Skönhetsstopp hemma

Vi landade halv sju imorse. Köpte med mig en stark cappuccino på havremjölk och hoppade in i taxin som väntade på mig med en skylt. Åkte hem, slängde av mig alla kläder, tappade upp ett bad, la en ansiktsmask och tände ljus. Satte på podden Veckans Bläcka och sjönk ner i värmen. Jag fick en flashback från när jag lyssnade på Veckans Bläcka sist. Då promenerade jag runt Kungsholmen med en nyfödd Sally. Då gift och boende i en etagelägenhet som jag älskade. Nu är livet helt annorlunda. Det är sorgligt och fantastiskt på samma gång. Det är så märkligt hur man kan känna dom känslorna samtidigt.

När man flänger runt hinner själen inte riktig med. Därför gillar jag att komma hem efter en långresa och försöka landa i att nu är jag ”hemma igen”. Under de första minuterna av Veckans Bläcka blev jag nervös över att jag skulle bli ledsen över alla minnen. Det kan ju bli så om något påminner en väldigt starkt om en viss tidsperiod. Jag kände efter i kroppen, anade ett viss stick. Men sedan la det sig och jag skrattade med Jennie och Karin.

Shower Oil från LCC, badprodukter från Bamford. Älskar allt med pepparmint.

Med en lermask som jag provar från vår ena fabrik. Hyn blir alltid dålig efter flyg och nu har jag gjort fyra resor på fem dagar. Sminkade av mig i går kväll och öste på med serum och fuktmask från LCC. Denna ovan är mer rengörande och lugnande. Nu ska jag svara på mail, göra lunch och sedan åka in till kontoret vid ett. Ikväll ska jag gå på en hockeymatch med Nicole och Peter, det ska bli roligt! Men innan det är det ett event i butiken Jackie, både Nicole och jag säljer våra skor där.

 1. Det går undan! Jag kan ibland uppleva själv att det blir lite för mycket och att jag helst av allt bara vill vara hemma. Och då är jag inte ens i närheten av att ha så fullspäckade dagar som du har. Det är med blandad förtjusning man följer dig och ditt liv. Det är både fascinerande att följa din resa och ditt driv men samtidigt också lite skrämmande eftersom man många gånger inte förstår hur du orkar och hinner med allt? Jag önskar så klart all lycka till och trevlig helg!

 2. Skönt att resan hem gick bra! En fundering jag fick av ditt inlägg: är du rädd för att känna de ledsna känslorna? Jag kan tycka det är oerhört skönt och befriande att få vara ledsen ”rejält” en stund och verkligen gråta ut, tycka lite synd om mig själv, och sedan hitta ett ”jäklaranamma” och komma igen starkare. Efter en sådan ledsen stund njuter jag ännu mer av de glada känslorna. Men jag minns när jag var i tonåren och nästan var lite rädd för de tunga känslorna man får ibland.
  Hoppas det blir en spännande hockeymatch! Själv ska jag flytta i helgen. Kram!

  1. Ja det är jag nog. Grät ut ordentligt under resan det blev bättre efteråt. Men alltid läskigt att våga

   1. Alltid läskigt att gå igenom tunga känslor när man inte vet hur man ska hantera dem. Vi lär oss allt möjligt i skolan men vi lär oss inte hur man ska hantera känslor, kulturellt sett är det där religionen kommer in och det saknar du ju också. Allt jag kan säga är att det som har hjälpt mig är att verkligen ta mig igenom dessa känslor för jag tror helt enkelt att det hjälper mer än att skjuta undan allt. Ibland tar det tid men man finner alltid det man söker. Som entreprenör lär man sig att ta idéer på allvar dom människa ska man ta sina känslor på allvar. Sedan har det blivit viktigt för mig att gå igenom förlåtelse, be Gud om hjälp, och läsa psykologi för att förstå människan bättre.

 3. Hej kära Isabella! Första gången jag skriver en kommentar, men dessa dagar har jag vart så fast vid din blogg att jag känner att jag måste skriva nått. Jag är en 23 årig apotekarstudent , och jag inte låta bli o säga att du en fantastisk förebild för mig, du är väldigt ödmjuk i ditt sätt o skriva o otroligt klok, tack för det <3 Under mina tentadagar, är det din blogg jag vill läsa under mina pluggraster, du ger mig motivation driv, tack!

 4. Förstår inte varför du alltid ska skriva med havremjölk, sojamjölk etc…. Jag skriver kaffe, vem bryr dig vad jag har i? Kaffe med mellanmjölk och 2 sockerbitar?!?!

  1. Om hon inte skriver det så kommer folk kommentara ”äter inte du plantbaserat? du vet att det är mjölk i cappuccino va?!?!?”

  2. Detaljerade beskrivningar har skribenter alltid använt sig av, oavsett om det är en roman eller blogg! Ger mer känsla för läsaren. Tänk vad trist inlägget skulle vara om hon bara ”hej bloggen, åkte hem från flygplatsen, köpte en kaffe, tog ett bad och fixade lite.” 😀

  3. Therese Lindgren beskrev i en vlogg att hon, som är uttalat vegan, ofta får kommentarer om hon t ex säger att hon äter pannkakor att ”pannkakor är ju inte veganskt”, för att en del människor helt enkelt inte förstår att de visst kan vara det. Samma sak skulle säkert kunna hända om man som Bella berättat att man äter vegetariskt och sen skriver att man dricker cappuccino, för det är ju kaffe med mjölk, alltså föra vissa, med väldigt liten föreställningsvärld, inte vegetariskt… så det kanske är för att förtydliga och bespara dessa människor en massa upprördhet 😉

  4. Men att Bella väljer havremjölk beror väl på att hon vill undvika laktos som finns i vanlig mjölk?
   Bella har vad jag vet aldrig skrivit att hon är vegan i dess egentliga mening utan bara att hon oftast väljer växtbaserad kost.

  5. Jag tycker det är bra. Hon är en förebild i allt hon gör! Tycker det är bra att pusha för havremjölken och sund kost. Hon inspirerar många inklusive mig själv att äta och dricka mer hälsosamt.

 5. Det märks verkligen att ”gamla” Bella är påväg tillbaka, även om jag förstår att det fortfarande är tufft. Jag vill bara säga att du gör ett fantastiskt jobb med blogg, företag och som mamma. Vi är många läsare här som hejar på dig och hämtar mycket inspiration från dig. Kram!

 6. Bella, kan du skriva ett inlägg om hur du ”parkerar” dina känslor? Skönt att höra att du börjar släppa fram dem men precis som du blir vi andra också väldigt ledsna och jag upplever att det är svårt att just ”parkera” och focusera på det jag måste utan att känslorna tar över. 💗

  1. Nu är inte jag Isabella, men tänkte ge ett förslag. När känslorna faller på och man inte ”kan” eller vill känna dem just då. Skriv ber dem på en lapp (vad du kände, vad som fick dig att känna så) och ta sedan fram lappen när du är redo att möta känslan.

   1. Kan vara så.
    Eller så kan det vara såhär istället att hon undrade om Odd kanske har sagt nej till att hon ska få ha barnen ikväll för att det inte r hennes dag? Att Isabella kanske har frågat för att hon saknar dem så mycket nör hon varit på resande fot?
    Kanske var det så kommentaren ovan var menad. Who knows. 🙂

 7. Jag får ont i magen när jag läser om hur du flänger runt. Är du inte rädd att få magsår igen? Tycker du verkligen ska ta det lugnare och vara rädd om dig!! <3

 8. Det är inte farligt att bli ledsen.Sorgen ligger och gnager om man inte vågar släppa ut den utan bara förtränger.Att ta sig tid,våga älta och fundera samt vara ledsen gör det lättare att gå vidare och fatta rätt beslut.

 9. Hej!
  Med tanke på att du gillar pepparmint så måste verkligen rekommendera Rituals kroppsserie som heter ”Hamam”, det är eucalyptus i och den är så uppfriskande.

 10. Bra att man kan känna på känslorna och se hur mkt de känns just nu o hitta tillfällen när man kan känna dem. Och att man tillåter sig att känna dem hela vägen, så man bryter igenom och verkligen tar in dem, och får ur dem ur kroppen, alltså spänningen som känslorna ger, sen kan man vara sorgsen o ledsen upp o ner länge, men det är genombrytningen som behövs för o få ur spänningen ur kroppen. Och det är där man behöver tryggheten att kunna få vara svag för o kunna känna fullt ut, väggar o tak, o ju starkare man är ju svårare är det att få till den tryggheten. Men ju mer man känner ju mer kommer själen i kapp kroppen och ju mindre stänger man inne och lagrar. Så känna behöver man, alla känslor man känner är viktiga. 🌸

 11. Skönt sätt att återhämta sig på, och det här med känslorna är så svårt, att man känner så mycket olika på en gång. Jag brukar känna att jag behöver sortera lite bland känslorna ibland när det är så som du beskriver. Man får ändå vara glad att man känner båda delar, det betyder ju trots allt att man mår bra men fortfarande är ödmjuk till livet och att man inte är helt känslokall. Trevlig helg på dig <3

  @baravarjag – bloggar om föräldrarlivet, tankar och känslor. Mycket pågång i livet just nu och älskar att pyssla och skriva böcker. Kika gärna in☺️

 12. Jag tycker inte det är okej av Odd att du inte får ha barnen när du kommer hem. Det kan väl inte spela så himla stor roll för han när han ändå haft dom lite mer.

  1. Men skämtar du? Det är väl jättestor skillnad att ha barnen i veckorna när man arbetar och att ha dem på helgen? det är ju då alla är pigga och man hinner umgås och göra roliga saker tillsammans? Om jag och min kille separerar o han åker iväg på jobb i veckorna så barnen får vara hos mig så skulle jag ju inte ge bort helgerna? Allvarligt hur fan menar du?

   1. Man kan ju inte bara tänka på sig själv som förälder! Barnen kanske saknar sin mamma då får man som förälder försöka sätta sina egna behov/ känslor åt sidan.

 13. De där mörka stunderna är inte lätta. Och jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för dig. Men jag uppskattar något så otroligt att du orkar/ vågar och framförallt vill berätta! Man glömmer lätt att vi alla i slutändan bara är människor, framförallt ni som är offentliga.

  Om jag någon gång springer på dig så ska jag ta mod till mig att säga det till dig. För det är du värd! Kram

 14. Idag köpte jag min första av dina produkter, en lotion för håret som ska ge skydd, göra att det torkar bättre samt ge volym. Om den verkligen gör vad förpackningen säger ska ni ha Nobelpriset i hår, mitt hår är nämligen omöjligt i det avseendet. Speciellt när det är nytvättat…

 15. Intressant att du skriver att du gillar allt med pepparmint.
  Enligt ayurvedan är det ett tecken på pittaobalans/feber så då kan man säga att du ”självmedicinerar” 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..