor på heltid. Inget konstigt alls när man är van vid det. Har man möjlighet så förstår jag inte varför det ska störa andra så mycket att man tar hjälp?!

 16. Är du nånsin ensam med dina barn? Förutom när ni sover då.
  Är du inte rädd att dom i äldre ålder kommer känna att du prioriterat jobbet långt före dom?
  Det är den bilden du tyvärr målar upp och jag kan inte låta bli att tycka synd om dina barn som får en sån uppväxt..

  1. Fy fan rent sagt Matilda vad elakt sagt! Har du barn? Hur hade du känt om någon sa något liknande till dig?

   Och för den delen så ser du en helt annan bild än vad jag gör, jag ser en mamma som är närvarande med sina barn och jag skulle kunna önska att jag kan nå upp till ens hälften av den närvaron i samspelet med mina egna barn.

   Om det är en mamma som assistans pga LSS, hade hon varit hemsk som har stöd hemma hela tiden? Isabella har ett funktionshinder och det är starkt av henne att våga ta hjälp av andra för att kunna fokusera på att vara så bra mamma som möjligt

  2. Det beror nog snarare hur man som läsare tolkar den bild hon ger, Matilda. De flesta föräldrar jobbar och Bella verkar för visso jobba mer än många andra men den tiden tar hon igen genom att istället för att göra ärenden, praktiska hushållssaker m.m. umgås hon med barnen och kan lägga allt fokus på dem istället för delvis på en tvättmaskin också liksom. Man kan mao. även tolka det som att de känner sig väldigt prioriterade. Det är i betraktarens öga…

 17. Det skulle jag också göra direkt om jag hade ekonomi till det. Hur går det till då? Har du en person som sköter hushållet, dvs handling, tvätt, städ och matlagning? Är det samma person? Jag är så nördig men tycker att det är intressant. Och svårt att finna en som passar för allt. 🙂

 18. Tycker ni det är rätt att föräldrar skickar barnet till skolan om den har haft mask i hårbotten? Minst två dagar? Det kan väll spridas.. jag som förälder hade stannat hemma några dagar och avvaktat.. finns det någon regel kring det?

  1. Mask i hårbotten? Pga vad? De är inte löss då? väldigt konstigt.. mask i magen har man ju hört men.. ja hen har kanske fått ngn medicin iaf?

 19. Hej!
  Skulle inte ett avsnitt av a quest for success komma ut idag? Har väntat med spänning ska bli så himla kul att se 🙂

 20. Kommer du eller ni som producerar online serien bemöta den kritik ni fått från många potentiella tittare angående Bard?

  Finner de lite märkligt att det efter så många ifrågasättande kommentarer inte gjorts något ytligare uttalande. Utöver ditt första att du inte är glad över vad han sagt.

  Bloggen använder du mycket för att kommunicera med dina kunder i det andra företagen/projekten. Räknade ni med att detta med Bard skulle vara glömt när ni väl sänder avsnittet?

  Eller rider ni på uppmärksamhets vågen kring honom nu efter hans uttalanden? (I och med att hans avsnitt inte spelades in först men är ändå först ut). Kommer inte titta ikväll tveksamt om jag ser något avsnitt över huvudtaget.

  Hoppas att dina kunder är kritiska och väljer noga vad deras makt (pengar/tid) lägs och vad de stödjer i och med det.

  1. Rider på vågen tror jag! Har tyvärr börjat inse att allt på den här bloggen är uträknat. Tycker det är galet att ni sänder bards avsnitt först, men Isabella kommer väl komma med någon fejk förklaring för att hålla sin fasad uppe. Jag som adrig skrivit något negativt har börjat inse att hon är som alltid, hon provocerar mer elegant och subtilt så att man inte kan kalla det för provokation, men allt är uttänkt. Ta bara kommentarerna till exempel, hon har klagat över negativa kommentarer men släpper medvetet ändå igenom hela skiten, alla kommentarer om hennes barn eller hennes barnuppfostran som hon blir ledsen över men ändå släpper igenom för att hon vet att det skapar trafik. Ska hennes barn verkligen behöva läsa sjuka kommentarer om deras frisyrer och vad nu folk hittar på? Eller skilsmässan som hon inte skulle prata om men skrev om varje dag för att hålla intresse o kommentarer uppe. Och att etableringen i Saudi har att att göra med att göra det bättre för kvinnor? Ne, jag köper inget, allt är bara business, tyvärr.

 21. Vi är många som inte kommer titta om du sänder Bard.

  Man gillar inte alla och har olika åsikter än andra ibland. Men hans uttalanden är fruktansvärda. Kvinnofientliga och vidriga.
  Du borde markera och bemöta kritiken.

  1. Jag är kvinna och älskar Bard och hans uttalanden. Bara hoppas att kvinnor i detta land sluta överdriva och ta åt sig av allt. Gör man sig till ett offer blir man ett 🙂 ser fram emot att se programmet med Bard! Så trött att på höra den ena sidan speciellt när de har blivit till en riktigt fyllespya. (Ursäkta val av ord).

 22. Isabella har tidigare sagt att hon inte klarar sysslorna i hemmet pga sin ADHD. Så hon har inte enbart hjälp för att hon jobbar ( vilket alla på något sätt gör) utan även för att hon annars inte skulle klara vardagen med hem och barn.

 23. Lägg inte upp något innehåll med mansgrisar… gud jag blir så arg när du i ena studen snackar om systerskap och kvinnors styrka för att i nästa stund spela kvinnoförtryckare i händerna. Ta ställning fullt ut ist.

  1. Men tror du att Bella bryr sig om vad andra tycker? Så länge hon tjänar på det, så bryr hon sig inte öht- punkt slut.
   När hon var i Saudi blev folk helt vilda. Bella drog på sin abaya och funderade på att ta en joggingtur, köpte en märkeväska, stirrade poserande i kameran och flabbade vidare.
   Så är det bara.

 24. Ibland får man nog sortera lite i vad man väljer att ifrågasätta och/eller kritisera. Bara för att man själv inte har råd att ha extra hjälp hemmavid och/eller inte vill ta sig råd för att man anser sig kunna få ihop hela sitt livspussel i alla fall, så lägger det inte grund för att börja kritisera någon som gör det. Så länge hon är en bra förälder till sina barn är det väl fullkomligt sak samma om hon lägger ut hela hemmets ”drift” på extern entreprenad. Och – ibland så upplever jag det som om att man verkligen jobbar hårt för att söka fel och brister hos andra för att man själv antingen är avundsjuk eller har så stor skygglappar på sig att man inte klarar av att se andra perspektiv utom sitt eget.

 25. Här i London är det regel snarare än undantag att ha hjälp hemma med allt från städning till barn. Till och med när jag hyrde ett rum i delad lägenhet hade vi städhjälp just för att alla har olika åsikter om hur pass rent det är när det är städat… inga konstigheter!

  https://nouw.com/missj

 26. Du är en fantastisk mamma och förebild för dina barn ❤ krassliga barn mår bäst hos sina vårdnadshavare så det gjorde du så rätt i ❤

 27. Det är ju helt absurt att det ska bli en diskussion kring att hon har städhjälp. Alltså va? Är det på riktigt? Blir mörkrädd av vissa människor som kommenterar här. Och mer intressant va fan har folk med det att göra? Det finns så mycket avundsjuka bland folk så det är äckligt. Vill hon/kan hon ha nanny, städhjälp och hela köret, så är väl inget fel på det! Att det ens ska ifrågasättas!

  1. Hon har inte ”städhjälp” hon har hjälp till allt hemma. Men ja, konstigt att det blir en diskussion. Men folk måste få tycka vad de vill.

 28. Här i Kina har vi också städhjälp, jättevanligt och hade nästan setts som lite konstigt att vi hade sett ner på en städerska och nekat ett jobb, som att de inte skulle duga. Tycker det är lite konstigt det där, det kritiseras så mycket om allt obetalt hemarbete kvinnor gör, men när då någon faktiskt får betalt för just det hemarbetet då är det jättefel. Det borde väl i stället vara jättebra att obetalda sysslor kan generera betalning och ge någon jobb? Då minskar ju det totala antalet obetalda timmar, varför är det så fel? För det är väl det man vill? Att det obetalda arbetet ska minska och värderas högre?

  http://lindansarmama.se

 29. Hade älskat hjälp med all markservice men får nöja mig med städhjälp 😊
  Undrar ändå om det inte blir jobbigt att ha någon annan i sitt hem så mycket? Jag tycker tex det är jobbigt att vara hemma när städhjälpen är här.

 30. Att anställa någon som sköter hemmet är väl jätteskönt för vissa, jag tror dock inte att alla som tycker annorlunda är avundsjuka. Själv så vill jag städa mitt hem på mitt sätt. Jag vill lära mina barn att städa sina rum och lära dom ta ansvar över sin egen röra. Jag gillar inte matlagning men min stora tjej vill alltid vara med när vi lagar mat så vi skulle aldrig kunna prioritera bort matlagning (även att vi har möjlighet) jag vill att mina barn lär sig leva i det verkliga livet, allt är inte alltid en dans på rosor och ibland har man tråkiga måsten, men då kan man göra det ihop.

 31. Jag tycker det är intressant att följa diskussionen kring att ha hjälp i hemmet eller inte. Vad jag däremot saknar, är huruvida dessa människor som sköter om eller hjälper till med hembestyren har en ordentlig lön? Det tycks trots allt vara en bransch som genomsyras av svartarbete, dumpade löner och avsaknad av skyddsnät.

  /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..